Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 ,[20.30] ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών», συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου.     

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Johannes Brahms Clarinet Sonata Op. 120 no. 2

Françis Poulenc Clarinet Sonata FP184

Claude Debussy Première Rhapsodie

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και ξεκίνησε στα 5 της χρόνια μαθήματα πιάνου. Το 2007 έλαβε το Πτυχίο Πιάνου (τάξη κα. Νίνα Νικολαΐδου) και Αρμονίας (τάξη κα. Λίλλυ Νικολαΐδου) με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο και εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Πιάνου με Καθηγητή τον κ. Λάμπη Βασιλειάδη. Από το 2010 έως το 2011 συμμετείχε στο πρόγραμμα ΕRASMUS και παρακολούθησε μαθήματα με τον Καθηγητή Reinhard Becker στην Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen της Γερμανίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Master of Musical Arts (Piano Performance) με υπεύθυνο καθηγητή τον Dr. Robert Satterlee στο Bowling Green State University, Ohio. Τον Αύγουστο του 2014 εισήχθη στο University of Nebraska‐Lincoln της Αμερικής για το διδακτορικό της στο Piano Performance με υπεύθυνη καθηγήτρια την Dr. Ann Chang, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2017. Το 2016 κέρδισε το βραβείο “Glenn Korff Distinguished Graduate Artist/Scholar Award” και τον “Solo Concerto Competition” συμπράττοντας με την Ορχήστρα του UNL.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses μεταξύ άλλων με τους Steve Glaser (OSU), Thomas Rosenkranz (BGSU), Hideyo Harada (International Artist), Jonathan Biss (Curtis Institute) και Claudio Curro Dossi (Bologna University, Italy). Έχει διδάξει σε Ελλάδα και Αμερική ως βοηθός καθηγητή στο BGSU και στο UNL διδάσκοντας πιάνο σε γκρουπ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στη μουσική δωματίου με έγχορδα, πνευστά και κρουστά καθώς και σε συνεργασίες με τραγουδιστές σε έργα που καλύπτουν όλο το στυλιστικό φάσμα της κλασσικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με το τμήμα θεατρικών σπουδών “Johnny Carson School of Theatre and Film”, το τμήμα χορού, την Ορχήστρα του UNL, ενώ έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις musical στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα, με τελευταία την συμμετοχή στο Musical “Spamalot” των Monty Python στη μουσική διεύθυνση και στο πιάνο. To 2016 συμμετείχε στο Σύνολο Κρουστών του UNL, με το οποίο συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο Κρουστών (Percussive Arts Society International Convention – PASIC 2016) στην Ιντιάνα, Ιντιανάπολις. Μεταξύ άλλων ακούστηκε το έργο του Andy Akiho “to wALk Or ruN in wEst harlem” σε παγκόσμια πρώτη.  Οι συνεργασίες της στη μουσική δωματίου περιλαμβάνουν τους Mr. Paul Silverthorne (Κορυφαίος βιόλα, LSO), Dr. Karl Kraber (Φλάουτο, “Chamber Soloists”, Austin, TX), Dr. John Bailey (Καθηγητής φλάουτου στο UNL), and Dr. Stephanie Zelnick (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας). Από τον Αύγουστο 2017 είναι υπεύθυνη στην πιανιστική συνοδεία στο σεμινάριο “Internationale Musiktage Brache” στη Γερμανία. Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία και Αμερική.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε πολύ μικρή ηλικία στο ωδείο Athenaeum όπου και αποφοίτησε ως πτυχιούχος με τιμητική διάκριση. Το 2008 συνέχισε τις σπουδές του στο ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Σπύρο Μουρίκη, όπου το 2011 έλαβε δίπλωμα με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Βέλγιο, με καθηγητή τον B. Dieltjens στο βασιλικό κονσερβατόριο των Βρυξελλών (Royal Conservatory of Brussels) , ενώ το 2015 αποφοίτησε και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο “ Master In Arts”. Στη συνέχεια για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 έγινε δεκτός σε ειδικό πρόγραμμα σπουδών «Post Graduate In Orchestral Career And Audition Training».

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλαρινέτου και μουσικής δωματίου σε χώρες όπως Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Ελλάδα με διακεκριμένους σολίστ και καθηγητές όπως οι Charles Neidich, Paul Mayer, Alessandro Carbonare, Wolfgang Mayer, Emmanuel Pahud, Francois Leleux, David Cambell, Roland Van Speandock, Rolaend Hendrixcks, John Kruse, Soren Elbo, Henry Paulus αλλά και σε σεμινάρια σύγχρονης μουσικής με τους διεθνούς φήμης συνθέτες Wolfgang Rhim και Heinz Holliger.

Έχει συμπράξει και ηχογραφήσει με την Συμφωνική Ορχήστρα της Αμβέρσας ( De Filharmonie), όπως και με την Ορχήστρα της Σύγχρονης Μουσικής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Από το 2015 συνεργάζεται με την καμεράτα της Αμβέρσας με την οποία έχει ηχογραφήσει και λάβει μέρος στο Klara radio Festival του Βελγίου. Για τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρώτο κλαρινέτο της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη La Monnaie / De Munt “Museum Night Fever” , ενώ το 2010 συνέπραξε στην Κωνσταντινούπολη με την Ελληνο-Τουρκική ορχήστρα για το φεστιβάλ Bosch Genc Klasikciller Instabul Festival από την διεύθυνση του Έλληνα μαέστρου Αναστασίου Συμεωνίδη.

Το 2000 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό όπου και διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο. Από το 2003 έως και σήμερα έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο και Τουρκία και έχει εργαστεί στις φιλαρμονικές του Δήμου Π. Φαλήρου και Καλλιθέας. Έχει συνεργαστεί επίσης με θεατρικές ομάδες όπως η ¨Τέχνη Πάροδος¨ και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου του ιδρύματος Κακογιάννη.

Το 2004 εισήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσικα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναυλιών

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

 

  • Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο            

 

  Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

 

  • Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου

 

   Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018  

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

 

  • Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»                                             

 

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

 

  • Συναυλία «Βιολί και πιάνο». Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά

 

Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.fex.org.gr

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  

Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ.  

Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

Υποστήριξη:

Υπουργείο Πολιτισμού  

Δήμος Ξάνθης    

Δήμος Αβδήρων    

Χορηγός Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132  Ξάνθη, παλιά πόλη Τηλ.25410/25421 fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΞΑΝΘΗ

12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

[20.30] ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών.

Ρεσιτάλ πιάνου «Ρομαντικός έρωτας» Με τον  Λάμπη Βασιλειάδη.              

 

 «Ρομαντικός Έρωτας»

 Το ρεσιτάλ περιηγείται στις φάσεις του Ρομαντικού Έρωτα μέσα από τα κείμενα του Bach ,  Rachmaninoff, Wagner, Tschaikofsky, Chopin .

 Από την έκσταση που προκαλεί η αρχή της ρομαντικής πορείας, στα αγωνιώδη στάδια της μοναξιάς ή της απογοήτευσης ο έρωτας γεννά καινούργια γνώση που μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τον άλλο και ταυτόχρονα με τον ίδιο μας τον εαυτό, μετατρέποντας το πάθος σε αγάπη.

 Η πραγματικότητα της ζωής μετά το ενθουσιώδες ταξίδι γειώνει τις επιλογές καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πράγματα όπως είναι.

 Θα παραμείνουμε προσκολλημένοι όπως ο Φ. Σοπεν στο μοναδικό του έρωτα; Η ο πρίγκηπας θα νιώσει ότι είναι απλά ένα μολυβένιο στρατιωτάκι;

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετατρέποντας το πάθος σε αγάπη.

Η μουσική αναδεικνύει την τρυφερή ατμόσφαιρα με μελαγχολικούς τόνους.

Με την φαντασία οι ακουστικές εικόνες αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά της ανθρώπινης ψυχής.

J.S. Bach ( S. Feinberg μεταγραφή για σόλο πιάνο)

Largo από το κοντσέρτο για όργανο σε Ντό Μείζονα , Νο 5

  1. Rachmaninoff

Παραλλαγές σε ένα θέμα του Chopin , Οp. 22

  1. Rachmaninoff – F. Kreisler

Liebesleid – Liebesfreud

  1. Liszt – R. Wagner

Ο Θάνατος της Ισόλδης

  1. Chopin

Πολωνέζα Op. 61

P.Tschaikofsky – M. Pletnev

Andante Maestoso ( από την Σουίτα Κοντσέρτου του Καρυοθραύστη)

 

Ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Έχει συνολικά 11 βραβεύσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς πιάνου.

Η πλούσια δισκογραφική του δραστηριότητα (17 CD) έχει επανειλημμένα σχολιαστεί από το διεθνή τύπο ( Piano News, Fanfare Magazine, BBC Music Magazine,Listener). Έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες (Φιλαρμονική Πράγας, Thailand Symphony, Fairbnaks Philharmonic, Suk Chamber, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσ/νίκης), ενώ αριθμεί περί τις 600 ατομικές συναυλίες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ως πιανίστας μουσικής δωματίου εμφανίζεται συχνά με διάφορα σύνολα. Είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλλιτεχνικός διευθυντής των Διεθνών Μουσικών Ημερών στο Κίελο της Γερμανίας, ενώ από το 2006 συντονίζει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στη ΓΕΝΙΣΕΑ  και ώρα 20.30

«Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

 

  1. Ρεσιτάλ πιάνου «Ρομαντικός έρωτας». Με τον  Λάμπη Βασιλειάδη.                   

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

 

  1. Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο                            

   Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

 

  1. Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου                    

  Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

 

  1. Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»                                                  

 Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018  

 

  1. Συναυλία «Βιολί και πιάνο». Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά.                           

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 

 Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ. 

 Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

 

Υποστήριξη:

 Υπουργείο Πολιτισμού 

 Δήμος Ξάνθης    

 Δήμος Αβδήρων   

 

Χορηγός Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. 

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132  Ξάνθη, παλιά πόλη  Τηλ.25410/25421   fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες στο τζαμί της Σμίνθης – Κλήθηκε η Αστυνομία

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε την Παρασκευή (12/04) στο τζαμί της Σμίνθης, κατά τη διάρκεια επιλογής του νέου Ιμάμη της περιοχής.

Ο μέχρι πρότινος Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στην ορεινή – και όχι μόνο – ζώνη της Ξάνθης. Ακολούθως, δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Ιμάμη, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν όταν επιχειρήθηκε η παρέμβαση των γνωστών παρακρατικών δομών που συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε (σε περίπτωση που κάποιοι το λησμονούν) ότι στην Ξάνθη – όπως και στη γειτονική Ροδόπη – υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες, με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σχετικά.

Πολίτες της Σμίνθης, που βρίσκονται μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες και τέτοιου είδους λογικές, έσπευσαν να στηλιτεύσουν φυσικά το γεγονός και τα όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ορεινό οικισμό της Ξάνθης, τονίζοντας πως το Τζαμί είναι χώρος πίστεως και λατρείας και τέτοιου είδους εικόνες δεν τιμούν κανέναν, ούτε είναι αποδεκτές.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” στο Μετρό του Συντάγματος

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη, Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα.

Μήνυμα μέσω βίντεο απηύθυνε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει τα προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντας τα στο ευρύ κοινό, αλλά και αντίστροφα στοχεύει στο να δώσει μία ευκαιρία στους παραγωγούς της Περιφέρειας μας να απευθυνθούν σε μία μεγάλη αγορά.

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Συνελήφθη η γυναίκα που χτύπησε ηλικιωμένη για της αρπάξει την τσάντα, με αποτέλεσμα τον θάνατό της

Στη σύλληψη μίας γυναίκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την αρπαγή τσάντας από 75χρονη, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, η δράστις, αφού χτύπησε την 75χρονη άρπαξε την τσάντα της, ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Η δράστις αναζητήθηκε και εντοπίστηκε την ίδια ημέρα από αστυνομικούς, σε περιοχή της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, υπόθεση ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Για την υπόθεση συνελήφθημία ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (10-4-2024) το πρωί στην Ξάνθη, η δράστιδα με άσκηση σωματικής βίας, άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης, ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Στο πλαίσιο άμεσης και επιστάμενης διερεύνησης της υπόθεσης, η δράστιδα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε την ίδια ημέρα από αστυνομικούς, σε περιοχή της Ξάνθης.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθείστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en