Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διήμερο με νίκες, ενστάσεις και ζυμώσεις για τον γάμο των ομόφυλων | Η αποτίμηση του Μαξίμου

Πάνω από 3 ώρες κράτησε χθες η συζήτηση – ενημέρωση των βουλευτών και υφυπουργών της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Το διήμερο ενημέρωσης έκλεισε με τη συμμετοχή 60 «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον εισηγητή του νομοσχεδίου, Άκη Σκέρτσο, αλλά και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη για το κυβερνητικό σχέδιο, που στόχο έχει να αποκαταστήσει αδικίες. Παρόντες και χθες ήταν: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβαλλαν στο να κρατηθούν ήπιοι τόνοι αλλά και στο να γίνει ουσιαστική συζήτηση, ενώ καθοριστική θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα της φιλελεύθερης παράταξης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της διαδικασίας, τη χαρακτηρίζουν επιτυχή και, μάλιστα, τονίζουν ότι αισθάνονται υπερήφανοι για τις διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί το κόμμα, με όλες τις απόψεις να ακούγονται ελεύθερα, τηρώντας μια παράδοση δεκαετιών.

Αισιόδοξοι για ευρεία πλειοψηφία

«Μετά από αυτό το διήμερο είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από μια ευρεία πλειοψηφία», δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης και ενώ είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του: «Είχαμε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Με έκανε περήφανο, γιατί όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν την υποστήριξη στις αρχές της παράταξης και την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συνδυάζει αξίες με σύγχρονο ρεύμα. Καθένας ψηφίζει με τη συνείδησή του. Το κλίμα ήταν θετικό και η παράταξη θα βγει πιο δυνατή».

Αρκετοί, επίσης, ήταν εκείνοι που εμφανίστηκαν εξίσου αισιόδοξοι, εξερχόμενοι των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είπε: «Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, λύθηκαν απορίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα κόμματα που μπορούν να μιλήσουν τόσο ανοιχτά. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο θέμα της χώρας, στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, καθώς συνδέεται με το νομοσχέδιο».

Και ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης είπε ότι η παράταξη βγαίνει πιο δυνατή, ενώ η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη εμφανώς συγκινημένη δήλωσε: «Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, ιδίως σε σχέση με την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και σήμερα το αποδεικνύει. Σχηματίζεται πλειοψηφία πάνω στην προάσπιση παιδιών και δικαιωμάτων τους. Η ελληνική οικογένεια θα κινδύνευε αν επηρεάζεται η καθημερινότητα. Το υπουργείο έχει σχέδιο δράσης για το δημογραφικό, θέλουμε μέτρα εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή. Την οικογένεια μπορούμε να την προστατεύσουμε, είναι ο μεγάλος συνδετικός κρίκος της χώρας».

Οι διάλογοι

Ο πρώην υπουργός Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του, τοποθετήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, για αρκετή ώρα και φάνηκε ότι ήταν αποφασισμένος όχι μόνο να μιλήσει αλλά και να ακούσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε έναν διάλογο με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση» φέρεται να είπε, προσθέτοντας ότι το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Υποστήριξε ακόμα ότι: «Σήμερα δε θα πάει ποτέ σε ίδρυμα παιδί που πεθαίνει ο βιολογικός γονέας. Υπάρχουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα».

Ο κ. Σκέρσος αντέτεινε ότι: «Μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας».

Με ενδιαφέρον ακούστηκε και η θέση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Σταμάτη, ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα, επιβεβαιώνοντας ότι στη συζήτηση υποστήριξε την ιδέα της παρένθετης μητέρας, η οποία δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Αληθεύει», είπε, «ότι υποστήριξα και την παρένθετη μητέρα στη συζήτηση. Κόμματα και λαοί πηγαίνουν μπροστά, όταν έχουν ηγεσία και το νομοσχέδιο, που αποκαθιστά αδικία ετών. Δεν δημιουργούμε νέα μορφή οικογένειας, αλλά στηρίζουμε αυτές που υπάρχουν».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τον εξής διάλογο με τον βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα:

«Φέρνουμε μισό νομοσχέδιο. Έπρεπε να έχουμε και την παρένθετη μητρότητα. Αν και δεν κατεβαίνω με ψήφο, η θέση μου είναι αυτή», φέρεται να είπε ο Γιώργος Σταμάτης με τον Βασίλη Γιόγιακα να του απαντά: «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό» και με τον κ. Σταμάτη να λέει: «Να μην βγάζουμε λογύδρια εδώ μέσα».

Εκείνοι που πείστηκαν

«Θα ψηφίσω», είπε η βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου. Μάλιστα, περιγράφοντας όσα διημείφθησαν στα ενδότερα είπε: «Δεν προσπάθησαν να πάρουν την ψήφο μας, αντηλλάγησαν απόψεις, βγαίνουμε με περισσότερες γνώσεις. Τώρα μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, είχε ανακοινώσει από νωρίς με την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή την αλλαγή στη στάση του από το «όχι» να πάει στο «ναι». Το ίδιο έκανε και μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της ΝΔ, λέγοντας ότι πείστηκε, ακούγοντας τον πρωθυπουργό και γι’ αυτό θα υπερψηφίσει.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και η βουλευτής Ζωή Ράπτη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς σε κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό προστατεύονται τα παιδιά.

Για πρωτοβουλία ισότητας μίλησε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ στο “ναι” κινείται και ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας.

Όλες οι απορίες φάνηκε να λύνονται και στη βουλευτή Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία τόνιζε ότι «από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παρένθετη μητέρα, είναι θέμα δικαιωμάτων των παιδιών που υπάρχουν μέσα στις οικογένειες. Αυτό το νομοσχέδιο δίνει δικαιώματα σε κάποιους ανθρώπους, αλλά δε θίγει τα δικά μας δικαιώματα. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί».

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι όσο περνούν οι μέρες και καταλαγιάζει ο θόρυβος αλλά και η παραπληροφόρηση, προς το “ναι” θα κινηθούν και άλλοι βουλευτές που αμφιταλαντεύονται.

«Μόνο κέρδος είχαμε από αυτό το διήμερο, όχι γιατί πείστηκαν κάποιοι, αλλά γιατί δείξαμε πως λειτουργούν συντεταγμένα τα σοβαρά κόμματα», σχολίαζε με ικανοποίηση στο newsbeast.gr ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Παρέμβαση Τσίπρα φέρνει σύντομα νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλύτης υπήρξε η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το «σκηνικό ρήξης», όπως το εξέλαβαν πολλά από τα κορυφαία στελέχη, επέδρασε αποφασιστικά στην φημολογούμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, την υποψηφιότητα στηρίζει ανοιχτά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέλαβαν την ομιλία ως «εμπρηστική» για τα ίδια και «εξόχως διχαστική για το κόμμα» και τα μέλη, δίνοντας ραντεβού λίγες ώρες μετά και υπό άκρα μυστικότητα, σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας πρωτοκλασάτου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

-Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Θεμιστοκλέους

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενημερώνει για την πρόσληψη 24 νέων νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι προσπάθειες ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με επιπλέον προσωπικό αποδίδουν. Κατά τη σημερινή επίσκεψή μου στο Υπουργείο Υγείας, ενημερώθηκα ότι οι πιέσεις «έπιασαν τόπο» και στην νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προβλέπονται σε αυτό 24 νέες θέσεις νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, 6 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτών, 8 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών και 10 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.

Και εκκρεμεί η πρόσληψη 40 ακόμα νοσηλευτών από την προηγούμενη προκήρυξη.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, για την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία μας».

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: | Κάνει στην άκρη για τη Γεροβασίλη ο Τεμπονέρας | Απαντήσεις στην επίθεση Κασσελάκη

Στην άκρη για την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη κάνει όπως φαίνεται από την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο εργατολόγος που μόλις πρόσφατα απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, πληρώνοντας τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την Κεντροαριστερά, δέχθηκε την επίθεση του προέδρου του κόμματος από την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος θα είναι ο επικεφαλής αλλά το «πώς». Οφείλουμε λοιπόν να πάρουμε θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του φωτογραφίζοντάς τον ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ούτε τα χρειαζόμαστε.

Τις μάχες μας τις δίνουμε μέσα στην κοινωνία χωρίς να ζητάμε μερτικό. Το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς και στην υπόθεση της Αριστεράς που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Μάθαμε να υπερασπιζόμαστε το δίκιο. Εμείς το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους.

Σεβόμαστε τη βούληση των μελών μας. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω μόνο συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αν χρειαστεί για την υπόθεση αυτή να κάνουμε στην άκρη θα το κάνουμε με χαρά».

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Σήμερα και ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται, πιο πιθανή για τη διαδοχή στην κούρσα είναι μία υποψηφιότητα (ίσως και η μοναδική;), η οποία ακούει στο όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη. Το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε στον ΑΝΤ1 ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ στο ερώτημα, που ακολούθησε για το αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου ναι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο. Δε θα τους το υποδείξω εγώ».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en