Connect with us

ΘΑΣΟΣ

1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων | «Κλειστό» λόγω… υγρασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Tη συνέχιση της αποχής των παιδιών τους τα οποία φοιτούν στο 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων από τα μαθήματά τους αποφάσισαν οι γονείς τους, βλέποντας, προς απογοήτευσή τους, ότι τα αιτήματά τους δεν έγιναν αποδεκτά, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστα Μπαντίκο.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου, (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας Νέα Εγνατία) σημειώνει ότι τα 37 νήπια μοιράστηκαν σε δυο τάξεις, όμως αιφνιδίως ενημερώθηκαν οι γονείς ότι δε θα φοιτούσαν στο παλιό νηπιαγωγείο του χωριού, για τον λόγο ότι αυτό προορίζονταν για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού. Τα παιδιά θα μεταφέρονταν σε δυο αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου των Λιμεναρίων. Από την ημέρα όμως του Αγιασμού οι γονείς διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες διδασκαλίας δεν ήταν οι επιθυμητές.

Όπως αναφέρει μητέρα νηπίου, οι αίθουσες μύριζαν υγρασία (σημάδια της υγρασίας είναι ορατά και στις φωτογραφίες), δε διέθεταν τον στοιχειώδη εξοπλισμό νηπιαγωγείου, παιχνίδια, γραφική ύλη κλπ, η τουαλέτα βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τις αίθουσες, και το κυριότερο, η αυλή του Δημοτικού Σχολείου δεν είχε περίφραξη. Μετά από αυτήν την εικόνα την οποία αντίκρισαν, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν για τα μαθήματά τους, έως ότου έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι τα παιδιά τους θα μεταφέρονταν σε άλλες αίθουσες διδασκαλίας. Εν τω μεταξύ, με δική τους πρωτοβουλία έκαναν μια παρέμβαση σε μια τουαλέτα του σχολείου, τοποθετώντας δυο λεκάνες.

Όταν, λοιπόν, πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 ανέστειλαν στην αποχή και οδήγησαν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά τους θα έκαναν μάθημα στις ίδιες αίθουσες και μάλιστα ο κ. Μπαντίκος τούς είπε ότι είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε άλλες αίθουσες. Οι γονείς σήμερα διαμαρτύρονται και δηλώνουν ότι αισθάνονταιπολλαπλά θιγόμενοι, επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα και προτίθενται να παραστούν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και να επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων

Πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες, όπου το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου, δεν είναι σε θέση λειτουργίας. Απ΄την ημέρα του Αγιασμού, οι αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες για ηλικίες νηπίων, με κυρίαρχο πρόβλημα της τουαλέτας. Ωστόσο η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στην κινητοποίηση των γονέων.

Καθώς το κτήριο του νηπιαγωγείου εκτοπίστηκε από το παλιό στο οποίο στεγαζόταν, τα παιδιά βρέθηκαν για φέτος σε δυο αίθουσες του δημοτικού σχολείου, χωρίς αυτόνομες τουαλέτες και νιπτήρες. Η απόσταση μεταξύ των τάξεων και της τουαλέτας, είναι αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα τα νήπια να μη μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλο πρόβλημα και η έλλειψη αύλειου, περιφραγμένου χώρου, σε συνδυασμό με την αποχή παιδικής χαράς και με τεράστιο κίνδυνο ανάμειξης τους με μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ακατάλληλο το εκπαιδευτικό οίκημα.

Το εν λόγω θέμα, δημιουργήθηκε κατά τα μέσα καλοκαιριού, δίχως τη σωστή ενημέρωση των γονέων και τη παραμικρή προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για ανατροπή ή βελτίωση της κατάστασης. Η αποχή των μαθητών από τις 12/09 έως και τις 21/09, έπειτα από απόφαση των γονέων, εξαιτίας των ανισόρροπων συνθηκών μέσα και έξω από το κτήριο, οδήγησε τους αρμόδιους στο να υποσχεθούν προφορικώς λύσεις, οι οποίες τελικά δε γίνανε πράξεις. Απόφαση των γονέων είναι πως η αποχή των μαθητών θα συνεχιστεί, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους. Δηλαδή, πρωτίστως να λυθεί το πρόβλημα της τουαλέτας, η περίφραξη αύλειου χώρου και η έναρξη διαδικασίας για ένα μόνιμο χώρο, όπου θα στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου.

Καταγγελία και από το ΚΚΕ Θάσου

Την κατάσταση των αιθουσών του σχολείου επισημαίνει και το ΚΚΕ Θάσου με ανακοίνωσή της, ζητώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία επισήμαναν οι γονείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Φίλοι γονείς,
για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της παιδείας είτε από τη μεριά της κεντρικής κυβέρνησης είτε από την τοπική διοίκηση.

Το νηπιαγωγείο Λιμεναρίων δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργεία του παρόλλο που έχουν περάσει σχεδόν 3 εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά την μεταφορά του από το κτίριο που στεγαζόταν έγινε προσπάθεια να μετεγκατασταθεί στο δημοτικό σχολείο. Σε έναν χώρο όμως ακατάλληλο για νήπια λόγω απομακρισμένων τουαλετών και έλλειψης αφτόνομου χώρου προαυλισμού.

Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστικε το πρόβλημα στη διάρκεια του καλοκαιριού χορτάσαμε από υποσχέσεις. Τελικά τίποτα δεν έγινε στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Η δημοτική αρχή άφησε το πρόβλημα να οριμάσει ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων και να αποδεχθούμε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Φίλοι γονείς,
σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για σχολεία με σωστές υποδομές για τα παιδιά μας, που να μορφώνουν και να δημιουργούν ολοκληρωμένους ανθρώπους για την κοινωνία του αύριο. Τέτοια προβλήματα δημιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Δεν είναι η αδιαφορία κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Με κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζουν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και με λόγια και με πράξεις. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που δεν περισσεύουν και πολλά για επίλυση λαικών προβλημάτων.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που στερεί από τα παιδιά μας τη μόρφωση με σωστές υποδομές βάση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα απαντάμε με συλλογικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών σε σύγκρουση με αυτές τις πρακτικές.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεση επίλυση του προβλήματος με την απόσταση των τουαλετών.
  • Άμεση περίφραξη χώρου για τον προαβλισμό των νηπίων.
  • Να καταρτηστεί σχέδιο για νέο κτίριο που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας | Αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων της Θάσου μέσω de minimis

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την αποζημίωση μέσω de minimis των πληγέντων κτηνοτρόφων από τη φωτιά του 2016 στο νησί της Θάσου.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Κύριε υπουργέ,

Τον Σεπτέμβριο του 2016, το νησί της Θάσου βίωσε τη δοκιμασία της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των βοσκοτόπων του. Η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνούς, πού δημιούργησαν πολλές εστίες ταυτόχρονα και προξένησε πολλές σοβαρές ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε ζωοτροφές, αλλά κυρίως, στη ψυχολογία των κτηνοτρόφων που έχουν απομείνει στο νησί. Οι αποζημιώσεις ελάχιστες, σε σχέση με τη ζημιά που προκλήθηκε και οι κτηνοτρόφοι, για ακόμα μία φορά, έρμαια της γραφειοκρατίας και του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α.

