Quantcast
Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

10 σημάδια που δείχνουν ότι θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί σας

image_print

Ιδού τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι είναι ο «ένας και ο μοναδικός» και όχι ο «ένας σαν όλους τους άλλους.»

Όταν κάνει αναφορά για το μέλλον, συμπεριλαμβάνεστε κι εσείς σ’ αυτό

Είτε μιλά για τις διακοπές σας (που είναι σε τρεις μήνες από τώρα) είτε για τον μέρος κατοικίας του σε πέντε χρόνια από τώρα, είστε το πρόσωπο εκείνο με το οποίο θέλει να τα ζήσει.

Του αρέσει να μοιράζεται την καθημερινότητά του μαζί σας

Ίσως μένετε μαζί ή απλά περνάτε τα Σαββατοκύριακα σας στο σπίτι του ή στο σπίτι σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς υπάρχουν τα απαραίτητα ρούχα, οδοντόβουρτσες και πυτζάμες στο εκάστοτε σπίτι. Δεν παραλείπετε επίσης να πηγαίνετε για ψώνια μαζί και να μαγειρεύετε το καθιερωμένο δείπνο.

Σας συμβουλεύεται για τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του

Είτε αυτά αφορούν τα οικογενειακά του είτε τα επαγγελματικά του είστε πάντα ο πρώτος άνθρωπός με τον οποίο θέλει να μοιραστεί τους προβληματισμούς του, τις σκέψεις του και τα αισθήματά του. 

Είστε προσκεκλημένη σε οικογενειακές συγκεντρώσεις

Το γεγονός ότι δεν είστε «νόμιμα οικογένεια» δεν σημαίνει ότι σας αντιμετωπίζουν έτσι. Άλλωστε γι’ αυτό είστε πάντα καλοδεχούμενη σε γενέθλια, γιορτές και διακοπές. 

Μιλάει για τα «παιδιά σας»

Δεν έχει σημασία αν στο δεύτερο μισό αυτής της πρότασης λέει ότι θέλει να τα ονομάσει Κωνσταντίνο και Ελένη επειδή έτσι λένε τους δικούς του γονείς. Σημασία έχει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του σκέφτεται να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια μαζί σας.

Κρατάει επαφές με την οικογένεια σας

Και όχι επειδή του το επιβάλλετε εσείς αλλά με δική του πρωτοβουλία.

Προσπαθεί να αποβάλλει όλα όσα σας εκνευρίζουν

Αν για παράδειγμα του έχετε πει ότι είστε ενοχλημένη που δεν βάζει τα πράγματά του στην θέση τους ή ότι αγοράζει υπερβολικά πάρα πολλά gadgets και έχετε παρατηρήσει ότι προσπαθεί να διορθώσει αυτές τις συμπεριφορές, να ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Αγοράσετε μαζί έναν σκύλο

Ή ένα σπίτι! Εντάξει είναι δύο πολύ διαφορετικές δεσμεύσεις αλλά η σκέψη που κρύβεται από πίσω είναι η ίδια: είναι μια κίνηση που δείχνει ότι το μέλλον φαντάζει κοινό. Η διάρκεια ζωής ενός σκυλιού βέβαια, είναι …μικρότερη! 

Τα πράγματά του γίνονται «πράγματά μας»

Όταν αναφέρεται στο κρεβατάκι του για παράδειγμα λέει το «κρεβατάκι μας» ή όταν ξεκινάει η Μουρμούρα και δεν είστε εκεί σας φωνάζει και λέει «Αρχίζει σειρά μας.» Με λίγα λόγια όλα τα δικά του γίνονται δικά σας και το αντίστροφο, βεβαίως.

Εξακολουθεί να προσπαθεί να σας εκπλήξει

Κανείς δεν μπορεί να είναι ρομαντικός όλη την ώρα αλλά τουλάχιστον ο καλός σας προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον και τον ρομαντισμό στην σχέση. Θα σας εκπλήξει λοιπόν με ένα μπουκέτο λουλούδια μια μέρα που δεν το περιμένετε και θα σας στείλει ένα μήνυμα στο κινητό για να σας ζητήσει να βγείτε ραντεβού.

Σας παροτρύνει να επιτύχετε τους στόχους σας

Θέλει να σας βλέπει να εξελίσσεστε και να είστε πραγματικά ευτυχισμένη γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι κι εκείνος ευτυχισμένος. Άλλωστε κανείς δεν θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με κάποιον γκρινιάρη και μίζερο.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Βερνίκια νυχιών: Αποσύρονται λόγω απαγορευμένης ουσίας

Ελλάδα – Απόσυρση γνωστών βερνικιών νυχιών λόγω απαγορευμένης ουσίας – 2026
image_print

Συναγερμός έχει σημάνει στην ευρωπαϊκή αγορά καλλυντικών μετά τον εντοπισμό απαγορευμένης χημικής ουσίας σε γνωστά gel βερνίκια νυχιών, τα οποία αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος Safety Gate, σε δύο βερνίκια νυχιών της OPI εντοπίστηκε η ουσία TPO, δηλαδή Diphenyl(2,4,6-trimethylbenzoyl) phosphine oxide, η οποία δεν επιτρέπεται σε καλλυντικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις, ενώ αναφέρονται και πιθανοί κίνδυνοι για την αναπαραγωγική υγεία και το έμβρυο.

Για τον λόγο αυτό έχει διαταχθεί η απόσυρση των προϊόντων από την αγορά, καθώς και η απαγόρευση περαιτέρω διάθεσής τους σε επίπεδο λιανικής. Η σχετική κοινοποίηση έγινε από τις ιταλικές αρχές.

Τα μέτρα ισχύουν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται ορισμένα προϊόντα να εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά μέσω παλαιών αποθεμάτων ή ανεπίσημων καναλιών διανομής.

Οι καταναλωτές καλούνται να ελέγχουν προσεκτικά τις ετικέτες, τους αριθμούς παρτίδας και τα στοιχεία των προϊόντων που έχουν στην κατοχή τους, αποφεύγοντας τη χρήση προϊόντων που περιλαμβάνονται στις σχετικές ειδοποιήσεις.

Στα επίμαχα προϊόντα που απαγορεύθηκε η πώλησή τους περιλαμβάνεται βερνίκι νυχιών με την ένδειξη Passion 205 F730E.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι γυναίκες κερδίζουν μόνο το 77% του εισοδήματος των ανδρών

image_print

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι γυναίκες κερδίζουν κατά μέσο όρο μόλις το 77% του ετήσιου εισοδήματος των ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούν 15 μήνες και 18 ημέρες για να φτάσουν το ετήσιο εισόδημα που ένας άνδρας κερδίζει σε 12 μήνες.

Τα στοιχεία προέρχονται από τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων 2025 του EIGE, ο οποίος εισάγει νέους δείκτες και ανανεωμένο ρυθμό μέτρησης των αλλαγών.

Η συνολική βαθμολογία της ΕΕ στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων είναι 63,4/100. Από το 2010 η βαθμολογία έχει βελτιωθεί κατά 10,5 μονάδες, ωστόσο, με τον τρέχοντα ρυθμό, η πλήρης ισότητα των φύλων εκτιμάται ότι βρίσκεται τουλάχιστον 50 χρόνια μακριά.

Η διευθύντρια του EIGE, Carlien Scheele, σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Με απλά λόγια, οι γυναίκες εργάζονται δωρεάν για ένα ολόκληρο “φανταστικό τρίμηνο”. Αυτοί οι τρεις μήνες και 18 ημέρες που χάνονται κάθε χρόνο λόγω του μισθολογικού χάσματος είναι άδικοι. Αποτελούν εμπόδιο για την ισότητα και την ανταγωνιστικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ένα «χαμένο τρίμηνο» με κόστος σε όλη τη ζωή

Η έννοια του «φανταστικού τριμήνου» δεν αφορά μόνο τους μισθούς, αλλά έχει σοβαρές επιπτώσεις:

  • στις συντάξεις,

  • στο συνολικό εισόδημα ζωής των γυναικών,

  • στην οικονομική τους ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

Ο Δείκτης παρακολουθεί την πρόοδο σε έξι βασικούς τομείς:

1. Εργασία

Η απασχόληση των γυναικών αυξάνεται, αλλά:

  • λίγες φτάνουν σε διευθυντικές θέσεις,

  • υποεκπροσωπούνται σε ΤΠΕ και επαγγέλματα με υψηλές αποδοχές,

  • η γονεϊκότητα βελτιώνει τις προοπτικές καριέρας των ανδρών, αλλά περιορίζει αυτές των γυναικών.

2. Χρήματα

  • Οι γυναίκες κερδίζουν το 77% των ετήσιων αποδοχών των ανδρών (από 69% το 2015).

  • Οι γυναίκες που ζουν σε ζευγάρια κερδίζουν κατά μέσο όρο 30% λιγότερα από τους συντρόφους τους.

3. Γνώση

Οι νέες γυναίκες υπερτερούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά:

  • κατευθύνονται κυρίως σε επαγγέλματα φροντίδας (εκπαίδευση, υγεία, κοινωνική εργασία),

  • αυτά τα επαγγέλματα είναι συνήθως υποτιμημένα και χαμηλότερα αμειβόμενα,

  • με αποτέλεσμα λιγότερες ευκαιρίες για ηγετικές θέσεις και υψηλές αμοιβές.

4. Χρόνος

Οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται:

  • το μεγαλύτερο μέρος της μη αμειβόμενης φροντίδας (παιδιά, ηλικιωμένοι κ.λπ.),

  • τις οικιακές εργασίες,

κάτι που περιορίζει τη συμμετοχή τους στον ελεύθερο χρόνο και στη δημόσια ζωή.

5. Εξουσία

Ο τομέας που αφορά τη λήψη αποφάσεων σε:

  • πολιτική,

  • οικονομία,

  • κοινωνία,

αποτελεί τον κύριο μοχλό προόδου από το 2020, ωστόσο παραμένει ο τομέας με τη χαμηλότερη βαθμολογία (40,5/100), λόγω επίμονων ανισοτήτων.

6. Υγεία

Ο τομέας με τη υψηλότερη βαθμολογία (86,2/100), αλλά:

  • η πρόοδος έχει σταματήσει,

  • παραμένουν ανισότητες στις συμπεριφορές υγείας και στα έτη υγιούς ζωής, ιδίως για γυναίκες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο,

  • οι άνδρες υστερούν στην υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών (κάπνισμα, αλκοόλ κ.λπ.).

Βία κατά των γυναικών: Σοκαριστικά στοιχεία

Ο Δείκτης καταγράφει ότι η βία κατά των γυναικών παραμένει:

  • διαδεδομένη,

  • υποδηλωμένη,

με 31% των γυναικών να έχουν υποστεί σωματική και/ή σεξουαλική βία στην ενήλικη ζωή τους, με τη μεγαλύτερη έκθεση στις ηλικίες κάτω των 45 ετών.

DNews Widget
Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Ποιοι γονείς δικαιούνται το νέο μηνιαίο voucher 800 ευρώ

image_print
Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο voucher έως 800 ευρώ της ΕΕΤΑΑ.

Ένα νέο επίδομα μέχρι 800 ευρώ αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες σε δικαιούχους γονείς προσφέροντας μια «ανάσα» στα μηνιαία εξόδά τους για προγράμματα και θεραπείες παρέμβασης για τα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές.

Η εν λόγω παροχή εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα Πρώιμης Οικογενειοκεντρικής Παιδικής Παρέμβασης (ΠΠΠ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε γονείς παιδιών ηλικίας έως 6 ετών που παρουσιάζουν αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές ή βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισής τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προβλέπει τη χορήγηση vouchers συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα καλύψουν τουλάχιστον 2.500 παιδιά πανελλαδικά.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα μέχρι 800 ευρώ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γονείς παιδιών:

  • Ηλικίας από 0 έως 6 ετών.
  • Με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή (όπως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, νοητική αναπηρία, γενετικά σύνδρομα, κινητικές ή αισθητηριακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας).
  • Ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης αναπτυξιακών δυσκολιών, βάσει ιατρικής ή ψυχοκοινωνικής αξιολόγησης.

Το ποσό του voucher διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των μηνιαίων συνεδριών:

  • Ηλικίας από 0 έως 6 ετών.
  • Με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή (όπως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, νοητική αναπηρία, γενετικά σύνδρομα, κινητικές ή αισθητηριακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας).
  • Ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης αναπτυξιακών δυσκολιών, βάσει ιατρικής ή ψυχοκοινωνικής αξιολόγησης.

Το ποσό του voucher διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των μηνιαίων συνεδριών:

800 € / μήνα για τουλάχιστον 20 συνεδρίες,

600 € / μήνα για τουλάχιστον 15 συνεδρίες,

400 € / μήνα για τουλάχιστον 10 συνεδρίες.

Τι καλύπτει το voucher

Κάθε voucher αφορά τη χρηματοδότηση συνεδριών πρώιμης παιδικής παρέμβασης που περιλαμβάνουν συμβουλευτική και καθοδήγηση γονέων, ειδικές θεραπείες (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία κ.ά.), υποστηρικτική τεχνολογία, εκπαίδευση στη νοηματική γλώσσα, κινητικότητα και προσαρμογή του παιδιού στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από πιστοποιημένους παρόχους που θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης, το οποίο δημιουργεί η ΕΕΤΑΑ Α.Ε.Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher και το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο σε πιστοποιημένους μη κερδοσκοπικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία, σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, σε Δημοτικές Δομές, σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας και σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών.

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, οι αιτήσεις εγγραφής παρόχων στο Μητρώο θα ανοίξουν το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2025 και θα παραμείνουν ανοιχτές για 15 ημέρες. Μόλις ολοκληρωθούν θα δοθεί η σκυτάλη στις αιτήσεις των γονέων – ωφελούμενων που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου 2025. Τα αποτελέσματα και η μοριοδότηση θα ανακοινωθούν έως το τέλος του 2025, μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων από την ΕΕΤΑΑ.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en