Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Βλέπει άνοδο στις τιμές πετρελαίου

Σε μια πρόβλεψη που θα προκαλέσει αναστάτωση σε εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως, προχώρησε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Οι τιμές πετρελαίου αναμένεται να εκτοξευθούν, κυρίως λόγω της υψηλής ζήτησης της Κίνας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Στο ζενίθ η ζήτηση

Η παγκόσμια ζήτηση έφτασε κατά μέσο όρο τα 103 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά τον Ιούνιο και μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση του ΙΕΑ.

Ενώ η Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα μέλη  του ΟΠΕΚ+ μείωσαν την παραγωγή, η ζήτηση έφθασε στο ζενίθ τον Ιούλιο, ενισχυμένη από τα αυξημένα αεροπορικά ταξίδια και την κινεζική πετροχημική δραστηριότητα», σημειώνει ο IEA.

Το πετρέλαιο  άγγιξε ένα υψηλό έξι μηνών την εβδομάδα που διανύουμε, στα 88 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κυμαίνονται λίγο κάτω από τα 87 δολάρια την Παρασκευή.

Η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου έφτασε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 , καθώς η απομακρυσμένη εργασία και οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα «έριξε» το ενδιαφέρον στα τάρταρα .

Αλλά τα τωρινά στοιχεία του IEA δείχνουν ότι, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις για έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται, η ζήτηση πετρελαίου είναι ισχυρότερη από ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει το 70% της αύξησης της ζήτησης φέτος.

Ενεργειακή μετάβαση

Η ενεργειακή μετάβαση φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου το επόμενο έτος, αφού η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης θα μειωθεί στο μισό, στα 1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, λόγω κυρίως της αυξημένης χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες αγορές σφίγγουν, αφήνοντας περιορίζοντας τα αποθέματα κατά περίπου 115 εκατομμύρια βαρέλια κάτω από τον πενταετή μέσο όρο τους, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΑ. Τα παγκόσμια αποθέματα αναμένεται να μειωθούν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν επικρίνει τους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους στον ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό των αποθεμάτων, προειδοποιώντας ότι μια νέα πληθωριστική άνοδος θα «γονατίσει» τα νοικοκυριά και θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάκαμψη. Παρόλα αυτά, το Ριάντ έχει τονίσει ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις τρέχουσες περικοπές εάν κριθεί απαραίτητο.

Η παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+ υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα σε χαμηλό δύο ετών, καθώς οι Σαουδάραβες περιόρισαν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

«Εάν διατηρηθεί η τρέχουσα μειωμένη παραγωγή του ΟΠΕΚ+, τα αποθέματα πετρελαίου θα περιοριστούν περαιτέρω με κίνδυνο οι τιμές να οδηγηθούν ακόμα υψηλότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

tanea.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επισκέψεις Αναστασίας Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και περιοδεία σε Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου , στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας.

Έτσι την Τετάρτη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο Καβάλας , όπου εκτός των άλλων είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης , της περιφέρειας και του δήμου.

Το απόγευμα , συνοδεία πάντα υποψηφίων της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ , περιόδευσε στον Αμυγδαλεώνα οπότε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα τους αλλά και να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις της παράταξης της για την ραγδαία οικιστικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή του δήμου μας .

Την Πέμπτη συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις στο κέντρο υγείας του π. ΙΚΑ και στα γραφεία του ΕΦΚΑ Καβάλας , κατά την διάρκεια των οποίων η κα Ιωσηφίδου έγινε αποδέκτης της αγάπης των ηλικιωμένων ατόμων που συνάντησε , τα οποία με κάθε τρόπο της εξέφρασαν την στήριξη τους.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Τελωνείο και τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όπου συναντήθηκε με το διοικητικό του συμβούλιο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό και την συνεργασία δήμου και εταιρίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό και θα φέρουν αυξήσεις!»

Η διοίκηση του Δήμου λέει ΨΕΜΑΤΑ, ότι:

  • δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ.
  • υπάρχει ελπίδα το Υπουργείο Εσωτερικών να πληρώσει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι:

  • αν δεν πληρώσουν Μουριάδης-Χρόνης το ρεύμα, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ!
  • το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει πως δε θα καλύψει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Άλλες ΔΕΥΑ της χώρας (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν κάνει ρυθμίσεις για τις οφειλές τους και δεν κινδυνεύουν!

Η ΔΕΥΑ Καβάλας όχι!

Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:

Πώς και από πού θα πληρώσετε την οφειλή των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ για το ρεύμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Μία δεύτερη θητεία Μουριάδη – Χρόνη στη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  • θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού!
  • δε θα μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ!

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας προτείνει μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ενημερώνει του πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση:

Η λεπτοσπείρωση είναι μία μικροβιακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα.

Μεταδίδεται άμεσα, μέσω επαφής τραυματισμένου δέρματος (έστω και ελαφρά) ή βλεννογόνων (μάτια, στόμα, μύτη) με ούρα ή ιστούς μολυσμένου ζώου (άγριου ή οικόσιτου)  και έμμεσα, μέσω επαφής με μολυσμένο με ούρα περιβάλλον (μολυσμένο νερό και χώμα, μολυσμένα τρόφιμα).

Περισσότερο κινδυνεύουναπασχολούμενοι στην ύπαιθρο όπως οι αγρότες ιδιαίτερα όταν τα χωράφια τους πλημμυρίζονται με νερό,  οι εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών  και στις αποχετεύσεις, άτομα που ασχολούνται με κολύμβηση σε ποτάμια, λίμνες και με υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε γλυκό νερό που μπορεί να έχει επιμολυνθεί με ούρα μολυσμένων ζώων. Στις πλημμύρες ο κίνδυνος αυξάνει για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης στην ήπια μορφή περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγος, πονοκέφαλο, πόνο στους μυς, και εμετό ενώ στη βαριά μορφή υψηλό πυρετό, ίκτερο, πόνο στην κοιλιά και τους μυς, διάρροια, εξάνθημα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και ένα μήνα μετά τη μόλυνση αλλά συνήθως σε 7-14 ημέρες.

Τα μέτρα προφύλαξης είναι:

➢ Καταπολέμηση των τρωκτικών σε κατοικίες, αυλές, αποθήκες και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από τις οικίες για να μην προσελκύονται τρωκτικά.

➢ Καθαρισμός χώρων αποθήκευσης και απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και στάσιμου νερού. Απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός πιθανώς μολυσμένων χώρων (στάβλοι, σφαγεία, κρεοπωλεία κ.α.)

➢ Φραγή πιθανών οπών / διόδων στο σπίτι και τις αποθήκες, τοποθέτηση σητών και ασφαλής διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο επαφής με ούρα ζώων.

➢ Χρήση προστατευτικού ρουχισμού κατά τη διάρκεια γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών (γαλότσες, γάντια, αδιάβροχος ρουχισμός κλπ.).

➢ Πλύσιμο χεριών και καθαρισμός εκδορών του δέρματος (με σαπούνι) μετά από επαφή με ζώα, χώμα ή στάσιμα ύδατα. Κάλυψη ανοιχτών πληγών με αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα κατά τις υπαίθριες εργασίες.

➢ Πολύ καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών που είχαν επαφή με χώμα και που τρώγονται ωμά πριν την κατανάλωση. Αποφυγή κατανάλωσης κατευθείαν από το χωράφι.

➢ Αποστράγγιση στάσιμων νερών ή όπου δεν είναι δυνατόν, αποφυγή επαφής με γυμνά χέρια ή πόδια με στάσιμα νερά σε χωράφια με καλλιέργειες, ορυζώνες κλπ.

➢ Αποφυγή κολύμβησης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Δημόσιας ΥγείαςΠΕ Καβάλας στα τηλέφωνα: 2510291357, 358, 359, 360, 363 ή τον ΕΟΔΥ.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: