Connect with us

ΘΑΣΟΣ

1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων | «Κλειστό» λόγω… υγρασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Tη συνέχιση της αποχής των παιδιών τους τα οποία φοιτούν στο 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων από τα μαθήματά τους αποφάσισαν οι γονείς τους, βλέποντας, προς απογοήτευσή τους, ότι τα αιτήματά τους δεν έγιναν αποδεκτά, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστα Μπαντίκο.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου, (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας Νέα Εγνατία) σημειώνει ότι τα 37 νήπια μοιράστηκαν σε δυο τάξεις, όμως αιφνιδίως ενημερώθηκαν οι γονείς ότι δε θα φοιτούσαν στο παλιό νηπιαγωγείο του χωριού, για τον λόγο ότι αυτό προορίζονταν για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού. Τα παιδιά θα μεταφέρονταν σε δυο αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου των Λιμεναρίων. Από την ημέρα όμως του Αγιασμού οι γονείς διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες διδασκαλίας δεν ήταν οι επιθυμητές.

Όπως αναφέρει μητέρα νηπίου, οι αίθουσες μύριζαν υγρασία (σημάδια της υγρασίας είναι ορατά και στις φωτογραφίες), δε διέθεταν τον στοιχειώδη εξοπλισμό νηπιαγωγείου, παιχνίδια, γραφική ύλη κλπ, η τουαλέτα βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τις αίθουσες, και το κυριότερο, η αυλή του Δημοτικού Σχολείου δεν είχε περίφραξη. Μετά από αυτήν την εικόνα την οποία αντίκρισαν, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν για τα μαθήματά τους, έως ότου έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι τα παιδιά τους θα μεταφέρονταν σε άλλες αίθουσες διδασκαλίας. Εν τω μεταξύ, με δική τους πρωτοβουλία έκαναν μια παρέμβαση σε μια τουαλέτα του σχολείου, τοποθετώντας δυο λεκάνες.

Όταν, λοιπόν, πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 ανέστειλαν στην αποχή και οδήγησαν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά τους θα έκαναν μάθημα στις ίδιες αίθουσες και μάλιστα ο κ. Μπαντίκος τούς είπε ότι είναι αδύνατο να μεταφερθούν σε άλλες αίθουσες. Οι γονείς σήμερα διαμαρτύρονται και δηλώνουν ότι αισθάνονταιπολλαπλά θιγόμενοι, επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα και προτίθενται να παραστούν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και να επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων

Πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες, όπου το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου, δεν είναι σε θέση λειτουργίας. Απ΄την ημέρα του Αγιασμού, οι αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες για ηλικίες νηπίων, με κυρίαρχο πρόβλημα της τουαλέτας. Ωστόσο η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στην κινητοποίηση των γονέων.

Καθώς το κτήριο του νηπιαγωγείου εκτοπίστηκε από το παλιό στο οποίο στεγαζόταν, τα παιδιά βρέθηκαν για φέτος σε δυο αίθουσες του δημοτικού σχολείου, χωρίς αυτόνομες τουαλέτες και νιπτήρες. Η απόσταση μεταξύ των τάξεων και της τουαλέτας, είναι αρκετά μεγάλη, με αποτέλεσμα τα νήπια να μη μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλο πρόβλημα και η έλλειψη αύλειου, περιφραγμένου χώρου, σε συνδυασμό με την αποχή παιδικής χαράς και με τεράστιο κίνδυνο ανάμειξης τους με μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ακατάλληλο το εκπαιδευτικό οίκημα.

Το εν λόγω θέμα, δημιουργήθηκε κατά τα μέσα καλοκαιριού, δίχως τη σωστή ενημέρωση των γονέων και τη παραμικρή προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για ανατροπή ή βελτίωση της κατάστασης. Η αποχή των μαθητών από τις 12/09 έως και τις 21/09, έπειτα από απόφαση των γονέων, εξαιτίας των ανισόρροπων συνθηκών μέσα και έξω από το κτήριο, οδήγησε τους αρμόδιους στο να υποσχεθούν προφορικώς λύσεις, οι οποίες τελικά δε γίνανε πράξεις. Απόφαση των γονέων είναι πως η αποχή των μαθητών θα συνεχιστεί, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους. Δηλαδή, πρωτίστως να λυθεί το πρόβλημα της τουαλέτας, η περίφραξη αύλειου χώρου και η έναρξη διαδικασίας για ένα μόνιμο χώρο, όπου θα στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου.

Καταγγελία και από το ΚΚΕ Θάσου

Την κατάσταση των αιθουσών του σχολείου επισημαίνει και το ΚΚΕ Θάσου με ανακοίνωσή της, ζητώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία επισήμαναν οι γονείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Φίλοι γονείς,
για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της παιδείας είτε από τη μεριά της κεντρικής κυβέρνησης είτε από την τοπική διοίκηση.

Το νηπιαγωγείο Λιμεναρίων δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργεία του παρόλλο που έχουν περάσει σχεδόν 3 εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά την μεταφορά του από το κτίριο που στεγαζόταν έγινε προσπάθεια να μετεγκατασταθεί στο δημοτικό σχολείο. Σε έναν χώρο όμως ακατάλληλο για νήπια λόγω απομακρισμένων τουαλετών και έλλειψης αφτόνομου χώρου προαυλισμού.

Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστικε το πρόβλημα στη διάρκεια του καλοκαιριού χορτάσαμε από υποσχέσεις. Τελικά τίποτα δεν έγινε στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Η δημοτική αρχή άφησε το πρόβλημα να οριμάσει ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων και να αποδεχθούμε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Φίλοι γονείς,
σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για σχολεία με σωστές υποδομές για τα παιδιά μας, που να μορφώνουν και να δημιουργούν ολοκληρωμένους ανθρώπους για την κοινωνία του αύριο. Τέτοια προβλήματα δημιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Δεν είναι η αδιαφορία κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Με κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζουν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και με λόγια και με πράξεις. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που δεν περισσεύουν και πολλά για επίλυση λαικών προβλημάτων.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που στερεί από τα παιδιά μας τη μόρφωση με σωστές υποδομές βάση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα απαντάμε με συλλογικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών σε σύγκρουση με αυτές τις πρακτικές.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεση επίλυση του προβλήματος με την απόσταση των τουαλετών.
  • Άμεση περίφραξη χώρου για τον προαβλισμό των νηπίων.
  • Να καταρτηστεί σχέδιο για νέο κτίριο που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Τ. Ελευθεριάδου | Θρασύτατη, αν όχι αστεία, ανακοίνωση του κ. Λαζαρίδη για την μονάδα τεχνητού νεφρού

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη , προχώρησε η Βουλευτής του Σύριζα ,Τάνια Ελευθεριάδου.

Πιο συγκεκριμένα :

Μνημείο παλαιοκομματισμού και απροκάλυπτου εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση του νέου βουλευτή Ν.Καβάλας τής ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος καυχιέται ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο γίνεται πραγματικότητα «κατόπιν ενεργειών του». 

Στη θρασύτατη, αν όχι αστεία, ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λαζαρίδης, μιλάει για «δική του» πρωτοβουλία για μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί, που παίρνει σάρκα και οστά. 

Δίνει μάλιστα ξανά στη δημοσιότητα και περσινές φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μαζί με επιχειρηματία του νησιού. Δεν ξέρουμε, αν και μπορούμε να φανταστούμε, ποια είναι η ανάγκη του να διαφημίσει και πάλι έναν επιχειρηματία, ο οποίος όμως δεν έχει πράξει το παραμικρό για την σημαντική αυτή μονάδα που τόσο έχει ανάγκη η Θάσος. 

Για να τελειώνουμε κ. Γκρούεζα…  Εδώ είναι Καβάλα! Εδώ είναι Θάσος! Δεν είναι ούτε η Άνω Πλατανιά του 1965, ούτε η αχανής Αττική, για να νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε τους πολίτες. Εδώ το δούλεμα το μυρίζεται κάποιος από χιλιόμετρα μακριά. 

Δε μπορείτε λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές να καυχιέστε ότι γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις σας στους πολίτες. Γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες. Στην προκειμένη έγιναν πράξη ακριβώς επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.  

Η τελική απόφαση για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ελήφθη στις 11/6/2019 μετά από μακρά προεργασία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5/7/2019 και ανακοινώθηκε στις 9/7/2019 από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα συγκαλεί σχετική σύσκεψη για το θέμα. 

Η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Ήταν μία από αμέτρητες ενέργειες που μας κάνει να διαφέρουμε από μια ΝΔ εχθρική προς το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η μονάδα αυτή, που θα ανακουφίσει δεκάδες κατοίκους της Θάσου από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, γίνεται πραγματικότητα γιατί υπήρξε μια προοδευτική κυβέρνηση που κατάφερε να «αναστήσει» τη δημόσια υγεία που σκοπίμως η ΝΔ είχε απαξιώσει για να δώσει τέτοιες υπηρεσίες βορά στους ιδιώτες. 

Για τη μονάδα αυτή αγωνίστηκε η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου αλλά και η μέχρι πρότινος ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σίγουρα όχι ένας νεοεμφανιζόμενος υποψήφιος βουλευτής που την περίοδο εκείνη δεν είχε καν «χριστεί» υποψήφιος αλλά… επισκεπτόταν ως τουρίστας το νομό Καβάλας γιατί του ήταν δύσκολο να εκλεγεί στη Β΄Αθηνών. 

Ξέρετε άραγε πόσα χρόνια, από αυτά που η ΝΔ κυβερνούσε, ζητούσαν οι Θάσιοι τη μονάδα τεχνητού νεφρού; 

Μήπως σκοπεύετε να καυχηθείτε και για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Θάσο που οι κάτοικοί της ζητούσαν για δεκαετίες; Μήπως και για την προμήθεια εξοπλισμού και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με προσωπικό; Ή μήπως ότι εξασφαλίστηκε πρόσβαση στο ΕΣΥ σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που οι κυβερνήσεις σας άφησαν ανασφάλιστους;

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση σας θα ντρεπόταν να ξεστομίσει αυτά που ανακοινώσατε. Αποδεικνύετε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη των κατοίκων του νομού Καβάλας. Το να καυχιέσαι 3-4 μέρες μετά τις εκλογές για κάτι που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, πέρα από γελοιοποίηση ενέχει και κινδύνους. 

