Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωριά SOS | 165 βρέφη και παιδιά αποκαταστάθηκαν σε οικογενειακό περιβάλλον σε 3 χρόνια

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το πρωτοπόρο πρόγραμμα φροντίδας βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και αποκατάστασης αυτών, καθώς και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών σε οικογένειες, που ξεκίνησαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, έχει καταφέρει να αποκαταστήσει σε οικογενειακό περιβάλλον 165 βρέφη και παιδιά.

Σκοπός του προγράμματος ήταν, από την αρχή της λειτουργίας του, και εξακολουθεί να είναι η έκλειψη του φαινομένου της μακροχρόνιας παραμονής βρεφών σε νοσοκομειακό περιβάλλον και η μείωσε του κινδύνου της ιδρυματοποίησης και του κοινωνικού στιγματισμού τους. Παράλληλα, ένας από τους βασικότερους πυλώνες του προγράμματος, που ξεκίνησε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παραμένει η δημιουργία μίας «δεξαμενής» κατάλληλα εκπαιδευμένων και προετοιμασμένων γονέων για να δεχθούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά στο πλαίσιο της αναδοχής, με την υποστήριξη του καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού του προγράμματος.

Ενδιαφέροντα είναι τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος για την περίοδο Φεβρουαρίου 2017-Σεπτεμβρίου 2019, τα οποία αφορούν στις περιπτώσεις όπου τα βρέφη φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης (49), καθώς και στις περιπτώσεις όπου τα Παιδικά Χωριά SOS στήριξαν τη διαδικασία Αναδοχής-Υιοθεσίας και τα βρέφη/παιδιά φιλοξενούνταν σε άλλους Ξενώνες του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, του Ξενώνα Βρεφών SOS των Παιδικών Χωριών SOS στο Μαρούσι και της Παιδόπολης «Άγιος Ανδρέας».

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, συνολικά 165 βρέφη και παιδιά αποκαταστάθηκαν οικογενειακά, βιώνοντας πλέον τη σπιτική θαλπωρή και αγάπη. Αναλυτικά, 69 βρέφη/παιδιά υιοθετήθηκαν, 74 βρέφη/παιδιά αποκαταστάθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια, 22 βρέφη/παιδιά επέστρεψαν στη βιολογική οικογένειά τους.

«Τα παραπάνω νούμερα καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των Παιδικών Χωριών SOS και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν υπάρχει κοινός σκοπός, βαθιά γνώση του αντικειμένου και μεθοδικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρόγραμμα, μέσω της Υπηρεσίας Αναδοχής, προσφέρει στους υποψήφιους ανάδοχους γονείς:

  • Συστηματική εκπαίδευση σε θεματολογία σχετική με τον γονεϊκό ρόλο και θέματα αγωγής και φροντίδας των παιδιών.
  • Συστηματική συμβουλευτική από τους αρμόδιους συνεργάτες του προγράμματος.
  • Πρόσβαση και συνεργασία σε σταθερή βάση με τον συνεργάτη που ορίζεται ως «πρόσωπο αναφοράς» της οικογένειας και του παιδιού.
  • Νομική συνδρομή.
  • Ψυχολογική υποστήριξη (όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο).
  • Περιοδική (ανά 6μηνο) αξιολόγηση της πορείας κάθε παιδιού στο πλαίσιο της οικογένειας.
  • Παρακολούθηση (follow-up) συνολικής διάρκειας 2 ετών.

Ο Ξενώνας Βρεφών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης για τη φιλοξενία βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια συνεχίζει να λειτουργεί με χρηματοδότηση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en