Quantcast
Connect with us

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΞ | 2-3 πράγματα που ξέρω για … την τέχνη

Αν στη συνείδηση του σύγχρονου νεοέλληνα η Ρώμη εξακολουθεί να αποτελεί το «χαμένο» μισό της κλασικής πολιτιστικής κληρονομιάς του, τότε η παρούσα διάλεξη φιλοδοξεί να προσφέρει έναν δρόμο εναλλακτικής προσέγγισης και επαφής με το ρωμαϊκό πνεύμα. Στόχος της είναι να ανιχνεύσει, να χαρτογραφήσει και να παρουσιάσει την πολύτροπη και πολύσημη αλληλεπίδραση μεταξύ ερωτικής ποίησης και ζωγραφικής στην αυγούστεια  Ρώμη των τελών του πρώτου προχριστιανικού αιώνα. Περίοδος που δίκαια αποκαλείται ο «Χρυσός Αιώνας» της Ρώμης.

Στο πλαίσιο της διάλεξης η παρουσίαση αποσπασμάτων ερωτικής ποίησης συνοδεύεται εικονογραφικά με παραδείγματα σωζόμενων τοιχογραφιών της Ρώμης, της Πομπηίας και του Herculaneum, αλλά και με έργα της αναγεννησιακής και σύγχρονης ζωγραφικής (Μποτιτσέλι, ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Τιτσιάνο, Σεζάν, Νταλί).

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Χάρης  Μιχαλόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας (Ειδίκευση Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2001).  Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο (MΑ in Latin) «με διάκριση» (2002) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) (2006). Έχει συγγράψει μονογραφίες και σειρά άρθρων για την αυγούστεια ποίηση και το ρωμαϊκό επίγραμμα. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η ρωμαϊκή ερωτική ελεγεία, η σχέση των Σπουδών Φύλου με τις Κλασικές Σπουδές, και η πρόσληψη της λατινικής λογοτεχνίας στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Ψηφιδωτό» (1995), «Γεωγραφία Δωματίου» (2000), «Πιο νύχτα» (2007), «Δεν έρχονται» (2015), ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, κριτικές και ποιητικές ανθολογίες.

 

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ   Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ  υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  SMIRDEX   • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  ΣΕΚΕ ΑΕ  •

Click to comment

Απάντηση

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας | Ματαίωση παράστασης “Αρκούδα”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση ΑΡΚΟΥΔΑ που θα φιλοξενούνταν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ατυχήματος ενός από τους ηθοποιούς της παράστασης.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας | Την Κυριακή η τελευταία παράσταση του Συρανό

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό και τους μικρούς του φίλους, ότι η τελευταία παράσταση του Συρανό που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, ματαιώνεται για τεχνικούς λόγους.

Συνεπώς η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (9:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας: 24 χρόνια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Για 24η συνεχόμενη χρονιά αδιάκοπα, χωρίς τίποτα ποτέ να το πτοήσει, το αγαπημένο Γκατζολάκι του Έβρου επιμένει σταθερά να δημιουργεί με υπομονή, εργατικότητα, αγάπη και χαρά. Το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ξεκινά πάντα με το Γκατζολάκι να καλεί τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο θεσμό του πανελλήνιου ερασιτεχνικού θεάτρου.

  • Είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα
  • Διεξάγεται πάντα στο τέλος του καλοκαιριού, φέτος από 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023
  • Χώρος παραστάσεων το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας και σε περίπτωση
    κακοκαιρίας το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
  • Επιλέγονται έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και έξι αναπληρωματικά.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Απονέμονται τιμητικά βραβεία από την Κριτική Επιτροπή και την Επιτροπή Κοινού

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Διαβιβαστική Επιστολή (θα πρέπει να αναγράφονται: επωνυμία Θεατρικού Σχήματος, τίτλος του
    έργου, συγγραφέας/μεταφραστής, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και τα συνημμένα
    που περιλαμβάνει ο φάκελος ή το ηλεκτρονικό μήνυμα).
  2. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  3. Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
  4. Φωτογραφίες, Πρόγραμμα, Αφίσα της συγκεκριμένης παράστασης (κατά προτίμηση ψηφιακά).
  5. Video της παράστασης (dvd ή usb stick ή μέσω link).

