Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ-Τραμπζονσπόρ | Βαριά ήττα για την ελληνική ομάδα, απομακρύνεται η πρόκριση

Η Ένωση είχε τραγική εικόνα και έχασε με 3-1 από τους Τούρκους…

Μια κάκιστη ΑΕΚ, εντελώς ασύνδετη, με μεγάλα αμυντικά προβλήματα και χωρίς ψυχικές δυνάμεις, έχασε 1-3 από την Τραμπζονσπόρ στο άδειο ΟΑΚΑ και με αυτό το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League, η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης δείχνει απλησίαστο όνειρο. Οι Τούρκοι ήταν εξαιρετικοί, εκμεταλλεύτηκαν κάθε αδυναμία που έβγαλε η ελληνική ομάδα και έτσι η ρεβάνς στην Τραπεζούντα μοιάζει να είναι τυπική διαδικασία.

Ο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο» μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια ήρθε η κατάρρευση. Αν και οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 24′ με τον Σόσα (σε παράβαση που «είδε» μόνο ο Γερμανός διαιτητής), ο Εκουμπαν με τρία τέρματα (28′, 44′ και 70′) έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Τραμπζόν, η οποία έδειξε να είναι ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο από την Ένωση.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Μιγκέλ Καρντόσο δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, καθώς-όπως αναμενόταν- δεν συμπεριέλαβε στο βασικό σχήμα της ομάδας του τον Ζεράλδες, ο οποίος δεν ήταν και στο καλύτερο «φεγγάρι» του στα ματς με την Κραϊόβα.

Ο Μπάρκας πήρε θέση κάτω από τα«κιτρινόμαυρα» δοκάρια, με τους Παουλίνιο (δεξιά), Βράνιες, Σβάρνα και Λόπες (αριστερά) να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Σιμόες και Σιμάο έπαιξαν στον άξονα ως κεντρικοί μέσοι, με τους Μάνταλο, Λιβάγια και Βέρντε να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Ολιβέιρα.

Από την πλευρά του, ο Ουνάλ Καραμάν παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τσακίρ, με τους Περέιρα, Τούρκμεν, Χοσέινι, Νόβακ να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Πάρμακ και Σόσα αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Ομούρ, Εκουμπάν, Νουακέμε να είναι η τριάδα πίσω από το σέντερ φορ Σόρλοθ.

Γκολ με το «καλημέρα» για την ΑΕΚ

Μέσα στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Λιβάγια έδειξε όλη του την καριέρα. Ότι μπορεί από το χειρότερο, μέχρι το καλύτερο. Στο 1′ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του και στο 4′ άνοιξε το σκορ, με ωραίο πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Λόπες, με τον Τσακίρ να μην μπορεί να διώξει.

Στο 7′ οι Τούρκοι απείλησαν, όταν ο Ομούρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μπάρκας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Η ελληνική ομάδα «απάντησε» στο 11′, όταν ο Ολιβέιρα δέχθηκε ωραία κάθετη πάσα του Λιβάγια και έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά αυτήν τη φορά ο Τούρκος κίπερ μπλόκαρε, έστω και με διπλή προσπάθεια.

Η μια ομάδα διαδέχονταν την άλλη σε ευκαιρίες, με τον Ομούρ να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Βράνιες βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να μην φτάσει σε αντίπαλο και να φύγει κόρνερ. Στο 15′, σε νέο καλό συνδυασμό των «κιτρινόμαυρων», ο Ολιβέιρα άφησε για τον Λιβάγια, που από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι είχαν νέα φάση, με τον Εκουμάν να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, όμως ο Λόπες τον σταμάτησε πριν σουτάρει.

