Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεύτερη ημέρα συζήτησης του νέου ασφαλιστικού στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)». Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη, ενώ εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν επ’ αυτού περί τους 157 βουλευτές και αναμένονται παρεμβάσεις και από αρχηγούς κομμάτων.

Την ανάγκη «να σταματήσουμε να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις, που επί χρόνια παρήγαγαν οι μύθοι γύρω από το ασφαλιστικό μας σύστημα και να προσαρμοστούμε επιτέλους στην πραγματικότητα της σημερινής συγκυρίας», υπογράμμισε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Φροντίζουμε να επιβεβαιώσουμε ότι από εδώ και στο εξής η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος θα μπορεί ταυτόχρονα να απολαμβάνει και κοινωνική και ασφάλιση», ως εκπλήρωση μιας ακόμα προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ο κ. Λαζαρίδης και χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «την πιο αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ασφαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ» και η οποία «δεν κρύβει το ζήτημα κάτω από το χαλί».

Απευθυνόμενος στο σύνολο των βουλευτών, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να το πω αγοραία, όπως συζητιέται στα καφενεία, στο Οφρύνιο της Καβάλας. Με αυτό το ασφαλιστικό σύστημα και σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις σταματάει το κράτος να είναι συνέταιρος του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία. Αντίθετα, αρχίζει επιτέλους να γίνεται το στήριγμά του και να τον αφήνει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: τη δουλειά του».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποκαθιστούσαμε τη 13η σύνταξη για όλους

Δώσαμε την 13η σύνταξη όταν εξασφαλίστηκε ο δημοσιονομικός χώρος και θα την αποκαθιστούσαμε κανονικά για όλους, καθώς προχωρούσε η ανάπτυξη σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος.

Αναφερόμενος στις συγκρίσεις του νομοσχεδίου με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Συρμαλένιος είπε ότι είναι «ανόμοια πράγματα». Συγκρίνεται το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, που έγινε μέσα σε μνημονιακές συνθήκες, σε αφόρητες, ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες είπε ο κ. Συρμαλένιος σημειώνοντας ότι στον κορμό του, δεν τον έβγαλε αντισυνταγματικό το Συμβούλιο Επικρατείας και «ήταν μία μεγάλη τομή ενοποίησης εκατοντάδων ασφαλιστικών ταμείων». Ο κ. Συρμαλένιος είπε ότι οι πραγματικές εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με τα ταμεία, ήταν τον Ιούνιο του 2019 εκατό χιλιάδες και σήμερα τις έχετε φτάσει περίπου στις τετρακόσιες χιλιάδες. «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν θα γίνει ο ηλεκτρονικός ΕΦΚΑ -μακάρι να προχωρήσει, εμείς τον είχαμε ξεκινήσει και καλά κάνετε και συνεχίζετε και θα τελειώσετε πιστεύω εσείς- τότε μπορεί να βγαίνουν οι συντάξεις πολύ πιο γρήγορα. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ. Συρμαλένιος.

Γρηγοριάδης-ΜέΡΑ25: Το ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει εμπόρευμα προς εκποίηση

Την ενίσχυση των συντάξεων από έναν φόρο 0,2% επί των χρεών των τραπεζών και των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων από μετοχές της Αναπτυξιακής Τράπεζας, πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλ. Γρηγοριάδης. Όπως εξήγησε, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα προέλθει από το ΤΑΙΠΕΔ, που αυτή τη στιγμή «έχει βγάλει το εμπόρευμα προς εκποίηση πάνω στους πάγκους υπό όρους εντελώς αποικιακούς και χωρίς κανένα απολύτως απτό όφελος ούτε για το Δημόσιο, αλλά ούτε για τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, η νέα αυτή αναπτυξιακή τράπεζα διακρατεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία μας, χρησιμοποιώντας την όχι για να την πουλήσει, αλλά μόνο ως εχέγγυο για να αντλεί πόρους, που θα κατευθύνονται στη χρηματοδότηση πρώτον, των δημόσιων επενδύσεων, που αναδεικνύουν και αυξάνουν την ίδια τη δημόσια περιουσία, σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με ιδιώτες και δεύτερον, στις ιδιωτικές επενδύσεις.

