Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

50% πιο ακριβή σε ένα χρόνο η βενζίνη στη Ροδόπη

50% αυξημένη σε σχέση με πέρσι και 75% σε σχέση με πρόπερσι είναι η τιμή της απλής βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Νομού. Το ράλι ανατιμήσεων στα καύσιμα της χώρας είναι ακόμη περισσότερο αισθητό στην περιοχή μας, λόγω γειτνίασης με τη Βουλγαρία που εμπορεύεται καύσιμα σε πολύ πιο χαμηλές τιμές.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου υγρών καυσίμων Υπουργείου Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, στις 16/06 η απλή πωλήθηκε κατά μέσο όρο 2,433€/λίτρο στα πρατήρια της Ροδόπης, με ανοδική τάση όλο τον Ιούνιο. Αντίστοιχα ανοδική παρέμεινε η τάση στην εκατοστάρα (2,576€/λίτρο), το πετρέλαιο κίνησης έχει καθιερωθεί πάνω από 2€/λίτρο και το υγραέριο κίνησης έχει καθιερωθεί πάνω από 1,1€/λίτρο.

Αναλυτικά διαβάζετε τα στοιχεία για τα τέσσερα βασικά καύσιμα, πόσο πωλούνται αυτές τις ημέρες στη Ροδόπη και πόσο πωλούνταν πέρσι και πρόπερσι στους πίνακες του συνοδεύουν το ρεπορτάζ.

 

Ράλι τιμών χωρίς ταβάνι
Άγνωστο παραμένει που θα βρουν ταβάνι οι τιμές. «Το ράλι τρέχει και δεν ξέρουμε που θα έχει σταματημό» δήλωσε ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ροδόπης Χρήστος Ταπατζάς, μη κρύβοντας πως οι αυξήσεις είναι καθημερινές και μεγάλες κι υποστηρίζοντας πως «δεν ευθυνόμαστε εμείς» αντίθετα «πρόκειται καθαρά για τεχνητές αυξήσεις» κι εδώ ζήτησε από την πολιτεία «να δουν που γίνεται η αισχροκέρδεια, αντί να το φορτώνουν στα πρατήρια», ενώ προς τους καταναλωτές είπε: «Σας διαβεβαιώνω ότι τα πρατήρια λειτουργούν με πολύ χαμηλότερο κέρδος από αυτό που μας επιτρέπει ο νόμος, γιατί έχουμε μεγάλη πτώση στο τζίρο μας και γιατί οι τιμές έχουν πάει στο ταβάνι κι ο κόσμος δεν έχει τη δύναμη ν’ ανταποκριθεί».

Μεταφέροντας την εκτίμησή του για την πορεία των τιμών, σημείωσε: «οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πως θα κυλήσει όλο το 2022 με αυξημένες τιμές στην ενέργεια και τα καύσιμα […] πιστεύω τα 2,5€/ λίτρο (στην απλή) δεν θα είναι το ταβάνι». Για πολλοστή φορά αντιπρότεινε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πανελλαδικά ή τοπικά, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη πληγή» την ανταγωνιστική αγορά της Βουλγαρίας, η οποία έχει πολύ χαμηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης. «Ο κόσμος συνεχίζει και φεύγει γιατί δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί» παρατήρησε.

Η αυξητική τάση καταναλωτών που σπεύδουν στη Βουλγαρία για ανεφοδιασμό συνεχίζεται, ενώ την ίδια ώρα οι μετακινήσεις με οχήματα εντός Νομού περιορίζονται.

 

Λουκέτο σε όσους νοθεύουν
Την ίδια ώρα πάντως, στη σφράγιση των πρατηρίων που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους δύναται πλέον να προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής. Ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, που θα προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι ημέρες σφράγισης είναι αυτές που παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Πηγή : xronos.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα στην Φωτιά της Θάσου

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το απόγευμα της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά στις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς της Θάσου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο ίδιο σημείο καθώς η πρώτη είχε ξεσπάσει στις 2 Αυγούστου.

Μάλιστα στο σημείο πηγαίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Ελλάδα Ενώ η νύχτα προμηνύεται μεγάλη καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη.

Τα εναέρια μέσα μόλις ξημερώσει αναμένεται να πετάξουν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά στην Ποταμιά της Θάσου

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Ποταμιά της Θάσου. Πρόκειται για δύο εστίες πυρκαγιάς σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στην προηγούμενη που είχε εκδηλωθεί πριν από μερικές ημέρες.

Στο συμβάν επιχειρεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου καθώς και αρκετοί εθελοντές ενώ έχει αποχωρήσει και ένα πυροσβεστικό όχημα από την Καβάλα για να συνδράμει.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκτακτο | Φωτιά στον ορεινό όγκο του Δήμου Νέστου

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τέταρτης 10 Αυγούστου, στον ορεινό όγκο του Δήμου Νέστου.

Πυροσβεστικές Δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται στο σημείο ενώ η φωτιά βρίσκεται μακριά από την κατοικημένη περιοχή του Μακρυχωρίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: