Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διεύθυνση Υγείας Π.Ε Καβάλας | Κατασχέθηκαν 180 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα από το Park Food Festival

Σε ένα πλήρως ενημερωτικό δελτίο τύπου προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καβάλας όσον αφορά την διεξαγωγή του Park Food Festival στην Καβάλα.

Πιο συγκεκριμένα :

Mε αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για τον ρόλο της Υπηρεσίας μας κατά την διάρκεια του PARK FOOD FESTIVAL και συγκεκριμένα την Παρασκευή 12.7.2019, που έλαβε χώρα στο Πάρκο Φαλήρου, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ θέλει να ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μέσω αυτών το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω: Ο υγειονομικός έλεγχος γίνεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και σε ώρες λειτουργίας που είναι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία σε χώρους όπου μεταξύ των άλλων γίνεται και δραστηριότητα επιχείρησης τροφίμων, έτι δε περισσότερο όταν υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες, αλλά και όταν απευθύνονται σε ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως στην προκειμένη
περίπτωση. Ο υγειονομικός έλεγχος έγινε με την συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας και διεξήχθη σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο. Ελέγχθηκαν περίπου 20 (είκοσι) επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν στο σύνολό τους παραβάσεις της υγειονομικής Νομοθεσίας με δυνητικό κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία και πιο αναλυτικά διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα απαιτούμενα δικαιολογητικά που οφείλει να κατέχει αλλά και να επιδεικνύει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και έγιναν προφορικές συστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, για την εφαρμογή των Κανόνων Ορθής Υγειονομικής Πρακτικής, για την ασφάλεια των παραγομένων και προσφερομένων τροφίμων, έχοντας ως γνώμονα την προστασία και διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή, ο οποίος καταναλωτής ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι σε γενικές γραμμές ελλιπώς ενημερωμένος. Κατά την διάρκεια του υγειονομικού ελέγχου κατασχέθηκε και στην συνέχεια καταστράφηκε, ποσότητα τροφίμων 180 κιλών περίπου, από 2 (δυο) επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τις
διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας, ΩΣ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ σύμφωνα με τον Ν. 4235/14, τα οποία ήταν έτοιμα προς διάθεση.
Οι εκθέσεις του υγειονομικού ελέγχου θα αποσταλούν σε όλες τις ελεγχθείσες επιχειρήσεις για ενημέρωση τους, όπως νομοθετικά προβλέπεται, καθώς και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες λόγω σχετικής αρμοδιότητας (λήψη διοικητικών μέτρων κλπ) καθώς και στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας για την λήψη των διοικητικών μέτρων αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας. Κάθε άλλο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τέλος, ευχαριστούμε Δημόσια τον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, για την συνδρομή τους στο ελεγκτικό έργο της Υπηρεσίας μας και για την προθυμία της συνεργασίας τους όποτε και αν τους ζητηθεί.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en