Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο Λαός να δώσει ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να υλοποιήσει το πρόγραμμα του

Σε συνέντευξη που του παραχωρήθηκε μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο ENA CHANNEL

Αναλυτικά η συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Δημήτρη Εμμανουηλίδη:

Μπορείτε να μας κάνετε ένα απολογισμό της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία 4 χρόνια;

Η τετράχρονη διακυβέρνηση της Μητσοτακικής Ν.Δ., δυστυχώς για τον τόπο, επισώρευσε προβλήματα, στην οικονομία, στην κοινωνία, στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ενδεικτικά, στην οικονομία αύξησε το δημόσιο χρέος 80 δις, αύξησε το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών μόνο για το 2022 στο αρνητικό ρεκόρ των 22 δις.

Το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε δραματικά καθιστώντας αβίωτη την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν με τον εφιάλτη της απώλειας της πρώτης κατοικίας. Στην τετραετία της Ν.Δ  ο πολίτης απώλεσε το 40% της αγοραστικής του δύναμης.

Στον κοινωνικό τομέα, η κοινωνία υπέστη μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών της τάξης του 20%. Καθήλωση των μισθών. Εργασιακός μεσαίωνας εξαιτίας των νομοθετημάτων Χατζηδάκη.

Υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας επ’ωφελία των κερδοσκόπων των παρόχων ενέργειας. Απώλεια 35000 ανθρωπίνων υπάρξεων, εξαιτίας της στοχευμένης πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Υποκλοπές, με παρακολουθήσεις του μισού υπουργικού συμβουλίου και της ηγεσίας του στρατεύματος. Με το τραγικό δυστύχημα που κόστισε την απώλεια 57 νέων ανθρώπων αναδείχτηκε η γύμνια του επιτελικού κράτους που απέδειξε την πλήρη επικινδυνότητα της κυβέρνησης στην προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας, πολύ δε περισσότερο της ίδιας της ζωής.

Τέλος, η βίαιη επίθεση σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών με τις ανήκουστες παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης καθώς και στη λειτουργία των ΜΜΕ ναρκοθετούν τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Ο κατάλογος των ανομημάτων της κυβέρνησης είναι ανοικτός. Πιστεύω πως οι πολίτες θα βάλουν τέλος με την ψήφο τους την 21η Μαΐου στο φαύλο καθεστώς της Μαξίμου Α.Ε., επαναφέροντας την κανονικότητα στη χώρα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη 4ετία εάν είστε κυβέρνηση;

Οι στόχοι μας για την επόμενη τετραετία εστιάζονται στην υλοποίηση του αιτήματος #δικαιοσύνη παντού#.

Με βάθρο τη δικαιοσύνη μπορούμε ν’ανταποκριθούμε στα αιτήματα της κοινωνίας. Δικαιοσύνη στην οικονομική ανάπτυξη, με ορθολογική και δίκαιη διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων του ταμείου συνοχής και ανθεκτικότητας καθώς και του ΕΣΠΑ.

Δικαιοσύνη στην ικανοποίηση κοινωνικών αιτουμένων. Αύξηση μισθών και συντάξεων μέσα στα καθαρά δημοσιονομικά πλαίσια, μείωση έμμεσων φόρων και ΕΦΚ, καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που κατατρώγει το πενιχρό εισόδημα.

Μείωση του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών που απειλούνται με απώλεια της πρώτης κατοικίας από τα κοράκια του πτωχευτικού νόμου της Ν.Δ.

Στον πρωτογενή τομέα, μέτρα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής με στόχο τη διασφάλιση της υπεραξίας των προϊόντων επ’ωφελία τόσο των καλλιεργητών , όσο και του εθνικού πλούτου.

Πώς βλέπετε την περαιτέρω ανάπτυξη της Καβάλας;

Η πόλη μας και η περιφέρειά μας αντιμετωπίζουν την αδιαφορία ή και την υπονόμευση των αναπτυξιακών προοπτικών τους. Η ανάπτυξή τους περνά μέσα απ΄τον πρωτογενή τομέα.

Στη γεωργία χρειάζεται ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συνεργατικών αγροτικών σχημάτων για τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Χρειαζόμαστε αγρότες-επιχειρηματίες για να λειτουργήσουν ως εξαγωγείς. Δημιουργία έργων υποδομής, αναδασμοί, δίκτυα άρδευσης, υιοθέτηση καλών πρακτικών στα πλαίσια της έξυπνης γεωργίας.

Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, δώρο της γης μας. Στον τριτογενή τομέα, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με ναυαρχίδα τη Θάσο, την Κεραμωτή και τις δυτικές παραλίες του Νομού.

Αξιοποίηση των λουτρών Ελευθερών, των λασπόλουτρων της Λυδίας, του φράγματος του Μαρμαρά καθώς και την κάρπωση της υπεραξίας του Αρχαιολογικού Πάρκου των Φιλίππων.

Τέλος η αξιοποίηση του <<Φίλιππος Β’>> μπορεί ν’αναδείξει την πρωτεύουσα θέση στην εμπορευματική κίνηση, καθιστώντας το λιμάνι ως βασική πύλη εισόδου των εμπορευμάτων που προορίζονται για την Ευρώπη.

Πρέπει να δώσει ευκαιρία στο κόμμα σας ο ελληνικός λαός; Αν ναι για ποιόν λόγο;

Ο ελληνικός λαός κρίνοντας την πολιτική μας συμπεριφορά κατά τα μνημονιακά χρόνια της διακυβέρνησής μας, με την εντιμότητα στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος σε αντιδιαστολή με τη διασπάθισή του από την ‘’Μητσοτάκης Α.Ε’’, θεωρώ ότι πρέπει να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  τη δυνατότητα για πρώτη στην ουσία φορά να κυβερνήσει υλοποιώντας το πρόγραμμά του για οικονομική ανασυγκρότηση και κοινωνική συνοχή και ανάταξη.

Είμαστε ο πολιτικός χώρος που έχουμε αποδείξει πως με δίκαιη και καθαρή διαχείριση μπορούμε να οδηγήσουμε το λαό και τη χώρα μας σε φωτεινότερες μέρες.

Είστε υπέρ των συνεργασιών και αν ναι πόση σταθερότητα μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο στη χώρα;

Με τη θέσπιση από την πλευρά μας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής έμπρακτα αποδείχνουμε τη βαθιά μας πίστη στη δημοκρατία.

Άλλωστε καθώς στην Ε.Ε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών κυβερνιόνται από συνεργασίες όμορων, ιδεολογικά κομμάτων, εξασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα και κυβερνησιμότητα είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός περί της ανάγκης διακυβέρνησης από μονοκομματικές κυβερνήσεις που ιστορικά εξέθρεψαν την αλαζονεία.

Η αποφυγή λογοδοσίας των μονοκομματικών κυβερνήσεων έφεραν τον τόπο σε χρεοκοπία και έριξαν την κοινωνία σε περιπέτειες.

Αυτονόητη προϋπόθεση, τα κόμματα που καλούνται να συλλειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια συνεργασίας να είναι απαλλαγμένα τόσο από την αλαζονεία του ισχυρού, όσο και από τον μικρομεγαλισμό των συμμετεχόντων στο συνεργατικό σχήμα κομμάτων. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουμε τα μηνύματα των καιρών.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αποχαιρετά τον Θεόδωρο Ταβλαρίδη

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγική αιφνίδια απώλεια του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Καβάλας Θεόδωρου Ταβλαρίδη.

Ο Θόδωρος ήταν αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους. Άσκησε το λειτούργημα με αυταπάρνηση υπηρετώντας τα ιδεώδη της ιπποκράτειας ιατρικής. Με τον ήπιο και ευγενικό χαρακτήρα του, το πνεύμα συνεργασίας, την αγάπη του για τους ασθενείς, την αθόρυβη και ταπεινή διδασκαλία στους νεότερους Χειρουργούς, αφήνει ένα δυνατό αποτύπωμα στην ιστορία της Ιατρικής Οικογένειας του τόπου μας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη οικογένειά του και στη σύντροφό του Δέσποινα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 7/6/2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη στις 5.00 το απόγευμα.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα Μπροστά : Ένα διαφορετικό πολιτικό γραφείο

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 2/6/2023, το πολιτικό γραφείο του ανεξάρτητου συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» απέκτησε εναλλακτική χρήση.

Εκτός από χώρος συνάντησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, αλλά και επαφών του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη με τους δημότες, θα λειτουργεί στο εξής και ως ένας μικρός εκθεσιακός χώρος για τους Καβαλιώτες καλλιτέχνες που θέλουν να επικοινωνήσουν τα έργα τους. Το κάλεσμα του Γιάννη Εριφυλλίδη προς τους εικαστικούς είναι ανοικτό και πρώτος ανταποκρίθηκε ο Διαμαντής Σταγγίδης.

11 πίνακές του, τους οποίους ο γνωστός εικαστικός τοποθετεί ανάμεσα στην τεχνοτροπία του εξπρεσιονισμού και του μπαρόκ, κοσμούν τους τοίχους του γραφείου, το οποίο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις για την καλαισθησία του και τη μινιμαλιστική τάση που το διακρίνει.

Χαρακτηριστικό τους, τα έντονα χρώματα, το ανάγλυφο της επιφάνειάς τους με υλικά φυσικά. Ο εικαστικός ξενάγησε στα έργα του όσους βρέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του συνδυασμού, αποφεύγοντας πάντως να πει πολλά για τα θέματα που τον ενέπνευσαν για τις δημιουργίες του, αφήνοντας αυτούς να τα ανακαλύψουν.

Εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότερο καθημερινά δυναμώνει το κύμα εμπιστοσύνης των δημοτών προς τον Γιάννη Εριφυλλίδη και τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» και άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους προσεγγίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, ο οποίος περνά αρκετό από τον χρόνο του στο πολιτικό του γραφείο επί της Ομονοίας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ένα πολλά υποσχόμενο θεατρικό γεγονός ταξιδεύει στην Ελλάδα. Στην Καβάλα, την Τετάρτη 9 Αυγούστου συνεχίζεται το πρόγραμμα των παραστάσεων των «Βακχών» του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα θέατρα και πόλεις. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Έλενα Μαυρίδου.

Η παράσταση θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και είναι μια παραγωγή της 5 ης Εποχής και του θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Τους δυο βασικούς ρόλους της τραγωδίας ερμηνεύουν δύο εκ των πλέον σημαντικών ηθοποιών, ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ρόλο του Πενθέα.
Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε.

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ [12 ευρώ] από τη viva.gr

Η παράσταση
Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.

Το έργο
Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

Συντελεστές

Μετάφραση – Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνοθεσία – Έλενα Μαυρίδου
Μουσική – Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνικό – Κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί – Περικλής Μαθιέλλης
Δραματολόγος –  Κατερίνα Διακουμοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη – Πέτρος Αλαφούζος

Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγου – Ευγενία Μπουρντά

Video – Θωμάς Παλυβός

Φωτογραφίες – Ηλίας Ντζόιδος – Ελίνα Γιουνανλή
Διεύθυνση παραγωγής -Μαρίνα Γαβριηλίδου
Επικοινωνία – Ειρήνη Λαγουρού

Παραγωγή 5 η Εποχή | Θέατρο του Νέου Κόσμου

Διανομή

Διόνυσος Δημήτρης Λάλος
Κάδμος Θανάσης Δόβρης
Πενθέας Γιώργος Χριστοδούλου
Τειρεσίας Βίκυ Βολιώτη
Δούλος Στέργιος Κοντακιώτης
Άγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα
Αγαύη Έλενα Μαυρίδου

Χορός

Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα, Χριστίνα Μαριανού, Μαριάμ Ρουχάτζε

Μουσικοί επί Σκηνής

Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

Προπώληση http://viva.gr
Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 12€.

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65,ΑμεΑ]

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: