Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο Λαός να δώσει ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να υλοποιήσει το πρόγραμμα του

Σε συνέντευξη που του παραχωρήθηκε μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο ENA CHANNEL

Αναλυτικά η συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Δημήτρη Εμμανουηλίδη:

Μπορείτε να μας κάνετε ένα απολογισμό της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία 4 χρόνια;

Η τετράχρονη διακυβέρνηση της Μητσοτακικής Ν.Δ., δυστυχώς για τον τόπο, επισώρευσε προβλήματα, στην οικονομία, στην κοινωνία, στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ενδεικτικά, στην οικονομία αύξησε το δημόσιο χρέος 80 δις, αύξησε το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών μόνο για το 2022 στο αρνητικό ρεκόρ των 22 δις.

Το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε δραματικά καθιστώντας αβίωτη την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν με τον εφιάλτη της απώλειας της πρώτης κατοικίας. Στην τετραετία της Ν.Δ  ο πολίτης απώλεσε το 40% της αγοραστικής του δύναμης.

Στον κοινωνικό τομέα, η κοινωνία υπέστη μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών της τάξης του 20%. Καθήλωση των μισθών. Εργασιακός μεσαίωνας εξαιτίας των νομοθετημάτων Χατζηδάκη.

Υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας επ’ωφελία των κερδοσκόπων των παρόχων ενέργειας. Απώλεια 35000 ανθρωπίνων υπάρξεων, εξαιτίας της στοχευμένης πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Υποκλοπές, με παρακολουθήσεις του μισού υπουργικού συμβουλίου και της ηγεσίας του στρατεύματος. Με το τραγικό δυστύχημα που κόστισε την απώλεια 57 νέων ανθρώπων αναδείχτηκε η γύμνια του επιτελικού κράτους που απέδειξε την πλήρη επικινδυνότητα της κυβέρνησης στην προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας, πολύ δε περισσότερο της ίδιας της ζωής.

Τέλος, η βίαιη επίθεση σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών με τις ανήκουστες παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης καθώς και στη λειτουργία των ΜΜΕ ναρκοθετούν τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Ο κατάλογος των ανομημάτων της κυβέρνησης είναι ανοικτός. Πιστεύω πως οι πολίτες θα βάλουν τέλος με την ψήφο τους την 21η Μαΐου στο φαύλο καθεστώς της Μαξίμου Α.Ε., επαναφέροντας την κανονικότητα στη χώρα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη 4ετία εάν είστε κυβέρνηση;

Οι στόχοι μας για την επόμενη τετραετία εστιάζονται στην υλοποίηση του αιτήματος #δικαιοσύνη παντού#.

Με βάθρο τη δικαιοσύνη μπορούμε ν’ανταποκριθούμε στα αιτήματα της κοινωνίας. Δικαιοσύνη στην οικονομική ανάπτυξη, με ορθολογική και δίκαιη διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων του ταμείου συνοχής και ανθεκτικότητας καθώς και του ΕΣΠΑ.

Δικαιοσύνη στην ικανοποίηση κοινωνικών αιτουμένων. Αύξηση μισθών και συντάξεων μέσα στα καθαρά δημοσιονομικά πλαίσια, μείωση έμμεσων φόρων και ΕΦΚ, καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που κατατρώγει το πενιχρό εισόδημα.

Μείωση του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών που απειλούνται με απώλεια της πρώτης κατοικίας από τα κοράκια του πτωχευτικού νόμου της Ν.Δ.

Στον πρωτογενή τομέα, μέτρα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής με στόχο τη διασφάλιση της υπεραξίας των προϊόντων επ’ωφελία τόσο των καλλιεργητών , όσο και του εθνικού πλούτου.

Πώς βλέπετε την περαιτέρω ανάπτυξη της Καβάλας;

Η πόλη μας και η περιφέρειά μας αντιμετωπίζουν την αδιαφορία ή και την υπονόμευση των αναπτυξιακών προοπτικών τους. Η ανάπτυξή τους περνά μέσα απ΄τον πρωτογενή τομέα.

Στη γεωργία χρειάζεται ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συνεργατικών αγροτικών σχημάτων για τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Χρειαζόμαστε αγρότες-επιχειρηματίες για να λειτουργήσουν ως εξαγωγείς. Δημιουργία έργων υποδομής, αναδασμοί, δίκτυα άρδευσης, υιοθέτηση καλών πρακτικών στα πλαίσια της έξυπνης γεωργίας.

Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, δώρο της γης μας. Στον τριτογενή τομέα, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με ναυαρχίδα τη Θάσο, την Κεραμωτή και τις δυτικές παραλίες του Νομού.

Αξιοποίηση των λουτρών Ελευθερών, των λασπόλουτρων της Λυδίας, του φράγματος του Μαρμαρά καθώς και την κάρπωση της υπεραξίας του Αρχαιολογικού Πάρκου των Φιλίππων.

Τέλος η αξιοποίηση του <<Φίλιππος Β’>> μπορεί ν’αναδείξει την πρωτεύουσα θέση στην εμπορευματική κίνηση, καθιστώντας το λιμάνι ως βασική πύλη εισόδου των εμπορευμάτων που προορίζονται για την Ευρώπη.

Πρέπει να δώσει ευκαιρία στο κόμμα σας ο ελληνικός λαός; Αν ναι για ποιόν λόγο;

Ο ελληνικός λαός κρίνοντας την πολιτική μας συμπεριφορά κατά τα μνημονιακά χρόνια της διακυβέρνησής μας, με την εντιμότητα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος σε αντιδιαστολή με τη διασπάθισή του από την ‘’Μητσοτάκης Α.Ε’’, θεωρώ ότι πρέπει να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  τη δυνατότητα για πρώτη στην ουσία φορά να κυβερνήσει υλοποιώντας το πρόγραμμά του για οικονομική ανασυγκρότηση και κοινωνική συνοχή και ανάταξη.

Είμαστε ο πολιτικός χώρος που έχουμε αποδείξει πως με δίκαιη και καθαρή διαχείριση μπορούμε να οδηγήσουμε το λαό και τη χώρα μας σε φωτεινότερες μέρες.

Είστε υπέρ των συνεργασιών και αν ναι πόση σταθερότητα μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο στη χώρα;

Με τη θέσπιση από την πλευρά μας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής έμπρακτα αποδείχνουμε τη βαθιά μας πίστη στη δημοκρατία.

Άλλωστε καθώς στην Ε.Ε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών κυβερνιόνται από συνεργασίες όμορων, ιδεολογικά κομμάτων, εξασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα και κυβερνησιμότητα είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός περί της ανάγκης διακυβέρνησης από μονοκομματικές κυβερνήσεις που ιστορικά εξέθρεψαν την αλαζονεία.

Η αποφυγή λογοδοσίας των μονοκομματικών κυβερνήσεων έφεραν τον τόπο σε χρεοκοπία και έριξαν την κοινωνία σε περιπέτειες.

Αυτονόητη προϋπόθεση, τα κόμματα που καλούνται να συλλειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια συνεργασίας να είναι απαλλαγμένα τόσο από την αλαζονεία του ισχυρού, όσο και από τον μικρομεγαλισμό των συμμετεχόντων στο συνεργατικό σχήμα κομμάτων. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουμε τα μηνύματα των καιρών.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en