Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία εγκύου |Το νεκρό βρέφος, ο κενός τάφος και οι μηνύσεις

Πρωταγωνιστής ενός ακόμα μυστηρίου ήταν το 2009 ο 39χρονος κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της 41χρονης εγκύου, που συγκλονίζει το πανελλήνιο που σε ηλικία 23 ετών είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του.

Η έρευνα για το βρέφος που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, οι γιατροί αναφέρουν ότι το βρέφος έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία.

Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά. Το κορυφαίο όμως μυστήριο ήταν όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA. Ο τάφος ήταν κενός και κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί.

Οι μηνύσεις του 39χρονου

Η υπόθεση απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα μέχρι και το 2013, όταν όλες οι εισαγγελικές έρευνες τέθηκαν στο αρχείο χωρίς να προκύψουν δράστες. Ο 39χρονος που κρατείται από προχθές το βράδυ για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του κατέθετε μηνύσεις και προχωρούσε σε καταγγελίες εναντίον γιατρών, ακόμη και συγγενών του, υποστηρίζοντας ότι είχαν απαγάγει το παιδί του με σκοπό να κερδίσουν χρήματα από την πώλησή του για υιοθεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.grυποστήριζε ότι είχε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία παρ’ ότι το παιδί γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 2009, παρουσιαζόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Είναι αλήθεια ότι ο 39χρονος σήμερα που κατηγορείται ότι σκότωσε την έγκυο σύντροφό του είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα πιστεύοντας ότι το παιδί του απήχθη.

Το μυστήριο του κενού τάφου

Η υπόθεση όμως περιπλέχθηκε όταν οι καταγγελίες οδήγησαν στην απόφαση της εισαγγελέα να γίνει εκταφή, προκειμένου να εξεταστεί το νεκρό βρέφος και να γίνει σύγκριση DNA με τους γονείς του. Ήταν ο μόνος τρόπος να αποδειχτούν ή να διαψευσθούν οι ισχυρισμοί του 39χρονου ότι το παιδί που τάφηκε δεν ήταν δικό τους και πως εκείνο το πούλησαν κάποιοι για υιοθεσία. Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν εισαγγελέας και αστυνομία διέταξαν να ανοίξει ο τάφος στα κοιμητήρια της Θέρμης, στο βόρειο τμήμα όπου θάβονται τα βρέφη. Στον τάφο δεν βρέθηκε τίποτα. Κάποιος είχε κλέψει τη σορό του μωρού.

Τότε αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και σημερινή εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τιντικάκη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση κατέληξε στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο. Παράλληλα ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να το εξαφανίσει για να μην γίνουν εξετάσεις. Αναφορικά με τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί 19 ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια. «Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως το βρέφος άλλαξε ενώ ήταν ζωντανό», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στην πολυσέλιδη διάταξή της η εισαγγελέας, τοποθετώντας στο αρχείο της μήνυση των γονέων.

ethnos.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Κουλουτμπάνης υποψήφιος για τη διοίκηση του ΕΕΘ στις εκλογές του Νοεμβρίου

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυροί Επαγγελματίες», ανακοίνωσε ο κ. Θάνος Κουλουτμπάνης, νυν Γ’ Αντιπρόεδρος του φορέα, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του συνδυασμού και ανακοινώνοντας, παράλληλα, τα πρώτα 116 ονόματα του ψηφοδελτίου του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επιλογή του ονόματος του συνδυασμού –«Ισχυροί Επαγγελματίες»- αντικατοπτρίζει την αντίληψη και τη στόχευση του συνδυασμού και του επικεφαλής του: τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τον Θεσμό στον Επαγγελματία, δίνοντας την έμφαση στην ισχυροποίηση των ίδιων των επαγγελματιών.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κουλουτμπάνης χωρίς να παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ζορπίδη για την αξιοσημείωτη ενδυνάμωση του θεσμού κατά την περίοδο της ηγεσίας του, εστιάζει στον νέο στόχο του ΕΕΘ, τον οποίο θέτει ως άξονα της υποψηφιότητάς του, και ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκληση της εξέλιξης και ενδυνάμωσης του κάθε μέλους-επαγγελματία.

Τη στόχευσή του αυτή αντανακλούν, εξάλλου, οι βασικές θέσεις του συνδυασμού, έτσι όπως αυτές διατυπώνονται στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του:

Ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επαγγελματιών (ΤΕΑΕ), προαιρετικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή συμπληρωματικής επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας και ενίσχυση της σύνταξης.

Ίδρυση Ταμείου Μικροπιστώσεων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των μελών μας.

Επανασύσταση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του ΕΕΘ, ως απαραίτητου και κρίσιμου εργαλείου για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών κονδυλίων, ευρωπαϊκών και ελληνικών, για τη στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό τους μέσω προγραμμάτων ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας, κατάρτισης και εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού.

Δημιουργία Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης & υποστήριξης για θέματα :

Ασφαλιστικά

Φορολογικά

Νομικά

Επιδοτήσεων

Επενδύσεων

Εκπαιδευτικά

Καινοτομίας

Δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας, εξοπλισμένη για τη φιλοξενία νεοσύστατων επιχειρήσεων και κατάλληλα στελεχωμένη για την παροχή υπηρεσιών mentoring – συμβουλευτικής.

Ο κ. Κουλουτμπάνης, εκλεγμένος για πρώτη φορά μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το 2011 και Γ’ Αντιπρόεδρός του από το 2017, έχει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς της Θεσσαλονίκης και των αναγκών της, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της, με συνεχή παρουσία στο επιχειρηματικό πεδίο από το 2006 αλλά και συμμετοχή σε διοικήσεις επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με την ίδρυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Συμβούλων και Πληροφορικής «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ» – Com&Com, η οποία είναι μέλος του ΕΕΘ και του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Από το 2014, συμμετέχει στην εταιρεία ΛΥΣΕΙΣ ΕΥΦΥΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Α.Ε. (Smart Cities Solutions S.A.), ενώ από το 2017, στην εταιρεία NovelTech. Από τον Νοέμβριο του 2022, είναι Πρόεδρος και CEO της εταιρείας INFOTRUST, επίσης μέλος του ΕΕΘ.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και διευθυντικό στέλεχος των Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ επί μία δεκαετία (1993-2003). Από το 2020 έως το 2022, διατέλεσε Προέδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Ελλάδος (ΣΥΣΕΠ). Επιπλέον, την περίοδο 2011-2014, διατέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιμβριακής Ένωσης, στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητάς του στο ζήτημα των δικαιωμάτων της των Ιμβρίων, λόγω της ιμβριακής καταγωγής του την οποία τιμά ιδιαίτερα.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Τολλίλη με την οποία έχουν αποκτήσει δίδυμα αγόρια.

Τα ονόματα των πρώτων 116 επαγγελματιών που, μέχρι στιγμής, στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο των «Ισχυρών Επαγγελματιών» είναι:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Μια ακόμα Πυρκαγία στη Νικησιάνη

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 24 Ιουλίου, στον Δήμο Παγγαίου, στην περιοχή μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο, με τον άνεμο να τη μεταφέρει προς το βουνό. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ εναέρια μέσα σπεύδουν να συνδράμουν στην περιοχή για την κατάσβεσή της.

Νεοτερα σε λίγο…..

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες στη Νέα Καρβάλη Καβάλας

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγα λεπτά στον κεντρικό δρόμο της Νέας Καρβάλης όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς την Καβάλα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε να διακομίσουν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο της Καβάλας καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας ώστε να απεγκλωβίσει τους οδηγούς.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en