Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Airbnb | Σε Κρήτη και Αττική οι περισσότερες αγγελίες

Τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις…

Το φαινόμενο του Airbnb παρουσιάζει «εκρηκτική» άνθηση στην Ελλάδα, κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια. Κάθε ημέρα που περνά ολοένα και περισσότερα ακίνητα καταχωρούνται στην πλατφόρμα του Airbnb, με συνέπεια οι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων να αναζητούν τα σπίτια με το… κιάλι και να αναγκάζονται να καταβάλλουν πολύ υψηλά ενοίκια.

Με τα ακίνητα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας να έχουν ξεπεράσει τα 88.000, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο κανόνων για το Airbnb, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζει σε τρία μέτρα.

Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπ. Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και εν τέλει αποφασίστηκε ότι πρέπει να οριστεί νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna, που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», παραδόξως η Αθήνα δεν κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται μέσω του Airbnb. Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, «πρωταθλήτρια» είναι η Κρήτη με 22.585 αγγελίες, ενώ ακολουθεί η Αθήνα, με τις μισές καταχωρήσεις (11.355).

Την πεντάδα με τις περισσότερες αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb) συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με 6.809, 5.159 και 4.351 αγγελίες, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στη 13η θέση της σχετικής λίστας, με 2.213 αγγελίες, ενώ τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις.

Η κατάταξη των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα:

ΚΡΗΤΗ: 22.585

ΑΘΗΝΑ: 11.355

ΚΕΡΚΥΡΑ: 6.809

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 5.159

ΜΥΚΟΝΟΣ: 4.351

ΡΟΔΟΣ: 4.055

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: 3.434

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 3.354

ΠΑΡΟΣ: 3.051

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: 3.048

ΛΕΥΚΑΔΑ: 2.397

ΝΑΞΟΣ και ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 2.395

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2.213

ΣΙΘΩΝΙΑ: 1.719

ΤΗΝΟΣ: 1.139

ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ: 987

ΜΗΛΟΣ: 889

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: 868

ΣΥΡΟΣ: 856

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 854

ΘΑΣΟΣ: 840

ΑΝΔΡΟΣ: 805

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: 789

ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ: 755

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ: 746

ΠΑΞΟΙ: 736

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 729

ΣΚΙΑΘΟΣ: 713

ΚΑΒΑΛΑ: 638

Στα χέρια της ΑΑΔΕ πάνω από 20.000 ακίνητα

Eν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, περίπου 20.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb τα οποία δεν δηλώθηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο, εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα, 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, εντοπίστηκαν να μην τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Μέσω ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping) οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σάρωσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων και διαπίστωσαν ότι περίπου 20.000 ελληνικά Airbnb ακίνητα δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ). Ο αριθμός αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Ήδη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή να σταλεί το συντομότερο αίτημα προς την Airbnb, για να δοθούν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) στην πλατφόρμα. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση για να εντοπιστούν τα ακίνητα χωρίς ΑΜΑ και στις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες (Booking.com, HomeAway κλπ).

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en