ΚΚΕ: Συνεχίζεται το τσάκισμα σε συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου μίλησε για την «μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει διαχρονικά», δηλαδή την «αρπαγή στις εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων από το αστικό κράτος» που ανέρχεται σε περισσότερα από 108 δισεκατομμύρια, «φτωχοποιώντας μαζικά εκατομμύρια ανθρώπους, που μια ζωή πλήρωναν». Όπως είπε, πρόκειται για τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες που ήταν σχεδόν άτοκα, όταν ο πληθωρισμός ξεπερνούσε τις 20 μονάδες, αλλά το μεγαλύτερο «ριφιφί» όπως υποστήριξε, «ήταν το κούρεμα κατά 50%. Άρπαξαν τα μισά αποθεματικά. Στην κυριολεξία άδειασαν τα ταμεία, για να έχουν μετά το άλλοθι της αύξησης στα χρόνια δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της δραστικής μείωσης στις συντάξεις και να καταδικάζονται στη φτώχεια οι απόμαχοι της δουλειάς».

Για το παρόν νομοσχέδιο, ανέφερε ότι είναι «ένα ακόμα χτύπημα. Αφενός μονιμοποιείται ότι τσάκισαν οι προηγούμενοι νόμοι στις συντάξεις. Και με την αναλογιστική μελέτη σήμερα συνεχίζεται το τσάκισμα σε συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές». Συγκεκριμένα, είπε η κα Μανωλάκου, ο νόμος Βρούτση, Κατρούγκαλου προωθεί: «Πρώτον, την παραπέρα μείωση των συντάξεων που στο πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει. Δεύτερον, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης που για τη νέα γενιά -που θα ζει μέσα σε ανασφάλιστη και ευκαιριακή δουλειά- φτάνει στα 70 χρόνια. Τρίτον, μειώνει τις εργοδοτικές, ασφαλιστικές εισφορές προς όφελος των επιχειρηματιών. Τέταρτον, μειώνει την κρατική χρηματοδότηση, που περιορίζεται στο ελάχιστο».

ΚΙΝΑΛ: Ο ριγμένος της υπόθεσης είναι η νέα γενιά

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εισαγάγει τον όρο «αλληλεγγύη των γενεών» και τον έκανε πράξη δίνοντας μεγαλύτερες συντάξεις ,αλλά και άλλες κοινωνικές παροχές, όπως τα ΚΑΠΗ, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Σήμερα, όμως, επισήμανε «ο ριγμένος της υπόθεσης είναι η νέα γενιά». Οι νέοι δεν μπορούν σήμερα να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις συντάξεις που θα πάρουν μετά από τριάντα χρόνια. Χαρακτήρισε μάλιστα το συζητούμενο νομοσχέδιο ως μία συρραφή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, το νομοσχέδιο παραμένει στην ίδια φιλοσοφία και λογική με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ υποστήριξε ότι διατηρούνται οι μειώσεις στις συντάξεις. «Συνταξιούχος με 30 χρόνια εργασίας με συντάξιμες αποδοχές 1.000 ευρώ με τον νόμο Κατρούγκαλου είχε 648 ευρώ σύνταξη, με τον νόμο που συζητάμε σήμερα 648 ευρώ σύνταξη, με το νόμο 3863/2010 του ΠΑΣΟΚ του 2010 -που είχε ψηφίσει και ο κ. Βρούτσης και η Νέα Δημοκρατία- 702 ευρώ σύνταξη. Με 1.500 ευρώ συντάξιμες αποδοχές και 30 χρόνια ασφάλισης -που είναι η μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δηλαδή- με τον νόμο Κατρούγκαλου είχε 780 ευρώ, με το νόμο του κ. Βρούτση πάλι 780 ευρώ και με το νόμο 3863/2010 873 ευρώ σύνταξη είπε ο κ. Κατρίνης ο οποίος επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για επαναφορά της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ.

