Connect with us

MEDIA

Αγαπημένο Πιάτο | Ο μεγάλος διαγωνισμός μαγειρικής στην έκθεση Detrop & Oenos

Δημοσιεύτηκε

στις

Tο πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό pairing (πάντρεμα) τόπων, ανθρώπων, ιστοριών, εταιρειών, προϊόντων και πάνω από όλα γεύσεων, έρχεται στις εκθέσεις Detrop & Oenos από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΝΑ Channel παρουσιάζει στην Detrop & Oenos, τον τηλεοπτικό διαγωνισμό Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Εκεί σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, θα στήσουν ένα τηλεοπτικό studio στο περίπτερο 13 stand B12, όπου θα δημιουργήσουμε μία σειρά από διαδραστικά γαστρονομικά δρώμενα.

Οι επισκέπτες και συμμετέχοντες στην Detrop & Oenos θα έχουν την δυνατότητα στο «Αγαπημένο Πιάτο» να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στα παρακάτω δρώμενα…

  1. Θεματικούς και πρωτότυπους μίνι διαγωνισμούς γαστρονομίας
  2. Γνωστούς Chef που θα παραδώσουν μαθήματα Master Class σύγχρονης Ελληνικής γαστρονομίας.
  3. Επίδειξη του Chef Στέλιου Δίγκα που θα μαγειρεύει παραδοσιακές τοπικές «πειραγμένες» συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα Fusion με την σύγχρονη αντίληψη της Ελληνικής Κουζίνας παντρεύοντας τόπους, ανθρώπους, ιστορίες, εταιρείες και προϊόντα.
  4. Και τέλος θα μυηθούν στην τεχνική Food Illusion με δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Λορέντζος Γεώργιος.
  5. Masterclass του Chef και παρουσιαστή της εκπομπής Extreme Food, Νίκου Λιογγάρη, με εξεζητημένες συνταγές.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ημέρα 1η Σάββατο 2/3/2019

12:00- 13:00

Καλωσόρισμα από τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Τάσο Τόλη.

Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του ENA Media Group κύριο Λευτέρη Κουκουτίνη  δίνοντας το στίγμα του καναλιού και της εκπομπής «Αγαπημένο Πιάτο».

Παρουσίαση των κριτών του αγαπημένου πιάτου

13:00-14:00

Masterclass

Η Chef κυρία Αναστασία Δρούζα σε επίδειξη δημιουργίας του πιάτου σολομός orient μία ρώσικη fusion συνταγή προσαρμοσμένη στον Ελληνικό ουρανίσκο

14:00- 15:00

Μasterclass

Chef κύριος Τάσος Μερκούρης θα παρουσιάσει την δημιουργία μίας σαλάτας D-fantasy με με πρωτότυπους συνδυασμούς προϊόντων

16:00-17:00

MasterClass

Από  των Chef κύριο Νίκο Λιογγάρη θα μάθουμε να δημιουργούμε Burger με Ελληνικό χαραχτήρα  SKGreek Burger

17:00- 18:00

Master class

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος θα μας δείξει δημιουργία  ενός εξαιρετικού πιάτου για επίσημα τραπέζια, ταραμάς από αυγά ρέγκας με φακές και χόρτα εποχής με παλαμίδα.

18:00-19:00

MasterClass

Από τον μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως meat Illusion Chef Λορέντζο Γεώργιο σε ένα ανεπανάληπτο μάθημα δημιουργίας  food illusion  θα μυηθείτε και θα δείτε πώς ένα κομμάτι κρέας με λίγα υλικά μπορεί να γίνει μία γαστρονομική τέχνη.

19:00- 20:00

Μίνι διαγωνισμός του αγαπημένου πιάτου δίνοντας στο στίγμα του στους παρευρισκόμενους για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουν στις οθόνες τους.

 

Ημέρα 2η Κυριακή 3/3/2019

12:00-13:00

MasterClass

Από τον executive chef Δίγκα Στυλιανό θα μάθουμε της βάσεις της καρύκευσης δημιουργώντας μία βάση  γενικής χρήσης με μπαχαρικά και τη δημιουργία δύο γρήγορων πιάτων με αυτή.

13:00-14:00

MasterClass

Από τον επίτιμο πρόεδρο της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδος executive Chef Τάσο Τόλη  θα μυηθούμε  στο food cost των επιχειρήσεων εστίασης.