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.

Ηλεκτρονικά: mail@dionysos-net.gr

ΕΛ.ΤΑ.: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, τ.θ. 34, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.

Courier: “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, Ορέστου 76, τ.κ .68200

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (Άκης Τσονίδης).

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΞΑΝΘΗ

ΦΕΞ | 2-3 πράγματα που ξέρω για … την τέχνη

Τέταρτη 20 Ιανουάριου 2016
[20.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Ο έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη ΙΙ
Ευφρόνιος : αγγειογράφος – αγγειοπλάστης
Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο

Ευφρόνιος. Άγνωστος στο ευρύ κοινός σήμερα, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους αγγειγράφους και αγγειοπλάστες του τέλους του 6ου αι π.Χ.
Εφάρμοσε τη νέα, για την εποχή, ερυθρόμορφη τεχνική διακόσμησης αγγείων και παρουσίασε καινοτόμα στοιχεία ερευνώντας τις δυνατότητές της.
Μεταξύ άλλων, απεικόνισε και το Θάνατο είτε ως γεγονός, είτε ως θεότητα.
Κατά την παρουσίαση, θα δούμε ένα μικρό μέρος μόνο της προσωπικότητας αυτής που απασχόλησε –και συνεχίζει να απασχολεί- τους μεγαλύτερους κεραμολόγους.
Μην ξεχνάτε …
2ο Φεστιβάλ Αμερικανικού κινηματογράφου στην Ξάνθη / Αφιέρωμα στον Williams, Tennessee
Κυριακή 24 έως και 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 [19.00 & 21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «οδός ονείρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό προξενείο, και την Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης, μας ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Πληροφορίες : Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421

Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Πληροφορίες: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 / www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com

index

jhkjh

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Τροχαίο με νεκρό έναν 25χρονο. Σοβαρά τραβματισμένος κι ένας 35χρονος

Τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο πέθανε ένας 25χρονος μοτοσικλετιστής σημειώθηκε στην Ξάνθη την Κυριακή 21/4. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 35χρονος, οδηγός της δεύτερης μηχανής ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Το τροχαίο, σύμφωνα με το xanthipost.gr, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21/4 στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του Ζυγού Ξάνθης και οι δύο μηχανές συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον νεκρό αλλά και τον τραυματία.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες στο τζαμί της Σμίνθης – Κλήθηκε η Αστυνομία

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε την Παρασκευή (12/04) στο τζαμί της Σμίνθης, κατά τη διάρκεια επιλογής του νέου Ιμάμη της περιοχής.

Ο μέχρι πρότινος Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στην ορεινή – και όχι μόνο – ζώνη της Ξάνθης. Ακολούθως, δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Ιμάμη, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν όταν επιχειρήθηκε η παρέμβαση των γνωστών παρακρατικών δομών που συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε (σε περίπτωση που κάποιοι το λησμονούν) ότι στην Ξάνθη – όπως και στη γειτονική Ροδόπη – υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες, με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σχετικά.

Πολίτες της Σμίνθης, που βρίσκονται μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες και τέτοιου είδους λογικές, έσπευσαν να στηλιτεύσουν φυσικά το γεγονός και τα όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ορεινό οικισμό της Ξάνθης, τονίζοντας πως το Τζαμί είναι χώρος πίστεως και λατρείας και τέτοιου είδους εικόνες δεν τιμούν κανέναν, ούτε είναι αποδεκτές.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” στο Μετρό του Συντάγματος

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη, Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα.

Μήνυμα μέσω βίντεο απηύθυνε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει τα προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντας τα στο ευρύ κοινό, αλλά και αντίστροφα στοχεύει στο να δώσει μία ευκαιρία στους παραγωγούς της Περιφέρειας μας να απευθυνθούν σε μία μεγάλη αγορά.

