Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Διαγράφεται το πρόστιμο του Δήμου Νέστου από το Λιμεναρχείο

Σε συνέχεια παλαιότερης απόφασης της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έκανε την Παρασκευή (19/5) δεκτή και την προσφυγή του Δήμου Νέστου. Του διαγράφει πρόστιμα που του επέβαλε πέρσι το Λιμεναρχείο, επειδή στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου το Καλοκαίρι του 2022 δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Συνολικό ποσό προστίμων που διαγράφονται 38.000 ευρώ. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέρει στο σκεπτικό της- μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα: «Από όλες τις προπεριγραφείσες ενέργειες του Δήμου Νέστου δεν καταλίπεται αμφιβολία ότι ο ως άνω Δήμος, προχώρησε, διαδοχικά, σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με χρονική εγγύτητα και χωρίς καθυστέρηση και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετείται η ύπαρξη υπαιτιότητας σε βάρος του.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας με το αριθ. 2131.2/1734/2023/03-05-2023 έγγραφό του και την 2131.2/1735/2023/03-05-2023 Έκθεση Απόψεών του κρίνει επαρκείς τις ενέργειες του Δήμου Νέστου για πρόσληψη ναυαγοσωστών για τη θερινή περίοδο από 01-06-2022 έως 30-09-2022».

Ίδια απόφαση έλαβε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη, διαγράφοντας πρόστιμα που εκκρεμούσαν σε βάρος του Δήμου Θάσου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18 παιδιά στις Πηγές του Δ. Νέστου εμβολιάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου

Εμβολιασμός παιδιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο δημοτικό διαμέρισμα Πηγών του Δ. Νέστου από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αναλυτικά σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου:

Η Υγεία των παιδιών αποτελεί για τους Γιατρούς του Κόσμου προτεραιότητα και στόχος τους παραμένει να την προστατεύσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, εθελοντές και εθελόντριες του παραρτήματος Καβάλας επισκέφθηκαν το δημοτικό διαμέρισμα Πηγών του Δ. Νέστου και με την συνεργασία του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Νέστου με παράρτημα ROMA, εμβολίασαν 18 παιδιά ηλικίας ενός έτους έως 11 ετών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα εμβόλια τα οποία ήταν χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας.

Η Υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν τις δράσεις τους με στόχο την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία για όλους.

Continue Reading

ΝΕΣΤΟΣ

Καβάλα: Σύγχρονο ασθενοφόρο στην υπηρεσία του Δήμου Νέστου

Ένα σύγχρονο νέο ασθενοφόρο παρέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου το οποίο προορίζεται να βοηθήσει όσους από τους δημότες χρειάζονται μετά τη νοσηλεία τους, με τη λήψη του εξιτήριου, ασφαλή μεταφορά στις οικίες τους

Η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται δωρεάν. «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν για να πετύχει αυτό το έργο. Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζεται», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

79η Επέτειος Μάχης των “Παπάδων” Ν. Δράμας

Η Ε.Α.Ο -Ε.Σ.Ε.Α, Π.Ε Δράμας, ο Δήμος Δράμας και το τοπικό διαμέρισμα Σιδηρόνερου οργανώνουν τελετή για τον εορτασμό της 79ης επετείου της ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ, που διεξήχθει τον Μάιο του 1944 μεταξύ των Ε.Α.Ο. – Ε.Σ.Ε.Α. και των Βουλγαρικού τακτικού στρατού.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου πεσόντων, στην γέφυρα των «ΠΑΠΑΔΩΝ» του Νέστου ποταμού.

Στην θέση του μνημείου των πεσόντων της Γέφυρας των Παπάδων (35ο χλμ. Δράμας – Σιδηρόνερου).

Το πρόγραμμα: 

• Έναρξη τελετής στις 11.30
• Επιμνημόσυνη δέηση
• Προσκλητήριο νεκρών
• Χαιρετισμός Προέδρου της Ε.Α.Ο. – Ε.Σ.Ε.Α.
• Πανηγυρικός της ημέρας από τη Θωμαή Ράγια, Δρ. Φιλοσοφίας
• Κατάθεση στεφάνων
• Απότιση φόρου τιμής, 1 ́σιγή
• Εθνικός Ύμνος
• Απονομή μεταλλίων απο την Ε.Α.Ο. – Ε.Σ.Ε.Α.
• Λήξη τελετής

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: