Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Cosmopolis Festival 2023: Δυναμικά ξεκίνησε η ενότητα του CosmoHome

Δυναμικά συνεχίστηκε και χθες (Πέμπτη 10 Αυγούστου) η ενότητα CosmoHome

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ενότητα του CosmoHome υποδέχεται μουσικούς στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του Δήμου. Οι δεκατέσσερις μουσικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν ως στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν γειτονιές και οικισμούς στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου, προβάλλοντας την απαράμιλλη ομορφιά του.

Το πρόγραμμα της δεύτερης από τις τρεις Πέμπτες του CosmoHome περιελάβανε πέντε μουσικά σχήματα. Στο Ναυτικό Μουσείο στη Ραψάνη, η Λίτσα Ασωνίτου, ο Γιώργος Σεμερτζίδης και ο χρόνια συνεργάτης του Σταύρου Κουγιουμτζή, Δημήτρης Ψαρράς, παρουσίασαν ένα μαγευτικό μουσικό αφιέρωμα στον αγαπημένο Έλληνα συνθέτη και καλλιτέχνη. Οι μουσικοί και το κοινό που πλημμύρισε τον χώρο ταξίδεψαν μαζί υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Στην οδό Πιπίνου στις Καμάρες, τη βραδιά άνοιξαν η Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου και ο Δημήτρης Καρακατσάνης. Οι δύο ταλαντούχοι νέοι ένωσαν την αγάπη τους για την μουσική και παρουσίασαν στο κοινό ένα υπέροχο πρόγραμμα βασισμένο σε μεγάλες ξένες ποπ επιτυχίες.

Στη συνέχεια, στη σκηνή «προσγειώθηκαν» οι εντυπωσιακοί Deep Soul, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εκρηκτικό πρόγραμμα βασισμένο στην αφρoαμερικανική μουσική, τα rhythm and blues, τη soul και τη funk. Ο Κυριάκος Αντωνιάδης, ο Νίκος Παντάζογλου, ο Πλούμης Καρακούσης, ο Κώστας Τσαλαπατάνης, ο Τέο Νούσης, ο Δημήτρης Καρακατσάνης, ο ΧάρηςΞυλάς και ο Άγγελος Καλοτραπέζης παρέσυραν το κοινό σε μια ξέφρενη γιορτή μουσικής και χορού. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί των DeepSoul προσέφεραν ένα εντυπωσιακό σόου.

Στην Παλιά Μουσική στην Παναγία, οι Flicker Motel προσκάλεσαν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη echo, fuzz and delays και αυτό ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα.

Ο Νίκος Μπακιρτζής, ο Αλέξανδρος Κυριλλίδης, ο Δημήτρης Φραντζής και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές τους συνθέσεις από το δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς και σε τραγούδια με ηχητικές και αισθητικές επιρροές από το garage rock revival και την indie rock σκηνή. Το πάρτι που στήθηκε στην Παλιά Μουσική θα μείνει αξέχαστο σε όσες και όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί.

Τέλος, ο Βαγγέλης Πετρινιώτης και η Εύα Μισοκέφαλου εμφανίστηκαν στο χωριό των Φιλίππων και πιο συγκεκριμένα στην Παλιά Κοινότητα όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο πειραιώτικο και σμυρναίικο ιδίωμα, καθώς και δικές τους συνθέσεις. Η βραδιά ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα χρυσά χρόνια του ρεμπέτικου τραγουδιού με αναφορές στους σπουδαίους ερμηνευτές Μ. Βαμβακάρη, Α. Δελιά, Ρ. Αμπατζή και Ρ. Εσκενάζυ.

Η ενότητα CosmoHome επιστρέφει την επόμενη Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmoHome είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενότητα CosmoHome ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmohome/

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επισκέψεις Αναστασίας Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και περιοδεία σε Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου , στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας.

Έτσι την Τετάρτη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο Καβάλας , όπου εκτός των άλλων είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης , της περιφέρειας και του δήμου.

Το απόγευμα , συνοδεία πάντα υποψηφίων της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ , περιόδευσε στον Αμυγδαλεώνα οπότε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα τους αλλά και να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις της παράταξης της για την ραγδαία οικιστικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή του δήμου μας .

Την Πέμπτη συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις στο κέντρο υγείας του π. ΙΚΑ και στα γραφεία του ΕΦΚΑ Καβάλας , κατά την διάρκεια των οποίων η κα Ιωσηφίδου έγινε αποδέκτης της αγάπης των ηλικιωμένων ατόμων που συνάντησε , τα οποία με κάθε τρόπο της εξέφρασαν την στήριξη τους.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Τελωνείο και τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όπου συναντήθηκε με το διοικητικό του συμβούλιο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό και την συνεργασία δήμου και εταιρίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό και θα φέρουν αυξήσεις!»

Η διοίκηση του Δήμου λέει ΨΕΜΑΤΑ, ότι:

  • δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ.
  • υπάρχει ελπίδα το Υπουργείο Εσωτερικών να πληρώσει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι:

  • αν δεν πληρώσουν Μουριάδης-Χρόνης το ρεύμα, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ!
  • το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει πως δε θα καλύψει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Άλλες ΔΕΥΑ της χώρας (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν κάνει ρυθμίσεις για τις οφειλές τους και δεν κινδυνεύουν!

Η ΔΕΥΑ Καβάλας όχι!

Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:

Πώς και από πού θα πληρώσετε την οφειλή των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ για το ρεύμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Μία δεύτερη θητεία Μουριάδη – Χρόνη στη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  • θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού!
  • δε θα μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ!

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας προτείνει μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ενημερώνει του πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση:

Η λεπτοσπείρωση είναι μία μικροβιακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα.

Μεταδίδεται άμεσα, μέσω επαφής τραυματισμένου δέρματος (έστω και ελαφρά) ή βλεννογόνων (μάτια, στόμα, μύτη) με ούρα ή ιστούς μολυσμένου ζώου (άγριου ή οικόσιτου)  και έμμεσα, μέσω επαφής με μολυσμένο με ούρα περιβάλλον (μολυσμένο νερό και χώμα, μολυσμένα τρόφιμα).

Περισσότερο κινδυνεύουναπασχολούμενοι στην ύπαιθρο όπως οι αγρότες ιδιαίτερα όταν τα χωράφια τους πλημμυρίζονται με νερό,  οι εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών  και στις αποχετεύσεις, άτομα που ασχολούνται με κολύμβηση σε ποτάμια, λίμνες και με υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε γλυκό νερό που μπορεί να έχει επιμολυνθεί με ούρα μολυσμένων ζώων. Στις πλημμύρες ο κίνδυνος αυξάνει για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης στην ήπια μορφή περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγος, πονοκέφαλο, πόνο στους μυς, και εμετό ενώ στη βαριά μορφή υψηλό πυρετό, ίκτερο, πόνο στην κοιλιά και τους μυς, διάρροια, εξάνθημα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και ένα μήνα μετά τη μόλυνση αλλά συνήθως σε 7-14 ημέρες.

Τα μέτρα προφύλαξης είναι:

➢ Καταπολέμηση των τρωκτικών σε κατοικίες, αυλές, αποθήκες και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από τις οικίες για να μην προσελκύονται τρωκτικά.

➢ Καθαρισμός χώρων αποθήκευσης και απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και στάσιμου νερού. Απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός πιθανώς μολυσμένων χώρων (στάβλοι, σφαγεία, κρεοπωλεία κ.α.)

➢ Φραγή πιθανών οπών / διόδων στο σπίτι και τις αποθήκες, τοποθέτηση σητών και ασφαλής διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο επαφής με ούρα ζώων.

➢ Χρήση προστατευτικού ρουχισμού κατά τη διάρκεια γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών (γαλότσες, γάντια, αδιάβροχος ρουχισμός κλπ.).

➢ Πλύσιμο χεριών και καθαρισμός εκδορών του δέρματος (με σαπούνι) μετά από επαφή με ζώα, χώμα ή στάσιμα ύδατα. Κάλυψη ανοιχτών πληγών με αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα κατά τις υπαίθριες εργασίες.

➢ Πολύ καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών που είχαν επαφή με χώμα και που τρώγονται ωμά πριν την κατανάλωση. Αποφυγή κατανάλωσης κατευθείαν από το χωράφι.

➢ Αποστράγγιση στάσιμων νερών ή όπου δεν είναι δυνατόν, αποφυγή επαφής με γυμνά χέρια ή πόδια με στάσιμα νερά σε χωράφια με καλλιέργειες, ορυζώνες κλπ.

➢ Αποφυγή κολύμβησης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Δημόσιας ΥγείαςΠΕ Καβάλας στα τηλέφωνα: 2510291357, 358, 359, 360, 363 ή τον ΕΟΔΥ.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: