Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις – Ποιοι θα δουν επιδότηση έως 60%

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για τους δικαιούχους –  Δείτε πίνακες

Την Τετάρτη 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.allazothermosifona.gov.gr του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα με επιδότηση, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του προγράμματος. 

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, και ώρα 15:00. Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την έγκριση και ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων, ακολουθεί η έγκριση και ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και η έκδοση των επιταγών για τις αιτήσεις των οποίων εγκρίνεται η χρηματοδότηση.

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς με επιδότηση που φτάνει σε ποσοστό το 60%.

Υπολογίζεται ότι 120.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του.

Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος επιλέξιμοι προς αντικατάσταση είναι Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων. Για κάθε νέο ηλιακό θερμοσίφωνα που επιχορηγείται, ο παλαιός θα πρέπει να ανακυκλωθεί μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και συναφούς εξοπλισμού σε φορέα ανακύκλωσης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Δυνητικοί ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι οικιακοί καταναλωτές που έχουν τοποθετημένο στην οικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τον οποίο επιθυμούν να αντικαταστήσουν. Αιτήσεις υποβάλλονται από μεμονωμένα Φυσικά Πρόσωπα τα οποία έχουν γεννηθεί προ της 1η Ιανουαρίου 2006 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Προκειμένου να υποβάλλει αίτηση ένα Φυσικό Πρόσωπο θα πρέπει:

  • – Να διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του.
  • – Να έχει υποβάλει κατά το έτος αναφοράς (φορολογικό έτος 2021) δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ/ΜΣΣ1» σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.
  • – Δεν είναι επιλέξιμες για αίτηση κατοικίες για τις οποίες, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, έχει ληφθεί ενίσχυση ή έχει υποβληθεί αίτηση για να ληφθεί ενίσχυση για αγορά Ηλιακού Θερμοσίφωνα από άλλο Ταμείο ή χρηματοδοτικό μέσο ή από άλλο πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή εθνικό (αποφυγή διπλής χρηματοδότησης).
  • – Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι (Φυσικά Πρόσωπα που υποβάλουν την αίτηση) οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2021) ως κάτοικοι εξωτερικού.
  • – Επίσης, δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι, οι οποίοι κατά το έτος αναφοράς (2021) υπέβαλλαν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (συγκεκριμένα ως Υπόχρεος και Σύζυγος/ΜΣΣ), εφόσον το έτερο μέλος ή εξαρτώμενο τέκνο της δήλωσης ήταν κατά το έτος αυτό κάτοικος εξωτερικού.
  • – Εξαρτώμενα μέλη που δεν υποβάλλουν αυτόνομα δήλωση (δηλ. δεν είναι υπόχρεοι σε δική τους ατομική δήλωση) δε δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.
  • – Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι με Μέσο Ετήσιο Εισόδημα ανά μέλος οικογένειας (ΕΙΣμ), όπως αυτό ορίζεται στην παράγραφο 5.4 του οδηγού, το οποίο υπερβαίνει τις 30.000 € (τριάντα χιλιάδες ευρώ).

Κάθε Φυσικό Πρόσωπο δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση που αφορά κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, για την οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • – Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος (ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη).
  • – Διαθέτει ενεργή, οικιακή (και μη κοινόχρηστη) παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτοποίηση της κατοικίας του αιτούντος.

Δεν είναι δυνατή η υποβολή άνω της μίας αίτησης για την ίδια κατοικία, από διαφορετικά φυσικά πρόσωπα.
Στις περιπτώσεις οικογενειών/νοικοκυριών με κύρια και δευτερεύουσα κατοικία, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων και για τις δύο κατοικίες (Κύρια και Δευτερεύουσα), εφόσον οι αιτήσεις υποβάλλονται από διαφορετικά Φυσικά Πρόσωπα (Υπόχρεο και, Σύζυγο/ΜΣΣ) του ίδιου νοικοκυριού, εφόσον βέβαια καλύπτονται οι λοιπές προϋποθέσεις της παρούσας ενότητας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί την αγορά των ακόλουθων κατηγοριών Ηλιακών Θερμοσιφώνων, με τα αντίστοιχα ελάχιστα χαρακτηριστικά:

