Quantcast
Connect with us

ΥΓΕΙΑ

0 Κορονοϊός | 37.000 αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες

image_print
Βήμα – βήμα πώς γίνονται οι αιτήσεις για να λάβετε το επίδομα των 800 ευρώ

Ογδόντα υπεύθυνες δηλώσεις το λεπτό συμπληρώνονται στην νέα πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr από εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται λόγω κορονοιού. 

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 1η Απριλίου έχουν υποβληθεί πάνω από 37.000 αιτήσεις από εργαζόμενους που αιτούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως : 

  • οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή υποβάλλουν αίτηση με βάσει το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του από σήμερα 1η Απριλίου έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση. 
  • οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ υποβάλλουν αίτηση από 1η Απριλίου έως 30 Απριλίου και όποτε τεθούν σε αναστολή από τον εργοδότη τους. 

Η ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση ολοκληρώνεται με 10 “κλικ”  

Οι μισθωτοί με λήγοντα τον αριθμό 1 στο ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν την ψηφιακή δήλωση από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Το ότι η πλατφόρμα ανοίγει γι αυτούς σήμερα δεν σημαίνει πως μόνο σήμερα μπορούν να κάνουν δήλωση. Μπορούν και αύριο και μεθαύριο κ.ο.κ. Το ίδιο ισχύει και για όσους απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου. Δικαιούνται και το επίδομα ανεργίας και τα 800 ευρώ. Πρέπει κι αυτοί να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα. 

Σήμερα δεν μπορούν να κάνουν ακόμη δήλωση οι εργαζόμενοι με λήγοντα στο ΑΦΜ τους από 2 και πάνω. Οι εργαζόμενοι με ΑΦΜ πουλήγει σε 2 θα υποβάλλουν δήλωση από αύριο Πέμπτη 2/4 και μετά, οι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 3 από μεθαύριο Παρασκευή 3/4 και μετά κ.ο.κ.

Απαραίτητη προυπόθεση για να υποβληθεί η δήλωση από τον εργαζόμενο είναι να έχει προηγηθεί η δήλωση του εργοδότη στο σύστημα “Εργάνη”.  Δεδομένου ότι οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν λάβει παράταση μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου (αρχικά οι δικές τους αιτήσεις έληγαν 31/3) κι επειδή η δήλωση του εργοδότη είναι προαπαιτούμενο, καλό είναι οι εργαζόμενοι να συννενοούνται πρώτα με τον εργοδότη τους, ώστε να τους δηλώσει σε αναστολή στην “Εργάνη” και ακολούθως οι ίδιοι να υποβάλλουν την δήλωσή τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας. 

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται πλέον σχεδόν δεδομένο ότι οι προθεσμίες θα παραταθούν και για τους εργαζόμενους, ώστε να μπορέσουν όλοι να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους 

Οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ σχεδιάζεται να γίνουν σταδιακά ανάλογα και με την ροή των αιτήσεων με στόχο να έχουν σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα. 

Το ethnos.gr ετοίμασε έναν πλήρη οδηγό βήμα – βήμα για την συμπλήρωση της ψηφιακής υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους. 

Βήμα 1  

Είσοδος στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

bhma1.png

Βήμα 2

Σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, πριν την είσοδο καλείστε να διαβάσετε τους όρους χρήσης και να προβείτε σε χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μόνο εφόσον τους αποδέχεστε πλήρως

bhma2.png

Βήμα 3

Εφόσον αποδέχεστε τους όρους χρήσης διαβάστε τις οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης. Δείτε τις οδηγίες αναλυτικά εδώ

bhma3.png

Βήμα 4

Ακολούθως εισέρχεστε στην ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση με τους κωδικούς Taxisnet. 

Προσοχή, δεν είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή, όταν το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του χρήστη δεν αντιστοιχεί με την ημερομηνία εισόδου. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται το σχετικό μήνυμα «Η πρόσβαση για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε […] επιτρέπεται από […] έως […]». Υπενθυμίζεται πως  η ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τους εργαζόμενους με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους ως εξής: 

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1

Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2

Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3

Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5

Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Το χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί.

bhma1.png

Βήμα 5 

Στην επόμενη οθόνη συμπληρώνουμε τους κλειδάριθμους τους Taxisnet ώστε να γίνει αναδρομολόγηση από την ΑΑΔΕ και να συνδυαστεί η δήλωση εργοδότη εργαζόμενου. Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet

bhma4.png

Βήμα 6 

Επιβεβαιώστε με την επιλογή «Εξουσιοδότηση» την συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή του Ειδικού Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία [https://supportemployees.yeka.gr ] να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών. 

bhma5.png
Εξουσιοδότηση

Βήμα 7 

Στην επόμενη οθόνη παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες για την υποβολή της Δήλωσης και με κλικ στο κουμπί [Υπεύθυνη Δήλωση] μεταβαίνετε στο κύριο μενού

bhma6.png
Είσοδος στην δήλωση

 Βήμα 8 

Στην επόμενη οθόνη ο εργαζόμενος βρίσκεται πλέον μέσα στην ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση

bhma7.png
Πρώτο πεδίο αίτησης

Προσωπικά στοιχεία : Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεων εργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του Πληροφοριακού Συστήματος “Εργάνη” και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε.

Στοιχεία επικοινωνίας : Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά από τον εργαζόμενο και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

Στοιχεία εργοδότη: Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότηη οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη.

Στις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης και αν περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

Αν στην δήλωση εμφανίζεται το μήνυμα “Δεν εμφανίζονται υπεύθυνες δηλώσεις Επιχειρήσεων Εργοδοτών” τότε ο εργοδότης δεν έχει υποβάλλει την αίτηση και πρέπει ο εργαζόμενος να έρθει σε συνενόηση με τον εργοδότη του ώστε να την υποβάλλει πριν τις 10 Απριλίου.   

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ συμπληρώνεται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Βήμα 9 

Στην ίδια οθόνη ο εργαζόμενος συμπληρώνει τα στοιχεία για το σπίτι που νοικιάζει εφόσον είναι πρώτη κατοικία. Προσοχή, η επιλογή μισθώματος κύριας κατοικίας εμφανίζεται μόνο σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με εντολή δημόσιας αρχής 

bhma8.png
Συνέχεια δήλωσης

Τα πεδία: Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί [. . .] και γ) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 [ . . .] με [. . .] την [. . .], συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. 

Εδώ ο εργαζόμενος πρέπει να προσέξει τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο εργοδότης του και να τα ελέγξει προσεκτικά. Αν κάποιο από τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο εργοδότης του δεν αντιστοιχίζει με όσα ο ίδιος γνωρίζει ή με όσα του έχουν γνωστοποιηθεί καλό είναι να έρθει σε επικοινωνία με τον εργοδότη του και να λύσει το πρόβλημα πριν υποβάλλει οριστικά την δήλωση καθώς δεν μπορεί να την ανακαλέσει. 

Ακολούθως τα πεδία που αναφέρονται σε μίσθωση πρώτης κατοικίας,

α) ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

β) ΑΦΜ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ

γ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και

δ) Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

μπορούν να συμπληρωθούν μόνο όταν το πεδίο «Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί» έχει την τιμή «λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής». Την έκπτωση δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή. 

Στα πεδία ΤΡΑΠΕΖΑ και ΙΒΑΝ ο εργαζόμενος δηλώνει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να κατατεθεί το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Βήμα 10 

Με κλικ στο πεδίο [Υποβολή] πραγματοποιείται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν σφάλματα, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής.

bhma9.png
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σ. Ηλιόπουλος: Επικοινωνιακό σόου πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ στην ΑΜΘ

Στέργιος Ηλιόπουλος – Ανακοίνωση για τη συνάντηση Τοψίδη και Γεωργιάδη και την κατάσταση του ΕΣΥ στην ΑΜΘ
image_print

Σκληρή κριτική στη συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Καβάλα, ασκεί η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με ανακοίνωση – καταγγελία που υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέργιος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Λυμπεράκης.

Η παράταξη κάνει λόγο για «επικοινωνιακό σόου» σε μια περίοδο που, όπως υποστηρίζει, τα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, εξάντλησης του προσωπικού και λειτουργικών ελλείψεων.

Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στην Περιφερειακή Αρχή για την προβολή χρηματοδοτήσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για κτιριακές υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με την παράταξη να τονίζει ότι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές ο εξοπλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καβάλας, στη μη λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης, στην κατάσταση των νοσοκομείων Δράμας και Διδυμοτείχου, καθώς και στις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία θέτει πέντε ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη, ζητώντας απαντήσεις για τη στελέχωση των δομών υγείας, τα κενά στο ΕΣΥ, τα κίνητρα για γιατρούς στην περιφέρεια και τον τρόπο με τον οποίο τέθηκαν ευρύτερα αναπτυξιακά ζητήματα της Καβάλας στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – καταγγελία της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

«Ειδυλλιακές» δημόσιες σχέσεις πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Η πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Καβάλα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σόου, αν δεν αφορούσε το πιο ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό: την Υγεία των πολιτών.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της περιφέρειας εκπέμπουν σήμα κινδύνου, με γιατρούς και νοσηλευτές στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, ο κ. Τοψίδης επέλεξε τον ρόλο του κυβερνητικού χειροκροτητή, κάνοντας λόγο για «ιδανικές συνθήκες» και «υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου». Η πραγματικότητα, όμως, τον διαψεύδει οριζόντια.

Το να πανηγυρίζει η Περιφερειακή Αρχή για κονδύλια 20 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ που κατευθύνονται σε ντουβάρια, κτίρια και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας. Τι να τα κάνει ο πολίτης της Καβάλας, της Δράμας, της Ξάνθης ή του Έβρου τα «υπερσύγχρονα μηχανήματα» και τα «νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών», όταν δεν υπάρχουν γιατροί για να τα λειτουργήσουν; Τα μηχανήματα δεν σώζουν ζωές μόνα τους, τις ζωές τις σώζει το έμψυχο δυναμικό, το οποίο η κυβέρνηση συνειδητά έχει αφήσει στην τύχη του, και ο κ. Τοψίδης αρνείται να διεκδικήσει.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η προσπάθεια σύνδεσης της Δημόσιας Υγείας με το τουριστικό προϊόν. Ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι οι ισχυρές δομές προσφέρουν «ασφάλεια στους χιλιάδες τουρίστες». Αναρωτιόμαστε: Για τους μόνιμους κατοίκους της ΑΜΘ, που βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια, την υποβάθμιση και τις επικίνδυνες διακομιδές, υπάρχει η ίδια ευαισθησία; Ή μήπως η ανθρώπινη ζωή στην περιφέρειά μας αποκτά αξία μόνο αν συνοδεύεται από τουριστικό συνάλλαγμα;

Καλούμε τον κ. Τοψίδη να σταματήσει να λειτουργεί ως φερέφωνο των κυβερνητικών δελτίων τύπου και να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής. Η πολιτική του συμβιβασμού και των «ειδυλλιακών σχέσεων» με το Υπουργείο Υγείας κοστίζει ακριβά στην υγεία των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

5 Ερωτήματα που εκθέτουν τον Περιφερειάρχη

Δήλωση Χρ. Τοψίδη: «Στόχος μας είναι ο κάθε πολίτης στην Περιφέρειά μας […] να απολαμβάνει τις ίδιες ποιοτικές φροντίδες υγείας με κάθε άλλο Ευρωπαίο πολίτη».

  1. Ποιος θα λειτουργήσει τον νέο εξοπλισμό στην Καβάλα;

Κύριε Τοψίδη, εγκαινιάσατε με τον Υπουργό το νέο ΤΕΠ και τον νέο στεφανιογράφο στο Νοσοκομείο Καβάλας. Πώς συμβιβάζεται η «ευρωπαϊκή» σας εικόνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η οποία καταγγέλλει 174 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, έλλειψη μαιών που ξεπερνά το 60%, και χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες; Ποιος γιατρός και ποιος νοσηλευτής θα λειτουργήσει τον υπερσύγχρονο στεφανιογράφο όταν το προσωπικό εργάζεται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εξάντλησης;

  1. Γνωρίζετε ότι η Ξάνθη είναι ο μοναδικός νομός στην ΑΜΘ  χωρίς ΜΕΘ;

Μιλάτε για «Ευρωπαίους πολίτες», αλλά την ίδια στιγμή, στο Νοσοκομείο Ξάνθης, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένει ερμητικά κλειστή από τον Ιούνιο του 2021 λόγω έλλειψης εντατικολόγων. 110.000 πολίτες του νομού Ξάνθης στερούνται το πιο κρίσιμο τμήμα ενός νοσοκομείου και μετατρέπονται σε «σταθμό διακομιδών» προς άλλες πόλεις, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό επίπεδο για το οποίο δηλώνετε ικανοποιημένος;

  1. Γιατί κρύβετε την «ασφυξία» των Νοσοκομείων Δράμας και Διδυμοτείχου;

Η υγειονομική κρίση μαστίζει τις παθολογικές κλινικές της Δράμας και της Ξάνθης, ενώ το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που καλύπτει μια τεράστια παραμεθόρια περιοχή, υπολειτουργεί με περικεκομμένες χρηματοδοτήσεις. Γιατί στη συνάντησή σας με τον κ. Γεωργιάδη δεν αναφέρατε λέξη για τις συνεχείς αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της περιφέρειας, οι οποίες αποδιοργανώνουν ακόμα και τις ελάχιστες κλινικές που είχαν απομείνει όρθιες;

  1. Φτάνουν τα επιδόματα στέγασης για να καλυφθούν τα κενά;

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι αναγκάζονται να θεσμοθετούν επιδόματα στέγασης (ύψους 300 ευρώ) για να προσελκύσουν γιατρούς, καθώς οι προκηρύξεις του Υπουργείου βγαίνουν συνεχώς άγονες λόγω των χαμηλών μισθών και των εξοντωτικών συνθηκών του ΕΣΥ. Αφού η συνεργασία σας με τον Υπουργό είναι τόσο «ειδυλλιακή», γιατί δεν του θέσατε το αίτημα για ουσιαστικά, θεσμικά και οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς ώστε να έρθουν στην επαρχία, αντί να καλύπτετε τις κυβερνητικές ευθύνες με περιφερειακά «μπαλώματα»;

  1. Γιατί υποβαθμίσατε τα κρίσιμα έργα της Καβάλας σε «περιθωριακή» συζήτηση;

Στο επίσημο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Καβάλας —όπως το ζήτημα των Τεναγών Φιλίππων, ο οδικός άξονας Καβάλα-Δράμα (Ε61), η σιδηροδρομική σύνδεση και η Περιμετρική— συζητήθηκαν στο «περιθώριο» της συνάντησης. Γιατί τα ζωτικής σημασίας αυτά έργα για την περιοχή αντιμετωπίζονται ως δευτερεύοντα θέματα «συζήτησης στο διάδρομο» και όχι ως αντικείμενο σκληρής, επίσημης και οργανωμένης διεκδίκησης απέναντι στην κυβέρνηση;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Της Παράταξης

Ηλιόπουλος Στέργιος

Λυμπεράκης Δημήτρης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Συνάντηση Τοψίδη με Γεωργιάδη για τις υποδομές υγείας και το Νοσοκομείο

Καβάλα – Συνάντηση Χριστόδουλου Τοψίδη με Άδωνι Γεωργιάδη για το Νοσοκομείο Καβάλας
image_print

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε στην Καβάλα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των υποδομών υγείας, ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου Καβάλας και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Γιώργος Δαλακούρας, οι βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αγγελική Δελικάρη, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Μπογιατζίδης και εκπρόσωποι της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την επιτυχή κατάθεση προτάσεων για πρόσκληση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των περιφερειακών εργαλείων του ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, καθώς και στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών υγείας.

Ο κ. Τοψίδης τόνισε ότι η υγεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια, ενώ υπογράμμισε τη σημασία ισχυρών δομών υγείας τόσο για τους κατοίκους όσο και για την τουριστική ανάπτυξη.

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας συνέπεσε με τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των νέων εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς και με τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου στεφανιογράφου.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζοντας ότι όλα τα αιτήματα για την ενίσχυση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας έχουν ενταχθεί.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος έθεσε στον Υπουργό και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως τα Τενάγη Φιλίππων, ο οδικός άξονας Καβάλα – Δράμα, η σιδηροδρομική σύνδεση Νέας Καρβάλης – Τοξότες και η Περιμετρική Καβάλας.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης επέδωσε στον Υπουργό Υγείας αναμνηστικά δώρα της περιοχής, ενώ στη συνέχεια οι δύο τους εγκαινίασαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα νέα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: 3,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο

Σέρρες – Χρηματοδότηση 3,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για το Γενικό Νοσοκομείο – 2026
image_print

Στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσοντας στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας τη χρηματοδότηση για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 3.714.791,24 ευρώ και έχει στόχο την κάλυψη άμεσων αναγκών κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.

Με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού αναμένεται να αναβαθμιστούν οι διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς, καθώς και οι υποδομές του ιδρύματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, υπογραμμίζει ότι με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα το Νοσοκομείο Σερρών και θωρακίζει την υγεία των πολιτών.

Όπως σημειώνει, το συγκεκριμένο έργο μετατρέπει τους πόρους του ΕΣΠΑ σε απτό αποτέλεσμα, διασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε πολίτη σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en