Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας | Τέλος ο ΕΝΦΙΑ στα νησιά από τις αρχές του 2020

Δημοσιεύτηκε

στις

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από την 1/1/2020 για νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Χάλκη, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Μιλώντας στους κατοίκους του νησιού -που τον υποδέχθηκαν στο λιμάνι, αφού προηγουμένως είχαν προϋπαντήσει το πλοιάριο που μετέφερε την αποστολή με ψαροκάικα με κόρνες και καπνογόνα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών έτσι ώστε να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν να είναι σε διαφορετικές κατηγορίες… Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας και γι’ αυτό θεσπίσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν ίσο κόστος για ίση μετακίνηση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε δε και στις φοροελαφρύνσεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Μήνυμα προς την Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία καθώς «οι απρόβλεπτοι γείτονες έχουν αρχίσει ξανά με τη ρητορική αλλά και με ενέργειες να προκαλούν, πρώτα στην Κύπρο, και λένε ότι θα ανέβουν και προς την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δυνατή, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το σθένος τους είναι υψηλότερο από ποτέ και οι συμμαχίες της χώρας είναι ισχυρότερες από ποτέ. Είμαστε μία χώρα του διαλόγου, όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από τον περασμένο Αύγουστο που η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, «είναι μια χώρα που ανήκει στους Έλληνες, αλλά είναι και μία χώρα ελεύθερη και ισχυρή».

Ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη συγκινητική υποδοχή που του επιφύλαξαν στο λιμάνι και ανέφερε: «Είναι ένα πανέμορφο νησί και νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε έναν τόπο που οι κάτοικοί του φυλάνε Θερμοπύλες. Εδώ στα ανατολικά σύνορα χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Εμείς από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε πόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος για στήριξη και πόσο μπορεί να την αξιοποιεί. Πιστεύω, παρά τη μεγάλη δυσκολία που πέρασε η πατρίδα μας, αποτέλεσμα της οικονομικής και πολιτικής χρεωκοπίας, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας. Οι άνθρωποί του έχουν αστείρευτες δυνάμεις… Σας στηρίζουμε, να έχετε αυτοπεποίθηση να έχετε δύναμη».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μιχάλης Πατρός ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα -που όπως σημείωσε είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Χάλκη- γιατί οι πόρτες των Υπουργείων ήταν ανοικτές. «Οι υπουργοί μας έδωσαν χρήματα όταν οι άλλοι μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν, μας έδωσαν υπαλλήλους όταν οι άλλοι έλεγαν ότι δεν γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 13/11

Δημοσιεύτηκε

στις

ο βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα το Μεταναστευτικό. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, το οποίο έγινε δεκτό από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τον πρόεδρο του οργάνου Κώστα Πεφάνη.

Η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει σχετικά: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 προσκαλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με το παρακάτω θέμα: «σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα το Μεταναστευτικό».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι κατατέθηκε αίτηση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης από τρείς δημοτικές παρατάξεις, «Ο Τόπος της Ζωής μας», «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και «Συνεργασία για την Καβάλα».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Μαυρίδης αναλαμβάνει την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Με 59 σταυρούς σε σύνολο 121 αιρετών που ψήφισαν, πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρώτος σε ψήφους εκπρόσωπος της ΠΕΔ στη γενική συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκλέχθηκε ο Αντώνης Γραβάνης από τον Δήμο Κομοτηνής.

«Ενωτική» διάθεση από Μαυρίδη και Γραβάνη
Η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜΘ σε σώμα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο είναι δεδομένο ότι νέος πρόεδρος θα είναι ο Βασίλης Μαυρίδης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο ράδιο Χρόνος 87.5fm δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σε τέτοια όργανα μπορεί να υπάρχουν κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε σαν να είμαστε όλοι από την ίδια παράταξη, που λέγεται Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ.

Το πρώτο που μπορεί να κάνει μία ΠΕΔ είναι να μπορέσει μέσα από αυτό το όργανο να μπορέσει να δυναμώσει την περιφερειακή συνείδηση. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της περιφερειακής συνείδησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κομοτηναίος Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος εκλέγεται για δεύτερη φορά πρώτος σε ψήφος εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΑΜΘ στην ΚΕΔΕ. «Σκοπός είναι όλοι μαζί ενωμένοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Είναι θετικό το γεγονός υπήρξε το κλίμα συναίνεσης για να μπορέσουμε να βγούμε δυνατοί από αυτές τις διαδικασίες. Η ΠΕΔ είναι αυτή που συλλογικά επιζητά λύσεις σε προβλήματα» σχολίασε.

Στις εκλογές της ΠΕΔ συμμετείχαν δύο συνδυασμοί με τον δεύτερο να τελεί υπό την «άτυπη» σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ονόματα όσων εκλέχθηκαν:
Με δεδομένο ότι από τον κανονισμό, στην ΠΕΔ εκλέγονται 13 Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν, ανεξάρτητα των ψήφων που συγκέντρωσαν, όλοι οι Δήμαρχοι του πρώτου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη.

