Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυσικό αέριο| Στα 164,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα- Πού οφείλεται η αποκλιμάκωση

Περαιτέρω αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου την Τρίτη.

Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές τιμές υποχώρησαν έως και 6,4%, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου. Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου – ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς- σημείωσε πτώση 3% στο Άμστερνταμ το πρωί της Τρίτης, στα 164,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τη Δευτέρα υποχώρησε 10%.

Η πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών τιμών οδηγείται από τον ήπιο καιρό και τα διαθέσιμα αποθέματα ενέργειας που καθησυχάζουν τις ανησυχίες.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι αναμένονται υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες για την περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη τις επόμενες δύο εβδομάδες, είναι πιθανό να καθυστερήσει το «κάψιμο» αποθεμάτων φυσικού αερίου για θέρμανση. Δημιουργεί επίσης την αίσθηση ότι η περιοχή μπορεί να μπορέσει να ξεπεράσει τον χειμώνα ακόμη και με τη μείωση της ρωσικής προσφοράς.

Στο μεταξύ οι αποθήκες γεμίζουν με σταθερό ρυθμό καθώς οι χώρες, για να αντισταθμίσουν την απώλεια ρωσικών ροών, ενίσχυσαν τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις προμήθειες από τη Νορβηγία. Οι χώροι αποθήκευσης ήταν περίπου 88% γεμάτοι το Σάββατο, λίγο πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή του χρόνου. Τα ποσοστά πλήρωσης κίνησαν πτωτικά περίπου 50% τις τιμές του φυσικού αερίου από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στο τέλος Αυγούστου.

Παρόλα αυτά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να αναπληρώσουν αυτά τα αποθέματα μετά το τέλος του χειμώνα. Η Ευρώπη ως τώρα εξαρτιόταν από το ρωσικό φυσικό αέριο για τη δημιουργία αποθεμάτων για το επόμενο έτος και τυχόν διαταραχές στις εισαγωγές από αλλού θα μπορούσαν να καταστήσουν την ανανέωση των αποθεμάτων δύσκολη.

naftemporiki.gr 

 γιαννης γ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en