Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χρήματα στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών

Χρήματα μπαίνουν στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών. Την πραγματικότητα αυτή περιέγραψαν οι διοικούντες του Δήμου Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσίαση του ισολογισμού 2017 και των πιεστικών ερωτήσεων της αντιπολίτευσης περί της είσπραξης των οφειλών. 

Θέλοντας να διαπιστώσουν τις ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης για την είσπραξη χρεών και οφειλών προς τον Δήμο, αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι ζήτησαν στοιχεία. Ανάμεσά τους και όσοι διοίκησαν τον Δήμο στο παρελθόν και απέφευγαν συστηματικά και κατά παράβαση της νομοθεσίας να εισπράττουν οφειλές από έχοντες και κατέχοντες στρατηγικούς κακοπληρωτές, θέλοντας απλώς να είναι αρεστοί. Σήμερα μετακυλύουν τις ευθύνες στους σημερινούς, ασκώντας δριμεία κριτική. 

Ήδη από το 2012 ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει σύστημα αναζήτησης των οφειλών προς το Δήμο. Το ελάχιστο που γίνεται είναι η αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων στις τράπεζες προκειμένου να ανακοπεί η παραγραφή του χρέους και να αποσοβηθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν ποσά όχι των 50, των 100 ή των 200 ευρώ, αλλά ποσά των 100.000-200.000 ευρώ από συστηματικούς κακοπληρωτές παραγράφονταν και επομένως διαγράφονταν. 

Σήμερα η αποστολή των κατασχετηρίων, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα, αυτό της εισροής των οφειλόμενων χρημάτων στα ταμεία του Δήμου, αποσκοπεί επίσης στην αποτροπή της παραγραφής των απαιτήσεων του από ιδιώτες. 

Η παραγραφή σημαίνει και στέρηση των εσόδων, αλλά και παράβαση καθήκοντος. Τα νούμερα, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης είναι ενδεικτικά. Το 2014 έγιναν 4.500 κατασχέσεις σε λογαριασμούς. Και μπορεί ο αριθμός αυτός να φαντάζει μεγάλος, όμως στην πλειοψηφία τους τα ποσά που αναγράφονται στα κατασχετήρια είναι μικρά και αφορούν ως επί το πλείστον σε κλήσεις της τροχαίας ή σε άλλου είδους πρόστιμα, όπως για παράδειγμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου. Αντίστοιχα το 2017 εστάλησαν 2.800 κατασχετήρια σε τράπεζες. 

Η πρακτική της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι καινούργια για τον Δήμο Κομοτηνής και εφαρμόζεται και από άλλους Δήμους της Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας.  Βέβαια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η πρακτική αυτή είχε ενταθεί, οπότε αποστέλλονται κατασχετήρια σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. 

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κομοτηνής αξιοποιεί τη νομοθεσία περί ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ. Μόλις 100 άτομα είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν, ενώ ο αριθμός τους αγγίζει τους 330 στην τελευταία ρύθμιση με τον Δήμο να εισπράττει 1,5 εκ. ευρώ. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en