Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης | Οι δικαιούχοι

Έρχεται νέα πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2023-2024. Υπενθυμίζεται ότι από 100 έως 800 ευρώ είναι το ποσό του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος.

Η φοροτεχνικός κα Φιλοθέη Μακριδάκη μίλησε στο Newsbeast, για όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος.

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επόμενη δόση θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 30ή Απριλίου 2024 και αφορά το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024» επισήμανε η κα Μακριδάκη και πρόσθεσε πως:

«Στις 31 Ιουλίου 2024 θα καταβληθεί η ενίσχυση για το φυσικό αέριο και την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, σε όσους έχουν καταχωρήσει έως την 15η Ιουλίου 2024 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2023 έως 31.03.2024 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2024».

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια όπως περιγράφονται παρακάτω.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, για τα ακίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα των δύο (2) Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
  • Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
  • Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

Για τον προσδιορισμό των ανωτέρω εξαιρέσεων χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2022, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατά τη δημοσίευση της παρούσας και άλλες πηγές.

Το ποσό

Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος παραμένει στα 100 ευρώ και το μέγιστο στα 800 ευρώ. Για όσους δικαιούχους έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, τα ποσά του επιδόματος δεν θα διπλασιάζονται, όπως γινόταν πέρυσι. Ως εκ τούτου, το μέγιστο ποσό θα ανέρχεται και γι’ αυτούς σε 800 ευρώ.

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνη), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από 1 Οκτωβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές πραγματοποιούνται από 13 Οκτωβρίου 2023. Για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από 1 Ιουνίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2023 έως 31.03.2024 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2024 θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2024 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 31η Ιουλίου 2024.

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Τα φυσικά πρόσωπα που ορίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωσ ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται έως 29.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα εκείνο, το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022, όπως έχει διαμορφωθεί κατά τη δημοσίευση της παρούσας. Αν οι σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή δήλωση λαμβάνεται ο μεγαλύτερος εκ του αριθμού των τέκνων που έχει δηλωθεί σε μια εκ των δύο (2) δηλώσεων. Τα δεδομένα της ίδιας ως άνω δήλωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις των εν διαστάσει ή διαζευγμένων συζύγων ή των φυσικών προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των έγγαμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

και επιπλέον, εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων τέκνων, δεν υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ.

Ακίνητη Περιουσία:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2023, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, τέκνων, που αναγράφονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χρονιά των ρεκόρ το 2024 για τον όμιλο της Energean

Σε χρονιά των ρεκόρ εξελίχθηκε το 2024 για την Εnergean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση που παρείχε σήμερα η εταιρεία στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Ισραήλ.

Η παραγωγή του ομίλου διαμορφώθηκε στις 153 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (kboed), εκ των οποίων το 83% σε αέριο, αυξημένη κατά 24% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή από τις
συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 114 kboed (85% αέριο) ημερησίως, αυξημένη κατά 28% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,784 δισεκ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAX) στα 1,166 δισεκ. δολάρια, καταγράφοντας αντίστοιχα αύξηση 26% και 25% σε ετήσια βάση. Επιπλέον, η ένταση εκπομπών Scope 1 και 2 του ομίλου διαμορφώθηκε σε 8,4 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου (kgCO2e/boe), μειωμένη κατά 10% σε ετήσια βάση. Η ένταση εκπομπών Scope 1 και 2 για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν ακόμη χαμηλότερη, στα 7,0 kgCO2e/boe.

Στους μετόχους της Energean διανεμήθηκαν μερίσματα ύψους 220 εκατ. δολαρίων, φέρνοντας τις συνολικές επιστροφές στους μετόχους από την έναρξη των πληρωμών στα 541 εκατ. δολάρια.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Το 2024 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης για την Energean, τόσο στις πωλήσεις όσο και στην κερδοφορία. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευγνώμων για την ομάδα μας, η οποία κατάφερε να αντεπεξέλθει σε ένα πολύ δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον και να διατηρήσει την 99% λειτουργία του FPSO μας.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, κλείσαμε συμφωνίες αξίας άνω των 4 δισεκ. δολαρίων σε νέα μακροχρόνια συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των νέων δεσμευτικών όρων ύψους περίπου 2 δισεκ. δολαρίων με την Dalia Energies Ltd. Επιβεβαιώσαμε, με αυτόν τον τρόπο, την αποδεδειγμένη επιτυχία μας στην εξασφάλιση μακροχρόνιων συμβολαίων, η συνολική αξία των οποίων, πλέον, βρίσκεται κοντά στα 20 δισεκ. δολάρια. Με τη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης αερίου στην περιοχή λόγω της αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και της σταδιακής απόσυρσης του άνθρακα, είμαστε σε καλή θέση να προσθέσουμε νέες μακροχρόνιες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών εξαγωγικών συμβολαίων, για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις πωλήσεις. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Energean για την εξασφάλιση μακροχρόνιων και αξιόπιστων χρηματοροών από πελάτες υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας στο Ισραήλ.

Έχουμε επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο στις βασικές στρατηγικές μας επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Katlan, η οποία προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για πρώτη παραγωγή αερίου στο Α’ εξάμηνο του 2027, της θέσης σε λειτουργία της δεύτερης μονάδας πετρελαίου στο FPSO “Energean Power”, και του έργου αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, το οποίο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, έχουμε συμφωνήσει όρους με την Bank Leumi για την αναχρηματοδότηση των 2026 Energean Israel Notes, επεκτείνοντας την ημερομηνία λήξης του βραχυπρόθεσμου χρέους μας σε ανταγωνιστικούς όρους.

Η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με την Carlyle αποτελεί βασική προτεραιότητα για αυτό το τρίμηνο. Μετά την ολοκλήρωση, θα έχουμε τη χρηματοοικονομική δύναμη να αξιολογήσουμε και να υλοποιήσουμε νέες ευκαιρίες σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, εστιάζοντας σε συμφωνίες με βαθιά αξία που ταιριάζει στους βασικούς επιχειρηματικούς μας άξονες: την καταβολή αξιόπιστου μερίσματος, τη μείωση χρέους, την ανάπτυξη και τη δέσμευσή μας για το Net Zero. Τα στρατηγικά περιουσιακά μας στοιχεία στο Ισραήλ παρέχουν εξαιρετική βάση για τη δημιουργία μελλοντικής ανάπτυξης».

Οι προοπτικές για το 2025

Η Energean αναμένει φέτος για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητές της:

• Υπογραφή συμφωνίας δανείου 10 ετών με την Leumi Bank για έως 750 εκατ. δολάρια, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο Energean Israel Limited του 2026 και να εξασφαλιστεί επιπλέον ρευστότητα για την ανάπτυξη του Katlan. Η Energean αναμένει ότι το δάνειο αυτό θα έχει επιτόκιο που θα συνδέεται με την αγορά και ανταγωνιστική τιμολόγηση, καθώς και περίοδο διαθεσιμότητας 12 μηνών.

• Υπογραφή νέων μακροπρόθεσμων συμβολαίων αερίου για την προμήθεια αυξανόμενης εσωτερικής και περιφερειακής ζήτησης.

• Συνεχιζόμενη ανάπτυξη στις πωλήσεις αερίου του Ισραήλ, με αποτέλεσμα αύξηση της παραγωγής κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μεταξύ των 120-130 kboed, η οποία περιλαμβάνει και προγραμματισμένες ημέρες διακοπής. Οι προγραμματισμένες διακοπές στο Ισραήλ αφορούν δραστηριότητες ανάπτυξης, όπως η ολοκλήρωση της δεύτερης εγκατάστασης πετρελαϊκού σταθμού στο πρώτο εξάμηνο και οι εργασίες στο FPSO για την ανάπτυξη του Katlan στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς και συνήθεις εργασίες συντήρησης.

