Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Αρχαίο Θέατρο Θάσου | Η Ευρώπη δε δίνει χρήματα αν δεν υπάρχει η προϋπόθεση της προσβασιμότητας

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσβασιμότητας στο έργο του αρχαίου θεάτρου Θάσου. Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μάκης Κρεμύδας, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο αρχαίο θέατρο Θάσου, αλλά παρατηρείται και στο έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου για την διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στη Θάσο

Σχετικά με την διαβούλευση για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στη Θάσο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτη Αρχοντή και φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τη διαβούλευση για τον τουρισμό που γίνεται στη Θάσο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή καθώς αναγνωρίζεται η Θάσος ως ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα και ως η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της ΠΑΜΘ!!

Αναμένουμε στην πράξη να συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον ίδιο ζήλο και διάθεση προς όφελος των κάτοικων και επισκεπτών του Νησιού μας!!!».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

«Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στη Θάσο»

Την Κυριακή 2 Ιούνιου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψή της συνοδευόταν από τους Βουλευτές Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και κα. Αγγελική Δεληκάρη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δάδακη και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Πριγγόπουλο.

Την κα. Μενδώνη υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κα. Λαμπρινή Φωκά.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Υπουργό υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Θάσου κ. Παναγιώτης Αρχοντής.

Η κα. Υπουργός στα πλαίσια της επίσκεψής της, αρχικά επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και Αρχαιολόγους της Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του συνόλου των εργασιών, ώστε να είναι δυνατή και η λειτουργική χρήση του για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Στην συνέχεια η κα. Μενδώνη επισκέφτηκε και τον οικισμό των Λιμεναρίων, όπου σχημάτισε ιδία άποψη για την υφιστάμενη κατάσταση του εμβληματικού κτηρίου «Παλατάκι» και του μεταλλευτικού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την πολυδιάστατη σημασία του για τους κατοίκους της περιοχής και της Θάσου.

Μετά το πέρας της επισκέψεως της κας. Υπουργού, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά την κα. Μενδώνη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την επίσκεψή της στον τόπο μας.Επρόκειτο για μια ιστορική επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στη Θάσο που επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον τόπο μας.

Είχαμε την δυνατότητα από κοινού να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα για το μέγεθος της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Θάσου αλλά και για την κατάσταση του μεταλλευτικού συγκροτήματος και του κηρίου «Παλατάκι» στα Λιμενάρια.

Η κα. Υπουργός δεσμεύτηκε αφενός για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο, ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό και αφετέρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του μεταλλευτικού συγκροτήματος και του κτηρίου «Παλατάκι» στα Λιμενάρια, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας».    

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Κώστας Αντωνιάδης: «Η Θάσος παραμελημένη από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας»

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, εξέφρασε έντονη κριτική προς τη διοίκηση της περιφέρειας, επισημαίνοντας την έλλειψη προβολής της Θάσου στις τουριστικές καμπάνιες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αντωνιάδη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να μιλήσετε μαζί μας. Πρόσφατα ασκήσατε κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας αναφορικά με την τουριστική προβολή. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Κώστας Αντωνιάδης: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η κριτική μου προς τη διοίκηση της περιφέρειας εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι η Θάσος, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, δεν έχει συμπεριληφθεί επαρκώς στην τουριστική προβολή της περιφέρειας. Παρά τη μεγάλη σημασία της για τον τουρισμό και την οικονομία μας, βλέπουμε ότι λείπει από τις στρατηγικές προβολής και τις καμπάνιες που υλοποιούνται. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει μια σοβαρή παράλειψη από την πλευρά της περιφερειακής διοίκησης.

Δημοσιογράφος: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι συνέπειες αυτής της παράλειψης για τη Θάσο και γενικότερα για την περιοχή;

Κώστας Αντωνιάδης: Οι συνέπειες είναι σημαντικές. Η έλλειψη προβολής σημαίνει λιγότερους επισκέπτες, κάτι που επηρεάζει άμεσα την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Η Θάσος έχει πολλά να προσφέρει, από φυσική ομορφιά μέχρι αρχαιολογικούς χώρους, και η απουσία της από τις τουριστικές καμπάνιες περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Έχετε επίσης εκφράσει ανησυχία για την αλλαγή μορφής της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

Κώστας Αντωνιάδης: Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ήταν ένας βασικός φορέας υλοποίησης έργων στην περιφέρειά μας, ο οποίος λειτουργούσε με συγκεκριμένες διαδικασίες και στόχους. Πρόσφατα, ωστόσο, παρατηρούμε αλλαγές στη μορφή και τη λειτουργία της, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της περιοχής. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, καθώς και την απομάκρυνση από τους αρχικούς στόχους της οργανισμού, που είναι η αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en