Quantcast
Connect with us

EVENTS

64o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Γλυκερίας Μπασδέκη

Μικρός Προφήτης

(Περίπατος για ένα παιδί., έναν εθνικό ποιητή & έξι αισθήσεις)

 

Άκη Δήμου

Ανθή/ Ανθούλα/ Μόνικα

 

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

Κήποι Οικίας Μοχάμεντ Άλι

Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στους Κήπους της Οικίας του Μοχάμεντ Άλι, τα κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη «Μικρός Προφήτης» και του Άκη Δήμου «Ανθή/Ανθούλα/Μόνικα», σε μία ενιαία παράσταση. 

 

Μικρός Προφήτης 

(Περίπατος για ένα παιδί ,έναν Εθνικό ποιητή και έξι αισθήσεις)

Ο Μικρός Προφήτης διασχίζει την Σολωμική ποίηση με όλες του τις αισθήσεις. Βλέπει τα τοπία, τους ανθρώπους, τις σκιές. Κοντοστέκεται στα ωραία περιβολάκια και κουνάει το μαντηλάκι του στην Ξανθούλα. Ακούει τις καμπάνες στον Λάμπρο, τ’ αστροπελέκια στον Κρητικό και το έρμο ντουφέκι του Σουλιώτη στους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Μυρίζει την γαλάζια πεταλούδα στην λίμνη με τα άγρια κρίνα και γεύεται του λαγού το αίμα.

Ο Μικρός Προφήτης έρχεται από το πριν και το μετά κάνοντας μια στάση στο τώρα. Με μια ορθάνοιχτη καρδιά, που μόνον τα παιδιά κι οι ποιητές μπορούν να έχουν, ψελλίζει με τα λόγια του Διονύσιου Σολωμού την εθνική ιστορία όλων μας. Λόγια ορατά και λόγια αόρατα, όπως οφείλουν να είναι οι προφητείες.

 

Ανθή/Ανθούλα/Μόνικα

Μια νέα γυναίκα, σε μια επαρχιακή πόλη, καθρεφτίζεται στο ποτάμι της σολωμικής ποίησης. Μοναχική, στερημένη, στοιχειωμένη από τον άδοξο έρωτά της για τον φιλόλογο των σχολικών της χρόνων, η Ανθή Διαμαντούρου, ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την υπέρβασή της ανασύροντας απ’ τις σκιές του ύπνου της τα πολλαπλά της πρόσωπα. Ερασιτέχνης συγγραφέας, συνεχώς αιωρούμενη μεταξύ δυο εποχών, επινοεί τον εαυτό της λέξη λέξη ξέροντας, κατά βάθος, ότι «όταν το στόμα πεινάει για φιλί καμιά λέξη δεν μπορεί να το χορτάσει».

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Βοηθός Σκηνογράφου – Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικών: Ορέστης Παπακωνσταντίνου

 

Ερμηνεύουν: 

Μικρός Προφήτης

Άρης Νινίκας και ο μικρός Φώτης Ευαγγελίδης 

Ανθή/Ανθούλα/Μόνικα

Μάρω Παπαδοπούλου

 

Γλυκερίας Μπασδέκη «Μικρός Προφήτης» – Άκη Δήμου «Ανθή/Ανθούλα/Μόνικα»

Κήποι Οικίας Μοχάμεντ Άλι

Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Τιμές εισιτηρίων: 12 € Γενική Είσοδος, 10 € Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών, Πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, Ανέργων

 

Προπώληση: www.ticketservices.gr, καταστήματα public

 

Πληροφορίες: 

  • ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

 

  • Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

 

*Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

Click to comment

Απάντηση

EVENTS

Eurovision exit poll | Στην 4η θέση η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη στο eurovisionworld.com, η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» βρίσκονται στην 4η θέση, κάτω από το φαβορί Κροατία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 6% των ψήφων, μαζί με την Ελβετία και τη Γαλλία. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την Eurovision, με τις προβλέψεις της συνήθως να επαληθεύονται.

Πέρσι , η ιστοσελίδα προέβλεψε τη νίκη της Σουηδίας, με την Λορίν, στον διαγωνισμό.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

EVENTS

Το σέξι act του Μικέλε Μορόνε με τις φωτιές στα MadWalk2023 | Τα ελληνικά και το T-shirt με το ιδιαίτερο μήνυμα

Άλλο ένα θεαματικό MadWalk ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/11)μ στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο και «πάντρεψε» τη μουσική με τη μόδα. Εντυπωσιακές παρουσίες έδωσαν λάμψη στη βραδιά, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι καλλιτέχνες και φυσικά ο επίτιμος προσκεκλημένος Μικέλε Μορόνε που έκλεισε θεαματικά το event με την εξαιρετικά σέξι εμφάνισή του και μέσα σε μία «βροχή» από κομφετί.

