Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Allou Fun Park | Το παιχνίδι που έγινε εφιάλτης – Ντοκουμέντα σοκ με τον τραυματισμό των τεσσάρων νεαρών

Όπως έγινε γνωστό, ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) μετά από έλεγχο που διενέργησε, δεν διαπίστωσε κάποια δυσλειτουργία στο παιχνίδια του Allou Fun Park


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ατύχημα στο Allou Fun Park, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Ο ένας εκ των τραυματισμένων νεαρών που βρέθηκε στη βάρκα η οποία – όπως κατήγγειλε εκτροχιάστηκε από τις ράγες – επιμένει ότι κανένα από τα παιδιά δεν ήταν όρθιο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Η εταιρεία ωστόσο δίνει τη δική της εκδοχή για το συμβάν, καθώς μέσω ανακοινώσεων απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ότι η  στάθμη του νερού ήταν επαρκής ενώ – όπως αναφέρει –  τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, η  νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Allou Fun Park για το ατύχημα που έγινε, το βράδυ της Τρίτης, σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

» Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες  τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Τι λέει η TÜV Hellas για το ατύχημα

Όπως έγινε γνωστό, ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) μετά από έλεγχο που διενέργησε, δεν διαπίστωσε κάποια δυσλειτουργία στο παιχνίδια του Allou Fun Park που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα .

Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι , με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους. «Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του» αναφέρεται από την TÜV.

Ντοκουμέντα

Εν τω μεταξύ, στο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσε χθες,  το MEGA και η εκπομπή «Live News» διακρίνονται κάποια από τα παιδιά να κείτονται στο έδαφος, με τους επισκέπτες στο λούνα παρκ να παρακολουθούν έντρομοι και να σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, μια εξ αυτών ακούγεται να φωνάζει κατ’ επανάληψη, «τα παιδιά, τα παιδιά».

Σημειώνεται πως μία 21χρονη κοπέλα φέρει κακώσεις στον θώρακα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ενώ ένας 24χρονος νοσηλεύεται με κακώσεις στη σπλήνα. Παράλληλα, μία 24χρονη έχει υποστεί διάσειση και θα παραμείνει για νοσηλεία στη νευροχειρουργική κλινική, ενώ ο τέταρτος τραυματίας φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και έχει κάνει ράμματα.

«Δεν ήταν κανείς όρθιος»

Μιλώντας στο MEGA η κ Βασιλική, η οποία έσπευσε για βοήθεια στην 21χρονη κοπέλα ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα, επισημαίνοντας πως κανένα από τα παιδιά δεν ήταν όρθιο.

«Καθόμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε πολύ δυνατό ήχο. Το νερό πατάχτηκε με μεγάλη πίεση και έφτασε μέχρι το δέντρο. Δεν ακούσαμε φωνές παιδιών για να φανταστούμε ότι είχε παιδιά μέσα, φανταστήκαμε ότι ήταν άδειο» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Προχωρώντας, είδαμε τα παιδιά κάτω. Σηκωθήκαμε όλοι από το μαγαζί όπως ήμασταν. Είδαμε την Αγγελική (σ.σ. την 21χρονη κοπέλα) πεσμένη κάτω, ενώ το κεφάλι του αγοριού ήταν μέσα στο νερό».

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά στο βαγόνι δεν ήταν όρθια τη στιγμή του ατυχήματος. «Βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια, τα παιδιά ήταν καθισμένα».

Όπως λέει, την 21χρονη κοπέλα την ανέλαβε ένας επισκέπτης του λούνα παρκ, ο οποίος την πήρε στα χέρια του και «τους πήγαμε πιο πέρα».  «Δεν είναι δυνατόν για 2.000 άτιμα να μην υπάρχει ένα ιατρείο ή ένα κρεβάτι».

Σύμφωνα με την κ. Βασιλική, κανένα από τα παιδιά δεν θυμόταν τίποτα μετά το ατύχημα, ενώ υπήρχε μόνο μια νοσηλεύτρια που είχε να αντιμετωπίσει τέσσερα άτομα. «Αμέσως ζητήσαμε γιατρό από τα μεγάφωνα και ανταποκρίθηκαν κάποιοι».

«Κανένα παιδί δεν σηκώθηκε όρθιο» λέει η μητέρα τραυματία

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στην εκπομπή Tlife, η μητέρα τραυματία τόνισε ότι η κόρη της δεν θυμάται και βρίσκεται σε μετατραυματικό στρες. Επισήμανε μάλιστα ότι τα παιδιά δεν πήγαν εκεί για να σκοτωθούν.

«Εγώ αυτό που ξέρω και μου είπαν τα παιδιά είναι ότι ενώ γινόταν η διαδικασία του παιχνιδιού στην τελευταία κάθετη στροφή να το πω έτσι, δεν ένιωσαν να υπάρχει φρένο για να σταματήσει το παιχνίδι. Εκεί που κάνει γούβα έπεσε με ταχύτητα έφυγε το βαγόνι από τη θέση του και έφυγαν τα παιδιά προς τους θάμνους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν σηκώθηκε κανείς και είναι απαράδεκτο να το λένε αυτό. Είναι παιδιά 25 και 22 χρονών και δεν σηκώθηκε κανένα όρθιο. Δεν πήγαν εκεί για να σκοτωθούν, αλλά να περάσουν καλά. Αν δείτε τα σχισμένα ρούχα τους θα καταλάβετε ότι αυτό είναι από πτώση. Αυτό που προέχει είναι τα παιδιά μας να είναι καλά και όλα τα άλλα θα τα βρουν οι δικηγόροι μας,

» Η κόρη μου είναι με διάσειση, δεν θυμάται τίποτα και είναι σε ένα μετατραυματικό στρες. Τα αγόρια είχαν πλήρη επίγνωση των όσων έλεγαν. Πρόκειται για δύο ψηλά και γεροδεμένα παιδιά που δεν θα έπεφταν εύκολα» ήταν τα λόγια της.

 

Πηγή: in.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα δημοσκόπηση | Ποια τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση

Ζητήματα επικαιρότητας περιελάβανε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει βάρος στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ μεγαλύτερο προβληματισμό εκφράζουν για τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ.

Ποιος φταίει για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ως κύρια αιτία έλλειψης των φαρμάκων, το 51,4% των πολιτών κρίνει πως είναι η «κερδοσκοπία στο χώρο εμπορίας», το 22,6% η «διεθνής έλλειψη πρώτων υλών» και το 20,9% απαντά «λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί».

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση

Στην ερώτηση, για το πού θα πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση, οι ερωτηθέντες απάντησαν:

 • Αντιμετώπιση ακρίβειας 47,1%
 • Υγεία 46,6%
 • Οικονομία – Ανάπτυξη 42,1%
 • Παιδεία 24%
 • Ασφάλεια πολιτών 13,5%
 • Εξωτερική πολιτική 8,9 %
 • Λειτουργία θεσμών 6,9%
 • ΔΑ 0,6%

Στο ερώτημα «ποιες είναι οι αυξήσεις που καίνε;» οι πολίτες απάντησαν:

 • Τρόφιμα σούπερ μάρκετ 54,7%
 • Ηλεκτρική ενέργεια 22,4%
 • Βενζίνη – Καύσιμα 10,1%
 • Πετρέλαιο θέρμανσης / φυσικό αέριο 8,3%
 • Ενοίκια 1,9%
 • Ένδυση / Υπόδηση 0,4%
 • Άλλο 0,2%
 • Τίποτε ιδιαίτερα 1,4%
 • ΔΞ/ΔΑ 0,7%

Στην ερώτηση για το εάν τα μέτρα στήριξης βοηθάνε, οι ερωτηθέντες απάντησαν:

 • Σημαντική βοήθεια 18,8%
 • Μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια 34,8%
 • Σχεδόν καμία βοήθεια 45,8%
 • ΔΑ 0,6

Τέλος, το 56,9% απάντησε πως ήταν σωστή ή μάλλον σωστή η απόφαση να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, σε αντίθεση με το 31,6% να λέει πως ήταν λάθος ή μάλλον λάθος. Το 11,5% δεν απάντησε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός | Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και κρύο

Αντιμέτωποι με μία τριήμερη κακοκαιρία που θα σαρώσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έρθει αντιμέτωπη η Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις αλλά και το τσουχτερό κρύο.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι η κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα θα έρθει σε δύο φάσεις.

Όπως σημειώνει, πυκνά χιόνια αναμένονται από το Σάββατο, ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Παραλίγο να καεί ζωντανός 11χρονος στα Βακουφικα

Εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια φέρνει ο 11χρονος από το λιμένα της Θάσου ο οποίος είχε κατακλύσει μαζί με τη γιαγιά του στα Βακουφικα του Λιμένα της Θάσου το οίκημα της Αιγυπτιακής κυβέρνησης βρίσκεται κοντά στο παλιό ξενοδοχείο Ξενία στο Λιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γιαγιά γύρω από τη σόμπα έβαλε εύφλεκτα υλικά ώστε να μη φεύγει η ζέστη τα οποία προκάλεσαν φωτιά με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω στο παιδί. Ο 11χρονος ο οποίος έχει εισπνεύσει καπνό διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: