Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

2ο Περιφερειακό φεστιβάλ “Via Egnatia” | Πλούσιες οι πολιτιστικές δράσεις

ΟΙ οικονομική επιτροπή της ΑΜΘ ενέταξε τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ via egnatia προκειμένου να καλύψει τις δαπάνες των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Υπόψη των μελών της επιτροπής θα τεθεί η συγκεκριμένη πρόταση, που αφορά δύο εκδηλώσεις τον Αύγουστο στην Καβάλα. Η πρώτη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και η δεύτερη στην παραλιακή οδό.

Ημέρα 1η Πέμπτη 18/08/2016: Η πρώτη εκδήλωση γίνεται με συνδιοργάνωση της ΠΕ Καβάλας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στο αρχαιολογικό θέατρο των Φιλίππων. Η εκδήλωση αυτή του 2ου Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia”, είναι η πρώτη επίσημη μετά την ανακήρυξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αναλυτικά: Στις 21.00: Χορωδιακή συνάντηση με τη Βυζαντινή Χορωδία «οι Δομέστικοι της Δράμας». Ιδρύθηκε το 1996. Στα 20 χρόνια στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου πραγματοποίησε πάνω από 200 εμφανίσεις εντός κι εκτός Ελλάδας.

Η χορωδιακή αυτή εκδήλωση εκτός των 35 και πλέον ατόμων, θα πλαισιώνεται επί σκηνής και από μουσικούς. Μαέστρος θα είναι ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Στις 22.15: Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει το πολυφωνικό μουσικό σχήμα «Τετραφωνική Ρίζα». Μαέστρος θα είναι ο Ιωάννης Κανάκης και με τη συνοδεία πιάνου το πολυφωνικό σχήμα θα μας ξεναγήσει στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

-Ημέρα 2η Τετάρτη 31/08/2016 Στις 20.30 Στην Παραλιακή ζώνη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ένα «Πολιτιστικό Αντάμωμα» χορευτικών συλλόγων από τις Π.Ε. Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Οι διαφορετικοί χορευτικοί σύλλογοι αφ’ ενός μεν θα αναδείξουν την πολιτιστική τους παράδοση, αφετέρου θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους πολίτες και επισκέπτες της Καβάλας. Αναλυτικά: Στις 20.30: σε κεντρικό χώρο της παραλιακής ζώνης της Καβάλας που θα επιλεχθεί για να είναι προσβάσιμος σε πλήθος επισκεπτών, θα προσφέρουν τις χορευτικές τους δεξιότητες οι Σύλλογοι: – Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας – Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «ο Λεπενιώτης» – Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας -Ποντιακός Σύλλογος «ο Υψηλάντης» – Θασιακή Ένωση Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Καβάλα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε μια  ομιλία μπροστά προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, με την παρουσία ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις και το όραμα του κόμματος για το μέλλον της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη για ανανέωση και προοδευτική πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών. Αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εκπαίδευσης και υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρές και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες.

Μετά την ομιλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινότητας, προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 1η Αυγούστου η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη με Β. Παπακωνσταντίνου

Για την Πέμπτη 1η Αυγούστου οριστικοποιήθηκε η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου.

Μάλιστα εκτός από τις δράσεις και τα ανοιχτά καταστήματα έγινε γνωστό από πλευράς του Δήμου ότι θα υπάρξει και συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο κέντρο της Ελευθερούπολης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en