Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Cheesecake βύσσινο να το φας… στο ποτήρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 6 άτομα

  • 200 γραμ. μπισκότα της επιλογής σας
  • 70 γραμ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.
  2. Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.
  4. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να  γίνει σφικτή κρέμα.
  5. Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.
  6. Αφήνετε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.
  7. Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό παγωτό με πλούσια γεύση μπανάνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
  • 1 κούπα παγωμένο γάλα
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια (ροδέλες).
  2. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
  3. Μόλις παγώσουν, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε στο μπλέντερ.
  4. Τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Ρίχνετε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάτε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
  6. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
  8. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με το κουτάλι.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό σορμπέ δαμάσκηνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βότκα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ρίχνετε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά.
  2. Κατόπιν, κατεβάζετε από την εστία και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
  3. Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με τα δαμάσκηνα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε μικρά κομματάκια.
  4. Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στην παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Φτιάξτε μόνες σας τη ζύμη για την πίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Φρέσκια και νόστιμη σε λίγα λεπτά !

Όχι! Δεν θα παραγγείλετε απ’ έξω πολλών ειδών πίτσες! Θα τις φτιάξετε εσείς και όχι μόνη σας. Ο κάθε ένας συνδαιτυμόνας θα φτιάξει τη δική του όπως ακριβώς την προτιμάει. Μην αγχώνεστε η ζύμη φτιάχνετε απλούστατα!

Βασική συνταγή ζύμης για πίτσα

Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό αλεύρι
30γρ. νωπή μαγιά (από φούρνο ή το σούπερ μάρκετ)
μία πρέζα αλάτι
½ λίτρο χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε με το χέρι σας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο.

Σε ένα φλιτζάνι διαλύστε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά. Ρίξτε την στη κοιλότητα που έχετε ετοιμάσει και αρχίστε να ζυμώνετε προσθέτοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας και να είναι εύπλαστη και ελαστική. Στη συνέχεια πλάστε την σε σχήμα μπάλας, σκεπάστε την και αφήστε την σε ένα χλιαρό μέρος για 40 περίπου λεπτά.

Ανοίξτε την με τη βοήθεια πλάστη ή με τα χέρια σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος λεπτό, λιγότερο από μισό εκατοστό.

Αλείψτε την επιφάνεια της πίτσας με σάλτσα ντομάτας (παραλείποντας τις άκρες για να γίνουν τραγανές), προτού βάλετε οτιδήποτε άλλο και μην ξεχάσετε ότι το τυρί μπαίνει στο τέλος.

Αλείψτε με λάδι το ταψί που θα ψήσετε την πίτσα, τοποθετήστε την και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 20 περίπου λεπτά.

Tip:  Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη συνταγή είναι η θερμοκρασία του νερού. Δεν θα πρέπει να είναι καυτό, γιατί θα πεθάνουν οι ζυμομύκητες που θα φουσκώσουν και θα μετατρέψουν τη ζύμη σε ελαστική και δεν θα πρέπει να είναι κρύο, γιατί βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στη μαγιά και χρειάζονται λίγη θερμότητα για να ενεργοποιηθούν.

Πηγή: myworld.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δυο τρόποι για λαχταριστή σπιτική πίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Για νόστιμο αποτέλεσμα κάθε φορά, υπάρχουν μικρά μυστικά στο ψήσιμο

Είναι γεγονός ότι η σπιτική πίτσα σπανίως απογοητεύει, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως μετράς επιτυχίες κάθε φορά.

Κι εδώ ο κανόνας λέει πως όσο πιο απλά τα πράγματα, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Το βάρος οφείλει να δοθεί στο ψήσιμο, καθώς η πίτσα μπορεί να ψηθεί με διάφορους τρόπους.

Ο πιο απλός ακούει σε ένα ρηχό ταψί φούρνου γυρισμένο από την ανάποδη. Αυτό μας λέει το ινστιτούτο Good Housekeeping, και μάλιστα τοποθετούμε το ταψί στην ψηλότερη σχάρα του φούρνου και όχι στη χαμηλότερη, όπως προτείνεται συνήθως.

Ο φούρνος οφείλει να είναι προθερμασμένος στην υψηλότερη θερμοκρασία του. Ο σκοπός είναι να λιώσει γρήγορα το τυρί και να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο μεταφέροντας το σκεύος στη μεσαία σχάρα για τα τελευταία λεπτά.

Ένας δεύτερος τρόπος να ψηθεί η σπιτική πίτσα είναι το τηγάνι από χυτοσίδηρο. Απλώνουμε μια στρώση λαδιού στον πάτο και γεμίζουμε το τηγάνι με τη ζύμη, τοποθετώντας κατόπιν τα υλικά μας. Και το βάζουμε στον φούρνο.

Το Good Housekeeping έχει όμως εδώ κι έναν εναλλακτικό τρόπο: ξεκινάμε το ψήσιμο της πίτσας στο μάτι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά, αν αποζητάμε τραγανή ζύμη. Και μεταφέρουμε κατόπιν το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί εντελώς…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