Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Αγροτικό Δελτίο Καιρού 18/3/2019

Παρακολουθήστε τώρα το Αγροτικό Δελτίο Καιρού στο ENA CHANNEL.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πώς θα κινηθεί η «Minerva Red» μέχρι αύριο το πρωί | Δείτε χάρτες

Ύφεση αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στη χώρα μας με την ονομασία «Minerva Red», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης προς το Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη 25/04 οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν από το σύστημα DUST/METEO παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 24/04 και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25/04.

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών

Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 24/4/2024

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 24/4 σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ενώ άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Καβάλα περιμένουμε ηλιοφάνεια και μερικές νεφώσεις το βράδυ. Ο άνεμος θα πνέει από δυτικές διευθύνσεις έως περίπου 6 km/h το πρωί και σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  15° έως 23° βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 23/4/2024

Οι λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, Τρίτη 23/4 ενώ καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την ώρα που αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ορατότητας και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 12 έως 19, στη Θράκη από 14 έως 25-26 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 14 έως 27-29, στη Θεσσαλία από 13 έως 23-24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 16 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς και στην Κρήτη στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται εντάσεις ανέμων έως 7 μποφόρ τοπικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο 7-8 μποφόρ τοπικά. Προοδευτικά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Καβάλα περιμένουμε πλήρης νεφοκάλυψη με παροδικές βροχές.  Ο άνεμος θα πνέει βορειοανατολικός περίπου 8 km/h, με ριπές έως 26 km/h. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13° έως 18° βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές κατά περιόδους και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en