– Ο Φορέας Πιστοποίησης και Πληρωμής του Προγράμματος καταβάλλει την αξία της επιταγής απευθείας στον εκάστοτε προμηθευτή, σε χρόνο που έπεται της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ενώ ο ωφελούμενος το υπόλοιπο ποσό κατά την αγορά της νέας συσκευής ή την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Η μέγιστη ονομαστική αξία κάθε επιταγής προϊόντος (χωρίς να έχει συνυπολογιστεί η επιδότηση μέρους του ΦΠΑ) καθορίζεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Πίνακας Α: Μέγιστες Ονομαστικές Αξίες επιταγών προϊόντων

Η μέγιστη ονομαστική αξία κάθε επιταγής υπηρεσίας (χωρίς να έχει συνυπολογιστεί η επιδότηση μέρους του ΦΠΑ) καθορίζεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Πίνακας Β: Μέγιστες Ονομαστικές Αξίες επιταγών υπηρεσιών

Οι παραπάνω τιμές αντιστοιχούν σε καθαρή αξία λιανικής πώλησης προ ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ είναι επιλέξιμος και ενισχύεται κατά το ίδιο ποσοστό, όμως δε συνυπολογίζεται στο απόλυτο ανώτατο όριο, ώστε να προστίθεται διακριτά ο ΦΠΑ της κάθε περιοχής στην οποία εμπίπτει ο προμηθευτής που διενεργεί τη συναλλαγή.

Παραδείγματα:

– Παράδειγμα #1: ωφελούμενος της πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προμηθεύεται ηλιακό θερμοσίφωνα 120 λίτρων από τοπικό προμηθευτή. Μπορεί να επιχορηγηθεί μέχρι του ανώτατου ποσού (δημόσια δαπάνη) των € 609,00 το οποίο προκύπτει ως εξής:

– Παράδειγμα #2: ωφελούμενος της δεύτερης εισοδηματικής κατηγορίας από τη Χίο προμηθεύεται ηλιακό θερμοσίφωνα 190 λίτρων από τοπικό προμηθευτή από το νησί της Χίου. Μπορεί να επιχορηγηθεί μέχρι του ανώτατου ποσού των € 840,70 το οποίο προκύπτει ως εξής:

Τι ισχύει για την ανακύκλωση παλαιών θερμοσιφώνων

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα του ωφελούμενου. Με τη συμμετοχή του, κάθε ωφελούμενος στο Πρόγραμμα δηλώνει τη ρητή αποδοχή της υποχρέωσης παράδοσης του παλαιού Θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής, από τον οποίο προμηθεύεται και τον επιχορηγούμενο νέο θερμοσίφωνα.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

– Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα προς αντικατάσταση του Παλαιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα, μόνο εφόσον ο παλαιός προς απόσυρση θερμοσίφωνας έχει χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των σαράντα (40) λίτρων. Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει να είναι άρτιοι, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο, πριν την απόσυρσή τους. Επίσης πρέπει πριν την αντικατάστασή τους θα πρέπει να ήταν τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση
χρηματοδότησης.

Ο προμηθευτής λιανικής που παραλαμβάνει παλιό θερμοσίφωνα από ωφελούμενο φέρει το βάρος της επιβεβαίωσης καταλληλότητας της παλιάς συσκευής.

