Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

1η συνάντηση εργασίας του Έργου Διατοπικής Συνεργασίας “Πάρκο Φιλίππων”

Ημερίδα για την αξιοποίηση ενός ισχυρού brand name που αφορά την δημιουργία τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των ενεργειών που αφορά τους εμπλεκόμενους νόμους αλλά και τις περιφέρειες που βρίσκονται γύρω από το πάρκο των Φιλίππων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Απρίλιου 2022 στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες Καβάλας.

Η συνάντηση εργασίας είχε σαν σκοπό τη στρατηγική δράση σε δύο τομείς, πρώτον στην καταγραφή και ερμηνεία του αποθέματος και των πόρων χρήσης συνεργατικών μεθόδων αλλά και της ανάδειξης τους κάτω από μία κοινή ταυτότητα. Την εκπαίδευση πάνω σε κοινές μεθόδους και πρακτικές αλλά και την σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές επιχειρήσεις και δεύτερον, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών προβολής, και της ενέργειες διαβουλεύσεις με ερευνητικούς και επαγγελματικούς φορείς με στόχο τη συνεργατική διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής και των προβλεπόμενων δράσεων.

Τέλος, η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του πάρκου Φιλίππων αλλά και η έρευνα του αποθέματος με την  δημιουργία εμπειριών και ανάδειξης κοινής ταυτότητας αναπτύχθηκαν λεπτομερώς από την κυρία Ελένη Τριανταφύλλου γενική διευθύντρια της Αναπτυξιακής Σερρών.

Το παρών έδωσαν τόσο οι Δήμαρχοι των Νόμων Καβάλας, Δράμας, αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς των αντίστοιχων περιοχών. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αναπτύξουμε τον τόπο μας αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Το μυστικό είναι ότι πρέπει ο ένας να βάλει πλατύ στον άλλον, έτσι μόνο θα προχωρήσουμε τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξης Πολίτης | Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μήνυμα του ο κ. Πολίτης αναφέρει τα εξής: Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμίζουμε στους νεότερους την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας.

Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ENAMEDIA GROUP | Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Το ΕΝΑchannel, και 36 ζωγράφοι από την Ελλάδα με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, ολοκλήρωσαν τη δράση «Τέχνη και Παιδί» με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πιο συγκεκριμένα την δομή φιλοξενίας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας που φιλοξενεί παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ηλικίας μέχρι 17 ετών.

Με το μήνυμα «Μέσα από την τέχνη γεννιέται η ελπίδα, το χρώμα, και η ευαισθησία» εικαστικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη δράση αφιλοκερδώς, προσφέροντας απλόχερα τα έργα τους. Με τον τρόπο αυτό, η εικαστική τέχνη έγινε αρωγός της προσπάθειάς του ENA MEDIA GROUP ώστε  να στηρίξει ενεργά τις δράσεις του Οργανισμού

Από την συγκεκριμένη προσπάθεια, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν έναν από τους πίνακες στους λογαριασμούς του “Χαμόγελου του Παιδιού” ενώ κατόπιν συνεργασίας με τους ζωγράφους οι υπολοίποι πίνακες παραδόθηκαν από τον Λευτέρη Κουκουτίνη Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ENAMEDIA GROYP στο σπίτι του χαμόγελου στην Ηρακλείτσα Καβάλας.

Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2009 και αρχικά λειτούργησε ως εξοχική κατοικία για τα παιδιά που διαμένουν στον Οργανισμό. Από το 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση «Σπίτια φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο ΙΙ».

Σκοπός η παροχή ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων ανήλικων και τη σταδιακή προετοιμασία για την αυτονόμησή τους όπου φιλοξενούνται παιδιά σε κίνδυνο: ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και παιδιά – θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που ζουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν απομακρυνθεί ή χωριστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με απόφαση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

 

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: