Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ψήφισμα στήριξης ανοιχτής σύσκεψης ΔΠΘ-Φορέων Θράκης

Έγινε λόγος για εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη, προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης, των δράσεων του Ιδρύματος.

Ψήφισμα στήριξης του πανεπιστημίου υιοθετήθηκε στη διάρκεια της ανοικτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρυτανεία του Δ.Π.Θ., όπου έγινε λόγος για εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη, προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης, των δράσεων του Ιδρύματος. Προηγήθηκε εκτεταμένη παρουσίαση του πρύτανη, καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, με αναφορές για όλους και για όλα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, 3 Απριλίου 2017, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι φορείς της Θράκης ενημερωθήκαμε για τις ποικίλες και σημαντικές δράσεις του Πανεπιστημίου, ιδίως κατά την τελευταία 3ετία. Οι δράσεις αυτές, πολλές από τις οποίες αναπτύχθηκαν μέσω αγαστής συνεργασίας Πανεπιστημίου και φορέων του τόπου μας, υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική και αναπτυξιακή στρατηγική της περιφέρεια μας. Ως εκ τούτου, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο, ως τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της περιοχής μας, όπως, άλλωστε, επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος.

Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε περί μιας, εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνης, προσπάθειας απαξίωσης και υπονόμευσης, ειδικά αυτών των δράσεων του Ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή έχει μέχρις στιγμής ως αποτέλεσμα να διακοπούν ή να μεταφερθούν αλλού σημαντικές για την περιοχή και την κοινωνία μας δράσεις, που είχαν αρχικά ανατεθεί στο Δ.Π.Θ. από την ελληνική Πολιτεία, όπως το Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος και το ξενόγλωσσο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης και το σύνολο της Διοίκησης κατηγορούνται για ενέργειες του παρελθόντος που έχουν κριθεί αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη.

Διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά υιοθετούνται αβασάνιστα θέσεις και απόψεις ορισμένων, οι οποίοι βάλλουν κατά του Πανεπιστημίου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι το Δ.Π.Θ. είναι το Πανεπιστήμιο μας. Ως εκ τούτου κάθε ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη ενέργεια εναντίον της Διοίκησης και των μελών του Πανεπιστημίου μας εκλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται ως ενέργεια ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία μας. Εν τέλει, ενάντια στη Θράκη.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα

Αφίχθη το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελευθερούπολη του Δ. Παγγαίου. Πρώτα πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία με τους καταξιωμένους αθλητές ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Φλόγας ακολουθούμενη από ύμνους και την έπαρση των σημαιών.

Ωστόσο εντυπωσιακά ήταν και τα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα με μικρά παιδιά να αναπαραστάνουν τα αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και να καθηλώνουν τους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου

“Υπερ-γονεϊσμός και γονείς ελικόπτερα” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου, που παρουσιάστηκε στην Μ. Λέσχη Καβάλας το απόγευμα της 23 Απριλίου, με την παρουσία πολλών συμπολιτών.

Ένα βιβλίο, που αξίζει να έχει κάθε γονέας καθότι αναφέρεται στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εξαλείπτει άσχημα φαινόμενα στο μέλλον της ζωής τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en