Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ | Εντολή διακοπής ρεύματος για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ρητή εντολή έχει δοθεί από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών.

«Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες μιλώντας στη συνέλευση των μετόχων, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να γυρίσει σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έρχομαι πίσω στην πατρίδα μου μετά από αρκετά μεγάλη πορεία στο εξωτερικό με έναν βασικό στόχο για τη ΔΕΗ. Να γυρίσει η επιχείρηση σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Ο ενεργειακός κλάδος έχει τρομακτική ανάπτυξη σε παγκόσμια επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να απέχει από αυτή. Θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά».

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές ώστε να μπορεί η ΔΕΗ να παίζει επί ίσοις όροις σε όλα τα επίπεδα. «Πρώτα από όλα όμως πρέπει να περάσουμε τον κάβο που αφορά στην ταμειακή δυσκολία που έχει η επιχείρηση».

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός | Αυξάνεται στα 830 ευρώ – Η εισήγηση Μητσοτάκη

Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός, από 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο, «από την 1/4/2024 όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα, μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα».

«Η πορεία της οικονομίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής».

Επισήμανε πως «οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η αύξηση του κατώτατου συμπαρασύρει 18 επιδόματα 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα».

Για την πρόταση δυσπιστίας 

Ακόμη, στην εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση δυσπιστίας που καταψηφίστηκε στη Βουλή.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές (…) Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του (…) Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου».

Ανέφερε, ακόμη: «Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος | Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι χρεώσεις του Απριλίου

Τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Απριλίου ανακοινώνουν από μεθαύριο Κυριακή οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και από ότι δείχνει μέχρι τώρα η πορεία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια όπως αυτές του Μαρτίου που στο «πράσινο» ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά 42%.

Δύο συνεδριάσεις απομένουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για την οριστικοποίηση του κόστους ενέργειας, ενώ με τη μέχρι σήμερα πορεία προκύπτει μια μικρή μείωση που εκτιμάται ότι δεν θα συνεχίσει το πτωτικό σερί σημαντικών μειώσεων των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η καθοδική πορεία της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) του Μαρτίου ανακόπηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και εκτιμάται ότι οι προμηθευτές ενέργειας δεν θα ρίξουν χαμηλότερα τα τιμολόγια Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό τιμολόγιο (πράσινο) για τον μήνα Μάρτιο κυμαινόταν περίπου στα 11 λεπτά, ενώ τα κυμαινόμενα τιμολόγια (κίτρινα) σε αρκετούς παρόχους ήταν πιο φθηνά από τα ειδικά τιμολόγια.

Η παραμονή των τιμολογίων του Απριλίου στα επίπεδα του Μαρτίου επιβάλλεται από την ΤΕΑ η οποία από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 29 Μαρτίου διαμορφώνεται στα 69,36 ευρώ ανά MWh. Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της ΤΕΑ του Φεβρουαρίου ήταν στα 73,61 ευρώ ανά MWh από 93,02 ευρώ ανά MWh του Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο η ΤΕΑ σημείωσε πτώση κατά 20,6% σε σχέση με αυτή του Ιανουαρίου. Η μέση τιμή του Μαρτίου της ΤΕΑ σε σχέση με αυτή του Φεβρουαρίου σημειώνει πτώση κατά 5,7%. Από τα 73,61 ευρώ ανά MWh μειώθηκε στα 69,36 ευρώ ανά MWh.

Η τελική τιμή της ΤΕΑ θα βγει με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις για να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα. Να σημειωθεί ότι η τιμή ΤΕΑ για τις σημερινές καταναλώσεις ενέργειας διαμορφώθηκε στα 54,52 ευρώ ανά MWh η οποία αυξήθηκε κατά 14,12% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή που ήταν τα 47,56 ευρώ ανά MWh. Στο μερίδιο αγοράς κυριαρχούν αλλά με μικρότερο ποσοστό οι ΑΠΕ που συνέβαλαν στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής κατά 37,03%. Η ηλεκτροπαραγωγή από τις μονάδες φυσικού αερίου ανήλθε στο 35,2%. Στο 18% ήταν οι εισαγωγές, στο 3,80% τα μεγάλα υδροηλεκτρικά και στο 1,96% ο λιγνίτης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ | Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

Νέα ηλεκτρονικά όπλα ρίχνει η ΑΑΔΕ στη μάχη κατά του λαθρεμπορίουΣτα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων και τα κοντέινερ που εισέρχονται στην Ελλάδα θα τοποθετούνται συστήματα GPS Trackers και η κυκλοφορία τους θα ελέγχεται μέσω δορυφόρου, αλλά και άλλων συστημάτων που θα εγκατασταθούν στη χώρα. Με το σύστημα αυτό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα παρακολουθούν online τη διακίνηση των αγαθών σε όλα τα στάδια.

Το έργο «Σύστημα παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων» προϋπολογισμού 80,06 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Απριλίου με το χρόνο να πιέζει καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τα τελωνεία εισόδου θα εφοδιαστούν με 10.740 συσκευές GPS Trackers οι οποίες θα τοποθετούνται σε φορτηγά και κοντέινερ κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Με το σύστημα αυτό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα παρακολουθούν την πορεία των φορτηγών και θα ελέγχουν τη διακίνηση αγαθών σε όλα τα στάδια. Κάθε όχημα που θα επιλέγεται από την τελωνειακή υπηρεσία, ανάλογα με την επικινδυνότητα του φορτίου ή το τελωνειακό ή μη παραστατικό, θα εφοδιάζεται με GPS-Tracker, το οποίο θα χρεώνεται ο οδηγός του με κατάθεση εγγύησης και την υποχρέωση της παράδοσής του στον προορισμό, είτε αυτό είναι εσωτερικό τελωνείο είτε τελωνείο εξόδου, για να του επιστραφεί η εγγύηση.

Πέραν του ελέγχου ολοκλήρωσης του δρομολογίου θα ελέγχεται μέσω της Επιχειρησιακής Αίθουσας της ΑΑΔΕ η πορεία του οχήματος, η τυχόν εκτροπή του από τη φυσιολογική διαδρομή κ.λπ., ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται πληροφορίες -μέσω διαλειτουργικότητας- μέσω των σταθμών διοδίων που θα μεταδίδουν επίσης εικόνα διελεύσεων των φορτηγών.

Το νέο σύστημα θα καταγράφει αυτόματα και θα φωτογραφίζει τα διερχόμενα οχήματα, θα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα, θα εντοπίζει τη θέση των φορτηγών και των κοντέινερ ενώ θα διενεργεί αναλύσεις επικινδυνότητας των φορτίων.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε 34 συνοριακά σημεία, λιμάνια και αποθήκες διακίνησης, 132 σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και 17 μη ελεγχόμενους μεγάλους κόμβους σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en