 

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

ΦΕΞ | 2-3 πράγματα που ξέρω για … την τέχνη

Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Έρημη Χώρα του Τ. Σ. Έλιοτ

 «Μου χάρισες γυάκινθους πρώτη φορά πριν ένα
χρόνο•
Μ’ έλεγαν η γυακίνθινη κοπέλα».
—Όμως όταν γυρίσαμε απ’ τον κήπο των Γυακίνθων,
Ήταν αργά, γεμάτη η αγκάλη σου, και τα μαλλιά
σου υγρά, δεν μπορούσα
Να μιλήσω, θολώσανε τα μάτια μου, δεν ήμουν
Ζωντανός μήτε πεθαμένος, και δεν ήξερα τίποτε,
Κοιτάζοντας στην καρδιά του φωτός, τη σιωπή.
Oed’und leer das Meer.

 

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

[20.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ο έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη Ι

Γυμνάσματα μνήμης  / Έρωτας & Θάνατος.

Έρημη Χώρα του Τ. Σ. Έλιοτ

Το θεατρικό εργαστήρι και η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε ίσως ένα από τα ωραιότερα ποιήματα σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες με την Fiona Shaw σε μετάφραση Γ. Σεφέρη.

Untitled

Τ. Σ. Έλιοτ 1888 – 1965

Αμερικανός ποιητής και δοκιμιογράφος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948.

 

«Είπανε εναντίον του πως αφήνει τον αναγνώστη μέσα στη στεγνή, στέρφα και άνυδρη Έρημη Χώρα, μόνο, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Αυτό θα ήταν αλήθεια αν ο Έλιοτ δεν είχε δημιουργήσει ποίηση. Και η ποίηση όσο απελπισμένη κι αν είναι, μας σώζει πάντα, με κάποιον τρόπο, από την ταραχή των παθών», γράφει ο Γιώργος Σεφέρης για τον Τ.Σ. Έλιοτ.

Η «Έρημη Χώρα», που έχει μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο έργο του νομπελίστα ποιητή Τόμας Στερνς Έλιοτ.

 

 Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

 

Πληροφορίες:  Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421  / www.fex.org.gr  fexanthis@gmail.com

3abd4e56-a117-4a0e-8ebc-02655122c752

a00c06f2-2346-488d-809a-13d9ca41eb57

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Τροχαίο με νεκρό έναν 25χρονο. Σοβαρά τραβματισμένος κι ένας 35χρονος

Τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο πέθανε ένας 25χρονος μοτοσικλετιστής σημειώθηκε στην Ξάνθη την Κυριακή 21/4. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 35χρονος, οδηγός της δεύτερης μηχανής ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Το τροχαίο, σύμφωνα με το xanthipost.gr, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21/4 στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του Ζυγού Ξάνθης και οι δύο μηχανές συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον νεκρό αλλά και τον τραυματία.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες στο τζαμί της Σμίνθης – Κλήθηκε η Αστυνομία

Η παρέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε την Παρασκευή (12/04) στο τζαμί της Σμίνθης, κατά τη διάρκεια επιλογής του νέου Ιμάμη της περιοχής.

Ο μέχρι πρότινος Ιμάμης Σμίνθης, Αχμετσίκ Μεχμέτ, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στην ορεινή – και όχι μόνο – ζώνη της Ξάνθης. Ακολούθως, δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Ιμάμη, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν όταν επιχειρήθηκε η παρέμβαση των γνωστών παρακρατικών δομών που συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται άλλωστε (σε περίπτωση που κάποιοι το λησμονούν) ότι στην Ξάνθη – όπως και στη γειτονική Ροδόπη – υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες, με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σχετικά.

Πολίτες της Σμίνθης, που βρίσκονται μακριά από παρασκηνιακές διεργασίες και τέτοιου είδους λογικές, έσπευσαν να στηλιτεύσουν φυσικά το γεγονός και τα όσα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ορεινό οικισμό της Ξάνθης, τονίζοντας πως το Τζαμί είναι χώρος πίστεως και λατρείας και τέτοιου είδους εικόνες δεν τιμούν κανέναν, ούτε είναι αποδεκτές.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” στο Μετρό του Συντάγματος

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη, Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα.

Μήνυμα μέσω βίντεο απηύθυνε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία και μέριμνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε.Σ.Υ ΑΜΘ) και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει τα προϊόντα που παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντας τα στο ευρύ κοινό, αλλά και αντίστροφα στοχεύει στο να δώσει μία ευκαιρία στους παραγωγούς της Περιφέρειας μας να απευθυνθούν σε μία μεγάλη αγορά.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en