Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

458 εισερχόμενοι και 315 οχήματα σε μία ημέρα από τον Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας

Με επιτόπια επίσκεψη στο σημείο όπου διενεργούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι στον Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης επισημαίνει την σημασία ορθής λειτουργίας και αναβάθμισης του,  αφού αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για την τουριστική κίνηση στη Χώρα.

Στο μήνυμά του αναφέρει: 

Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Σήμερα επισκέφτηκα το σημείο όπου ένας κύκλος εντατικών εργασιών για την απαραίτητη προετοιμασία του σημείου εγκατάστασης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και των προβλεπόμενων ελέγχων ολοκληρώνεται, με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας και όλων των φορέων.
Εκεί συνάντησα ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ οι οποίοι από Χθες συνολικά υποδέχτηκαν 458 εισερχόμενους και 315 οχήματα και βάζουν καθημερινά πλάτη στην λειτουργία του συνοριακού σταθμού σε ένα από τα επίμαχα και σημαντικότερα σημεία της περιφερειας και ευρύτερα της χώρας μας. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ και τους διαβεβαίωσα πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά από ενέργειες και για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με μόνιμο Internet, στέγαστρο και άλλες Υποδομές Λειτουργίας.

Ωστόσο Επιμένουμε, ότι απαιτούνται κεντρικές παρεμβάσεις από την πολιτεία, στη δημιουργία ολοκληρωμένης υποδομής που θα απαντά στις ανάγκες σύγχρονης λειτουργίας της συνοριακής διόδου στη Νυμφαία. Όπως η δημιουργία υπηρεσίας τελωνείου η οποία πάραυτα θα λειτουργήσει στο σημείο που φιλοξενεί σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και έχει επιτευχθεί με συστηματικές προσωπικές παρεμβάσεις και συντονισμό μετά συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς από το 2107 έως και σήμερα.

🔹αστυνομικού σταθμού εντός ελληνικού εδάφους που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.
🔹 νέου κανονισμού για την άρση απαγόρευσης και την διέλευση λεωφορείων και φορτηγών που δεν έχει επιτευχθεί,
🔹σταθμού διοδίων με ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία(όπως πχ διάθεση των εσόδων στην Περιφέρεια ή τους δήμους) κάτι το οποίο έχουμε ήδη διεκδικήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση χωρίς κάποια εξέλιξη και επιμένουμε εώς σήμερα.

Επιδιώκουμε άρτιες λύσεις στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού πόρου για τον τόπο μας όπως είναι ο κάθετος οδικός άξονας!

 

Πηγή: Maronews

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 38χρονης στην Κεραμωτή

“Φως” στην περίεργη υπόθεση του θανάτου της 38χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στο Λιμάνι της Κεραμωτής την Κυριακή (διαβάστε σχετικά εδώ) προσπαθεί να ρίξει μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

“Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

Ακούστε την δήλωση :

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έκτακτο | Σταματούν οι εργασίες στου ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Ο ξεσηκωμός των Εβριτών τις τελευταίες ημέρες για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα μηχανήματα σταματούν τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα σήμερα δεν υπήρχε καμία κινητικότητα στην δομή του Φυλακίου και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως παραιτήθηκε ο τοπικός υπεργολάβος μετά και τις χθεσινές σφοδρές αντιδράσεις των Εβριτών.

Αυτό σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πρώτη νίκη των κατοίκων του Έβρου και πλέον περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες επέκτασης.

e-evros.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σεισμός 3 ρίχτερ κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Νέος σεισμός της κλίμακας του 3 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και είχε ως επίκεντρο την νοτιοδυτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: