Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Cosmopolis Festival 2023: Δυναμικά ξεκίνησε η ενότητα του CosmoHome

Δυναμικά συνεχίστηκε και χθες (Πέμπτη 10 Αυγούστου) η ενότητα CosmoHome

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ενότητα του CosmoHome υποδέχεται μουσικούς στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του Δήμου. Οι δεκατέσσερις μουσικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν ως στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν γειτονιές και οικισμούς στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου, προβάλλοντας την απαράμιλλη ομορφιά του.

Το πρόγραμμα της δεύτερης από τις τρεις Πέμπτες του CosmoHome περιελάβανε πέντε μουσικά σχήματα. Στο Ναυτικό Μουσείο στη Ραψάνη, η Λίτσα Ασωνίτου, ο Γιώργος Σεμερτζίδης και ο χρόνια συνεργάτης του Σταύρου Κουγιουμτζή, Δημήτρης Ψαρράς, παρουσίασαν ένα μαγευτικό μουσικό αφιέρωμα στον αγαπημένο Έλληνα συνθέτη και καλλιτέχνη. Οι μουσικοί και το κοινό που πλημμύρισε τον χώρο ταξίδεψαν μαζί υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Στην οδό Πιπίνου στις Καμάρες, τη βραδιά άνοιξαν η Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου και ο Δημήτρης Καρακατσάνης. Οι δύο ταλαντούχοι νέοι ένωσαν την αγάπη τους για την μουσική και παρουσίασαν στο κοινό ένα υπέροχο πρόγραμμα βασισμένο σε μεγάλες ξένες ποπ επιτυχίες.

Στη συνέχεια, στη σκηνή «προσγειώθηκαν» οι εντυπωσιακοί Deep Soul, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εκρηκτικό πρόγραμμα βασισμένο στην αφρoαμερικανική μουσική, τα rhythm and blues, τη soul και τη funk. Ο Κυριάκος Αντωνιάδης, ο Νίκος Παντάζογλου, ο Πλούμης Καρακούσης, ο Κώστας Τσαλαπατάνης, ο Τέο Νούσης, ο Δημήτρης Καρακατσάνης, ο ΧάρηςΞυλάς και ο Άγγελος Καλοτραπέζης παρέσυραν το κοινό σε μια ξέφρενη γιορτή μουσικής και χορού. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί των DeepSoul προσέφεραν ένα εντυπωσιακό σόου.

Στην Παλιά Μουσική στην Παναγία, οι Flicker Motel προσκάλεσαν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη echo, fuzz and delays και αυτό ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα.

Ο Νίκος Μπακιρτζής, ο Αλέξανδρος Κυριλλίδης, ο Δημήτρης Φραντζής και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές τους συνθέσεις από το δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς και σε τραγούδια με ηχητικές και αισθητικές επιρροές από το garage rock revival και την indie rock σκηνή. Το πάρτι που στήθηκε στην Παλιά Μουσική θα μείνει αξέχαστο σε όσες και όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί.

Τέλος, ο Βαγγέλης Πετρινιώτης και η Εύα Μισοκέφαλου εμφανίστηκαν στο χωριό των Φιλίππων και πιο συγκεκριμένα στην Παλιά Κοινότητα όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο πειραιώτικο και σμυρναίικο ιδίωμα, καθώς και δικές τους συνθέσεις. Η βραδιά ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα χρυσά χρόνια του ρεμπέτικου τραγουδιού με αναφορές στους σπουδαίους ερμηνευτές Μ. Βαμβακάρη, Α. Δελιά, Ρ. Αμπατζή και Ρ. Εσκενάζυ.

Η ενότητα CosmoHome επιστρέφει την επόμενη Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmoHome είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενότητα CosmoHome ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmohome/

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μετακίνηση ΑμεΑ | Καθημερινά επεισόδια οδηγών λεωφορείων με ΑμεΑ

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα πρόσφατα περιστατικά που ανέφεραν  τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας ότι συνέβησαν σε αστικά λεωφορεία της πόλης, τα οποία δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ όπως έχουμε ενημερωθεί από τους φορείς μέλη μας.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των αστικών με αυθαίρετη εντολή της Ομοσπονδίας τους αποδοκιμάζουν τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι Δελτίων Μετακίνησης επειδή δεν τα έχουν ακόμη
ανανεώσει για το έτος 2024 και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τους αναγκάζουν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου αλλιώς τους απειλούν ότι θα τους κατεβάσουν από το λεωφορείο. Σύμφωνα με τις δικές τους αυθαίρετες οδηγίες η θεώρηση των καρτών έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31/05/2024. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21258/15.3.2024 (ΦΕΚ Β΄ 1806) και την επακόλουθη Εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 24376/28.3.2024 Εγκύκλιο που υπογράφει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η προθεσμία για την ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης αρχίζει στις 4.4.2024 και λήγει στις 31.10.2024.

Συνεπώς μέχρι τις 31.10.2024 ισχύουν τα Δελτία που ήταν θεωρημένα για το 2023. Η 31.5.2024 που αναφέρεται στο από 29.3.2024 έγγραφο της ΠΟΑΣ ως ημερομηνία λήξης για τις ανανεώσεις δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη. Αυτό ακριβώς δέχεται και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η οποία με το υπ’ αριθ. 8132/28.12.2023 έγγραφο (επισυνάπτεται παρακάτω), ανακοίνωσε πως τα Δελτία έτους 2023 θα γίνονται δεκτά για όσο χρόνο απαιτείται να χορηγηθούν για το έτος 2024.

Κατόπιν αυτών, και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων συνεργασίας που όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν, ζητούμε να εφαρμόσουν τα Αστικά ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας κατ΄επέκταση τα ανωτέρω, δεδομένου ότι η πλειονότητα των δικαιούχων έχει ήδη ανανεώσει τα Δελτία και όσοι, ελάχιστοι, δεν το έχουν ακόμη πράξει προφανώς αδυνατούσαν για δικούς τους προσωπικούς λόγους. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα πάρετε και εσείς θέση στα παραπάνω.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια: Ανθίζει το ταπεράκι και το ψυγειάκι στην παραλία

Ανάσες δροσιάς στις παραλίες βρίσκουν οι Αθηναίοι έχοντας τα απαραίτητα… όπως πετσέτεςξαπλώστρες ομπρέλες και …ταπεράκια.

Η νέα τάση στην παραλία λέει οικονομία καθώς λόγω ακρίβειας το φαγητό και ο καφές έξω είναι στα «ύψη».

Το «χαράτσι» της παραλίας

Σύμφωνα με το MEGA, τα έξοδα της παραλίας δεν είναι διόλου μικρά ειδικά αν κάποιος πηγαίνει συχνά για μπάνιο σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη. Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει για 10 μπάνια στην πόλη τα 410€ – 740€ από χρήματα που θα πληρώνονταν για να αγοραστούν τα πάντα επιτόπου.

Ενδεικτικά ένα μέσο κόστος για όσους παίρνουν από έξω:
  • 2 καφέδες και 2 χυμοί: 12€ – 18€
  • 1 κλαμπ σάντουιτς: 7€ – 12€
  • 4 παγωτά: 8€ – 24€
  • 4 νεράκια: 2€
  • 1 πίτσα και μία σαλάτα: 12€ – 18€
  • Σύνολο: 41€ – 74€

Σωτήρια τα φορητά ψυγεία – Πόσο κοστίζουν

Για τους πιο οργανωμένους και όσους μένουν όλη μέρα στην παραλία τα φορητά ψυγειάκια αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Το κόστος για φορητά ψυγειάκια κυμαίνεται:

  • Χωρητικότητα 25lt: 30€,
  • Χωρητικότητα 24lt ηλεκτρικό: 75€

Η νέα τάση όμως δεν έχει μόνο οικονομία αλλά συχνά φέρνει πιο κοντά και την οικογένεια που προετοιμάζει όλη μαζί τα απαραίτητα για την εξόρμηση ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

ethnos.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά προς την είσοδο της Παραλίας Οφρυνίου

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 01:00 προς την είσοδο της αερογέφυρας για Παραλία Οφρυνίου.

Στο σημείο επιχειρούν 8 άνδρες με 2 πυροσβεστικά οχήματα ενώ η έκταση που καίει η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλαμιές.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en