Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΕΞ | 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Τρίτη 3 Απριλίου2018, [20.30] ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών».

Συναυλία «Βιολί και πιάνο».

Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά.

12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος Α’

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750):  Σονάτα για βιολί και μπάσο κοντίνουο σε σολ μείζονα

BWV 1021   Adagio – Vivace – Largo – Presto

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644 – 1704):   Passacaglia για βιολί

Sofia Gubaidulina (1931): Chaconne για πιάνο

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644 – 1704):  Σονάτα για βιολί και μπάσο κοντίνουο αρ. 10 σε σολ ελάσσονα («σταύρωση του Ιησού») από τις «σονάτες των μυστηρίων» Praeludium – Aria / Variatio –Adagio

Μέρος Β’

Arvo Pärt (1935): Spiegel im Spiegel για βιολί και πιάνο

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 4  σε λα ελάσσονα, op. 23  

Presto – Andante scherzoso, più allegretto – Allegro molto

Béla Bartók (1881 – 1945): Ρουμάνικοι λαϊκοί χοροί, Sz. 56 (μεταγραφή για βιολί και πιάνο: Zoltán Székely)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Η Σοφία Μπαλτατζή γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1984. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών από τον Φώτη Κοντό. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τους Ευάγγελο Παπαδημήτρη, Lutz Kühne, και Σίμο Παπάνα στην τάξη βιολιού και τον Κάρολο Τρικολίδη στην τάξη μουσικής δωματίου.

Το 2000 απέκτησε το Αdvanced Certificate του Associated Board of the Royal Schools of Music, ενώ το 2006 αποφοίτησε από το Ν.Ω.Θ. με Δίπλωμα Βιολιού (άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο). Το 2007 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου συνέχισε τις σπουδές βιολιού με τον Tomasz Tomaszewski και το 2014 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές

σπουδές μουσικολογίας (MA in Musikwissenschaft) με άριστα στο Freie Universität του Βερολίνου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και μουσικής ερμηνείας με τους Γ. Χατζηνίκο, A. Stankov, A. Malikian, I. Villa, V. Milanova, T. Gabora, J. Kaplanek, A. Shih, R. Chase, και Λ. Τότσιου.

Έχει αποσπάσει δύο Γ’ βραβεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΥΠΕΠΘ (1999, 2000) και το Β’ βραβείο στο διαγωνισμό του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης (2003). Το 2006 επελέγη – κατόπιν ακρόασης – ως εξάρχουσα της Ορχήστρας Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Από το 2008 εργάζεται στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker), με την οποία έχει περιοδεύσει επανειλημμένα στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και την Ελλάδα. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, σύγχρονης μουσικής και jazz στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Σουηδία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Melen- Quartett, με το οποίο εμφανίζεται τακτικά στο Βερολίνο και αλλού. Με το μουσικό σύνολο Berlin Music Ensemble ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ως μουσικός θεάτρου έχει συνεργαστεί – μεταξύ άλλων – με το Εθνικό Θέατρο (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2008), και στο Βερολίνο με τη Neuköllner Oper, το Deutsches Theater, τη Volksbühne, το Friedrichstadtpalast και το Berliner Ensemble.

Το 2013 συμμετείχε ως μουσικός και περφόρμερ στο Theater Treffen, το σημαντικότερο θεατρικό φεστιβάλ του γερμανόφωνου χώρου. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

______

Ο Νίκος Σταυλάς γεννήθηκε στις Σέρρες το 1983 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με καθηγήτρια πιάνου την Ελίνα Γραμματοπούλου και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις τάξεις των Igor Petrin (Δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, 2002) και Κώστα Τσούγκρα (Πτυχίο Αντίστιξης, 2002, και Φούγκας, 2004, με άριστα). Το 2001 εισήχθη πρώτος στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου φοίτησε με καθηγήτρια πιάνου τη Βίνια Τσόπελα και το 2005 αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου στην τάξη του Yonty Solomon με υποτροφία του ΙΚΥ και τα βραβέια Cosmina & Douglas Riversigde και Winifred Law από το RCM και αποφοίτησε το 2007 με διάκριση. Τέλος, το 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Goldsmiths, University of London, πάνω στο έργο του Mauricio Kagel Ludwig van με επιβλέποντες τους Keith Potter και Andrew Zolinsky. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους N. Petrof, M. Mollova, Κ. Πολυζωίδου, E. Virsaladze, J. Soriano, L. Morales, καθώς και ένα εξάμηνο πρόγραμμα Erasmus στο Leuven του Βελγίου με καθηγητή τον Alan Weiss. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια με τη Λόλα Τότσιου.

Έχει αποσπάσει Α’ βραβεία στο διαγωνισμό πιάνου του ΥΠΕΠΘ (2000) και στο διαγωνισμό του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης (2002) και δύο Β’ βραβεία στο διαγωνισμό „Γ. Θυμής“ (2004). Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Ορχήστρα Δωματίου των Τιράνων.

Έχει ως έδρα του το Λονδίνο, όπου διδάσκει στο Morley College και στο City Lit, και δίνει συναυλίες συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και αλλού με το Zalas Trio, το Vladimir&Estragon piano duo, καθώς και με τη σοπράνο Patricia Caicedo, με την οποία μόλις ηχογράφησε το δίσκο Καταλανικής μουσικής De Catalunyavinc…

www.nikosstavlas.com

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  

Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ.  

Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

Υποστήριξη:

Υπουργείο Πολιτισμού  

Δήμος Ξάνθης    

Δήμος Αβδήρων    

Χορηγός Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132  Ξάνθη, παλιά πόλη Τηλ.25410/25421 fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΕΞ | 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Το συνοπτικό πρόγραμμα των συναυλιών, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018    [20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών».

  • Ρεσιτάλ πιάνου «Ρομαντικός έρωτας». Με τον  Λάμπη Βασιλειάδη.                   

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

  • Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο            

  Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

  • Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου

   Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018  

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

  • Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»                                             

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

[20.30]  ΓΕΝΙΣΕΑ «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

  • Συναυλία «Βιολί και πιάνο». Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά

Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.fex.org.gr

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε  συνεργασία με το  τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου  οργανώνει στην Ξάνθη από τις 26 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2018 το 12o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

«Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.

Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.

Και το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάγκη επικοινωνίας του φεστιβάλ με τους νέους. Έτσι εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια και ρεσιτάλ στα σχολεία. Αλλά και ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και συναυλίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα».

Λάμπης Βασιλειάδης,

καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ  

το πρόγραμμα του φεστιβάλ

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικών (γνωριμία με μεγάλους συνθέτες & μικρές συναυλίες –  περίπου 1000 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα)
  • Συναυλίες ( το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 συναυλίες που αναδεικνύουν χώρους και δίνουν τη δυνατότητα στους μουσικόφιλους να παρακολουθήσουν τις συναυλίες)
  • Συναυλίες για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (Το φεστιβάλ στοχεύει στο νεανικό κοινό και κάθε χρόνο κάνει 2 με 3 συναυλίες στα αμφιθέατρα των σχολείων)
  • Δράσεις στο μουσείο ( εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τη μουσική.  
  • Διαλέξεις – προβολές και Ραδιοφωνικά αφιερώματα ολοκληρώνουν το 12ο εορταστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  

Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ.  

Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

Υποστήριξη:

Υπουργείο Πολιτισμού  

Δήμος Ξάνθης    

Δήμος Αβδήρων    

Χορηγός Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132  Ξάνθη, παλιά πόλη Τηλ.25410/25421 fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΕΞ | 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε  συνεργασία με το  τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου  οργανώνει στην Ξάνθη από τις 26 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2018 το 12o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

«Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.

Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.

Και το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάγκη επικοινωνίας του φεστιβάλ με τους νέους. Έτσι εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια και ρεσιτάλ στα σχολεία. Αλλά και ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και συναυλίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα».

Λάμπης Βασιλειάδης,

καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ  

το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικών (γνωριμία με μεγάλους συνθέτες & μικρές συναυλίες –  περίπου 1000 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα)

  • Συναυλίες ( το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 συναυλίες που αναδεικνύουν χώρους και δίνουν τη δυνατότητα στους μουσικόφιλους να παρακολουθήσουν τις συναυλίες)
  • Συναυλίες για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (Το φεστιβάλ στοχεύει στο νεανικό κοινό και κάθε χρόνο κάνει 2 με 3 συναυλίες στα αμφιθέατρα των σχολείων)
  • Δράσεις στο μουσείο ( εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τη μουσική.  
  • Διαλέξεις – προβολές και Ραδιοφωνικά αφιερώματα ολοκληρώνουν το 12ο εορταστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.fex.org.gr

Το πρόγραμμα των συναυλιών

  • Ρεσιτάλ πιάνου «Ρομαντικός έρωτας». Με τον  Λάμπη Βασιλειάδη.                  

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

  • Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο            

  Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

  • Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου     

 Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

  • Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»                                             

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018  

  • Συναυλία «Βιολί και πιάνο». Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά.

Τρίτη 3 Απριλίου2018

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  

Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ.  

Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης

Υποστήριξη:

Υπουργείο Πολιτισμού  

Δήμος Ξάνθης    

Δήμος Αβδήρων    

Χορηγός Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132  Ξάνθη, παλιά πόλη Τηλ.25410/25421 fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en