Ελληνική Λύση: Το νομοσχέδιο έχει παράδοξα

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αν. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε σε παράδοξα του νομοσχεδίου: Για παράδειγμα, όπως είπε, σύμφωνα με το άρθρο 25 περί αναπροσαρμογής συντάξεων έχουμε το παράδοξο ελεύθερος επαγγελματίας των πέντε χιλιάδων ευρώ να πληρώνει περί τα 50 ευρώ, ενώ ένας συνταξιούχος των 1500 ευρώ να πληρώνει 90 ευρώ. Είναι ή δεν είναι αυτό αδικία; Θα μπορούσε για πιο ίσες εισφορές και πιο ίσες παροχές υγείας να καταργηθεί τελείως η εισφορά για τις επικουρικές συντάξεις ή έστω να είναι όπως παλιά, στο 4% δηλαδή, πρότεινε η κα Αλεξοπούλου. Επίσης, τόνισε η ίδια, κατά το άρθρο 27 έχουμε περικοπή σύνταξης 30%, εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται και μετά τη συνταξιοδότησή του. Η κα Αλεξοπούλου παρατήρησε ότι ο συνταξιούχος αυτός εργάζεται επειδή έχει ανάγκες και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση αυτή η περικοπή να είναι κλιμακωτή, καθώς και να έχει θεσπιστεί ένα ελάχιστο εισοδηματικό όριο, το οποίο να προστατεύει από την περικοπή.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Πασχαλίδης | Εργόσημο για τους εργάτες γης

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως είχε ανακοινώσει στην αρχή της εβδομάδας σχετικά με το ζήτημα της ασφάλισης των εργατών γης,  ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες πως αυτή θα γίνεται με εργόσημο με ασφαλιστικό φορέα τον ΟΓΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο Βουλευτής ήρθε σε επαφή με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να υπάρξει μια οριστική και ικανοποιητική λύση στο ζήτημα. Κατόπιν τούτου, ανακοινώθηκε στις 26 Μαΐου 2020 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, πως οι εργάτες γης θα ασφαλίζονται με εργόσημο. Σήμερα, υπογράφθηκε και δημοσιεύθηκε τροπολογία στην από 1/05/2020 Πράξη Νομοθετική Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις».

Έτσι, λοιπόν, προβλέπεται στο άρθρο 6 της ως άνω τροπολογία «Οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 42 της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’90), στην αγροτική οικονομία ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.2639/1998 (Α΄205) και το άρθρο 20 του ν.3863/2010 (Α΄115)».

Επίσης, ο Βουλευτής υπενθυμίζει, όπως ήδη είχε μοιραστεί με τους αγρότες στα από 9 και 18 Μαΐου δελτία τύπου του, ότι διατηρείται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν σε χωράφια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται κίνητρο σε όλες και όλους να εργαστούν, και όλοι μαζί να συνεργαστούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ανάγκης για εργατικά χέρια, ο Βουλευτής θα ήθελε να παροτρύνει και τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες αγρότες, για να εργαστούν.

Επίσης, σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 90/1-5-2020, όσοι επαγγελματίες αγρότες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν εργάτες γης, υπηκόους τρίτων χωρών, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί και τις προηγούμενες χρονιές, μπορούν να το κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα παρακάτω έγγραφα:

  • Αίτηση του Αγρότη επικυρωμένης  για το γνήσιο της υπογραφής,
  • Υπεύθυνης δήλωση επίσης επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής,
  • Παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο,
  • Δήλωση του ΟΣΔΕ και φωτοτυπίες των διαβατηρίων  των  προσκαλούμενων, πόλη διαμονής και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται πως ο εκάστοτε εργοδότης θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση να δηλώνει πως θα παράσχει κατάλυμα στα χωράφια εργασίας, στο οποίο οι εργάτες θα πρέπει να διαμένουν αποκλειστικά και να μη μετακινούνται για το διάστημα της 14ήμερης καραντίνας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποστείλει μετά από επεξεργασία, τις προβλεπόμενες  καταστάσεις προς τις Υπηρεσίες Διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα,  ώστε να επιτραπεί  η είσοδος  στη χώρα των συγκεκριμένων  προσκαλούμενων εργατών. Η είσοδος και παραμονή στην χώρα, θα ακολουθήσει τις ισχύουσες Υπουργικές αποφάσεις.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Οι Υπουργοί και τα επιτελεία τους δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου ανταποκριθούν σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίσταση. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τους Υπουργούς Μάκη Βορίδη και Γιάννη Βρούτση. Είμαστε εδώ για να επαναφέρουμε τους ρυθμούς με στοχευμένα μέτρα και λύσεις, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Μαζί θα τα καταφέρουμε…».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ο Μητσοτάκης θα βγάλει τη χώρα με ασφάλεια στο ‘’ξέφωτο’’

Δημοσιεύτηκε

στις

«Με την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση μέχρι τώρα, η χώρα μας ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία. Έχουμε πλέον μπροστά μας ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε κι αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγάλει τη χώρα με ασφάλεια στο “ξέφωτο”».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους κ. Α. Παυλόπουλο και κυρία Ντ. Κουτροκόη.

 

Αναφορικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των κρατών που επλήγησαν από την πανδημία, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Η Ευρώπη ευελπιστούσαμε ότι την κατάλληλη στιγμή θα έπαιρνε τις κατάλληλες αποφάσεις. Άλλωστε, έχω ξαναπεί ότι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιστορία συμβιβασμών. Είναι μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά έχουμε έναν λόγο ακόμα να αισιοδοξούμε».

 

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο κ. Μακρόν και άλλους επτά Ευρωπαίους ηγέτες «είχαν αναλάβει έγκαιρα πρωτοβουλία και είχαν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Η παρούσα εξέλιξη κινείται προς την κατεύθυνση εκείνης της πρωτοβουλίας. Η Κυβέρνηση, μόλις έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και τις τελικές αποφάσεις των Βρυξελλών, θα κάνει αυτό που πρέπει με τον καλύτερο τρόπο».

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

MEDIA

Τράγκας | Μίλησε για Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Παραπολιτικά και… εμβόλια

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου» λέει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας μιλώντας για το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, απ’ όπου εκδιώχθηκε γιατί ενόχλησε τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.

«Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown»λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας! Και ο νοών νοείτω. Η σκληρή κριτική που ασκεί ο διαπρεπής δημοσιογράφος στην κυβέρνηση, καθώς και η έρευνα που κάνει για τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον ρόλο του στην πανδημία «θύμωσαν» τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, που του στέρησαν τη δουλειά του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για όλα. Για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους εισηγητές του lockdown, τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την προσωπική του ζωή, με τον «άνθρωπό του», όπως χαρακτηρίζει τη σύζυγό του Μαρία, αλλά και το σκυλάκι του, τον Αστερίξ, που συμπληρώνει αυτό που εκείνος εννοεί ευτυχία.

Για ποιον λόγο διεκόπη άδοξα η συνεργασία σας με τα Παραπολιτικά; Ποιος ευθύνεται τελικά;
Εχουν διακοπεί πολλές φορές συμβόλαιά μου, γι’ αυτό κι έχω αποκτήσει αντισώματα. Εχω φύγει, για παράδειγμα, ως αντάλλαγμα για δάνεια που πήραν επιχειρήσεις, έχω φύγει επειδή έπρεπε η consortium (κοινοπραξία) να δώσει δάνειο σε τηλεοπτικό σταθμό, έχω φύγει έπειτα από απαίτηση πρωθυπουργικού γραφείου, έχω φύγει με διάφορες αιτίες από ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί είχαν κρατικές προμήθειες (δηλαδή είχαν παράλληλες δραστηριότητες οι επιχειρηματίες τους) και ούτω καθεξής. Πάντα όμως με πληρώνανε. Ποτέ δεν πήγα στο δικαστήριο. Εφευγα ήρεμα, με ελαφρά έως μεγάλη πικρία της ξαφνικής αποχώρησης, αλλά πάντοτε είχα ένα προαίσθημα για όλα αυτά…

Το έβλεπα στον ύπνο μου. Είχα ένα είδος έκτης αίσθησης που μου έλεγε «θα σε διώξουν» και έτσι εγώ είχα κλείσει ήδη τον επόμενο σταθμό. Οπως και τώρα, φανταζόμουν ότι, λόγω της ελεύθερης κριτικής που ασκούσα στην κυβέρνηση, της ανεμπόδιστης και της προκαλούσης μεγάλη δυσφορία, είχα καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα μου πουν… δεν πάει άλλο, όπως μου το είπαν τελικώς. Σε όλα όμως τα συμβόλαιά μου έβαζα πάντοτε όρο να μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Ρωτούσα από την αρχή: «Εχετε κάποιο μεγάλο συμφέρον; Εχετε κάτι που δεν θέλετε να το πω; Εχετε κάποιο όνομα που θέλετε να προστατεύσω;» Από την αρχή.

