Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Διαγράφεται το πρόστιμο του Δήμου Νέστου από το Λιμεναρχείο

Σε συνέχεια παλαιότερης απόφασης της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έκανε την Παρασκευή (19/5) δεκτή και την προσφυγή του Δήμου Νέστου. Του διαγράφει πρόστιμα που του επέβαλε πέρσι το Λιμεναρχείο, επειδή στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου το Καλοκαίρι του 2022 δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Συνολικό ποσό προστίμων που διαγράφονται 38.000 ευρώ. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρει στο σκεπτικό της- μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα: «Από όλες τις προπεριγραφείσες ενέργειες του Δήμου Νέστου δεν καταλίπεται αμφιβολία ότι ο ως άνω Δήμος, προχώρησε, διαδοχικά, σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με χρονική εγγύτητα και χωρίς καθυστέρηση και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετείται η ύπαρξη υπαιτιότητας σε βάρος του.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας με το αριθ. 2131.2/1734/2023/03-05-2023 έγγραφό του και την 2131.2/1735/2023/03-05-2023 Έκθεση Απόψεών του κρίνει επαρκείς τις ενέργειες του Δήμου Νέστου για πρόσληψη ναυαγοσωστών για τη θερινή περίοδο από 01-06-2022 έως 30-09-2022».

Ίδια απόφαση έλαβε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη, διαγράφοντας πρόστιμα που εκκρεμούσαν σε βάρος του Δήμου Θάσου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Δήμο Νέστου η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) επισκέφθηκε τον Δήμο Νέστου για να εξετάσει την πρόοδο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στην περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο να διαπιστώσει την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων και να εξασφαλίσει ότι οι πόροι αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Δήμου Νέστου ενώ επισκέφτηκαν δομές όπως το κέντρο κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ, την δομή σίτισης καθώς και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en