Πέναλτι-εφεύρεση στην Τραμπζόν, δοκάρι, αλλά 1-1

Στο 22′ έγινε διπλή φάση. Πρώτα για την Ένωση, σε μια ωραία συνεργασία του προωθημένου Βράνιες με τον Λιβάγια, ο Κροάτης έπιασε ένα δυνατό βολέ που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια, η Τραμπζονσπόρ κέρδισε πέναλτι-εφεύρεση του Γερμανού διαιτητή Ζίμπερτ. Ο Νόβακ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και βουτώντας μπροστά από το απλωμένο πόδι του Βόσνιου στόπερ κέρδισε την εσχάτη των ποινών και την κίτρινη κάρτα του στόπερ της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Σόσα που ανέλαβε την εκτέλεση να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 28′, ωστόσο, η ΑΕΚ πλήρωσε το γεγονός ότι άρχισε να έχει πιο παθητικό ρόλο στο ματς, Σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ενακουέμε έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Νόβακ και έφτασε στον Εκουμπάν, ο οποίος ανενόχλητος και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα. Στο 32′, έπειτα από ωραία ενέργεια του Λιβάγια, ο Ολιβέιρα σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Τα κόρνερ αποδείχθηκαν μεγάλη «πληγή»

Στο 38′ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, όταν ξανά ο Κροάτης -που ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι- εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Όμως, οι Τούρκοι έδειχναν πιο απειλητικοί και σίγουρα πολύ πιο φρέσκοι από το ασύνδετο σύνολο του Καρντόσο, με όλες τις στημένες φάσεις να «μυρίζουν» κίνδυνο.

Στο 43′, έπειτα από ωραία ενέργεια από αριστερά, ο Ομούρ έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα, αλλά ο Παουλίνιο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Η φάση αποδείχθηκε… φαρμακερό, καθώς ο Σιμόες δεν μπόρεσε να νικήσει στον αέρα τον Εκουμπάν και εκείνος, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, ο οποίος θα μπορούσε να βγει και να αποτρέψει τον όποιο κίνδυνο. Ωστόσο, με κάποιον τρόπο ρέφαρε ένα λεπτό αργότερα, όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σόρλοθ, που Σόρλοθ έφυγε ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας. Κάπου εκεί τελείωσε και το πρώτο μέρος, με τον προβληματισμό στις τάξεις της ΑΕΚ να είναι έντονος από την εικόνα που έβγαλε.

Κάκιστη η εικόνα της Ένωσης στην αρχή της επανάληψης

Στο 51′, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Τούρκων, ο Ομούρ σέντραρε επικίνδυνα από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Μπάρκα. Στο 54′ ήρθε και το πρώτο σουτ του δεύτερου μέρους, με τον Λιβάγια να δείχνει ότι ουσιαστικά έπαιζε μόνος του στην επίθεση της ΑΕΚ, όταν ο Κροάτης έπιασε ένα σουτ από το ύψους της μεγάλης περιοχής και πλάγια αριστερά, αλλά ο Τσακίρ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ενδεικτικό της τραγικής εικόνας του «δικεφάλου», ήταν η φάση του 57ου λεπτού, όταν ο Παουλίνιο δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον τερματοφύλακά του και παραχώρησε ένα… φθηνό κόρνερ.

Ο Σόσα επιχείρησε ένα σουτ στο 60′, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 62′ ο Καρντόσο έκανε και την πρώτη του αλλαγή, με τον Κρίστισιτς να παίρνει τη θέση του κάκιστου Σιμάο. Στο 64′ οι Τούρκοι είχαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Εκουμπάν «κατάπιε» σε ένα σπριντ τον Σβάρνα, με τον γύρισμά του να βρίσκει τον Σόρλοθ, αλλά το σουτ του Νορβηγού κατάφερε να κοντράρει ο Παουλίνιο. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε ένα σουτ εντός περιοχής του Μπάρκα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Με όλο αυτό το σκηνικό, ο Πορτογάλος έκανε και δεύτερη αλλαγή, με τον Ζεράλδες να περνά στη θέση του Βέρντε, που δεν βοήθησε καθόλου.

Με απλό τρόπο οι Τούρκοι το 1-3

Στο 70′ η πίεση της Τραμπζονσπόρ απέδωσε, καθώς η ελληνική ομάδα άλλαζε άσκοπα την μπάλα μεταξύ κέντρου και άμυνάς της. Οι Τούρκοι έκλεψαν, ο Εκουμπάν πήρε την μπάλα εντός περιοχής του Μπάρκα και μόνος του, ανενόχλητος ξανά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προηγήθηκε η πολύ ωραία συνεργασία των Νουακέμε και Ομούρ, με τον τελευταίο να βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά.

Ένα λεπτό αργότερα πραγματοποίησαν και οι φιλοξενούμενοι την πρώτη τους αλλαγή, με τον Αβντιγιάι να περνά στο ματς αντί του Νουακέμε. Ο Λιβάγια απείλησε για ακόμη μια φορά στο 73′, με το διαγώνιο σουτ του να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 77′ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, όταν ο Ζεράλδες έγινε κάτοχος της μπάλας σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Τσακίρ.

Στο 78′ η Τραμπζονσπόρ έκανε και τη δεύτερή της αλλαγή, με τον Ερντογάν να παίρνει τη θέση του Σόρλοθ, ενώ στο 84′ ο Γιακουμάκης πήρε τη θέση του επίσης αναποτελεσματικού Ολιβέιρα. Στο 88′ οι Τούρκοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν Αβτιγιάι έφυγε μόνος του στην κόντρα, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και δεν απείλησε τον Μπάρκα. Στο 92′ ο σκόρερ των τριών γκολ, Εκουμπάν, έδωσε τη θέση του στον Σαρί, με την ΑΕΚ να κερδίζει φάουλ στο 93′ που δεν έφερε αποτέλεσμα.

Έτσι, ο ρέφερι Ζίμπερτ σφύριξε μετά από μερικά δευτερόλεπτα για τελευταία φορά στο παιχνίδι, παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» για έστω και ένα γκολ, που έφερε την Ένωση σε πολύ δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς στην Τραπεζούντα. Το 1-3 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού και πλέον η ελληνική ομάδα αναζητά ένα «θαύμα» για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο (63′ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (Ζεράλδες), Ολιβέιρα (84′ Γιακουμάκης).

Τραμπζονσπόρ (Ουν. Καραμάν): Τσακίρ, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Σόσα, Εκουμπάν (90+2′ Σαρί), Ομούρ, Νουακαέμε (71′ Αβτιγιάι), Σόρλοθ (77′ Ερντογάν).

Βαγγέλης Κύρκος

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce Di Donato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος Πρόεδρος του ΝΟΘΑ Καβάλας ο Χρήστος Μασάνης

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο ΝΟΘΑΚ :

Σας ενημερώνουμε ότι την 03 Απριλίου 2024 στο γραφεία του Ομίλου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για την θέση του Προέδρου που εκλέγεται με διαφορετικό τμήμα ψηφοδελτίου εκλέχθηκε ο:
Χρήστος Μασάνης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο με αύξων αριθμό προτίμησης εκλέχθηκαν οι :
Πρόδρομος Ντουάνογλου
Παναγιώτης Ζαφειράκης
Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Βασίλειος Χονδρογιάννης
Κωνσταντίνος Παυλιδης
Εύαγγελος Πανδράκης
Ειρήνη Ασβεστά
Εριφύλη Βαλασάκη
Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν :
Νικόλαος Κωνσταντινίδης
Μιχαήλ Παυλίδης
Βλαδίμηρος Συπκώβ
Χρήστος Σίμος
Δέσποινα Γαβριηλίδου
Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα των τακτικών μελών του Ομίλου με σκοπό την ανάθεση καθηκόντων όπως παρακάτω :
Πρόεδρος, Χρήστος Μασανης
Αντιπροεδρος, Πρόδρομος Ντουάνογλου
Γραμματέας, Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Ταμίας, Παναγιώτης Ζαφειράκης
Έφορος αγωνιστικού τμήματος, Κωνσταντίνος Παυλίδης
Έφορος προ αγωνιστικού τμήματος, Βασίλειος Χονδρογιάννης
Έφορος ακαδημιών, Εριφύλη Βαλασάκη
Έφορος υδατοσφαίρισης, Ειρήνη Ασβεστά
Έφορος αθλητικών εγκαταστάσεων – υλικού , Ευάγγελος Πανδράκης
Μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου θα οριστούν οι υπεύθυνοι – έφοροι όλων των αθλητικών τμημάτων του ΝΟΘΑΚ , προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας όλων των τμημάτων που απαρτιζουν τον Όμιλο .
Ο ΝΟΘΑΚ καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εύχεται υγεία, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en