Εάν δεν μου το έλεγαν ή δεν μου το έστελναν γραπτώς, προχωρούσα ανεμπόδιστα στη δουλειά μου. Διότι δεν μπορείς να κάνεις εκπομπή ευλογώντας την εκάστοτε εξουσία και παίζοντας το θυμιατήρι κάθε πρωί.

Σας είχαν δώσει τέτοια λίστα «απαγορευμένων ονομάτων» στα Παραπολιτικά;
Με παρακάλεσαν να μην αναφέρω ονόματα που καταλήγουν σε …ιάδης. Για όλα τα ονόματα που κατέληγαν στο …ιάδης θα έπρεπε να είμαι προσεκτικός και πράγματι το ασπάστηκα αυτό. Δεν μου είπαν όμως ποτέ «μη λες κάτι εναντίον του κ. Μητσοτάκη». Μόνο τα ονόματα σε …ιάδης.

Αρα δεν εθίγη ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσωπα του περιβάλλοντός του…
Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου, όταν εγώ έγραψα ένα ευγενέστατο σχόλιο στο site το δικό μου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Και τι είπα ο άνθρωπος; Είπα ότι δεν έχω ξαναδεί σύζυγο πρωθυπουργού να είναι τόσο κοντά με τον άντρα της. Σε όλα τα παλάτια του κόσμου, στον Λευκό Οίκο, στο Μπάκιγχαμ, στο παλάτι του Ριάντ, οπουδήποτε, και κυρίως σε όλες τις οικονομικές επαφές του πρωθυπουργού. Αυτό ενόχλησε.

Επίσης τον τελευταίο καιρό ενοχλούσε η έρευνα που κάνω για τον κ. Τσιόδρα και τα εμβόλια που εισηγήθηκε να αγοράσουμε για τον Η1Ν1. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη γνώμη μου, είναι κορυφαία περίπτωση ανηθικότητας για έναν και μόνο λόγο. Ηταν επιχορηγούμενος από τη φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline, μητέρα παραγωγό των εμβολίων, μέχρι το 2020.

Υπάρχει μια αμφισβήτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους αποκλειστικά από τον κορονοϊό, στην οποία συναινείτε κι εσείς. Τι αμφισβητείτε ακριβώς;
Κάνω έρευνα σε σχέση με τα θύματα που κατέληξαν από τον Covid-19 και θα το κάνω ταινία, όταν είμαι έτοιμος. Το 95% των θυμάτων, σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο καθηγητής Τσιόδρας, είχε υποκείμενα νοσήματα. Ποτέ δεν είπε όμως ποια νοσήματα, έλεγε μόνο την προχωρημένη ηλικία. Προκειμένου λοιπόν να κρατάει πισινή, έλεγε κάθε τόσο π.χ. ότι κατέγραφαν στα νούμερα των θυμάτων και εγκεφαλικές αιμορραγίες που κατέληξαν από κορονοϊό. Ομολογούσε δηλαδή, κατά διαστήματα, ότι γράφουν θανάτους που δεν ήταν από Covid-19. Εσπειρε τον τρόμο σε όλα τα σπίτια, στον κόσμο που άκουγε για θανάτους κάθε μέρα και κλειδωνόταν πιο πολύ στο σπίτι.

Ο ίδιος άνθρωπος, λες και είχε μιλήσει με τον Θεό, μας έλεγε κάθε τρεις μέρες πως, εάν δεν τηρούσαμε το lockdown, θα είχαμε 2.285 νεκρούς. Τη μέρα όμως που μας αποχαιρέτησε είπε ότι, σύμφωνα με την κ. Σύψα, η οποία πρέπει να είναι συγγενής του άλλου Σύψα, ο όποιος πρωί, μεσημέρι, βράδυ μιλάει για το remdesivir, αν δεν παίρναμε τα μέτρα, οι νεκροί θα έφταναν τους 13.800…

Λέτε ότι η καραντίνα ήταν λάθος του πρωθυπουργού. Μα το κλείσιμο της οικονομίας δεν στρέφεται εναντίον του; Γιατί να θέλει κάτι τέτοιο;
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει στον άκρατο φιλελευθερισμό, δηλαδή στην απορρύθμιση της αγοράς, στο δόγμα του σοκ. Η απορρύθμιση της αγοράς βοηθάει την ελίτ να γίνει πλουσιότερη και κάνει τους οικονομικά ασθενέστερους να λένε «αφού ζούμε, ας αρκεστούμε στα λιγότερα».

Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς» συνοδεύεται τώρα από το σύνθημα «Μένουμε άνεργοι, πεινάμε».

Μα, δεν του κάνει πολιτική ζημιά το «Μένουμε άνεργοι»;
Θα είχατε δίκιο, εάν ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε τα ΜΜΕ με άγνωστο αριθμό εκατομμυρίων που δεν ανεβαίνει ακόμη στη Δι@ύγεια. Ερχεται ως Αρχάγγελος, προστάτης της Υγείας, και δηλώνει με απόλυτο κομπασμό ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο. Εγώ έχω να το ακούσω αυτό από την εποχή του αείμνηστου Εθνάρχη Καραμανλή, δηλαδή ότι αυτός ο πολιτικός έχει πολιτικό κεφάλαιο…

Δηλώνει, λοιπόν, ότι, αφού προστάτευσε την υγεία μας, τώρα ας κολυμπήσουμε μόνοι μας.Εχει την εξής σκέψη: Καπιταλισμό έχουμε. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τι θα κάνει κάποιος επιχειρηματίας. Εγώ χαρακτηρίζω αποκρουστική την πολιτική του Μητσοτάκη και το λέω ευθέως. Εμένα ως οπαδό της παλιάς καραμανλικής Ν.Δ. μου προκαλεί εξανθήματα στο δέρμα μου η προτροπή Μητσοτάκη στις καθαρίστριες να γίνουν επιχειρηματίες, αφού πρώτα τις απολύει. Βγάζω φλύκταινες.

Τι τον πείραξε περισσότερο από την κριτική σας;
Η κριτική που έκανα στον Σωτήρη Τσιόδρα. Του χάλασα τη σούπα, γιατί όλα τα κανάλια έπαιρναν λεφτά. Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown. Πάντως έφυγα έπειτα από 3,5 χρόνια και με πληρώσανε αζημίως.

Τελικά, τι άποψη έχετε για τον καθηγητή Τσιόδρα;
Κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Οχι μόνος του βέβαια. Ο ίδιος είναι αλλοπρόσαλλος, αντιφατικός. Αλλα έλεγε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και άλλα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.

Μας τρέλανε 70 μέρες τώρα και ποτέ δεν τεκμηρίωνε ό,τι έλεγε. Θα τον κάνω ταινία αυτόν.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση έχει μεγάλη αποδοχή και η αντιπολίτευση είναι πεσμένη.
Ο Μητσοτάκης θεωρεί εαυτόν πολιτικό κεφάλαιο γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ότι απέχει 20 πόντους από τον άλλον. Εχω ακούσει εγώ δημοσκοπήσεις, όμως, που έγιναν σκόνη και θρύψαλα… ατέλειωτες… Η αντιπολίτευση είναι μαραμένη εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξαιτίας πολιτικών αδικοπραξιών που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν όμως άλλον σαν τον Τσίπρα και κάποια στιγμή θα ξαναγίνει πρωθυπουργός. Παρακαλάνε διάφορα οικονομικά τζάκια της Αθήνας, δε, να πάρουν μαζί τους το ΠΑΣΟΚ, να γίνουν ένα.

Πώς βλέπετε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου;
Καλή νομικός είναι. Ομως έχω την αίσθηση ότι είναι αβλαβής διέλευση από το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση στον διεθνή χώρο. Δεν την ξέρει κανένας. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι θα σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει με άνεση τον Εμανουέλ Μακρόν ή τον Τραμπ και να μιλήσει… Ακόμη κι αν το κάνει, η άλλη πλευρά θα πει «ποια είναι αυτή η άγνωστη φωνή από το υπερπέραν;».

Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Ο Γιώργος Τράγκας μίλησε επίσης για τους ανθρώπους (και τους τετράποδους φίλους) της ζωής του!

Ευτυχισμένο τι σας κάνει;
Η γυναίκα μου, το γεγονός ότι είμαστε καλά, τα παιδιά μου, και κυρίως ο Αστερίξ και η Ζιζέλ, τα δυο σκυλάκια μου. Εχω δύο παιδιά, πέραν φυσικά των δύο γιων μου, που είναι ο Αστερίξ και η Ζιζέλ.

Κι έτσι βρέθηκα σε pet shop. Ολα τα σκυλάκια όμως εκείνη τη μέρα είχαν άσχημη διάθεση για μένα. Ολα μου γύρισαν την πλάτη, πλην του Αστερίξ, ο οποίος όρμησε πάνω στο τζαμί μόλις με είδε. Αυτό ήταν… τον ερωτεύτηκα.

Υστερα ήθελα να έχει κι ένα συντροφάκι κι έτσι ήρθε και η Ζιζέλ».

Κεφάλαιο «σύζυγος»…
Η Μαρία είναι ο άνθρωπός μου. Εχουμε παντρευτεί τρεις φορές. Με πολιτικό γάμο, νύχτα, για να μην το μάθει κανένας, με ορθόδοξο για να το μάθουν όλοι, και μετά την πήγα στο Λας Βέγκας και μας πάντρεψε ο Ελβις Πρίσλεϊ για να κάνουμε πλάκα. Εγώ δεν είμαι εύκολος άνθρωπος για να ζει μια γυναίκα μαζί μου, όμως είμαι καλός σύντροφος, καλή παρέα.

Τους πανικούς μου τους κρατάω για τον εαυτό μου και τις ανησυχίες μου τις κουβεντιάζω, δεν τις διοχετεύω.

Ντύνεστε μόνο με πόλο μπλουζάκια. Πόσα έχετε στις ντουλάπες;
Εχω πολλά μπλουζάκια, έχω φοβερό αριθμό γραβατών, τεράστιο αριθμό γυαλιών ηλίου, μπουφάν, αλλά κυρίως είμαι συλλέκτης ανδρικών αρωμάτων. Ισως έχω τη μεγαλύτερη συλλογή του κόσμου. Ολες τις κολόνιες του κόσμου, περισσότερες από 280…

Σαν τον αρωματοποιό στην ομώνυμη ταινία, μυρίζω και ξεχωρίζω όλα τα αρώματα. Οσον αφορά τα μπλουζάκια, στη Νίκαια υπάρχει κατάστημα πόλο που το έχει φίλος μου. Ο,τι σειρά βγαίνει λοιπόν μου τη στέλνει. Είμαι κομφορμιστής και σινεφίλ. Εχω και απέραντη ταινιοθήκη. Μου αρέσουν όλες οι ιστορικές σειρές και ταινίες και από ηθοποιούς ο Αντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο.

Από γυναίκες, μου αρέσει πολύ η Σάρον Στόουν, αλλά πεθαίνω για την Κιμ Μπάσιντζερ στο «Χωρίς οίκτο». Θα ήθελα να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και να τη γνώριζα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Νοτοπούλου | Το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν σταματά να μας «εκπλήσσει»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά την διαρροή- από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού- των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσής τους, μετά την τραγική επιπολαιότητα  να διαχωριστούν τα νησιά σε Β και Γ κατηγορίας και να αναγκαστεί ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουρισμού να «αδειάσει» τον Υπουργό του κ. Θεοχάρης, μετά την ανήκουστη δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπ. Τουρισμού κ. Λούλη ότι δεν θα πάει φέτος διακοπές σε ξενοδοχείο να περιμένει στην ουρά στο μπουφέ και να κινδυνεύει,  ο Επικεφαλής του θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ και πρόεδρος της ΠΟΞ  Γ.Τάσιος  παραδέχεται σήμερα πως μόλις δυο ημέρες πριν το άνοιγμα των ελληνικών ξενοδοχείων , τα πολυδιαφημισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα ακόμη αγνοούνται!

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Υπουργός Τουρισμού, σε συνδυασμό με την προχειρότητα, ανεπάρκεια, ολιγωρία των κυβερνητικών μέτρων  στο κρίσιμο μέτωπο του τουρισμού, αποδεικνύουν πως η  κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του τουρισμού και το μέγεθος της κρίσης.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πληγώνει καθημερινά την εικόνα του ελληνικού τουρισμού, ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