Δηλαδή οι:

Αθανασιάδης Θεόδωρος
Γκαράνης Ιωάννης
Ζαμπούκης Ιωάννης
Ζεκερίδης Θεμιστοκλής
Καλακίκος Παναγιώτης
Κυριακίδης Ελευθέριος
Μαυρίδης Βασίλειος
Μιχαηλίδης Σάββας
Μίχογλου Θωμάς
Μουμίν Οντέρ
Μουριάδης Θεόδωρος
Τσιτιρίδης Γεώργιος
Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος
Τέλος εκλέχθηκαν και 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 4 από κάθε μία από τις δύο παρατάξεις, που είναι οι:

Από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων:

Δαβής Απόστολος
Μούτλιας Ιωάννης
Πατσουρίδης Παρασκευάς
Σταυρίδης Ιωάννης
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση

Βέρρος Αριστείδης (Άρης)
Ηλιόπουλος Στέργιος
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος
Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν για την ΚΕΔΕ
Για την ΚΕΔΕ όπου μετέχουν ex officio όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκλέχθηκαν 10 αντιπρόσωποι, 8 από την πρώτη παράταξη και 2 από την δεύτερη, που είναι οι:

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη:

Γραβάνης Αντώνιος
Καψημάλης Ιωάννης
Μαρασλής Ευάγγελος
Μολλά Ισά Ριτβάν
Μπενή Ελένη
Παπαδόπουλος Σωτήριος
Ταρενίδης Παναγιώτης
Τάσσου Μιχαήλ
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεμάτη παγίδες η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη Novartis

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ή χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Novartis είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιτέλους ουσιαστικά τις εργασίες της καλώντας να καταθέσει σήμερα το απόγευμα ως πρώτος μάρτυρας ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής και τα όσα θα πει αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από όλα τα κόμματα αλλά και την κοινή γνώμη.

Μέχρι σήμερα έχει προσέλθει δύο φορές στο Κοινοβούλιο προκειμένου να καταθέσει αλλά δεν τον αφήνουν να μπει στην αίθουσα εάν δεν ξεπεραστούν τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορά την εξαίρεση των δύο τέως υπουργών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μέλη της Επιτροπής με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα κρίνοντες και κρινόμενοι.

Το εάν θα επιμείνουν και σήμερα να κάθονται στην αίθουσα αρνούμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας να τους εξαιρέσει, μένει να αποδειχθεί. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να επέμβει η Φρουρά της Βουλής προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός αιθούσης. Θα φθάσουν μέχρι εκεί τα πράγματα; Μένει να αποδειχθεί. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο συνάδελφοί του από το κόμμα θα αλλάξουν σήμερα γραμμή πλεύσης αφού δήλωσε την Παρασκευή ξεκάθαρα ότι «την Τρίτη θα εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Φρουζής», διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι ανεξάρτητο από το εάν θα προσέλθουν στη συνεδρίαση οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος.

«Θα θέσουμε ξανά θέμα αναίρεσης της απόφασης της Επιτροπής, αλλά αν επιμείνει θα προχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα τινάξουμε στον αέρα την Επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».

Χωρίς αντικαταστάτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποσύρει τους δύο τέως υπουργούς του από την Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να μην θεωρηθεί υπαίτιος για το πολιτικό αδιέξοδο που θα δημιουργούνταν, αλλά δεν είναι πρόθυμος να τους αντικαταστήσει με άλλους βουλευτές του κόμματός του, για να μην φανεί ότι μειώνει τα δύο στελέχη του.

Είναι σίγουρο όμως ότι σήμερα που θα προσέλθει για τρίτη φορά στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου ο κ. Φρουζής θα καταφέρει να καταθέσει κιόλας; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα και αυτό γιατί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (για τη διερεύνηση τυχόν δικών του ευθυνών άλλωστε γίνεται η Προανακριτική) ζήτησε πριν από λίγες ώρες την εξαίρεση από μέλη της Επιτροπής βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εφόσον έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση της Novartis ή είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση ως συνήγοροι – κάτι που είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες το newsbeast.gr ότι θα γινόταν. 

Ποιους «φωτογραφίζει» ο Παπαγγελόπουλος

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: «Αν ισχύουν όσα προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή.

Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή. Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα όσα αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορούν επί της ουσίας πρωτίστως τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Πλεύρη και Ζωή Ράπτη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλα όσα αναμένεται να συμφωνήσει ο πρόεδρος της Κίνας με τη ελληνική κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας σε όσο γίνεται περισσότερους Έλληνες, δημιουργία υποκαταστημάτων τραπεζών της αχανούς χώρας στην Αθήνα, ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και προώθηση του λαδιού μας στις αγορές του Πεκίνου είναι μερικές μόνο από τις συμφωνίες που αναμένεται να υπογράψει σήμερα και αύριο η ελληνική κυβέρνηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και το επιτελείο του που αφίχθησαν χθες το απόγευμα στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όλοι ομονοούν ότι η επίσημη επίσκεψη ενός εκ των ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη, αναμένεται να αναβαθμίσει το κύρος της χώρας μας, κυρίως από τη στιγμή που αυτή συνδυάζεται με μια σειρά επενδύσεων οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες κυρίως από το 2006 μέχρι και σήμερα που οι διμερείς επαφές έχουν λάβει χαρακτήρα συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Πριν δούμε αναλυτικά τις συμφωνίες που θα υπογραφούν να σημειώσουμε καταρχάς ότι ο κ. Τζινπινγκ εκτός από τις πρωινές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, στις 16:30 το απόγευμα θα μεταβεί με την πολυμελή συνοδεία του στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του κινεζικού κολοσσού της Cosco που εκμεταλλεύεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ενώ αύριο το πρωί συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Βέβαια ο κύριος σκοπός του ταξιδιού δεν είναι για να απολαύσει ο κ. Τζινπινγκ τον αττικό ήλιο και να θαυμάζει από κοντά τα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά να υπογραφεί μια σειρά από συμφωνίες που μεταφράζονται συνολικά σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Έτσι μεταξύ άλλων:

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco κ. Ξου Λιρόγκ, σε συνέχεια της έγκρισης του master plan της εταιρείας για νέο γύρο επενδύσεων ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης στο οποίο θα τονίζεται η βούληση των δύο πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου επενδυτικού προγράμματος.
Παράλληλα στο πλαίσιο διασφάλισης της χρηματοδότησης των κατασκευαστικών έργων θα υπογραφεί μια σειρά συμβάσεων του προέδρου της Export-Import Bank of China Σου Σιαολιάν με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Άντιου μακ Ντάουελ και τον διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Θανάση Λιάγκο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης Χε Λιφένγκ θα συνυπογράψουν μια λίστα από βασικά έργα που θεωρούνται σημαντικά για τις δύο χώρες, όπερ σημαίνει ότι οι κινεζικές εταιρείες θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αυτά.
Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται επίσης να υπογράψει μνημόνιο Κατανόησης με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας Ζονγκ Σαν που θα αφορά τη ενίσχυση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που αφορά τον τομέα των επενδύσεων.
Συμφωνίες αναμένεται να υπάρξουν επίσης και όσον αφορά το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς αγροτικών προϊόντων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Θυμίζουμε ότι η ασιατική χώρα ήρθε σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να προστατευτούν 100 προϊόντα της γηραιάς ηπείρου και αντιστοίχως αριθμητικά άλλα τόσα της ασιατικής χώρας, από τις απομιμήσεις και τον σφετερισμό. Βάσει αυτής, αναγνωρίζονται μεταξύ άλλων στην αγορά της Κίνας το ελληνικό ούζο, η φέτα, τα κρασιά από τη Σάμο, το ελαιόλαδο και τα βούτυρα από τη Σητεία της Κρήτης, οι ελιές από την Καλαμάτα και η μαστίχα της Χίου.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσης να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον της Κίνας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ηλεκτρικής διασύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Κρήτη και να επιβεβαιωθεί η συνεργασία για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής MINOS (50 MW) ώστε το νησί θα αυτονομηθεί ενεργειακά.
Στον χρηματοπιστωτικό τομέα η Bank of China θα ανοίξει υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κατάλληλο ακίνητο για τον ίδιο λόγο αναζητεί στην πρωτεύουσα και η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα Κίνας, ICBC(Industrial and Commercial Bank of China), ένας τραπεζικός κολοσσός με πάνω από… 500 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο.
Θα υπογραφεί επίσης συμφωνία μεταξύ της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Σπουδών και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για την ίδρυση στη χώρα μας Κέντρου Κινεζικών Σπουδών προκειμένου να διδάσκεται η κινεζική γλώσσα και να προωθηθεί ακόμη περισσότερο ο κινεζικός πολιτισμός.
Υπογραφές θα μπούνε και σε μια ακόμη συμφωνία, μεταξύ του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» της Κίνας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εγκαθίδρυση παραρτήματος του εν λόγω ινστιτούτου στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Όσον αφορά τον αθλητικό τομέα αναμένονται συμφωνίες που θα αφορούν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των φορέων των ατόμων με αναπηρία των δύο χωρών αλλά και την προώθηση πρωτοβουλιών σε επίπεδο αθλητικών ομοσπονδιών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Συμφωνίες όμως θα υπάρξουν και σε ραδιοτηλεοπτικό αλλά και οπτικοακουστικό επίπεδο μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και της Εθνικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής της Κίνας ώστε να αναπτυχθεί η πολιτιστική και τεχνολογική διασύνδεση των δύο πλευρών.
Θα επιβεβαιωθεί επίσης η δημιουργία και νέας απευθείας αεροπορικής πτήσης Σαγκάης – Αθήνας από την ερχόμενη άνοιξη αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να αυξηθούν το μεθεπόμενο έτος οι Κινέζοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα έως και κατά 500.000 άτομα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