Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

2ο κρούσμα κορονοϊού στην Δράμα | Εργαζόμενος στο Γ. Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός

Θετικό κρούσματα κορωνοϊου εντοπίστηκε σε εργαζόμενο (τραυματιοφορέα) στο νοσοκομείο της Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον τραυματιοφορέα που μετέφερε την 50χρονη αεροσυνοδό, πριν λίγες μέρες, η οποία είχε βρεθεί θετική στον covid-19 .Ο εργαζόμενος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και τέθηκε σε καραντίνα.

Τα μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο είναι αυξημένα μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dramini.gr υπάρχουν επτά (7)μέχρι στιγμής ύποπτα κρούσματα, τα οποία βρίσκονται στους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί στις κλινικές: Ουρολογική, ΩΡΛ, και Οφθαλμολογική, για αυτές τις περιπτώσεις.

Με συνεχείς συναντήσεις της επιτροπής λοιμώξεων που έχει συσταθεί στο Γ.Ν. γίνεται μεγάλη προσπάθεια – αγώνας, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα, που σχετίζονται με την πανδημία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Από την μεριά των εργαζομένων τονίζεται, ότι επιβάλλεται να παρθούν μέτρα προστασίας της οικογενείας του εργαζόμενου, να γίνει γρήγορα εργαστηριακού τύπου εξέταση στο προσωπικό, εκτεταμένη απολύμανση των χώρων – πέρα από αυτούς που γίνονται από το προσωπικό του νοσοκομείου , να υπάρχει ταχύτερη  αποστολή των αποτελεσμάτων (που έρχονται μετά από περίπου τρεις μέρες), να δοθούν υλικά προστασίας στους εργαζομένους, όπως μάσκες, στολές, γάντια, γυαλιά , τα οποία αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σε ποσότητες που θα έπρεπε.

  • Παρόλο που έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένος, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Δράμας, δεν προβαίνει σε καμιά επίσημη ανακοίνωση λειτουργώντας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ, από την άλλη μεριά όμως, δημιουργούνται ανησυχίες – φήμες και φόβοι που δεν δικαιολογούνται.

Και όπως ανέφερε ο  εκπρόσωπος του υπουργείο υγείας Σ. Τσιόδρας,

Πιστή τήρηση των μέτρων για να παραμείνουμε στο θετικό σενάριο

«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν, όπως βλέπουμε στην πατρίδα μας και μας βοηθούν να μείνουμε στο καλό σενάριο»,  όσον αφορά την πανδημία βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού στη χώρα μας. “Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή. Κάθε μέρα έχει την καλοσύνη και την κακία της. Θα περιμένουμε με υπομονή”

dramini.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός τώρα στη Δράμα

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Δράμα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια βορειοδυτικά της Πρασινάδας Δράμας. Στα 10 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης.

 

.protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en