Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων | «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

image_print

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Το έργο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, θα ζωντανέψει από έναν σπουδαίο θίασο, που περιλαμβάνει τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα.

Ο Ευριπίδης, στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή, ο οποίος κατρακυλά από την ημιθεϊκή του ύψωση στην πιο επώδυνη συντριβή. Το έργο διαδραματίζεται στη Θήβα, υπό την τυραννία του Λύκου, και ακολουθεί την τραγική μοίρα του Ηρακλή, που οδηγείται στη δολοφονία της οικογένειάς του λόγω της θεϊκής παρέμβασης και της μανίας της Λύσσας.

Η παράσταση έχει μεταφραστεί από τη Μαίρη Γιόση και περιλαμβάνει δραματουργική επεξεργασία από τον Αντώνη Αντωνόπουλο και τον Δημήτρη Καραντζά. Η μουσική είναι του Φώτη Σιώτα, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η κίνηση έχει επιμεληθεί από τον Τάσο Καραχάλιο. Οι φωτισμοί είναι του Δημήτρη Κασιμάτη, ενώ το artwork, οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν δημιουργηθεί από την Γκέλυ Καλαμπάκα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ για τη γενική είσοδο και 20 ευρώ για μειωμένα εισιτήρια (φοιτητικά, ανέργων, παιδικά, ΑμεΑ, πολυτέκνων). Η προπώληση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του more.com.

Η παράσταση θα ξεκινήσει αυστηρά στην ώρα της και δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη. Θα υπάρχει μεταφορά θεατών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας με ειδικό αντίτιμο 4 ευρώ, με αναχώρηση από το ΚΤΕΛ στις 19:15 και επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 220876.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: Παράπονα πολιτών για τις συχνές βλάβες στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

image_print

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, αρκετές φορές τα μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δημιουργεί ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο αγοράς εισιτηρίου.

Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το επιβατικό κοινό.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι στην Καβάλα

image_print

Πλούσιο είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καβάλα, με θεατρικές παραστάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και μετατρέπουν την πόλη σε σημείο αναφοράς για τους φίλους του θεάτρου.

Με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρχαίο δράμα, κλασική κωμωδία, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ποιοτικές παραστάσεις, η Καβάλα επιβεβαιώνει και φέτος τον ρόλο της ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές θεατρικές εμπειρίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Πασχαλίδη με Ζαχαράκη για τα σχολεία της Καβάλας

image_print

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης Πασχαλίδης, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού κτιρίου, ενώ συζητήθηκε και η ενίσχυση του σχολείου με νέο μουσικό εξοπλισμό. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι ελλείψεις στα εργαστήρια του ναυτιλιακού τομέα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, με την υπουργό να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τα σχετικά αιτήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην οδική ασφάλεια έξω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ποδοχωρίου, όπου ζητήθηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση λύσεων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en