Θα κριθείτε από εδώ και στο εξής: 

-για το αν και πότε θα θέσετε σε λειτουργία τη νέα μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο 

-για το αν και πότε θα στελεχώσετε το Κέντρο Υγείας Πρίνου με το απαραίτητο για τη νέα μονάδα, επιπλέον προσωπικό, όταν επιμένετε εμμονικά στον κανόνα «1 προς 5»

-για το αν θα διατηρήσετε την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας ή αν θα επιστρέψετε τη χώρα στη μαύρη περίοδο των «παροχών για λίγους», για τους «έχοντες» και τους «προνομιούχους». 

-για το αν θα κάνετε πράξη το νοσηρό σας σχέδιο για ιδιωτικοποίηση μέρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Εμείς θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα, να ελέγχουμε τι κάνετε και τι δεν κάνετε. Γιατί κάθε μέρα που καθυστερείτε να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, ευνοείτε τους ιδιώτες. 

Δεν θα αφήσουμε καμία κατάκτηση των πολιτών να πάει χαμένη.

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλευτής Ν.Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου | Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρόνο με το χρόνο δέχεται μεγαλύτερο πλήγμα το δικαίωμα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Θάσου. Όλες οι κυβερνήσεις αλλά και οι φορείς της τοπικής διοίκησης διαχρονικά έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε ακόμα και αυτό το αγαθό που απλόχερα μας προσφέρει η χώρα μας να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και να περιορίζεται κυρίως για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρόσφατη αρνητική εξέλιξη αποτελεί το κλείσιμο του δρόμου, από ιδιώτη – επιχειρηματία, που οδηγεί στην παραλία Νυστέρι στον Λιμένα της Θάσου. Να σημειωθεί ότι αυτή η παραλία είναι η πιο κοντινή στο Λιμένα και αποτελούσε διέξοδο για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ή δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της μετακίνησης σε άλλες πιο μακρινές παραλίες.

Παράλληλα, αυτή η κατάσταση βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή αν κάποιος λουόμενος  πάθει κάτι γιατί πλέον στην παραλία δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο.

Η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού, τα μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών είναι δικαιώματα που με την πάλη μας χρειάζεται να τα διεκδικούμε απέναντι σε όσους στηρίζουν μια πολιτική της εμπορευματοποίησης και τα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε άμεσα να παρέμβει ο Δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μείνει ανοιχτός ο δρόμος προς τη συγκεκριμένη παραλία και να υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους.

Καλούμε τους κατοίκους μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους του νησιού να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού, να απαιτήσουμε την ύπαρξη όλων των προϋποθέσεων ώστε να μην κινδυνέψει καμία ζωή στις παραλίες του νησιού μας.

Θάσος, 9/7/2019

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο η Μ. Χατζηκωνσταντίνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Θάσο βρισκόταν από το μεσημέρι του Σαββάτου (29.07.2019) η κα.Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου,υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, για να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για χρόνια οι αλιείς.
Περισσότερες άδειες αλίευσης ανα ΠΕ ξιφία μακρύπτερου τόνου και ερυθρού τόνου ζητούν οι αλιείς στην Θάσο οι οποίοι αν και προσαρμόστηκαν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία εγκαθιστώντας σύγχρονα διπλά ψυκτικά μηχανήματα, σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης αλιευτικών σκαφών και ηλεκτρονικό ημερολόγιο με επενδύσεις 15.000 ευρώ δεν αδειοδοτήθηκαν, γιατί οι άδειες προηγούνται σην Κάλυμνο, την Κρήτη και τον Βόλο!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Το «δάκρυ της Αφροδίτης» στη Θάσο είναι ένα θαύμα της φύσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Θάσος είναι ένα νησί πνιγμένο στο πράσινο, με ατέλειωτες ομορφιές που περιμένουν τον επισκέπτη να τις ανακαλύψει. Μία από αυτές είναι χωρίς αμφιβολία και η Γκιόλα, η περίφημη φυσική πισίνα του νησιού, ένα θαύμα της φύσης ή όπως λένε οι κάτοικοι της Θάσου, ένα δώρο.

Και άδικο δεν έχουν. Η φυσική αυτή πισίνα βρίσκεται μέσα σε βράχο, κοντά στην Αστρίδα, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και σίγουρα το μπάνιο εκεί μείνει αξέχαστο. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά, μία ανάσα από το βαθύ μπλε της θάλασσας είναι ένα σκηνικό που ενθουσιάζει τους επισκέπτες που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν στην Θάσο και να μην περάσουν από τη Γκιόλα.

Σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν. Τα νερά της είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας κι έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Την πισίνα τη λένε και «δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, για να την παρακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