Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

4 light συνταγές για γλυκά που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Το καλοκαίρι έρχεται και τα γλυκά επιβάλλεται να είναι όχι μόνο πιο ελαφριά, αλλά και πιο δροσιστικά. Και φυσικά η λύση είναι τα φρούτα που, με μερικά tricks, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολύ νόστιμα αλλά light επιδόρπια.

Ας δούμε, λοιπόν, 4 εύκολες συνταγές για γλυκά με ελάχιστες θερμίδες, με βάση τα φρούτα:

 

1. Επιδόρπιο βανίλιας με μπανάνα και μπισκότα

Healthy Banana Pudding 1Υλικά (για 4 μερίδες):
-10-12 μπισκότα τύπου digestive
-2 μικρές μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
-4 επιδόρπια γιαουρτιού με γεύση βανίλια
-Σιρόπι καραμέλας
– (προαιρετικά) λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμαΕκτέλεση:
Τρίψε στο multi (ή με τα χέρια σου, αν τα προτιμάς πιο χοντροκομμένα) τα μπισκότα και μοίρασέ τα σε 4 χαμηλά ποτηράκια. Για κάθε ποτήρι κάνε την εξής διαδικασία: Πρόσθεσε πάνω από τα μπισκότα 2 κουταλιές γιαούρτι με γεύση βανίλια, στη συνέχεια 3-4 ροδέλες μπανάνα και λίγο σιρόπι καραμέλας. Επανάλαβε με άλλες 2 κουταλιές γιαουρτιού, 3-4 ροδέλες μπανάνα και σιρόπι καραμέλας. Ολοκλήρωσε, αν θες, με λίγη σαντιγί.
Καλαμάκια με φράουλες και σοκολάτα

Strawberry Chocolate SkewersΥλικά (για 5 μερίδες):
-20 φράουλες
-1/2 μπάρα κουβερτούρα 72% κακάο
-5 ξύλινα καλαμάκιαΕκτέλεση:
Αφού πλύνεις καλά τις φράουλες και τις καθαρίσεις από τα κοτσανάκια τους, πέρνα τες στα ξύλινα καλαμάκια (4 φράουλες στο καθένα). Τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάνε γραμμές από σοκολάτα πάνω στα καλαμάκια με τις φράουλες. Βάλε την πιατέλα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με σοκολάτα (μεσολαβεί χρόνος κατάψυξης)

Frozen Chocolate Banana Bites5Υλικά (για 16 μπουκίτσες):
-4 μπανάνες
-Διάφορα toppings (τριμμένα αμύγδαλα, granola, τριμμένη καρύδα, πολύχρωμη τρούφα)
-1 πακέτο chocolate chips
-16 μικρά ξύλινα sticksΕκτέλεση:
Ξεφλούδισε τις μπανάνες και κόψε κάθε μία σε 4 ίσα μέρη. Τρύπησε κάθε κομμάτι μπανάνας με ένα ξύλινο stick. Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλ’ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη τη νύχτα). Όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη, λιώσε τα chocolate chips σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων (ή χρησιμοποίησε μπεν μαρί). Παράλληλα, τοποθέτησε κάθε topping σε ένα διαφορετικό μπολάκι. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, πάρε, ένα ένα, τα sticks μπανάνας και πέρνα τα πρώτα από το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και μετά από ένα μπολάκι με topping (όποιο προτιμάς κάθε φορά). Τοποθέτησε και πάλι τα sticks στο ταψάκι και βάλ’ το στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα.
Μήλα με κομματάκια σοκολάτας και καραμέλα

9697b5e271b97c3ed410f1f97e49f6a8Υλικά (για 4 άτομα):
– 6 μήλα (κόκκινα και πράσινα)
-1/2 φλυτζάνι chips σοκολάτας
-2 χούφτες καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
– Σιρόπι καραμέλαςΕκτέλεση:
Κόβεις τα μήλα και τα απλώνεις σε μια πιατέλα. Περιχύνεις με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνεις από πάνω τα chips σοκολάτας και τα καρύδια. Τόσο απλά!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιορτή της Μητέρας 2019 | Γιατί έχει σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέραςκαθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αναφέρει το sansimera.gr.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου το 2019).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. Tο άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συχνά τυχαίνει να έχουμε αγοράσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε ή χρειαζόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν δε θέλουμε να αφήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και ως μοναδική λύση φαίνεται η κατάψυξη; Μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εκεί;

Στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλα να φυλαχθούν εκεί γιατί είτε θα χαλάσουν είτε θα χάσουν βιταμίνες τους εντελώς. Δείτε όμως ποια μπορείτε να φυλάξετε άφοβα.

Ιδανικά για την κατάψυξη είναι: Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και για την κατάψυξη. Προτού τα καταψύξετε, φροντίστε να τα ζεματίσετε για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να τα στεγνώσετε με προσοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μεγάλη Σαρακοστή για πολλούς ανθρώπους είναι συνυφασμένη με μία μακρά περίοδο αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ένα γεγονός που οδηγεί σε μείωση της πρόσληψης ορισμένων πολύτιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αν και η αποφυγή των εν λόγω προϊόντων σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υγιή ενήλικα, δε θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο για πιο «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη φυσιολογική έκβαση της κύησης. Μπορεί, όμως αυτό να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός νηστίσιμου διαιτολογίου;

Ο βασικότερος προβληματισμός της επιστημονικής κοινότητας αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου και ασβεστίου, αφού οι πλουσιότερες πηγές τους δεν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας. Βέβαια, ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει κατάλληλους συνδυασμούς φυτικών πηγών πρωτεϊνών και επαρκή κατανάλωση φυτικών πηγών σιδήρου και ασβεστίου, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες μιας εγκύου.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο οι γυναίκες να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν με την κατάλληλη καθοδήγηση να τηρήσουν τη νηστεία μόνο κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα ανεπαρκούς πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBE



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: