Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Δεν είναι δυνατό να δοθούν ακριβή στοιχεία αξιολόγησης στο Δημόσιο”

Στα αποτελέσματα αξιολόγησης στο Δημόσιο, αναφέρθηκε, πριν λίγα λεπτά, από τη Βουλή, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στη με αριθμό 881/23-1-2018 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, το πρωί της Πέμπτης.

«Δεν υπάρχουν λόγο να κρυφτούν στοιχεία. Η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να θριαμβολογούμε», ξεκίνησε η κα Γεροβασίλη, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία αξιολόγησης, πριν τις πρωτοβουλίες του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και κάνοντας λόγο για πελατειακές σχέσεις και απολύσεις.

«Η αποχή των συνδικαλιστών έως και σήμερα και η μη αξιολόγηση των Προϊσταμένων», ήταν τα δύο μεγάλα αντικειμενικά προβλήματα της διαδικασίας», συμπλήρωσε η κα. Γεροβασίλη, με τον κ. Γεωργαντά να παρατηρεί πως, το Υπουργείο αποφεύγει να δώσει ακριβή στοιχεία, κάνοντας λόγο για απαξίωση της διαδικασίας. «Πόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογήθηκαν; Πώς έγινε η αξιολόγηση; Ποιοι αξιολογήθηκαν επαρκέστατοι και για τον έναν που αξιολογήθηκε μη επαρκής θα κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης του (σσ βαθμολογούμενοι κάτω από 60)», συμπλήρωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ.

«Ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα, ούτως ώστε στοιχεία αξιολόγησης να συλλέγονται. Δεν έχει συμβεί αυτό, σε όλα τα χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού δημοσίου. Ο αριθμός αυτός τον οποίο ζητάτε δεν είναι δυνατό να είναι ακριβής γιατί όπως ξέρετε από το νόμο όταν η βαθμολογία είναι πάνω από 90 ή κάτω από 60 υπάρχει μία διαδικασία εκ του νόμου. […] Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλέψεις του νόμου κι όταν θα έχει δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτρονικής  αξιολόγησης, που πραγματοποιείται άμεσα, θα υπερκεράσουμε όλες αυτές τις αγκυλώσεις, τις γραφειοκρατίες,  τη μη δυνατότητα συλλογής αντικειμενικών στοιχείων, διότι ακόμη και οι υπηρεσίες που ζητήσαμε στοιχεία μαθημένοι από παλιά έστειλαν ότι ενδεχομένως ήταν πιο πρόχειρο είτε ενδεχομένως μπορούσαν να δώσουν εκείνη την ώρα», απάντησε η Υπουργός στη δευτερολογία της.

epoli.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en