Η κυβερνητική παρέμβαση, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, ήταν άμεση. Μέσα σε διάστημα 45 περίπου ημερών, οι κτηνοτρόφοι που επλήγη ο πραγματικός τους βοσκότοπος από τη φωτιά, αποζημιώνονται μέσω de minimis. Η καταγραφή των πληγέντων έγινε σε συνεργασία της Δ.Α.Ο.Κ. Καβάλας, του Δήμου Θάσου και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, με προσπάθεια να καταγραφούν μόνο οι πραγματικοί δικαιούχοι. Παρά τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε το ΥΠ.Α.Α.Τ., η πρώτη καταγραφή ήταν ελλιπής. Οι πρώτοι 50 δικαιούχοι πληρώνονται άμεσα για το 2016. Για το 2017 πληρώνονται 55 κτηνοτρόφοι. Ο Δήμος Θάσου αποστέλλει συμπληρωματική κατάσταση με 25 κτηνοτρόφους, που δε συμπεριλήφθηκαν στη δεύτερη πληρωμή. Αναμένοντας την τρίτη πληρωμή για το 2018, είχαμε τη διαβεβαίωση μέσω των τοπικών βουλευτών, ότι θα συμπεριληφθούν όλοι οι δικαιούχοι στην πληρωμή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αυτή η πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, ο λόγος της μη πληρωμής των πληγέντων κτηνοτρόφων, είναι η απόφαση του ΥΠ.Α.Α.Τ. να τους αποζημιώσει μόνο για δύο έτη. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Το κόστος των ζωοτροφών στο νησί, είναι τριάντα τοις εκατό υψηλότερο από το ηπειρωτικό μέρος του Νομού. Επιχειρώντας να βοσκήσουν τα ζώα τους στις καμένες εκτάσεις, βρίσκονται υπόδικοι κι απειλούμενοι με βαριά πρόστιμα, λόγω της απαγόρευσης βόσκησης που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Τι μπορούν, όμως, να πράξουν, από τη στιγμή που οι εκτάσεις αυτές, συμπίπτουν με τις σταυλικές τους εγκαταστάσεις, ή βρίσκονται στο δρόμο για τις κοινόχρηστες ποτίστρες; Να εγκαταλείψουν την κτηνοτροφία; Να εγκαταλείψουν κι αυτοί το νησί και να φύγουν στο εξωτερικό; Η κτηνοτροφία στο νησί της Θάσου βρίσκεται σε συνεχή φθίνουσα πορεία. Από τους βασικότερους συντελεστές της οικονομίας του νησιού, πριν από μερικά χρόνια, κινδυνεύει σήμερα με εξαφάνιση. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του ΥΠ.Α.Α.Τ., για την αποζημίωση μέσω de minimis, των πληγέντων κτηνοτρόφων. Επίσης, ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ανόρθωσης της κτηνοτροφίας της Θάσου κι ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων του νησιού, για τα χρόνια που ισχύει η απαγόρευση βόσκησης. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Η ομιλία του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη μετά την ορκωμοσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ομιλία Δημάρχου Θάσου
Λευτέρη Κυριακίδη

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι ξεκινούμε σήμερα την νέα πορεία του τόπου μας.Οι πολίτες επέλεξαν μια νέα διοίκηση με νέα οπτική, δυναμική και νέους ρυθμούς.Θέλω να ευχαριστήσω από το βήμα αυτό τους Θάσιους πολίτες για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν.Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.Με
συγκροτημένη στρατηγική υπεύθυνο πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχέδιο.

Νέα διοίκηση σημαίνει νέα αντίληψη νέα νοοτροπία.Δεν είμαστε δογματικοί και δεν διεκδικούμε το αλάθητο,είμαστε ανοικτοί σε κάθε γόνιμη πρόταση.Υποδεχόμαστε θετικά κάθε ιδέα που υπηρετεί το συλλογικό κοινωνικό συμφέρον.Νέα διοίκηση σημαίνει διοίκηση με τόλμη και αποφασιστικότητα με οδηγό την δικαιοσύνη και την αξιοσύνη.Με σεβασμό σε κάθε πολίτη ότι και αν αυτός ψήφισε…

Μια διοίκηση όλων των Θασίων

Στο ξεκίνημα του νέου αυτού κύκλου οφείλουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι με προσήλωση στο κοινό συλλογικό μας μέλλον.Η επιλογή της διαίρεσης είναι ο δρόμος της αδράνειας.Ενώ η επιλογή
της σύνδεσης και της συναίρεσης είναι ο δρόμος της Δημιουργίας της προόδου και της εξέλιξης.Η Θάσος μπορεί να προχωρήσει ποιο γρήγορα και να φτάσει ποιο ψηλά.Οι πολίτες της Θάσου μπορούμε περισσότερα και μπορούμε και καλύτερα.Δεν ζητούμε περίοδο χάριτος, ζητούμε όμως από όλους τους πολίτες συστράτευση στην μάχη ενάντια στα προβλήματα.Συστράτευση για την αξιοποίηση των ευκαιριών που ξανά ανοίγονται μπροστά μας.

“Δεν ζήτω σιωπή από κανέναν”..
Ζητούμε την κριτική και περιμένουμε τις προτάσεις τους.

Δεν πρόκειται να μπούμε σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις με κανέναν.Οι Θάσιοι πολίτες
όμως δικαιούνται να μάθουν ολόκληρη την αλήθεια όπως άλλωστε δικαιούνται να
μαθαίνουν την αλήθεια σε κάθε περίπτωση.Γι αυτό θα γίνεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Είναι ο βασικός όρος και η προϋπόθεση για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και δήμου. Είναι βασική επιδίωξη μας.Επιδιώκουμε και θέλουμε το γόνιμο διάλογο, τι συμμετοχή και την σύμβαση. Ακούμε όλες τις πολίτικες δυνάμεις, όλους τους πολίτες, ακούμε την κοινωνία.

Προχωράμε μπροστά με νέους ρυθμούς και νέα ταχύτητα.

Προχωράμε με την πεποίθηση ότι η Θάσος μπορεί να κερδίσει την εποχή που έρχεται.Η
Θάσος κυρίες και κύριοι είμαι βεβαίως ότι μπορεί να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον.

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

BUSINESS-STORIES

Σαρωτικοί έλεγχοι για αδήλωτη εργασία από σήμερα σε Θάσο και Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι, σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, ξεκινούν από αύριο με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζονται το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους των εργοδοτών, αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα του υπουργείου και μία από τις πλέον κρίσιμες συνιστώσες στη συνολική ιεράρχηση του κυβερνητικού έργου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ακολούθως, αποφασίστηκε:

 

α. Η περαιτέρω στόχευση των προγραμματισμένων ελέγχων, μέσω της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των αναγγελιών προσλήψεων και απολύσεων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ώστε να εντοπιστούν οι επιχειρήσεις με αποκλίνουσα συμπεριφορά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο.

β. Η επέκταση της περιόδου εντατικοποίησης των ελέγχων, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, με στόχο οι έλεγχοι να ξεπεράσουν τις 18.000, με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

 

Παράλιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.
Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο Θάσο και Ικαρία).
Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος).
Νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Νάξος, Κουφονήσια, Πάρος, Αντίπαρος, Άνδρος, Κέα, Σύρος, Τήνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κύθνος, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σύμη, Σαντορίνη, Ίος, Μύκονος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος).
Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Μάταλα, Ελούντα, Μάλια, Στυλίδα, Νεάπολη, Μοίρες, Αγ. Πελαγία, Πλακιάς, Κεραμόκαμπος, Τσούτσουρας, Στάλος, Αγία Μαρίνα, Τυμπάκι, Γούβες, Πάνορμο, Βάι, Καστέλι, Αρκαλοχώρι, Πισκοπιανό, Πλακιάς).
Νησιά Ιονίου (Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξούς).
Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας (παραλιακή ζώνη Λάρισας και Μαγνησίας), Κ. Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία,) και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Καβάλα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της εντατικοποίησης των επιτόπιων ελέγχων, που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, με την ανάληψη των καθηκόντων τον Ιούλιο και διαπιστώθηκε η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ, μετά τη σχετική χαλάρωση που παρατηρήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

«Τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ, παρακολουθούν συνεχώς και στηρίζουν το έργο των Επιθεωρητών των ΠΕΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι κοινωνικά ανεύθυνες πρακτικές μερικών επιχειρήσεων ούτε ακόμη και τα απαράδεκτα περιστατικά συμπεριφορών εκ μέρους ασυνείδητων εργοδοτών, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των ελεγκτών για την προστασία των εργαζομένων, του ασφαλιστικού συστήματος και των ίδιων των συνεπών επιχειρήσεων, από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τα πορίσματα των παραπάνω ελέγχων, όπως και αυτών της Επιθεώρησης Εργασίας, πέραν της επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, θα αξιοποιηθούν ιδιαιτέρως και προς μία διαφορετική, θετική αυτή τη φορά, κατεύθυνση. Οι υποδειγματικοί εργοδότες θα αποτελέσουν τη “μαγιά” για τη συγκρότηση του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραβευθεί η άσκηση μίας κοινωνικά υπεύθυνης και υγιούς επιχειρηματικότητας, με επίκεντρο το σεβασμό στην ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία, στον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του», όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών στη Θάσο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη σύλληψη ενός 38χρονου προέβησαν, μεσημβρινές της Δευτέρας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας / Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στον ανωτέρω, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «ΣΚΑΛΑ ΜΑΡΙΕΣ» Θάσου,  με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ”ΔΙΑΣ”, παρέδωσε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε διαφανή νάιλον συσκευασία  μικτού βάρους 34,2 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπος έλεγχος στην  οικία του 38χρονου, όπου βρέθηκαν τα παρακάτω: μία (01) νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 58,7 γραμμαρίων, μία (01) νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων, μία (01) νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γραμμαρίων, μία (01) νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1,0 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και έντεκα (11) σπόρους ινδικής κάνναβης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