• Κόστος παραγωγής το 2025 (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων) 410- 440 εκατ. δολάρια, με τα λειτουργικά κόστη να παραμένουν γενικά αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η διακύμανση να αντανακλά κυρίως τα δικαιώματα που συνδέονται με την παραγωγή.

• Οι επενδύσεις για ανάπτυξη και παραγωγή θα κυμανθούν μεταξύ 400-430 εκατ. δολαρίων.

• Οι δαπάνες για θέση κοιτασμάτων εκτός λειτουργίας εκτιμώνται σε 55-65 εκατ. δολάρια, σχετίζονται πλήρως με το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύουν το έτος αιχμής στις δαπάνες για την θέση εκτός λειτουργίας των πεδίων Tors (μερίδιο 68%, Operator) και Wenlock (μερίδιο 80%, Operator).

• Ελάχιστες δαπάνες εξερεύνησης το 2025 ύψους 0-5 εκατ. δολαρίων, καθώς οι προοπτικές για πιθανές γεωτρήσεις το 2026 συνεχίζουν να ωριμάζουν.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πάνω από 100 τρακτέρ στο μπλόκο των Καστανέων στον Έβρο

Πάνω από 100 τρακτέρ φαίνονται πως βρίσκονται στο μπλόκο των Καστανέων στον Έβρο

Κυρίαρχο και πάγιο αίτημα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής καθώς βάση των σημερινών δεδομένων τα κόστη αυξάνονται και αυτό χτυπά και τον καταναλωτή στο ράφι. Οι αγρότες ζητούν ειδικά μέτρα όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου στην αντλία και όχι “ψευτοεπιδοτήσεις”. Ζητούν ίση διαχείριση με τους αγρότες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έτοιμες από τον Μάρτιο οι φορολογικές δηλώσεις για 1,4 εκατ. φορολογούμενους

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 2025, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2024.

Πρόκειται για δηλώσεις που αφορούν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους και θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των φορολογουμένων. Οι δηλώσεις αυτές θα είναι έτοιμες και διαθέσιμες για υποβολή ήδη από τις 15 Μαρτίου 2025, όταν και θα ξεκινήσει η περίοδος κατάθεσης δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2024.

Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά να κερδίσουν τη μέγιστη έκπτωση του 4%, η οποία θα παρέχεται για πρώτη φορά σε όσους υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τις 15 Απριλίου και πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικά μηνύματα στα e-mail τους, στα οποία θα τους γνωστοποιούνται οι εξής επιλογές:

α) Εφόσον δεν έχουν καμία αντίρρηση ως προς τα προσυμπληρωμένα στοιχεία, να προχωρήσουν στην υποβολή τους έως την 15η Απριλίου 2025.

β) Να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2025, εάν το κρίνουν απαραίτητο.

γ) Να μην προβούν σε καμία ενέργεια, οπότε η δήλωσή τους θα υποβληθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ στις 16 Απριλίου 2025 και θα εκκαθαριστεί.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι συμφωνούν με τα προσυμπληρωμένα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν άμεσα τη δήλωσή τους. Όσοι δεν προβούν σε ενέργειες, θα δουν τις δηλώσεις τους να υποβάλλονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επιβεβαίωσε ότι η περίοδος υποβολής θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου, όπως προβλέπει το νέο χρονοδιάγραμμα, και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου, χωρίς παρατάσεις. Τόνισε τη σημασία της έγκαιρης καταχώρισης στοιχείων στο νέο Μητρώο μισθοδοσίας, που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την καθοριστική για την επιτυχία της διαδικασίας.

Όπως ανέφερε, το 2024 είχαν υποβληθεί 423.000 δηλώσεις χωρίς καμία τροποποίηση, ενώ φέτος ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις μέσα στον πρώτο μήνα, ώστε να εξασφαλιστεί η φορολογική έκπτωση για τους πολίτες.

Τόνισε δε πως το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και ουσιαστικά οικονομικά κίνητρα, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους και ενισχύοντας παράλληλα την ταμειακή ροή του κράτους.

protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

.
×
×

espa logo

espa_logo_en