14:00-15:00

MasterClass

Από τον Chef Νίκο Γιαλαντωνίδη με παρασκευή πιάτου βασισμένη επάνω στην Mediterranean κουζίνα.

15:00-16:00

Δημιουργία ταυτόχρονα δύο συνταγών στις εστίες του αγαπημένου πιάτου από τούς Chef της ΛΑΕΓ κυρία Δρούζα Άννα και τον κύριο Τάσο Μερκούρη δημιουργία  Chicken garden και Sweet couscous

16:00-17:00

MasterClass

Από τον Chef  Νίκο Λιογγάρη  Μπεκρή μεζέ «incognito»

Παράλληλα θα τρέχει μίνι διαγωνισμός του αγαπημένου πιάτου μεταξύ των παρευρισκομένων της έκθεσης

17:00-18:00

MasterClass

Από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδος executive Chef Τριανταφυλλόπουλο Γεώργιο στην δημιουργία ενός ευφάνταστου πιάτου με τάσεις fusion μπαρμπούνια σαβόρε με σάλτσα πορτοκάλι.

18:00-19:00

MasterClass

Με το πλέον εξειδικευμένο στο food  smoking executive Chef Δίγκα Στυλιανό θα μάθουμε τις βασικές αρχές καπνίσματος κρέατος καθώς θα γευτούμε διεθνή εδέσματα που έχουν δημιουργηθεί με βάση τον καπνό.

19:00-20:00

MasterClass

Ένα υπέροχο  MasterClass με πρωτότυπες δημιουργίες από τον Illusion meat Chef Λορέντζο Γεώργιο αποδεικνύοντας μας ότι η μαγειρική είναι μία πολύ ιδιαίτερη τέχνη που με τις κατάλληλες τεχνικές ξεγελά τα μάτια μας και τον ουρανίσκο μας ευχάριστα.

 

Ημέρα 3η Δευτέρα 4/3/2019

 

12:00-13:00

Ο executive Chef Δίγκας Στυλιανός θα δημιουργήσει για τους παρευρισκόμενους πιάτα της Διεθνούς Γαστρονομίας για να τα γευτούμε και να μάθουμε τα μυστικά τους.

13:00-14:00

Δημιουργία εδεσμάτων από τους chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.

17:00-18:00

Master Class

Θα μυηθούν στην ιταλική κουζίνα από τον executive Chef Δίγκα Στυλιανό με την δημιουργία ενός πιάτου σύμβολο της Ιταλίας  spaghetti  toscana ένα πιάτο που μέσα του  κρύβει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της Τοσκάνης .

 

Με αφορμή την συμμετοχή του διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο» στην έκθεση Detrop & Oenos, θα δημιουργηθεί μία εκπομπή στην οποία θα προβληθούν οι παραπάνω δράσεις.

H εκπομπή Detrop & Oenos θα προβληθεί….

  • Από το ENA Channel για τους Νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με συνολικό πληθυσμό 1 εκ.
  • Από το «Europe για την Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία με συνολικό πληθυσμό 1,7 εκ.
  • Από τον COSMOTE TV για όλη την Ελλάδα μέσα από την συχνότητα του ΕΝΑ Channel.

Από την τηλεοπτική πλατφόρμα του ΕLLAS TV για την ομογένεια της Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

MEDIA

Η κάμερα του ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ στα χωρια του Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

To ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στον ορεινό όγκο του Δήμου Νέστου και επισκέφτηκε τα δυο κεφαλοχώρια τις περιοχής , τον Κεχρόκαμπο και την Λεκάνη , μέσα απο την κάμερα του ΙΜΑΜ βλέπουμε , μαθαίνουμε με τα λόγια και τα ματια των κατοίκων πως ειναι η ζωη στο χωριό

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

MEDIA

Το ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ στο KAVALA NIGHT CITY RUN 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρόκειται για δύ αγώνες, 5 & 10 χιλιόμέτρων που διεξάγονται εξολοκλήρου μέσα σε αστικό τοπίο, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνούν και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Το Kavala NightCityRun διοργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης.

DCIM100MEDIADJI_0072.JPG

DCIM100MEDIADJI_0070.JPG

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

MEDIA

Οι «Singles» ετοιμάζουν τη δική τους επιστροφή στη μικρή οθόνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχικά ήταν το «Καφέ της Χαράς». Μετά προστέθηκε το «Λόγω Τιμής». Στη συνέχεια ακούστηκαν κι άλλα. Για κάποια οι φήμες είχαν βάση, για κάποια άλλα όχι. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, στη μεγάλη «παρέα» των επιστροφών αγαπημένων σήριαλ στη μικρή οθόνη, προτίθεται ένα ακόμα!

Μια αινιγματική ανάρτηση του σεναριογράφου Γιώργου Φειδά για τους «Singles» πυροδότησε φήμες για come back  και αυτής της σειράς.

«Η επιστροφή στην αφετηρία δεν είναι πάντα άσχημη. Όλα εξαρτώνονται από το πόσο ωραία είχες περάσει εκεί» έγραψε ο γνωστός δημιουργός στη λεζάντα μιας φωτογραφίας στο Instagram από μια παλαιότερη αφίσα της επιτυχημένης κωμωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιδέα της επιστροφής είναι υπαρκτή αλλά το νωρίτερο που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι η Άνοιξη του 2020, οπότε οι φαν της σειράς που απολαύσαμε στο Mega θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

MEDIA

Αυτά θα είναι τα προσόντα που απαιτούνται για τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία επιλογής των μελών του νέου διοικητικού συμβούλιο που θα εποπτεύει στην ΕΡΤ Α.Ε., αφού την τελευταία εργάσιμη ημέρα της τρέχουσας εβδομάδας, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, αναμένεται να υπάρξει η επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη προτείνει για τη θέση του προέδρου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τον τέως διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος και δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προαλείφεται από το Μέγαρο Μαξίμου ο πολύπειρος τεχνοκράτης στον τομέα των μέσων ενημέρωσης κ. Γιώργος Γαμπρίτσιος.

Γιατί η κυβέρνηση όμως προτείνει αλλά δεν διορίζει τα συγκεκριμένα πρόσωπα στα νευραλγικά αυτά πόστα; Γιατί πολύ απλά βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν έχει το δικαίωμα αυτό. Η επιλογή θα γίνει ως εξής: Ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Υπουργός Επικρατείας (εν προκειμένω Υπουργός Επικρατείας είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας) απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο «και μετά την κατάθεση των δηλώσεων ενδιαφέροντος υποβάλλει εισήγηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία διατυπώνει τη γνώμη της», όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων. Οπότε την τελική απόφαση θα την πάρει το Κοινοβούλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. είναι επταμελές και απαρτίζεται από:

α) τον Πρόεδρο,
β) τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
γ) τρία μέλη τα οποία λόγω των ειδικών γνώσεων και της πείρας τους μπορούν να συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της ΕΡΤ Α.Ε.
δ) δύο μέλη τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, εκ των οποίων το ένα έχει δημοσιογραφική ιδιότητα.

Τα πέντε πρώτα μέλη διορίζονται από την Επιτροπή της Βουλής αλλά τα δύο τελευταία από τους εργαζόμενους της εταιρείας με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία.

Τα απαραίτητα προσόντα

Σύμφωνα με τον νόμο 4324/2015 που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, «είτε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους».

Τα τρία ακόλουθα μέλη δεν είναι απαραίτητο να έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο, αφού ο νομοθέτης προέβλεψε απλώς ότι θα πρέπει να είναι πρόσωπα που «λόγω των ειδικών γνώσεων και της πείρας τους, μπορούν να συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της ΕΡΤ Α.Ε.» (που κατά το Σύνταγμα είναι πρωτίστως η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης).

Όσον αφορά τέλος τα δύο εναπομείναντα μέλη απλώς αναφέρεται ότι πρέπει να είναι εργαζόμενοι της εταιρείας και το ένα εξ αυτών να φέρει τη δημοσιογραφική ιδιότητα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Το υφιστάμενο εξαμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. που είχε οριστεί επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον διορισμό των αντικαταστατών του. Θυμίζουμε ότι πρόεδρός του είναι ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής, διευθύνων σύμβουλος ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Γιάννης Δρόσος και μέλη ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης και η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Τσατσαρώνη ενώ εκπρόσωπος των εργαζομένων είναι ο εικονολήπτης Αριστοτέλης Μεταξάς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