Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασωληνωμένος 14χρονος ύστερα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στα Ιωάννινα – «Μάστιγα» τα περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ανήλικοι που προσέρχονται στα Επείγοντα με μέθη, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Μορφή «επιδημίας» έχουν λάβει τα περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων, με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για υπερδιπλασιασμό των περιστατικών ανηλίκων που προσέρχονται στα Επείγοντα έπειτα από μεγάλη κατάναλωση αλκοόλ.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες τέσσερις ανήλικοι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ένα 14χρονο κορίτσι στη Μεσσηνία κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από διασκέδαση σε κλαμπ στον Μελιγαλά, όταν κατόπιν μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Ένας 16χρονος μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Δύο ακόμη περιπτώσεις οξείας μέθης ανηλίκων καταγράφηκαν στα Ιωάννινα κατά τις πρώτες ώρες του νέου έτους και συγκεκριμένα:  Ένας 14χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Πάτρα, αφότου διακομίστηκε από τον πατέρα του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ημικωματώδη κατάσταση. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του και η μεταφορά του. Οι έρευνες της Αστυνομίας έδειξαν ότι ο ανήλικος είχε καταναλώσει αλκοόλ και ενεργειακά ποτά παρουσία του πατέρα του, ο οποίος συνελήφθη για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο».

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας 15χρονος κατανάλωσε αλκοόλ σε χώρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη, κατηγορούμενη για πώληση αλκοόλ σε ανήλικο.

«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ανήλικοι που φτάνουν στα Επείγοντα λόγω μέθης

Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που προσέρχονται στα Επείγοντα των εφημερεύοντων παιδιατρικών νοσοκομείων και κλινικών γενικών νοσοκομείων με μέθη είτε από υπερβολική χρήση είτε από νοθευμένα ποτά, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δύο ανήλικοι με μέθη που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύθηκαν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και “Ιπποκράτειο”. Δεν είναι τα μόνα. Θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των μαγαζιών που σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικα παιδιά και ταυτόχρονα οι οικογένειες να είναι πιο προσεκτικές με τα παιδιά τους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι τα περιστατικά έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, συνήθως τα παιδιά αυτά νοσηλεύονται προληπτικά για μία ή δύο ημέρες και πηγαίνουν σπίτι τους καλά. Όμως, παιδιά που προσήλθαν με σοβαρά συμπτώματα από χρήση αλκοόλ χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ.

«Η μέθη των παιδιών δεν προέρχεται πάντα από μαγαζιά. Συγκεντρώνονται σε πλατείες μεγάλες παρέες ανηλίκων και κάνουν χρήση αλκοόλ. Και ένα ποτηράκι ποτό σε ανήλικα παιδιά είναι επικίνδυνο. Ειδικά σε μαγαζιά που σερβίρουν νοθευμένα. Αυστηροί έλεγχοι, επιτέλους, στα μαγαζιά. Γιατί αυτή η ανοχή; Ρητή απαγόρευση χορήγησης ποτών αλκοολούχων σε ανηλίκους. Να επιδεικνύουν ταυτότητα στην είσοδο για να είναι γνωστή η ηλικία τους» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Προσοχή και στις οικογένειες. Το προσωπικό των νοσοκομείων σε τέτοιες περιπτώσεις ειδοποιεί και πολύ καλά κάνει την Αστυνομία. Αν δεν μπει λουκέτο σε μαγαζιά που σερβίρουν ποτά σε ανηλίκους, δεν θα υπάρξει λύση. Θα πρέπει να απαγορευθεί σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα να πουλάνε σε ανηλίκους αλκοολούχα ποτά. Κάνουν χρήση σε πλατείες και επίδειξη ποιος αντέχει το περισσότερο ποτό. Μετά καταλήγουν στα νοσοκομεία» τόνισε.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραμένει διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας ο Ηλίας Κωστάκης

Δεν επηρεάστηκε από τις έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοίνωσε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας ο διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας (με έδρα την Καβάλα) κ. Ηλίας Κωστάκης. Κατά συνέπεια παραμένει διοικητής της Μεραρχίας και περιμένει τις κρίσεις του Μαρτίου για να μάθει αν θα τοποθετηθεί κάπου αλλού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα συγκινητικά μηνύματα της οικογένειας του 15χρονου Τηλέμαχου από την Μεσορόπη Καβάλας

Δώδεκα χρόνια από την τραγωδία στη Μεσορόπη Καβάλας: Ο 15χρονος ήρωας Τηλέμαχος που έδωσε τη ζωή του για τα αδέρφια του

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την ασύλληπτη τραγωδία στη Μεσορόπη Καβάλας που συγκλονίζει μέχρι και σήμερα το πανελλήνιο.

Ο Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, μόλις 15 χρονών, ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του όταν το σπίτι των παππούδων τους έπιασε φωτιά από την ξυλόσομπα που έκαιγε για να ζεσταθούν.

Γονείς, παππούδες και κάποια από τα παιδιά της οικογένειας κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το σπίτι όμως ο 5χρονος Ανδρέας και ο 9χρονος Γεράσιμος δεν πρόλαβαν.

Ο Τηλέμαχος αντιλήφθηκε ότι τα δύο αδέρφια του δε βρίσκονται έξω και όρμησε στο φλεγόμενο σπίτι δίχως δισταγμό για να τα σώσει και δοκάρι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες έπεσε πάνω του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Λίγες ώρες μετά, οι πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά διέκριναν τις σορούς των τριών παιδιών.

Πριν από λίγες εβδομάδες, στη γειτονιά της Νεάπολης όπου ζούσε η οικογένεια παλιότερα, στήθηκε ένα μνημείο για τα παιδιά Πάρκο που βρίσκεται εκεί ονομάστηκε Πάρκο Τηλέμαχου Τσιμηρίκα.

Η οικογένεια του μίλησε στην κάμερα του «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» για τον δικό της μικρό και ταυτόχρονα πολύ μεγάλο ήρωα.

«Εγώ πάντα, που το ζούσα το παιδί μου, το καμάρωνα» περιγράφει συγκινημένη η μητέρα του προσθέτοντας πως συχνά διερωτόταν εάν της αξίζει να έχει ένα τέτοιο παιδί.

«Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι Τηλέμαχοι», λέει η αδελφή του Μαρίνα παρατηρώντας πως δε θα μπορούσε κανείς να του μοιάσει, αφού τον 15χρονο διέκρινε μια πρωτοφανή γενναιοδωρία που τον έκανε να προσφέρει ακόμη και το πιο πολύτιμο πράγμα που θα είχε.

Εξάλλου έδωσε και την ίδια του τη ζωή…

skai.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θα χιονίσει και στο παραλιακό μέτωπο του Νομού Καβάλας;

Όπως ανάρτησε ο διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός :

Καιρικα,πριν γραψω το οτιδηποτε,σαν πρωην αιρετος που εζησα εντονα και απο μεσα την επικη χιονοκακοκαιρια Αριαδνη το 2017,την χιονοκακοκαιρια Μηδεια κτλ,θα σας προτεινα να λαβετε υπόψιν τις οποιες ανακοινωσεις των τοπικων φορεων και των υπηρεσιων,να βρειτε αλατι και να εχετε μαζι σας αλυσιδες και φυσικα να ξερετε να τις βάζετε.Αυτο σαν μια γενικη προτροπη,ανεξαρτητα εαν ζειτε στα ορεινα,ημιορεινα η πεδινα.
-Καιρικα τωρα βλεποντας τα προγνωστικα μοντελα θα σας μεταφερω τα εξης.Για την περιοχη μας γενικα,βροχοπτωσεις θα ξεκινησουν απο το Σαββατο βραδυ και μετα,αρχικα απο τα δυτικα προς ανατολικα.
-Την Κυριακη κατα την διαρκεια της ημερας θα χουμε βροχοπτωσεις και οι χιονοπτωσεις θα επηρεασουν τα Βορεια της ΑΜΘ και τις ορεινες περιοχες.Οι θερμοκρασιες που θα επικρατουν,δεν ευνοουν την χιονοπτωση σε χαμηλοτερα υψομετρα.
-Την Δευτερα θα εχουμε κατα την διαρκεια της ημερας βροχοπτωσεις και οι χιονοπτωσεις μας δειχνουν τα μοντελα να κατεβαινουν υψομετρο καθως η θερμοκρασια θα πεσει.Θεωρητικα οι χιονοπτωσεις σε ημιορεινες περιοχες (και με ερωτηματικο για τις πεδινες περιοχες λογο οριακων θερμοκρασιων) θα ερθουν κατα το μισο της ημερας και μετα.
-Για την Τριτη πιθανον ασθενεις βροχοπτωσεις (χιονοπτωσεις σε ημιορεινες -ορεινες περιοχες) μεσα στην ημερα…αλλα την Τριτη και τις επομενες ημερες θα τις δουμε προς το τελος της εβδομαδας καθως οπως ξερετε,ολα αυτα αλλαζουν.
Γενικα για τις παραλιακες ζωνες για το ενδεχομενο χιονοπτωσης,ειναι οριακες οι θερμοκρασιες με βαση την τρεχουσα προγνωση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
letters AG as logo
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en