ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Αναστάτωση στη Σκάλα Μαριών για σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου καταγγέλλει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Σκάλας Μαριών, λόγω της απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου να ζητήσει άμεση σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης έως τις 30 Ιουνίου 2025, προειδοποιώντας ότι μετά θα κλείσει το παλιό δίκτυο.
Οι ειδοποιήσεις εστάλησαν καθυστερημένα, καθώς ο ταχυδρόμος περνά μία φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν χρόνο να συνδεθούν εγκαίρως. Παράλληλα, το έργο αντικατάστασης του δικτύου δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων υδραυλικών και αρκετοί ιδιοκτήτες δεν διαμένουν μόνιμα στο χωριό.
Η παράταξη ρωτάει γιατί υπάρχει τόση βιασύνη και πίεση, γιατί η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου δεν ανέλαβε η ίδια τις συνδέσεις, πώς θα διευκολυνθούν οι δημότες, πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και γιατί δεν ζητείται ενίσχυση της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ, που είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση στην ενημέρωση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη δημοτική αρχή να δώσει σαφείς απαντήσεις και να διασφαλίσει ομαλή μετάβαση στο νέο δίκτυο ύδρευσης χωρίς προβλήματα για τους κατοίκους.