Quantcast
Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

10 απλά μυστικά για όμορφα και υγιή μαλλιά

Όλοι θαυμάζουμε τα όμορφα και υγιή μαλλιά – καθώς προσθέτουν σε μία όμορφη εμφάνιση- και όλοι επιθυμούμε να τα αποκτήσουμε, ή να τα ενισχύσουμε κατά κάποιο τρόπο.

Φυσικά μία ωραία κόμη, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως σωστής διατροφής και περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα. Μερικές φορές όμως, αυτό που χρειάζεται είναι και κάτι απλό και έξυπνο το οποίο θα απογειώσει την εικόνα σας.

Δείτε παρακάτω 10 μικρά μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα των μαλλιών σας:

– Ένα μόνο “χέρι” του σαμπουάν είναι αρκετό για να καθαρίσουν τα μαλλιά σας.

– Μην αφήνετε το σαμπουάν πολύ ώρα στα μαλλιά σας. Δεν θα καθαρίσουν περισσότερο.

– Μην χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση εξειδικευμένα προϊόντα.

–  Μην λούζεστε κάθε μέρα. Δοκιμάστε να ξεπλένετε απλώς τα μαλλιά σας με καθαρό νερό. Μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μία μόνο κρέμα περιποίησης.

– Χρησιμοποιείστε μια μάσκα περιποίησης ειδική για τον δικό σας τύπο μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.

– Μην ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό. Το ιδανικό είναι να λούζεστε με χλιαρό νερό και να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο.

– Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Καταστρέφονται. Θυμηθείτε επίσης να μην φέρνετε τον θερμό αέρα πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.

–  Μην το παρακάνετε με τα σινιόν και τις σφιχτές αλογοούρες. Τα λαστιχάκια και τα τσιμπιδάκια ταλαιπωρούν και σπάνε τα μαλλιά.

– Να κάνετε τακτικά μασάζ με τα ακροδάχτυλά σας στο τριχωτό της κεφαλής για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

– Χρησιμοποιήστε το θαυματουργό έλαιο αργκάν (argan oil). Μια με δυο φορές το μήνα κάντε μια θεραπεία στο σπίτι. Απλώστε το έλαιο αργκάν σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το πρωί τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα: πιο απαλά, πιο λαμπερά, πιο ζωντανά.

Λοιπόν; Βλέπετε, δεν είναι τόσο δύσκολο όπως φαντάζεστε!!!

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Θολά-αχνά χείλη | Η τάση που κυριαρχεί σε όλες τις πασαρέλες

Ητάση των θολών χειλιών (blurred lips) είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται -μια αχνή απόχρωση στα χείλη, που μοιάζει σαν να έχει ξεθωριάσει το κραγιόν μετά από αρκετή ώρα. Αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ένας τρόπος που θα επιτυγχάνατε τη συγκεκριμένη τάση «κατά λάθος», το πραγματικό look -όπως αυτό που κυριαρχεί στις πασαρέλες τον τελευταίο καιρό- απαιτεί λίγη τεχνική. Ειδικά, αν θέλετε να πετύχετε αυτό το αβίαστο αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο. Εξάλλου, το να πετύχετε τα τέλεια ατελή, χρειάζεται δεξιότητα.

«Τα θολά χείλη είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή και η τάση λειτουργεί πολύ καλά για την πασαρέλα, καθώς και για τα editorial μόδας. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το look μπορεί να φορεθεί και σε καθημερινή βάση», εξηγεί στη Vogue India η διάσημη makeup artiste Swarnalekha Gupta.

Ολόκληρη η τάση περιστρέφεται γύρω από το μαλάκωμα των γραμμών των χειλιών, με το χρώμα να είναι έντονο στο κέντρο και σταδιακά να θολώνει και να ξεθωριάζει προς το περίγραμμα των χειλιών.

Πώς να εφαρμόσετε την τάση στα χείλη σας

  • Βήμα 1: Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα κονσίλερ για να διαγράψετε την άκρη των χειλιών και το υπόλοιπο χείλος σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό το σκιερό- θολό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας μια πιο σκούρα απόχρωση κραγιόν, ταμπονάρετε το στο κέντρο των χειλιών σας και αναμείξτε το προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα δάχτυλά σας για να απλώσετε το προϊόν, καθώς η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί καλύτερα για το look.
  • Βήμα 3: Εφαρμόστε ξανά την πιο σκούρα απόχρωση στο κέντρο του στόματός σας. Αυτό εντείνει το δράμα και αυξάνει τη διαβαθμισμένη σκίαση στα χείλη σας. Μην διστάσετε να ταμπονάρετε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο.
  • Βήμα 4Στερεώστε το χρώμα με μια πούδρα -για να εμποδίσετε τη μεταφορά του κραγιόν, η οποία με αυτόν τον τρόπο δεν χαλάει και δεν σπάει τη σκίαση των χειλιών. Απλώς προσθέστε μια δόση ημιδιαφανούς πούδρας setting από πάνω με ένα χαρτομάντιλο και όχι απευθείας, καθώς έτσι θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια.

Continue Reading

ΟΜΟΡΦΙΑ

Ακμή ενηλίκων: 4 αναίμακτες και αποτελεσματικές θεραπείες

Η ακμή, ειδικά όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μας, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο για το δέρμα αλλά για τη διάθεσή μας.

Αν νιώθετε κι εσείς ότι η ακμή και τα σπυράκια σας ταλαιπωρούν, τα νέα που ακολουθούν θα σας αλλάξουν τη διάθεση.

Σπυράκια κόκκινα και λευκά, μαύρα στίγματα, ερεθισμός, «ανώμαλο» δέρμα… Ας το παραδεχτούμε, όποια κι αν είναι η ηλικία μας, μία έξαρση ακμής επηρεάζει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή μας και δυστυχώς δεν «κρύβεται» ούτε με το πιο ακριβό make up! Εάν έχετε βαρεθεί να ψάχνετε πώς θα καλύψετε τα σπυράκια, εάν σας χαλάνε τη διάθεση και σας κάνουν να νιώθετε άβολα στην καθημερινότητά σας, μήπως έχει έρθει η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας! Τα καλά νέα είναι ότι οι θεραπείες για την ακμή είναι πιο απλές και ανώδυνες από ποτέ και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Κι αν χρειάζεστε ένα «ορόσημο» που θα σας δώσει το απαραίτητο boost, σκεφτείτε ότι εάν ξεκινήσετε σήμερα τη θεραπεία, τις γιορτές θα έχετε ένα πολύ πιο υγιές και καθαρό δέρμα!

Η ακμή δεν κοιτάζει ηλικία

Η ακμή είναι ίσως η πιο κοινή δερματική πάθηση και δυστυχώς δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους! Σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Κλίβελαντ, προσβάλλει σχεδόν το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα, περίπου το 50% των γυναικών στη δεκαετία των 20 και το 25% των γυναικών στη δεκαετία των 40 εμφανίζουν ορμονική ακμή. «Παρότι την έχουμε συνδέσει με την εφηβεία, η ακμή είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ενήλικες, γυναίκες και άντρες. Κάποιοι, μάλιστα, μπορεί να αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους πρόβλημα ακμής, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την δυσφορία τους γι’ αυτή την κατάσταση», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

«Γιατί έβγαλα πάλι σπυράκια;»

Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει στην καθημερινότητά σας… Πριν από μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, θα «πεταχτεί» ένα σπυράκι! Εάν έχετε καθυστέρηση, να το πάλι το σπυράκι! Μπαίνετε στην εμμηνόπαυση και τα νεύρα σας είναι στα κόκκινα; Το ίδιο και τα σπυράκια! Αυτό που πιθανότατα βιώνετε, επιβεβαιώνει τα ευρήματα των ειδικών σχετικά με τα αίτια της ακμής. Οι ορμόνες και ειδικά οι διακυμάνσεις τους κατά τον εμμηνορροïκό κύκλο, την εγκυμοσύνη, τη λοχεία και την εμμηνόπαυση καθώς και το άγχος έχουν βρεθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην έξαρση της ακμής, ενώ ορισμένα φάρμακα και νοσήματα μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στην εμφάνισή της σε ενήλικες.

Υπάρχει λύση;

Ναι, υπάρχει θεραπεία για την ακμή και μάλιστα όχι μόνο μία αλλά περισσότερες, οι οποίες είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά μπορούν να «καθαρίσουν» το δέρμα, να εξαλείψουν τα παθογόνα βακτήρια, ακόμη και να σβήσουν παλιές ουλές! Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως ισχύει, αρκεί να εμπιστευτείτε τον δερματολόγο!

Προτού, βέβαια, φτάσουμε στη θεραπεία προηγείται η διάγνωση. «Η διάγνωση της ακμής είναι κυρίως κλινική. Ο έμπειρος δερματολόγος εξετάζοντας το δέρμα μπορεί να καταλήξει στη διάγνωση των στοιχειωδών βλαβών της ακμής, είτε αυτές είναι μικρές κύστες, φαγέσωρες κλειστοί ή ανοιχτοί, είτε είναι βλατίδες, κόκκινα και φλεγμονώδη στοιχεία που αποτελούν την ενεργό ακμή. Το επόμενο βήμα μετά τη διάγνωση είναι η κατάρτιση ενός θεραπευτικού πλάνου που επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο της ακμής»,  τονίζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Θεραπείες για ακμή: Τι να περιμένετε

Εάν αποφασίσατε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, οι παρακάτω θεραπείες δεν είναι απλά αποτελεσματικές αλλά είναι αυτό που χρειάζεστε για να δείτε ένα πιο «καθαρό» και λαμπερό πρόσωπο στον καθρέφτη σας τις φετινές γιορτές!

Δερματολογικός καθαρισμός προσώπου & HydraBeauty

Ο βαθύς καθαρισμός είναι η σταθερή αξία για τη θεραπεία της ακμής, αφού τα αποτελέσματά του είναι εμφανή από τις πρώτες μέρες μετά την επίσκεψη στο δερματολογικό ιατρείο. Είναι ιδανική επιλογή εάν σας ταλαιπωρούν μαύρα στίγματα και λευκοί, κλειστοί φαγέσωρες, αλλά και για την ενεργό ακμή, δηλαδή τα κόκκινα σπυράκια με πύον. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και προσφέρει στο δέρμα σας βαθύ καθαρισμό των πόρων από το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα κατάλοιπα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που συμβάλλουν στη δημιουργία φλεγμονών.

Κι αν θέλετε εκτός από καθαρισμό να προσφέρετε στο δέρμα σας ενυδάτωση και ανανέωση, επιλέξτε το HydraBeauty. Πρόκειται για μία «πολυθεραπεία» σε οχτώ βήματα που συνδυάζει υδροδερμοαπόξεση, ραδιοσυχνότητες, φωτοδυναμική θεραπεία και άλλες τεχνολογίες για να επιτύχει βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση, αναζοωγόνηση και σύσφιξη του δέρματος!

Φωτοδυναμική θεραπεία 

Πιθανότατα έχετε διαπιστώσει ήδη στην πράξη ότι ο ήλιος βοηθάει να μειωθούν τα σπυράκια στο πρόσωπό σας. Στη δύναμη του φωτός βασίζεται και η φωτοδυναμική, μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ενεργό ακμή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι κατά της ακμής δύο διαφορετικά κύματα φωτός, το μπλε που αποστειρώνει το δέρμα από το βακτήριο της ακμής και το κόκκινο που ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Ακόμη και μετά από μία μόνο συνεδρία το δέρμα σας αρχίζει να θεραπεύεται και περιορίζονται σημαντικά τα καινούργια σπυράκια και οι φλεγμονές. Το όνειρο για καθαρό δέρμα τις γιορτές έρχεται πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα!

Χημικά peeling

Σκέφτεστε καμιά φορά όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη ότι θα θέλατε «καινούργιο» δέρμα; Αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν τα χημικά peeling που μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, να εφαρμοστούν παράλληλα με τον καθαρισμό και τη φωτοδυναμική θεραπεία! Τα peeling αυτά δρουν συμπληρωματικά στις παραπάνω θεραπείες, αφαιρώντας με ήπιο τρόπο την ταλαιπωρημένη εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από μερικές ημέρες και είναι εντυπωσιακό, καθώς βελτιώνουν την εικόνα της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην «ανάδυση» ενός πιο φρέσκου και υγιούς δέρματος.

Φαρμακευτική θεραπεία ακμής

«Η θεραπεία της ακμής με φάρμακα διαρκεί πολλούς μήνες και έχει πολλές παρενέργειες», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα. «Η φωτοδυναμική θεραπεία, ο καθαρισμός και τα χημικά peeling είναι ιδανικές επιλογές για όσους θέλουν να αποφύγουν τη φαρμακευτική αγωγή ή για όσους δεν μπορούν να τη λάβουν εξαιτίας χρόνιων παθήσεων ή επειδή λαμβάνουν ήδη άλλα φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή τη λοχεία, χωρίς περιορισμούς και παρενέργειες».

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα 

Αναρωτιέστε εάν προλαβαίνετε να δείτε διαφορά στην ποιότητα του δέρματος και την ένταση των βλαβών της ακμής μέχρι τις γιορτές; «Συνήθως από τη δεύτερη εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας σταματούν οι νέες φλεγμονές και ερεθισμοί και το δέρμα είναι ήδη πιο καθαρό και πιο ήρεμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δείτε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι να ακολουθήσετε τη θεραπεία για το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που θα θέσει ο γιατρός, που είναι περίπου 3 με 4 μήνες και φυσικά να ακολουθήσει συντήρηση με τις κατάλληλες θεραπείες», καταλήγει η Δρ. Τσιατούρα.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φερουλικό οξύ | Το μυστικό για λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα

Εδώ και χρόνια, οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας και οι δερματολόγοι μιλούν συνεχώς για τα οφέλη των αντιοξειδωτικών, με σημαντικότερα όλων την ικανότητά τους να προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης, του μπλε φωτός και της υπεριώδους ακτινοβολίας

Τα περισσότερο γνωστά από τα αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C, το πράσινο τσάι, η ρεσβερατρόλη και η νιασιναμίδη, ενώ τον τελευταίο καιρό γίνεται ιδιαίτερος λόγος και για το φερουλικό οξύ.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το InStyle πρόκειται για ένα συστατικό ιδιαιτέρως αγαπητό για τον περιορισμό της φωτοβλάβης και της πρόωρης γήρανσης, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για τη φωτεινότητα και την εξάλειψη των δυσχρωμιών.

Τι είναι το φερουλικό οξύ;

Αν και η λέξη οξύ μπορεί να είναι απωθητική και να ακούγεται σαν ένα απαγορευτικό για την περιποίηση της επιδερμίδας, το φερουλικό οξύ -το οποίο προέρχεται από τα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών- λειτουργεί καλά στους κόκκινους και ροζ υποτόνους του δέρματος, βελτιώνει την εμφάνιση του θαμπού δέρματος και μειώνει την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης.

Επιπλέον, το φερουλικό οξύ φαίνεται να έχει τόσο αντιφλεγμονώδεις όσο και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες. «Χρησιμοποιείται συχνά σε ορούς και κρέμες λόγω της δυνατότητάς του να ενισχύει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα άλλων αντιοξειδωτικών, όπως οι βιταμίνες C και Ε», λένε οι Marisa και Adriana Martino, αισθητικοί και συνιδρυτές του SKINNEY Medspa.

Και, «ως αντιοξειδωτικό, το φερουλικό οξύ βοηθά στην επισκευή και προστασία των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος», εξηγεί η Roberta Del Campo, δερματολόγος και ιδρύτρια του Del Campo Dermatology.

Πώς το φερουλικό οξύ ωφελεί το δέρμα

Το φερουλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στη βελτίωση των καφέ κηλίδων και στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες. Πώς; Καταπολεμά τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή και να προκαλέσουν βλάβη στο DNA, σύμφωνα με την Kseniya Kobets, δερματολόγο και διευθύντρια καλλυντικής δερματολογίας στο Montefiore Advanced Care.

Με τη θωράκιση του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, το φερουλικό οξύ μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα του δέρματος και την παροχή κολλαγόνου και ελαστίνης, ώστε να διατηρείται υγιές και να προλαμβάνονται τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Επιπλέον, η χρήση φερουλικού οξέος στο δέρμα μειώνει σταθερά τη φλεγμονή για να βοηθήσει στην πρόληψη των ξεσπασμάτων ακμής. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συστατικό σε περιοχές με ερυθρότητα, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, ακόμα και σε καφέ κηλίδες που σχετίζονται με το μέλασμα.

Πώς να ενσωματώσετε το φερουλικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Η προσθήκη φερουλικού οξέος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι εύκολη, καθώς τα περισσότερα προϊόντα φερουλικού οξέος είναι, επίσης, σχεδιασμένα με άλλα αντιοξειδωτικά για εύκολη εφαρμογή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό με φερουλικό οξύ, και να το συνδυάζετε ιδιαίτερα καλά με τις βιταμίνες και Ε. «Γνωρίζουμε ότι το φερουλικό οξύ μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού αυξάνοντας τον δείκτη προστασίας όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αυτές τις δύο βιταμίνες», λέει ο Δρ. Del Campo.

Ωστόσο, κάθε συστατικό περιποίησης του δέρματος δεν είναι ιδανικό για να συνδυαστεί με το φερουλικό οξύ, όπως για παράδειγμα τα οξέα απολέπισης. «Μπορούν να αλλάξουν το υπάρχον pH και να κάνουν το φερουλικό οξύ λιγότερο αποτελεσματικό», λέει ο Dr. Del Campo.

Εντωμεταξύ, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της αντιγήρανσης, η ανάμειξη ρετινόλης με φερουλικό οξύ θεωρείται ασφαλής και μπορείτε να βρείτε ακόμη και προϊόντα περιποίησης που περιέχουν και τα δύο, συστατικά.

Παρόλα αυτά, όταν αναζητάτε ένα καλό προϊόν περιποίησης με φερουλικό οξύ για το δέρμα, ο Dr. Del Campo προτείνει ένα προϊόν σε περιεκτικότητα φεουλικού οξέος 0,5% έως 1%. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν ορό ή μια ενυδατική κρέμα με φερουλικό οξύ είναι να κοιτάξετε τον κατάλογο των συστατικών στο πίσω μέρος του μπουκαλιού και να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται προς την κορυφή. Επίσης, επιλέξτε αυτά που βρίσκονται σε συσκευασία που προστατεύει από το φως και την έκθεση στον αέρα, καθώς το φερουλικό οξύ μπορεί να οξειδωθεί.

Με τα αντιοξειδωτικά, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε βελτιώσεις στο δέρμα αμέσως. Ο Dr. Kobets εκτιμά ότι μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φερουλικό οξύ, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες έως μήνες για να δείτε αποτελέσματα, ανάλογα με το βαθμό της ηλιακής βλάβης και της χρωστικής στο δέρμα. Το πλεονέκτημα; Αξίζει να περιμένετε.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en