Ο γοητευτικός Ιταλός ταξίδεψε στη χώρα μας προκειμένου να βρεθεί ως super guest star στην μεγάλη βραδιά των Madwalk 2023.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών του Νetflix «365 μέρες» ανέβηκε στη σκηνή και εντυπωσίασε. Καλησπέρισε στα ελληνικά την παρουσιάστρια της βραδιάς, Βίκυ Καγιά, μαζί με το κοινό που βρέθηκε κάτω από το stage. Η παρουσιάστρια τον καλοδέχτηκε, φωνάζοντάς τον Μίκι, το οποίο είναι και το χαϊδευτικό του για τους φίλους του. Στις πρώτες κιόλας κουβέντες του, ο Μορόνε είπε ότι περνάει υπέροχα και φυσικά δέχτηκε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Ο Μικέλε Μορόνε έκανε closing act ερμηνεύοντας το «Sweet Dreams» βγάζοντας το σακάκι του, φορώντας blue jean και λευκό αμάνικο t-shirt.

Με ένα medley από αγαπημένα τραγούδια και με ροκ διάθεση ο Μικέλε Μορόνε ξεσήκωσε το κοινό. Το act του ήταν εντυπωσιακό, καθώς εκείνος τραγουδούσε περνώντας μέσα από φωτιές.

Όπως δε, αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή «Ενώ επέμενε η εταιρεία παραγωγής να τραγουδήσει playback, αυτός ήθελε να τραγουδήσει live».

Με ιδιαίτερο Τ-shirt στις πρόβες του MadWalk 2023 – Το μήνυμα που στέλνει ο σταρ

Λίγες ώρες νωρίτερα οι προετοιμασίες για την εκδήλωση ήταν πυρετώδεις και οι πρόβες εντατικές. Μάλιστα η Μαργαρίτα Μάτσα και η Κική Τσόκλα από τη Μinos EMI βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο. Οι δύο κυρίες φωτογραφήθηκαν με τον διάσημο καλλιτέχνη, ο οποίος επέλεξε ένα Τ-shirt με μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα η μπλούζα έγραφε: «Γιατί να είσαι ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός, τρανσφοβικός όταν μπορείς απλά να μείνεις σιωπηλός;».

Ο Μικέλε Μορόνε γεννήθηκε στο Reggio Calabria της Ιταλίας. Ο μπαμπάς του ήταν οικοδόμος και η μητέρα του μοδίστρα, ενώ έχει και άλλες τρεις αδελφές που είναι μεγαλύτερες από εκείνον.

Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν ήταν 11 ετών όταν είδε μία από τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Μεγαλώνοντας σπούδασε υποκριτική σε ένα θέατρο στην πόλη της Παβίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 2011, παίζοντας τον ρόλο του Riccardo στη «Δεύτερη ευκαιρία».

Είναι επαγγελματίας κιθαρίστας και τραγουδιστής. Έμαθε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 25 ετών παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube.

Παντρεύτηκε τη Rouba Saadeh, μια Λιβανέζα στιλίστρια, το 2014. Το ζευγάρι έκανε πολιτικό γάμο στην Ιταλία και τον Λίβανο, ωστόσο το  2018 χώρισαν, ωστόσο στα χαρτιά παραμένουν παντρεμένοι.

 

Continue Reading

EVENTS

Ορεστιάδα: Ανθοκομική Έκθεση για Δωρεά βιβλίων

Χαρίστε τα παλιά σας βιβλία και «δώστε ζωή» στις βιβλιοθήκες της περιοχή σας!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας και συγκεκριμένα η Ομάδα Παιδείας,  με ιδιαίτερη  χαρά και τιμή, θα συμμετέχει στη φετινή 18η Ανθοκομική Έκθεση Ορεστιάδας και Έκθεση Βιβλίου.

Συγκεκριμένα θα  λάβει χώρα, τη χρονική περίοδο, από την Πέμπτη 4 μέχρι την Κυριακή 7 Μαίου  2023, στο Άλσος Ανδριανουπόλεως( στα Πεύκα).

Έτσι, λοιπόν, με αίσθημα αρωγής, την Κυριακή 7 Μαίου 2023, τις απογευματινές ώρες, 17:00 – 21:00, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη Εθελοντική Ομάδας Νέας Βύσσας, συλλογή παλιών βιβλίων, προκειμένου να παραχωρηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Βύσσας.

Η συνδρομή σας θα είναι πολύτιμη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en