Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ | Πάει προς κατάργηση η έκπτωση συνέπειας 10%

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα εξεταζόμενα μέτρα για τη διάσωση της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και η τύχη της έκπτωσης συνέπειας 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους πελάτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν αποκλείεται το μπόνους της μείωσης που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί κι άλλο.

Με την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της έκπτωσης, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως. Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα στα μέτρα που δρομολογούνται είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος (ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού) προκειμένου η επιχείρηση μετά από πέντε χρόνια να αρχίσει να έχει πάλι έσοδα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει αύριο ο πλατφόρμα για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά στους Δήμους

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση για όλους εκείνους που δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων τους στους Δήμους ξεκίνησε. Η κυβέρνηση στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες: αν θέλουν να γλιτώσουν τα πρόστιμα δεν έχουν παρά να σπεύσουν να δηλώσουν το πραγματικό εμβαδόν των ακινήτων τους.

Πλέον έχουν μία ακόμη ευκαιρία, την τελευταία τους, ώστε να αποφύγουν μελλοντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις και γενικά τις όποιες επιβαρύνσεις της τελευταίας 5ετίας δηλώνοντας τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων στους Δήμους.

Χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς ταλαιπωρία και μόνο με λίγα κλικ στον υπολογιστή τους από το σπίτι τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να εμφανίσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους.

Αύριο εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ μέσω τις οποίας θα υποβληθούν οι δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται κανένα δικαιολογητικό να διορθώσουν το εμβαδόν των ακινήτων τους έως τις 31 Μαρτίου 2020. Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά και για όσους θα προχωρήσουν σε ρύθμιση αυθαιρέτων μετά τις 31 Μαρτίου, η προθεσμία για τη δήλωσή τους στους Δήμους παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Με διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή προβλέπεται η διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από διαφορές εμβαδών όχι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 αλλά μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσής τους στον Δήμο. Ωστόσο, η ΠΟΜΙΔΑ, αποκρυπτογραφώντας τη νέα διάταξη σημειώνει ότι εξαιρούνται από τη διαγραφή τα ποσά που βεβαιώθηκαν είτε κατόπιν ελέγχου της υπηρεσίας του Δήμου, είτε λόγω αιτήματος χορήγησης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου. Τα ήδη καταβληθέντα ποσά στους Δήμους για τις συγκεκριμένες αιτίες δεν επιστρέφονται. Με την ίδια διάταξη παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα μέχρι την 30 Ιουνίου 2020.

Η ηλεκτρονική διαδικασία για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών θα είναι απλή:

  • Οι ιδιοκτήτες θα συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασης του Taxis στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.
  • Μετά την είσοδό τους στην εφαρμογή θα εμφανίζονται:
    • Τα στοιχεία κάθε ακινήτου του που είναι καταχωρημένα στο Ε9.
    • Τα στοιχεία (τετραγωνικά μέτρα) κάθε ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου με βάση τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Μέσω της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες θα δηλώνουν στον Δήμο, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας τους που ηλεκτροδοτείται ή  δεν ηλεκτροδοτείται, ή δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη.
  • Το εμβαδόν για κάθε ακίνητο που θα δηλωθεί θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9.
  • Αν χρειάζεται να γίνει διόρθωση και στο εμβαδόν του ακινήτου που έχει δηλωθεί στο Ε9, αυτή δεν θα μπορεί να γίνει μέσω αυτής της εφαρμογής, αλλά ηλεκτρονικά μέσω του Taxis. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει πρώτα η διόρθωση στο Ε9 και μετά η διόρθωση στο Δήμο.

Οι δήμοι θα επεξεργάζονται τις ηλεκτρονικές δηλώσεις και θα ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για τον υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και για οφειλόμενο δημοτικά τέλη από 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά, τα οποία θα καταβληθούν είτε με αποστολή ειδοποίησης, είτε θα ενσωματωθούν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου νόμου για 540.000 συνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυξήσεις σε περίπου 540.000 συνταξιούχους φέρνει το νέο ασφαλιστικό. Έως 206 ευρώ τον μήνα ενδέχεται να αυξηθούν οι κύριες συντάξεις και έως 188 ευρώ οι επικουρικές, με αναδρομικά έως 1.647 ευρώ και 1.504 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αυξήσεις θα αρχίσουν να πληρώνονται από τον ερχόμενο Ιούνιο με αναδρομικά 8 μηνών τουλάχιστον.

Για πάρα πολλούς συνταξιούχους, η αύξηση στις κύριες συντάξεις φέρνει μια επιπλέον (13η) σύνταξη, κανονική και όχι ως επίδομα.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 40 έτη και μέσο μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ από το 2002 ως το 2020, θα πάρει με τον νέο νόμο (νόμος «Βρούτση») 884 ευρώ σύνταξη μικτά ενώ με το νόμο «Κατρούγκαλου» θα έπαιρνε 812 ευρώ. Κερδίζει 72 ευρώ αύξηση σύνταξης το μήνα, δηλαδή 864 ευρώ στο 12μηνο. Στην πράξη παίρνει μέσω της αύξησης, μια 13η σύνταξη.

Οι πρώτοι που θα πληρωθούν αυξήσεις είναι περίπου 280.000 συνταξιούχοι από 21 επικουρικά ταμεία που έπαιρναν άθροισμα από κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ μικτά και με το νόμο Κατρούγκαλου είχαν μειώσεις ως 55% μετά το Ιούνιο του 2016.

Το Δικαστήριο (ΣτΕ) ακύρωσε τις περικοπές αυτές τον Οκτώβριο του 2019 και με το νόμο «Βρούτση» για το ασφαλιστικό, οι επικουρικές αυξάνονται από τον Ιούνιο του 2020 με αναδρομικά 8 μηνών, από Οκτώβριο 2019 ως και Μάιο 2020.

Τον Ιούνιο θα πληρωθούν -όπως σχεδιάζεται από το υπουργείο Εργασίας– και οι πρώτες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις με χρόνο ασφάλισης πάνω από τα 30 έτη.

Με τον νέο νόμο αυξάνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης που προέβλεπε ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) γιατί και εδώ το Δικαστήριο (ΣτΕ) είπε ότι αδικούνται όσοι πληρώνουν εισφορές για πολλά χρόνια με χαμηλό ποσοστό ανταποδοτικότητας στη σύνταξη έναντι όσων κατέβαλαν λιγότερες εισφορές για λιγότερα χρόνια.

Ο πήχης για την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας μπήκε στα 30 έτη και μια ημέρα ασφάλισης καθώς από εκεί και πάνω ισχύουν νέα ποσοστά αναπλήρωσης που αυξάνουν και τις συντάξεις.

Από τις αυξήσεις κύριων συντάξεων ωφελούνται όσοι αποχωρούν από εδώ και στο εξής με 30 και άνω έτη ασφάλισης. Η εκτίμηση είναι για 100.000 νέους συνταξιούχους τουλάχιστον φέτος.

Ωφελούνται όμως και περίπου 900.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έχουν νέο επανυπολογισμό σύνταξης, αλλά ζεστό χρήμα στην τσέπη θα δουν περίπου 250.000 παλαιοί συνταξιούχοι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά | Πώς θα υπολογίσετε τα ποσά, τι ισχύει για «παλιούς» και «νέους» συνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα δεδομένα για χιλιάδες συνταξιούχους φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Αλλαγές και διορθώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», αναμένεται να γίνουν σε περίπου 2.800 κύριες συντάξεις και σε 280.000-300.000 επικουρικές.

Μέσα από αναλυτικούς πίνακες στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τα νέα ποσά που θα προκύψουν μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δείτε τους πίνακες:

 

 

 

 

 

 

Τι πρέπει να προσέξετε

Οι δικαιούχοι των κύριων συντάξεων, «παλαιών» και «νέων», δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν και μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/201 6), για να διαπιστώσουν κατά πόσο θα είναι μέσα δύο στους 100, δηλαδή μέσα στους 50.000-80.000 «τυχερούς» που αναμένεται ότι θα δικαιωθούν πραγματικές (και όχι λογιστικές, λόγω της προσωπικής διαφοράς) αυξήσεις, θα πρέπει, με βάση και τον σχετικό πίνακα, να προσέξουν τα εξής:

«Παλαιοί» συνταξιούχοι: Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τις 13 Μαΐου 2016, δηλαδή πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/16, μπορούν να υπολογίσουν εάν θα λάβουν -ή όχι-πραγματική αύξηση μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους με βάση τα νέα ποσά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση ως εξής:

Όσοι και όσες συνταξιοδοτήθηκαν έχοντας συμπληρώσει από 15 έως 30 έτη ασφάλισης δεν θα λάβουν καμία αύξηση (ούτε λογιστική ούτε πραγματική). Ο λόγος είναι ότι τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους και όσες είχαν αυτά τα έτη ασφάλισης δεν αυξάνονται σε σχέση με αυτά που καθιερώθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Όσοι και όσες έχουν από 31 έτη ασφάλισης και πάνω, με βάση τον σχετικό πίνακα, μπορούν να βρουν τα σημερινά ποσά των συντάξεων τους σύμφωνα με τον μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών τους και των ετών ασφάλισης που είχαν συμπληρώσει. Στη συνέχεια, κοιτάζοντας την αμέσως διπλανή στήλη, μπορούν να δουν τις αυξήσεις που θα λάβουν μετά τον επανυπολογισμό βάσει των νέων ποσοστών αναπλήρωσης.

Εάν η αύξηση καλύπτεται από την προσωπική διαφορά, τότε η αναπροσαρμογή που θα γίνει στη σύνταξη τους θα είναι λογιστική. Πολύ απλά, δεν θα δουν καμία πραγματική αύξηση, παρά μόνο θα έχουν μείωση των υφιστάμενων προσωπικών διαφορών τους.

Για όσους οι αυξήσεις υπερβαίνουν τις προσωπικές διαφορές (υπολογίζεται ότι από τους περισσότερους από 2.300.000 «παλαιούς» συνταξιούχους -στην καλύτερη περίπτωση- θα είναι απειροελάχιστοι) το επιπλέον ποσό και τα αναδρομικά θα τους δοθούν ως εξής:

α) Το επιπλέον της προσωπικής διαφοράς ποσό θα προσαυξηθεί κατά το 1/5 για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και το υπόλοιπο θα καταβάλλεται σταδιακά και ισόποσα κατά έτος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, και

β) ανάλογα αναδρομικά, επί του ποσού που ξεπερνά την προσωπική διαφορά, θα τους επιστραφούν μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες για τη χρονική περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2019 και έπειτα (στην gallery παρουσιάζονται τα αναδρομικά για εννέα και 10 μήνες).

«Νέοι» συνταξιούχοι: Όσοι και όσες συνταξιοδοτήθηκαν ή για όσους και όσες εκκρεμεί η απονομή των συντάξεων τους με βάση τον νόμο Κατρουγκαλου (όσοι υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 έως την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου και οι οποίοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 300.000 άτομα), για να υπολογίσουν εάν δικαιούνται αύξηση και αναδρομικά, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Εάν έχουν από 15 έως 30 έτη ασφάλισης, δεδομένου ότι δεν αλλάζουν και γι’ αυτούς τα ποσοστά αναπλήρωσης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ίδια ποσά με αυτά που πιστώνονται έως σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Για όσους έχουν από 31 έτη ασφάλισης και πάνω θα προκύψουν αυξήσεις από 2,8 ευρώ έως 252 ευρώ τον μήνα, μεικτά. Αυτές θα αφορούν έναν μικρό αριθμό συνταξιούχων (υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν από 50.000 έως 80.000 άτομα).

Όσοι και όσες ανήκουν στην κατηγορία αυτή μπορούν, ανάλογα με τον μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών και των ετών ασφάλισης τους, να δουν στον σχετικό πίνακα τις συντάξεις που θα λαμβάνουν σήμερα, καθώς και αυτές που θα προκύψουν μετά τον επανυπολογισμό και, φυσικά, τα αναδρομικά εννέα ή 10 μηνών (αναλόγως πότε θα τους επιστραφούν). Οι όποιες αυξήσεις προκύψουν για τους «νέους» συνταξιούχους, σύμφωνα με την «Δημοκρατία», θα δοθούν άμεσα και αναμένεται να τους καταβληθούν σε μία δόση τα αναδρομικά που τους αναλογούν για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2019 και ύστερα.

Με βάση το νομοσχέδιο, προ-βλέπεται η κατάργηση των μειώσεων που υπέστησαν στα μέσα του 2016 οι επικουρικές, που το άθροισμα τους με τις κύριες ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ τον μήνα, μεικτά. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, αυτές Οι επικουρικές (από 280.000 έως 300.000 στο ^σύνολο των περίπου 1.220.000) θα επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν πριν από τις -εκτός νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το ΣτΕ- περικοπές του 2016.

Στον σχετικό πίνακα οι ενδιαφερόμενος μπορούν να δουν το ποσό της επικουρικής που λάμβαναν πριν από τις πρώτες μνημονιακές μειώσεις, αυτό που δικαιούνται πριν από τα μέσα του 2016 και αυτό το οποίο θα προκύψει μετά τη διόρθωση που προβλέπει ,το νομοσχέδιο. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα αφορούν όσους προέρχονται κυρίως από πρώην επικουρικά του ιδιωτικού τομέα. Τα αναδρομικά θα αναλογούν στο μηνιαίο ποσό του διορθωτικού ποσού που θα προστεθεί στο υπάρχον της επικουρικής και θα αφορά την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2019 και έπειτα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις | Αυξάνονται έως και 200 ευρώ! Ποιοι και πότε θα τα λάβουν, η δέσμευση του Βρούτση

Δημοσιεύτηκε

στις

«Καμία μείωση σύνταξης, μόνο αυξήσεις»: αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι με το νέο ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη με μεγάλη αύξηση όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και μια ημέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως το πρόβλημα στο ασφαλιστικό είναι μια παθογένεια, στρέβλωση της ελληνικής διοίκησης που υπάρχει εδώ και δεκαετίες ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού.

Υπογράμμισε δε, πως η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ στο τέλος του 2021 είναι η λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις.

«Η έννοια των εκκρεμών συντάξεων θα είναι παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στις αλλαγές στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως θα γίνει αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου στο 100%.

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας ο νέος νόμος προβλέπει ότι:

1) Σχετικά με την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ο νόμος θα έχει αναφορά από την 1η του ‘21 με τις νέες εισφορές.
2) Η καταβολή των εισφορών θα γίνεται μέχρι τις 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά.
3) Η πλατφόρμα του eΕΦΚΑ θα ανέβει το βράδυ της Πέμπτης με πρωί Παρασκευής, με το που θα κλείσει ο νόμος στη βουλή.
4) Θα υπάρχει ελευθερία και ευελιξία, στην αρχή κάθε χρόνου, ώστε ο κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θέλει να υπάγεται, κάτι που θα είναι δεσμευτικό για όλο τον χρόνο.
5) Εάν κάποιος δεν επιλέξει από μόνος του κλίμακα, αυτόματα θα πηγαίνει στην πρώτη κλίμακα, με το χαμηλότερο ποσό, ενώ οι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πηγαίνουν αυτόματα στη δεύτερη κλίμακα.

«Ο νόμος που φέρνουμε στη Βουλή είναι απολύτως συνταγματικός», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης.

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά

Μιλώντας για τα αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019, ο κ. Βρούτσης είπε πως θα πληρωθούν εφάπαξ, με μια δόση σε όσους συνταξιούχους καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, μετά την ψήφιση του νόμου και το restart του επανυπολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σύνταξη με αύξηση θα πάρουν όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και μια ημέρα ασφάλισης ενώ δεν θα υπάρξει καμία μειωμένη σύνταξη.

Την ίδια ώρα, περίπου 290.000 άνθρωποι θα πάρουν αύξηση επικουρικής, η οποία θα κυμαίνεται από πέντε έως 200 ευρώ, με μεσοσταθμική αύξηση στα 99,5 ευρώ.

Πάνω από τους 100.000 θα είναι εκείνοι που θα πάρουν αύξηση στις κύριες συντάξεις, δήλωσε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε ότι το μέγεθος αυξάνεται από μέρα σε μέρα.

Τέλος, μιλώντας για τις διαδικασίες αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος και του επανυπολογισμού, είπε ότι περίπου ένα μήνα μετά θα πληρωθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά.

Όπως επεσήμανε, το σύστημα έχει στοιχεία απόλυτης εξυγίανσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