Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή ενδυνάμωση Ηλικιωμένων – Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος 3η e-λικία

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων «3η e-λικία» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκινάει την 1η Ιουνίου 2022 η πιλοτική δράση που υλοποιεί η ΕΔΥΤΕ Α.Ε., για τη λειτουργία ομάδων Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ατόμων τρίτης ηλικίας στους Δήμους Καβάλας και Φλώρινας.
 Από την 1η Ιουνίου, δημότες ηλικίας 65+, των Δήμων Καβάλας και Φλώρινας θα μπορούν να λάβουν μέρος στο δωρεάν πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων, «3η e-λικία». Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα παρέχει καθοδήγηση στη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, με σκοπό την εξατομικευμένη υποστήριξη στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
 Το πρόγραμμα έχει υποστηρικτικό ρόλο, και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικό καθώς μέσω της καθοδήγησης που θα λάβουν οι ηλικιωμένοι, θα αποκτήσουν σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά από το Δημόσιο π.χ. να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές, να μπορούν να πλοηγηθούν και να εξυπηρετηθούν μέσω των σελίδων gov.gr κτλ..
Δημότες της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών που ίσως δεν διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες συμβατές συσκευές και μπορεί να έχουν ελλιπείς γνωσιακές ψηφιακές δεξιότητες υπολογιστών και διαδικτύου, θα λάβουν υποστήριξη έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής καθημερινότητας, και να εξυπηρετούνται γρήγορα, εύκολα και ψηφιακά από Δημόσιες υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα στους Δήμους Καβάλας και Φλώρινας θα διαρκέσει έξι μήνες. Η υποστήριξη των πολιτών γίνεται σε χώρους που έχουν καθορίσει οι Δήμοι και σε ωράριο που θα εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους. Με το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής στους πρώτους δύο Δήμους, θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν τα άμεσα οφέλη και αποτελέσματα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ευρύτερου έργου που θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα.
Η πιλοτική δράση του προγράμματος «3η e-λικία» αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τη Ψηφιακή Ενδυνάμωση των Ηλικιωμένων, μέσα από τη λειτουργία Ομάδων Ψηφιακής Υποστήριξης, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en