 

Πηγή: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα μητρότητας για μη μισθωτές | «Τρέχουν» οι αιτήσεις – Το ποσό που δικαιούνται

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας για τις μη μισθωτές μητέρες. Οι ελεύθερες επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες θα λαμβάνουν, όπως και οι μισθωτές, την ειδική παροχή της μητρότητας. Οι μη μισθωτές μητέρες θα λάβουν 7.470 ευρώ αναδρομικά με διάρκεια εννέα μηνών και ύψος 830 ευρώ με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η μητέρα ασφαλισμένη του e-ΕΦΚΑ, ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα, δικαιούται ειδική παροχή προστασίας μητρότητας διάρκειας 9 μηνών, η οποία εκκινεί μετά τη λήξη του επιδόματος μητρότητας του e-ΕΦΚΑ, και συγκεκριμένα μετά το πέρας 14 εβδομάδων από την επομένη του τοκετού.

Επισημαίνεται ότι έχει αναδρομική ισχύ, καθώς την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας δικαιούνται και όσες μητέρες απέκτησαν παιδί έως και 14 εβδομάδες πριν από τη λήξη του 2023 και ειδικότερα, από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Πότε ξεκινά η καταβολή της ειδικής παροχής της μητρότητας στις μη μισθωτές;

Η καταβολή της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας εκκινεί από την πρώτη του επόμενου μήνα της αίτησης. Σημειώνεται ότι η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια Δημοσίου εν ευρεία έννοια ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή του e-ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις και τα ποσά για το Επίδομα Μητρότητας

Ψηφιακή αίτηση για το Επίδομα Μητρότητας στο https://parentalbenefits.dypa.gov.gr

Για 9 μήνες από 830 ευρώ / μήνα

Σύνολο: 7.470 ευρώ (Καθαρά: 706 ευρώ * 9 μήνες = 6.354 ευρώ)

Αφορά: ασφαλισμένες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Προϋποθέσεις: Ασφαλιστικά ενήμερες -> όχι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

Αναδρομική ισχύ: Για όσες μητέρες έχουν γεννήσει ή υιοθετήσει από τις 24/9/2023

Καταβολή: από την πρώτη του επόμενου μήνα της αίτησης

Πότε διακόπτεται η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας

Η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής τους επιδόματος προστασίας της μητρότητας στις ελεύθερες επαγγελματίες, αναφέρει 3 + 1 λόγους για τους οποίους η παροχή διακόπτεται.

Το Επίδομα Μητρότητας διακόπτεται σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια χορήγησης της, η ασφαλισμένη:

  • Απολέσει την επαγγελματική της ιδιότητα/εργασία.
  • Δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη.
  • Αναλάβει μισθωτή εργασία

Ημερομηνία λήξης όταν υπάρχουν χρέη που πρέπει πρώτα να εξοφληθούν για να δοθεί η παροχή. Η απόφαση αναφέρει ότι αν η ασφαλισμένη επαγγελματίας χρωστά τις εισφορές της, τότε θα πρέπει να τις εξοφλήσει και στη συνέχεια θα λάβει το επίδομα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2ηέκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Η Έκθεση, που στηρίχθηκε ενεργά, τόσο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, οσο και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και διήρκησε μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 φέρνοντας επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η προσπάθεια για την διοργάνωση της Έκθεσης, αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τους προέδρους και τους συνεργάτες τους, να έχουν εργαστεί αρμονικά, για την  επιτυχή υλοποίηση αυτής της μοναδικής δράσης, με σκοπό να προβληθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής μας και να τους δοθεί ένα βήμα γνωριμίας και ανάπτυξης στην αγορά της Αθήνας.

Κοινή και πάγια θέση και των έξι προέδρων αποτελεί η πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια οφείλουν να ενισχύουν την Εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων και η εν λόγω Έκθεση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, σημείωσαν στους χαιρετισμούς τους από το βήμα των εγκαινίων -μεταξύ άλλων- την ανάγκη θεσμοθέτησης της εν λόγω Έκθεσης και την διοργάνωση της σε ετήσια βάση, ώστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας μας να εκτίθενται και να πωλούνται στην Αθήνα, ώστε και το καταναλωτικό κοινό να αποκτά πρόσβαση σε αυτά, αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί να έχουν ευκαιρίες συναντήσεων και διερεύνησης συνεργασιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη , του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη, βουλευτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Προέδρων Επιμελητηρίων από την υπόλοιπη Ελλάδα, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ ΜΕΤΡΟ κ. Αθανάσιου Κοτταρά, στελεχών Υπουργείων καθώς και πλήθους κόσμου.

Στα περίπτερα του Επιμελητηρίου Καβάλας, συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

Κουραμπιέδες

  1. Σκλαρής
  2. Ιωακειμίδης
  3. ΙωσηφίδηςΑΒΕΕ
  4. Βικελίδης – Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

Αλλαντικά

  1. Ατλαμάζογλου

Κρασί

  1. Βιβλία Χώρα
  2. Λαλίκος Κωνσταντίνος

Τσίπουρο

  1. Μπαμπατζίμ

Τοπικά Προϊόντα Θάσου

  1. Ιωπά – Παπαδημητρίου Μαρία
  2. Γαλάνη Ελένη
  3. Κατσαμάκη Σοφία
  4. Σωτηρέλης Γεώργιος
  5. Κούτλης Δημήτριος
  6. Γλυκά Σουρίνη

Γαλακτοκομικά Προϊόντα

  1. Φάρμα Μουσθένης
  2. Μάρτος Νικόλαος

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ | Σε ψηφιακή παρακολούθηση η διακίνηση αγαθών για την αποτροπή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το προσχέδιο της απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών και τον ορισμό του μορφοτύπου του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

Μέσω της διαβούλευσης, η ΑΑΔΕ προσβλέπει στην άμεση συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις, ώστε από κοινού να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο στη διακίνηση αγαθών, που εμβαθύνει στη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για την αποτροπή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Στο προσχέδιο της απόφασης καθορίζεται το περιεχόμενο των παραστατικών διακίνησης, η διαδικασία για την ψηφιακή έκδοση και διαβίβασή τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, καθώς και η διαδικασία ψηφιακής παρακολούθησης της διακίνησης αγαθών.

Ειδικότερα:

Εισάγεται διάκριση μεταξύ απλής και σύνθετης διακίνησης αγαθών και περιγράφεται η σειρά των ενεργειών από την έναρξη έως και την ολοκλήρωση της διακίνησης σε δύο φάσεις:
Α’ Φάση:

  • έκδοση παραστατικών,
  • διαβίβαση δεδομένων στο myDATA και ενημέρωση του Λήπτη
  • δυνατότητα ελέγχου των διακινήσεων κατά τη διάρκεια αυτών με τη σάρωση QR Code που απεικονίζονται στα παραστατικά διακίνησης

Β’ Φάση:

  • ψηφιακή παρακολούθηση φορτώσεων/ μεταφορτώσεων,
  • παραλαβή παραστατικών και αγαθών με τη σάρωση QR Code των παραστατικών διακίνησης,
  • ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος από τον Λήπτη

• ορίζονται οι υπόχρεοι έκδοσης παραστατικών διακίνησης, ο χρόνος έκδοσης και ο χρόνος διαβίβασης των δεδομένων στο myDATA
• αποδίδονται οι ρόλοι που μπορεί να αναλάβουν οι επιχειρήσεις κατά τη συμμετοχή τους στη διακίνηση αγαθών
• καθορίζεται το περιεχόμενο και ο μορφότυπος των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης, οι τύποι παραστατικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο της διακίνησης αγαθών και τα κανάλια διαβίβασης
• καθιερώνεται η χρήση της Συνδυασμένης Ονοματολογίας «Taric» για την ενιαία κωδικοποίηση των διακινούμενων ειδών.

Η διαβούλευση είναι διαθέσιμη στο site της ΑΑΔΕ, στη διαδρομή Ανακοινώσεις > Διαβούλευση > Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής & ψηφιακή παρακολούθηση Διακίνησης Αγαθών και θα διαρκέσει από τις 23/4 μέχρι τις 10/5, ενώ τα σχόλια αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: deltioapostolis@aade.gr.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en