Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Υπεγράφη το έργο επέκτασης-εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Καθαρισμού στο Δ. Δοξάτου

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Δήμου Δοξάτου, παίρνει σάρκα και οστά, ενώ υλοποίησή του ετοιμάζεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για το έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Δοξάτου, του οποίου οι παλιές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή του Δοξάτου.

Το έργο που θα ενώσει όλες τις Κοινότητες του Δήμου με τον κεντρικό τομέα του Βιολογικού, έχει δέσμευση κατασκευής 36 μήνες και το κόστος του είχε προϋπολογισμό 10,40 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ.

Το έργο έχουν αναλάβει από κοινού η Κοινοπραξία «Μεσόγειος» και η Δραμινή εταιρία ΕΤΕΔ, με προϊσταμένη αρχή το Δήμο Δοξάτου και επιβλέπουσα τη ΔΕΥΑ του Δήμου Δράμας, μιας και ο Δήμος Δοξάτου δε διαθέτει ανάλογη δημοτική επιχείρηση.

Η σύμβαση του έργου, αφορά αφενός στην επέκταση, συμπλήρωση και εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Δοξάτου και αφετέρου την κατασκευή των έργων μεταφοράς λυμάτων οικισμών του Δήμου Δοξάτου, ενώ το τελικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 5.899.938 ευρώ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της προμήθειας ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας. Οι πρώτοι δεκαοκτώ μήνες αφορούν στην πλήρη κατασκευή των έργων, οι επόμενοι έξι μήνες αφορούν στην δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ και οι τελευταίοι δώδεκα μήνες αφορούν στην κανονική λειτουργία της ΕΕΛ.

Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 15 Φεβρουαρίου. Εφόσον τα έργα δεν καθυστερήσουν τότε μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023. Όπως αναφέρεται η τιμή δεν είναι το μόνο κριτήριο ανάθεσης και όλα τα κριτήρια ορίζονται μόνο στα έγγραφα της σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με ΣΑΕΠ 2018ΣΕ27510029 και από ιδίους πόρους του Δήμου Δοξάτου.

Ζεκερίδης: Σημαντικό έργο για το Δήμο

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, τονίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο και επισημαίνει ότι «θα κοιτάξουμε να τελειώσει εντός της θητείας μας και να λειτουργήσει τουλάχιστον δοκιμαστικά».

Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει και ξεκαθαρίζει ότι, με τη λειτουργία του Βιολογικού, αναγκαστικά θα αυξηθούν έστω και στο ελάχιστο τα δημοτικά τέλη. Αναλυτικότερα ο κ. Ζεκερίδης επισημαίνει: «Το έργο είναι σημαντικότατο για το Δήμο Δοξάτου και θα το προπαγανδίσουμε ιδιαίτερα για τα οφέλη που έχουμε από τη λειτουργία του Βιολογικού. Για το Δήμο μας, το ξαναλέω και πρέπει να είναι γνωστό, ότι η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, υποχρεωτικά θα ανεβάσει το κόστος των δημοτικών τελών. Το πόσο δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα, αλλά θα το δούμε αυτό όταν ξεκινήσει η λειτουργία του. Αν δεν είμαστε δημοτική αρχή, το λέω για να μην χρεωθεί ο επόμενος δήμαρχος, \το ότι θα ανεβούν τα δημοτικά τέλη τότε. Η λειτουργία αυτού καθ’ εαυτού, θα ανεβάσει το κόστος, αν όχι σημαντικά, σίγουρα θα έχουμε κάποια αύξηση».

 

Άρθρο του: Θανάση Πολυμένη
Πηγή: http://www.proinos-typos.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός τώρα στη Δράμα

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Δράμα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια βορειοδυτικά της Πρασινάδας Δράμας. Στα 10 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης.

 

.protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en