48ωρη απεργία έξω από την ΒΦΛ | Κόντρες με εργαζόμενους και καταγγελίες Μπεχράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην σκιά της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Φίλιππος Β και με την παρουσία των εργαζομένων που ήθελαν να μπουν στο εργοστάσιο ξεκίνησε από τις 6 το πρωί σήμερα η απεργία που προκήρυξε το ΕΥΚ για τον αγώνα των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια, μέλη του ΠΑΜΕ Καβάλας αλλά και εκπρόσωποι του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων.

Ωστόσο σήμερα υπήρξε και ο αντίλογος από πλευράς των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στο εργοστάσιο και στους οποίους δεν επετράπει η είσοδος από τους απεργούς. Οι εν ενεργεία εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να πάνε στην δουλειά τους και πως οι απεργοί είχαν αποκλείσει και τις 2 πύλες εισόδου στη Βιομηχανία. Μάλιστα οι δύο πλευρές συζήτησαν τις διαφωνίες τους σε σχετικά ήρεμο κλίμα ενώ στο τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε αργότερα και η δήμαρχος τόσο για να διαπιστώσει αν όλα κύλησαν καλώς με την φωτιά όσο και για να εκτονωθεί η διαφωνία των δύο πλευρών.

Αργότερα, νωρίς το μεσημέρι ο διευθυντής του εργοστασίου Νίκος Μπεχράκης συνόδευσε τους εργαζόμενους ασφαλείας οι οποίοι μπήκαν τελικά στο εργοστάσιο.

Τις δικές του απόψεις για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο της ΒΦΛ παρέθεσε ο διευθυντής του εργοστασίου Νίκος Μπεχράκης. Υποστηρίζει πως οι απεργοί έσκασαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων ανθρώπων της εταιρίας και πως χρειάστηκε συνοδεία της Ασφάλειας για να μπει στο εργοστάσιο.