Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

4 εύκολοι- φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας την νύχτα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σφίξτε τους πόρους σας και να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους με λεμόνι και αμυγδαλέλαιο.

Το λεμόνι και το αμυγδαλέλαιο συνεργάζονται καλά και είναι σίγουρο ότι θα αφήσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σας σφιχτή και απαλλαγμένη από μαύρους κύκλους. Ο χυμός λεμονιού έχει βιταμίνη C, ένα φυσικό λευκαντικό παράγοντα ενώ το αμυγδαλέλαιο είναι αντιοξειδωτικό, έχει φυσικές ενυδατικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία αγγειακών προβλημάτων, όπως οι ευρυαγγείες.

Πως Να Το Κάνετε:

Απλά πιέστε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι, ανακατέψτε το με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια σας πριν πάτε για ύπνο για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους

2

Δοκιμάστε μια μάσκα ντομάτας

Ένα από τα φθηνότερα υλικά από το καλάθι των λαχανικών είναι ντομάτες όταν είναι στην εποχή τους. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να φτιάξετε μια μάσκα, μόνο ένα κομμάτι, και μπορείτε να φάτε την υπόλοιπη ντομάτα. Αυτό το κομμάτι το αναμιγνύετε με μια μικρή ποσότητα μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και δημιουργείτε ένα αντιβακτηριακό μείγμα που είναι γεμάτο με ευεργετικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Πως Να Το Κάνετε:

Κόβετε την κατάλληλη ποσότητα ντομάτες για να έχετε όσες χρειάζετε για να κάνετε μάσκες για αρκετές μέρες και τις παγώνετε. Ξεπαγώνετε μόνο την ποσότητα που θέλετε και μόνο όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη μάσκα σας αναμιγνύοντας με μια μικρή ποσότητα μελιού. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί για να έχετε όμορφο δέρμα όλη την υπόλοιπη μέρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το μείγμα μπορεί να λεκιάσει, έτσι όταν το χρησιμοποιείτε, καλύψτε το μαξιλάρι σας με μια πετσέτα.

3
Μέλι και Βρώμη κάνουν για πρωινό αλλα και για μία νυχτερινή Μάσκα προσώπου
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και σκασμένο, η βρώμη θα σας κάνει να νιώσετεί καλύτερα αφοι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Όταν συνδυάζεται με την ενυδατική και αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού, έχετε μια μάσκα δυναμίτη που θα αφήσει το δέρμα σας λείο και απαλό

Πως Να Το Κάνετε:
Ανακατέψτε ίση ποσότητα μελιού με αποξηραμένα βρώμη μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας και απλώστε την σε αυτό ομοιόμορφα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά ή μπορείτε να κοιμηθείτε όλη νύχτα και να ξεπλύνετε το πρωί. Να γνωρίζετε ότι αυτό το μείγμα μπορεί να λεκιάσει, έτσι όταν το χρησιμοποιείτε, καλύψτε το μαξιλάρι σας με μια πετσέτα. Το πρόσωπό σας θα φαίνεται ανανεωμένο και ελεύθερο από την ξηρότητα που προκαλείται από το χειμώνα.

4
Απαλλαγείτε απότην ακμή με Tea Tree και λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας έχει φυσική αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ επίσης ενυδατώνει.Το λάδι τσαγιόδεντρου χρησιμοποιείται ως αντιβακτηριακό . Μειώστε τις επιπτώσεις της ακμής και εξαλείψτε τα εξανθήματα με το συνδυασμό αυτών των δύο συστατικών. Δεν Θα σκοτώσετε μόνο τα βακτήρια, αλλά το κάνετε χωρίς να ξεραθεί το δέρμα σας, γεγονός που θα φράξει τους πόρους και θα κάνει την ακμή ακόμα χειρότερη.

Πως Να Το Κάνετε

Απλά λιώσετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε μπεν μαρίή στα μικροκύματα, στη συνέχεια αναμείξτε σε λίγες σταγόνες έλαιου τσαγιόδεντρου. Ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Απλώστε το στο πρόσωπό σας τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί για μια όμορφη επιδερμίδα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιορτή της Μητέρας 2019 | Γιατί έχει σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέραςκαθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αναφέρει το sansimera.gr.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου το 2019).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. Tο άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συχνά τυχαίνει να έχουμε αγοράσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε ή χρειαζόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν δε θέλουμε να αφήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και ως μοναδική λύση φαίνεται η κατάψυξη; Μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εκεί;

Στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλα να φυλαχθούν εκεί γιατί είτε θα χαλάσουν είτε θα χάσουν βιταμίνες τους εντελώς. Δείτε όμως ποια μπορείτε να φυλάξετε άφοβα.

Ιδανικά για την κατάψυξη είναι: Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και για την κατάψυξη. Προτού τα καταψύξετε, φροντίστε να τα ζεματίσετε για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να τα στεγνώσετε με προσοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μεγάλη Σαρακοστή για πολλούς ανθρώπους είναι συνυφασμένη με μία μακρά περίοδο αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ένα γεγονός που οδηγεί σε μείωση της πρόσληψης ορισμένων πολύτιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αν και η αποφυγή των εν λόγω προϊόντων σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υγιή ενήλικα, δε θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο για πιο «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη φυσιολογική έκβαση της κύησης. Μπορεί, όμως αυτό να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός νηστίσιμου διαιτολογίου;

Ο βασικότερος προβληματισμός της επιστημονικής κοινότητας αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου και ασβεστίου, αφού οι πλουσιότερες πηγές τους δεν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας. Βέβαια, ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει κατάλληλους συνδυασμούς φυτικών πηγών πρωτεϊνών και επαρκή κατανάλωση φυτικών πηγών σιδήρου και ασβεστίου, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες μιας εγκύου.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο οι γυναίκες να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν με την κατάλληλη καθοδήγηση να τηρήσουν τη νηστεία μόνο κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα ανεπαρκούς πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBE



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: