Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

15ο Πλάι στο κύμα – Φεστιβάλ Κεραμωτής – 24, 25 και 26 Ιουλίου

Η kazandB σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ παρουσιαζουν το 15ο Πλάι στο κύμα – Φεστιβάλ Κεραμωτής
24, 25 και 26 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο camping Κεραμωτήs, Ν.Καβάλας.

Η Κεραμωτή καβάλας αποτελεί έναν από τους μαγευτικότερους τόπους της Ελλάδας που συνδυάζει εξαιρετικές παραθεριστικές εγκαταστάσεις και θάλασσα μαζί με …. αγαπημένες μουσικές!

LINE UP ~ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κεντρική σκηνή καθημερινή έναρξη στις 19:00

~ Παρασκευή 24 Ιουλίου
23:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
21:30 ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
20:30 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
19:30 Cosmicray

~ Σάββατο 25 Ιουλίου
22:30 ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
21:00 ΠONTOΠΟΡΟΙ
20:00 The Coconaut Rockers
01:30 π.μ. Folk n’ Roll

~ Κυριακή 26 Ιουλίου
23:30 ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
22:00 ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
20:30 IMAM BAILDI
19:30 Γιάννης Χατζόπουλος

Forest stage στο δασάκι με ελέυθερη είσοδο  καθημερινή έναρξη στις 15:00 ως τις 19:00
~ Παρασκευή 24 Ιουλίου acoustica – beetroots

~ Σάββατο 25 Ιουλίου Rivo -dreamers – Okee dokee
~ Κυριακή 26 Ιουλίου  Nick chionidis and the band  –  Γιώργος Γελαράκης – Ούτε Σπόντα

FREE CAMPING

Για τους φίλους του camping θα υπαρχει η δυνατότητα να κατασκηνώσουν ελέυθερα στο δασάκι που υπάρχει πίσω από τον χώρο όπου θα είναι η κεντρική σκηνή.

*Mεταφορά μετά το τέλος των συναυλιών με ΚΤΕΛ ΚΑΙ FERRY BOAT προς Καβάλα, Ξάνθη και Θάσο*

Παράλληλες δράσεις

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν και πολλές δράσεις με βάση το στοιχείο της θάλασσας. Όπως: Τουρνουά beach volley ,  Ερασιτεχνικό ψάρεμα, Διάπλους Θασοπούλα Κεραμωτής.
Ακόμα στο δασάκι όπου θα φιλοξενηθεί το ελευθερο camping θα υπάρχει art bazzar και περίπτερα όπου τοπικοί σύλλογοι και κοινωνικές ομάδες θα παρουσιάζουν το έργο τους.

αφισσα
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ανά ημέρα:
Προπώληση: 10€ μέχρι 15/07 || 12€ από 16/07
Ταμείο: 14€
Τριημέρου:
Προπώληση: 25€ μέχρι 15/07 || 30€ από 17/07
Ταμείο: 35€

Σημεία προπώλησης
Κεραμωτη: καμπινγκ τηλ. 2591051788
Θάσος: Mythos travel (Παλιό λιμάνι)
Χρυσουπολη: Cafe bar Senso –  Boutique La Bellezza
Ξάνθη: Δισκοπωλείο  “Ιταλός”
Κομοτηνή: Βιβλιοπωλείο “Δημόκριτος”
Καβάλα: Δισκοπωλείο “Mουσικός Γαλαξίας” – Καφέ “Αερικό”
Δράμα: Καφέ “fresh”,
Eλευθερούπολη:Οπτικος Οίκος Φακίδου
Θεσσαλονίκη: Σάρωθρον

Τηλ.Επικοινωνίας:
2310.510081
6973.65.8182 Cosmote
6949.28.8192 Vodafone

Δήμος ΝΕΣΤΟΥ τηλ. 2591350106
Κάμπινγκ Κεραμωτής  τηλ. 2591051788
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ kazandb
Μας βρίσκετε στο  facebook.com/plaistokyma

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

unnamed (100)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
«ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣ ΕΣΜΙΞΑΜΕ»

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά τις sold out παραστάσεις του το χειμώνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό -στην πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία- και μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Χίλια καλώς εσμίξαμε», ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για να ξαναζήσουμε μαζί την μοναδική εμπειρία των live παραστάσεων του.

Με το λαούτο του και όλα όσα προκαλεί η ιδιαίτερη φωνή και  παρουσία πάνω στη σκηνή, σε ένα οδοιπορικό στο χθες, που ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα, που χτίζει το μουσικό μας μέλλον.

Ανήσυχος και πρωτοπόρος από την μία, παραδοσιακός από την άλλη, ροκάρει με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια όπου ο ηλεκτρισμός συναντά αρχέγονους ήχους της Κρήτης.

Η παράδοση, η λαϊκή ιστορία, η σύγχρονη δημιουργία, οι ποιητές μας, οι  στιχουργοί μας, τραγούδια που αγαπήσαμε, στίχοι που τραγουδήσαμε, θα γίνουν ένα με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, θα γίνουν ένα με τις φωνές των χιλιάδων που θα αγκαλιάσουν και πάλι αυτή την μουσική εμπειρία.

Μαζί του οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης/λύρα, Μιχάλης Καλκάνης/ κοντραμπάσο, Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά, Θανάσης, Τζίνγκοβιτς/ κιθάρα, Πάνος Τόλιος / τύμπανα

unnamed (99)

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

“4 Κύκλοι”
Η Μελίνα, με την μοναδική, ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και τη δυναμική της σκηνική παρουσία, μαγνητίζει το κοινό, δημιουργώντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και μία ατμόσφαιρα μαγική σε κάθε της μουσική παράσταση!
Φέτος το Καλοκαίρι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς και ένα πρόγραμμα τεσσάρων κύκλων τραγουδιών

που θα απογειώνουν το κοινό σε κάθε της παράσταση.
Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναϊκα η Μελίνα θα φιλοτεχνήσει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό σε κάθε της συναυλία που θα είναι γιορτή χαράς σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές.
Αγαπημένα και απρόβλεπτα τραγούδια, τολμηρές ενορχηστρώσεις, κορυφαίοι μουσικοί μαζί με την ευαισθησία και το πάθος της Μελίνας και η συναυλία του Καλοκαιριού είναι εδώ!
Μαζί της επί σκηνής

Μανόλης Ανδρουλιδάκης– κιθάρες, ενορχήστρωση, Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι, Μιχάλης Παπαδάκης – πιάνο, Λεωνίδας Κυρίδης – μπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης – τύμπανα

unnamed (98)

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

20 χρόνια ΜΙΛΤΟΣ  «Ό,τι αγαπάς εδώ δεν τελειώνει»

    Μετά απο τα 2 sold out πριν λίγες μέρες στην Αθήνα ο Μίλτος γιορτάζει τα 20 χρόνια στην δισκογραφία και στην Κεραμωτή την Κυριακή 26 ιουλίου.

Για μαθηματικός ξεκίνησε αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας.
Ενα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί .
Στις 26 ιουλίου, στη Κέραμωτή θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο μπαλκόνι, για να χωρέσει φίλους εγκάρδιους κι αγαπημένους. Όσους συμπορεύτηκαν και τραγούδησαν μαζί κάποιες νότες και λόγια από τα τραγούδια αυτής της εισκοσαετίας.
Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες- κάποιες πιο ηλεκτρισμένες- μερικά δυνατά λαικά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλοι που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες.
unnamed (97)
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
Μια μεγάλη καλοκαιρινή βόλτα σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας σχεδιάζει ο Μπάμπης Στόκας.
Με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την αισθαντική ερμηνεία του, ο Μπάμπης Στόκας και αυτό το καλοκαίρι θα μας ταξιδέψει μουσικά από το χθες στο σήμερα, μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα.
Ένα ταξίδι επί σκηνής από κομμάτια τον ‘ΠΥΞ ΛΑΞ, σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόσμενες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι μας τραγουδήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε.
Μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές με τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο αλλά και που συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.
Μαζί του:
Τύμπανα: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Μπάσο: ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ , Κιθάρες: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ, Πλήκτρα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ, Ήχος: ΣΑΚΗΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ

unnamed (96)

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη ανταμώνουν σε μια σειρά συναυλιών έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες συνατιούνται επί σκηνής, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε. Η προσωπική δισκογραφία και των δύο καλλιτεχνών συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από την ελληνική δισκογραφία που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του. Η συνεργασία τους αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο στο παρελθόν, όπου και αν έχουν παρουσιαστεί. Πέρα από τη μουσική και την κοινή αγάπη τους προς το ελληνικό τραγούδι, τις ενώνει και ο κοινός τόπος αφετηρίας τους, η πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην παρέα τους θα βρίσκεται η η τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου και ο ταλαντούχος ερμηνευτής Οδυσσέας Μαυρομάτης και μια ομάδα νέων μουσικών με φρέσκο ήχο και άριστη χημεία.

unnamed (95)

IMAM BAILDI
Στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας τους, με ανανεωμένο από το ανεξάντλητο παρελθόν ρεπερτόριο, οι Imam Baildi επιστρέφουν.
Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka.
Μια δίωρη, καθαρής ενέργειας, συναυλία με τα highlights μιας υπέροχης πενταετίας, που ξεκίνησε σαν ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων μουσικών και δημιουργών που είχαν γαλουχηθεί με εξαιρετικές μουσικές και μετουσιώθηκε στο πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα της νέας γενιάς, περιζήτητο στην χώρα μας αλλά και στα μεγαλύτερα ethnic, και όχι μόνο, festival του κόσμου.
Ανακάτεμα ήχων και πολιτισμών , η νοσταλγία και η συγκίνηση διαδέχεται δυναμικές εξάρσεις όπου η ηλεκτρονική μουσική εναρμονίζεται  με τις κλασσικές φόρμες δίνοντας στα, έτσι κι αλλιώς διαχρονικότατα, τραγούδια μια σύγχρονη  πνοή.

unnamed (94)

Ποντοπόροι

Οι Ποντοπόροι είναι ένα μουσικό σχήμα με μια συνεχή παρουσία στο από το 1998 , που αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα , που πατώντας στην μακραίωνη ιστορία της συνεχίζει να εξελίσσεται, να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της εποχής μας συντροφεύοντας τις στιγμές της ζωής των ποντίων και όχι μόνο.

Ο ήχος των ποντοπόρων είναι αντιπροσωπευτικός της σύγχρονης ποντιακής μουσικής με ένα πλούσιο ηχόχρωμα που αντιπροσωπεύει  ένα μεγάλο φάσμα της ποντιακής μουσικής κουλτούρας. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική κυρίως χορευτική που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα. Φορτίζει συναισθηματικά, προτρέπει σε γλέντι ξεσηκώνοντας ακόμα και τους αμύητους υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.

Στις συναυλίες οι ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους με τραγούδια γενικότερα της Ελληνικής παράδοσης ( Θρακιώτικα  – Σμυρνέικα αλλά και  Λαϊκά )

Κυκλοφορούν δύο δίσκοι τους,”Ρωμάνα” (2009) και “Αρωθυμία” (2011).

Παίζουν: Γιάννης Παλαπουικήδης: Κλαρίνο – Γαβάλ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος: Τύμπανα – Κρουστά, Ηλίας Πίγκας: Σάζι – ούτι – Παντζο, Χρήστος Φωτόπουλος: Κιθάρα, Θόδωρος Σαμορκασίδης: Λύρα – Φωνή, Βασιλική Αστρεινίδου: Λύρα – Βιολί – Φωνή

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – χιλιόμετρα προς ΚΕΡΑΜΩΤΗ
39.8 από Καβάλα,  51.7 από Ξάνθη,  14.9 από Χρυσούπολη,  92.3 από Κομοτηνή,  127 από Σέρρες,  193 από Θεσσαλονίκη,  11.7 από Κρατικό Αερολιμένα Καβάλα
Χάρτης περιοχής ΕΔΩ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ  www.ktelkavalas.gr
Σταθμαρχείο Καβάλας 2510222294
Σταθμαρχείο Θάσσου 2593022162
Σταθμαρχείο Καβάλας 2510223593
Σταθμαρχείο Αθηνών  2105129407
Σταθμαρχείο Χρυσούπολης 2591022415
Σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης 2310595422
Σταθμαρχείο Ελευθερούπολης 2592023222
ΚΤΕΛ Καβάλας TOURS 2510 833744 & 2510 224536

Δρομολόγια Κεραμωτής – Θάσσου εδώ

Λιμεναρχείο Θάσου 2593022106

Λιμεναρχείο Κεραμωτής 2591051204
Εκδοτήριο Λιμένα: 2593023102
Εκδοτήριο Κεραμωτής: 2591051722

Λίγα λόγια για την τοποθεσία
link 1  link 2   link 3

unnamed (93)

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε την Πέμπτη 23 Μαϊου η Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) στο πλαίσιο της καθιερωμένης τριμηνιαίας ενημέρωσης (Trading Statement & Operational Update) προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για στήλη 270 ποδιών καθαρού πάχους υδρογονανθράκων στους σχηματισμούς Abu Madi και BKES-1 στην παραχώρηση Abu Qir στον Κόλπο της Αλεξάνδρειας, η οποία ανακαλύφθηκε με γεώτρηση που εκτελέσθηκε από την θαλάσσια εξέδρα North Abu Qir PII.

H αρχική εκτίμηση είναι ότι η νέα ανακάλυψη περιέχει (Gas Initially In Place) 87-129 δισεκ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο, και προγραμματίζεται να τεθεί στην παραγωγή στη διάρκεια του τρίτου 3μήνου του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Energean τo 2019 ανακάλυψε το κοίτασμα Karish North στην θάλασσα του Ισραήλ, το οποίο από τον Φεβρουάριο είναι ήδη σε παραγωγή. Στη διάρκεια του 2022 ανακάλυψε τα κοιτάσματα Αθηνά, Ζευς, Ερμής και Ηρακλής, με τα δύο πρώτα να αναγνωρίζονται ως μέρος της ανακάλυψης Katlan από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έχει δώσει και την έγκρισή της για την 1 η φάση ανάπτυξης. Το κοίτασμα Katlan είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί και για εξαγωγικούς σκοπούς.

Οι βασικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου και οι προοπτικές για τη συνέχεια

Πέραν της νέας ανακάλυψης, οι κυριότερες εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς και οι προοπτικές για τη συνέχεια έχουν ως εξής:

-Η ημερήσια παραγωγή της περιόδου ήταν 142 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (+49% σε ετήσια βάση), το 82% των οποίων ήταν σε φυσικό αέριο. Η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψή της για ημερήσια παραγωγή μεταξύ 155 και 175 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου για όλο το 2024.

-Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 413 εκατ. δολάρια (+43% σε ετήσια βάση), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAX) ήταν 259 εκατ. δολάρια (+60% σε ετήσια βάση). Η εταιρεία θα διανείμει στις 28 Ιουνίου μέρισμα 0,3 δολ. ανά μετοχή για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

-H ένταση εκπομπών του Scope 1 και του Scope 2 μειώθηκε στα 9 κιλά CO2 ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου, δηλαδή κατά 19% σε ετήσια βάση.

-Το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου Cassiopea, μια από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις φυσικού αερίου στην Ιταλία, αναμένεται να τεθεί στην παραγωγή στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ για τον Αύγουστο έχει προγραμματισθεί η επιβεβαιωτική γέωτρηση στο κοίτασμα Anchois στο Μαρόκο.

-Εντός του Ιουνίου αναμένεται να υποβληθεί η αίτηση για την απόκτηση άδειας αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο.

-Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ.

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε ισχυρά επιχειρησιακά και οικονομικά αποτελέσματα, με αύξηση παραγωγής, εσόδων και EBITDAX σε ετήσια βάση. Στο Ισραήλ, η δραστηριότητά μας παρέμεινε ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με την αναμενόμενη κορύφωση της ζήτησης για φυσικό αέριο το καλοκαίρι να οδηγεί σε μεγιστοποίηση της παραγωγής.

Επιπλέον, είμαστε ευχαριστημένοι για την επιτυχία του γεωτρητικού μας προγράμματος στο Abu Qir στην Αίγυπτο με τη νέα μας ανακάλυψη. Συνεχίζουμε με συνέπεια την μερισματική μας πολιτική και εστιάζουμε στις βασικές επιχειρησιακές μας κατευθύνσεις: αξιόπιστο μέρισμα, βελτίωση δανεισμού, ανάπτυξη και δέσμευσή μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίου θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, παραμένουμε σε εγρήγορση για ευκαιρίες που ταιριάζουν σε αυτές τις κατευθύνσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να
κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά όταν αυτές προκύψουν.

Κοιτώντας μπροστά, έχουμε αρκετά ορόσημα στο χαρτοφυλάκιό μας στην Ιταλία, στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και, βέβαια, στο Ισραήλ, όπου θα ξεκινήσουμε την προμήθεια φυσικού αερίου με βάση το συμβόλαιο που υπογράψαμε πρόσφατα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκίδα | Συνελήφθη η διευθύντρια και υπάλληλοι της εφορίας για διαφθορά

Η Ομάδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πήγε στο κτήριο της ΔΟΥ, βγάζοντας έξω τους πολίτες, ενώ στους υπαλλήλους είπαν να μην κουνηθούν από τις θέσεις τους, μετέδωσε το stereanews.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές από συγκεκριμένα άτομα και έπειτα έψαξαν τα αυτοκίνητά τους. Οι επτά συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

avgi.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συντάξεις χηρείας | Η μείωση 50% μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μηδενισμό των αποδοχών

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές τοποθετείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας του ιδιωτικού τομέα (σε Δημόσιο και ΟΓΑ έχουν γίνει περικοπές την προηγούμενη τετραετία), που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλήρη εξαφάνιση -σε ακραίες περιπτώσεις- των απολαβών που σήμερα έχουν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τον νόμο του 2016 (Κατρούγκαλου) αλλά και την ερμηνευτική εγκύκλιο Τσακλόγλου (τέλος 2023), οι συνταξιούχοι χηρείας θα υποστούν μείωση των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 50%. Και αυτό καθώς μετά το τέλος της τριετίας, στο οποίο ο δικαιούχος της σύνταξης χηρείας λάμβανε το 70%, θα πρέπει τώρα να λάβει το 35% και μόνο όμως του ανταποδοτικού σκέλους της σύνταξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν οι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος, από τη σύνταξη χηρείας που εισπράττουν θα λάβουν το ποσό που υπερβαίνει τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, όπως ξεκαθαρίζει η ερμηνευτική εγκύκλιος Τσακλόγλου.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι όταν ξεκίνησαν οι πρώτες περικοπές (2020), οι αντιδράσεις των συνταξιούχων ήταν έντονες, υποχρεώνοντας μάλιστα τον ΕΦΚΑ να επιστρέψει πίσω τα ποσά που είχαν περικοπεί. Τώρα έρχεται η εφαρμογή του νόμου και για τις συντάξεις χηρείας των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα και, σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου, οι συντάξεις αυτές, εφόσον έχει παρέλθει τριετία από την καταβολή τους, θα περικοπούν ως αποδοχές εις διπλούν.

Δραματικές περικοπές και επιστροφές ποσών

Οπως σωστά επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων), υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να είναι δεκάδες χιλιάδες οι δικαιούχοι που θα τύχουν νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά προς τα δημόσια ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020!

Μπροστά στο σοβαρό αυτό ενδεχόμενο ακόμα και να μηδενιστούν τα ποσά της σύνταξης χηρείας για κάποιους δικαιούχους, το Δίκτυο ζητά να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ζητά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να νομοθετήσει σχετικά ώστε να παραμείνει η καταβολή των συντάξεων χηρείας στο 70% των αρχικών ποσών, εφ’ όρου ζωής του κάθε δικαιούχου, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα άδικο μέτρο που κακώς εφαρμόστηκε σε χιλιάδες συνταξιούχους στο Δημόσιο και στον ΟΓΑ, και στους δικαιούχους αυτούς η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω».

«Δεν μπορεί τώρα να γίνεται περικοπή της παροχής στο όνομα κάποιας δημοσιονομικής εξισορρόπησης» σημειώνει ακόμα το Δίκτυο των συνταξιούχων, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θεσμοθετήθηκε το 2016, εν μέσω Μνημονίων και βαθιάς οικονομικής κρίσης, και η κυβέρνηση «επιδιώκει να υφαρπάξει ένα μέρος του εισοδήματός τους από συνταξιούχους που διαβιούν μόνοι και έχουν απόλυτη ανάγκη την οικονομική ενίσχυση».

avgi.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en