Quantcast
Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Aνησυχία για την επανεμφάνιση της λύσσας στην Κεντρική Μακεδονία

Εμφανίζονται και πάλι το τελευταίο διάστημα, εντείνοντας την ανησυχία των υγειονομικών υπηρεσιών νέα κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες και σκυλιά. Η ανησυχία των αρχών πηγάζει από το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα είναι από το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως από την ανατολική πλευρά, στις λίμνες, και κάποια κρούσματα κοντά στην Χαλκιδική. Οι υπηρεσίες υγείας συνιστούν την μέγιστη προσοχή σε ζώα με ασυνήθιστη συμπεριφορά καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που και άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με λυσσασμένα ζώα προσβλήθηκαν τελικά και οι ίδιοι.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Κυνήγι αγριόχοιρων στην Π.Ε. Καβάλας από το Δασαρχείο

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Καβάλας ότι το Δασαρχείο έχει οργανώσει ομάδες για το κυνήγι αγριόχοιρων και αδέσποτων χοίρων.

Οι ομάδες αυτές θα δραστηριοποιούνται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 29 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2024, εκτός από τα καταφύγια άγριας ζωής και τις προστατευόμενες περιοχές. Προσέχετε ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στην ύπαιθρο.

 

 

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη

Πραγματοποιηθηκε στην Χρυσουπολη του Δημου Νεστου μια πρωτη συσκεψη αγροτων και κτηνοτροφων απο ολη την Περιφερεια ΑΜΘ ετσι ωστε να παρθουν αποφασεις σχετικα με τα προβληματα των αγροτων.

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι απο τους Νομούς Δραμας, Ξανθης Ροδοπης και φυσικα Καβαλας δινουν το παρων.

Μεταξυ αλλων αναφερθηκε και η συσταση ομοσπονδιας για διεκδικηση συμφεροντων ολων των αγροτων και κτηνοτροφων.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στις Σέρρες

Την αγωνία τους αναφορικά το μέλλον του επαγγέλματος τους όπως επίσης και με τον πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες οι οποίοι πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/1) στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αφού ολοκληρώθηκε η δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισαν στόχος είναι να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ώστε να μετρηθούν όπως είπαν και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

«Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός»

Οι αγρότες παράλληλα τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο στις Σέρρες να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Η αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη από αγρότες οι οποίοι μίλησαν για τα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα ήδη υπάρχοντα, που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό, το κόστος γης με μεγάλα ενοίκια ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ.

«Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η συνέλευση. Μεγάλη μαζικότητα. Έκδηλη η αγωνία του κόσμου καθώς και η απογοήτευση. Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, τόνισα ένα πράγμα, ότι ίσως, από τότε που εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου ως ενεργό αγρότη σε έναν Νομό όπως ο δικός μας, περνάμε την πιο κρίσιμη στιγμή και καμπή στην αγροτική παραγωγή και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο με τη νέα ΚΑΠ:

«Με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει αυτά μετά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μιλάμε ότι το ταξίδι είναι χωρίς γυρισμό. Τα λέγαμε πέρυσι και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Φέτος, λοιπόν, με τις πληρωμές που έχουν γίνει, μόνο τα ευτράπελα της κακοδιαχείρησης από την μεριά του οργανισμού πληρωμών που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό το ξεπερνώ γιατί τα ζητήματα είναι πολύ πιο φλέγοντα, θα αλλάξει η διοίκηση. Όλος ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας δυναμικός Νομός, ένας πλούσιος Νομός με δυναμικές καλλιέργειες τελειώνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση άμεσα με τον Υπουργό, με πρώτο αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον».

Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε:

«Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en