Quantcast
Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Τρίμηνη αργία στον Ιωάννη Φιλόσογλου – Συνεχίζει απτόητος ως υποψήφιος δήμαρχος

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι μπαίνει ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης Ιωάννης Φιλόσογλου, καθώς λίγο καιρό μετά την λήξη της ποινής της πεντάμηνης αργίας που είχε επιβληθεί στον ίδιο από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο, μια νέα ποινή -τρίμηνης, αυτή την φορά, αργίας- επεβλήθη στον κ. Φιλόσογλου. Αυτή την φορά ο λόγος της αργίας ήταν μια σειρά παρατυπιών που διαπιστώθηκαν από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κατά την διάρκεια της κατασκευής του αμφιθεάτρου της Δημοκρατίας (δίπλα, δηλαδή, από το σημερινό δημαρχείο Παγγαίου).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Φιλόσογλου, μιλώντας στο KavalaPress, “αυτά που διαπίστωσε ο επιθεωρητής ήταν απλές παρατυπίες. Ο υπάλληλος που υπέγραφε για το έργο ήταν σε 2 νομικά πρόσωπα ταυτόχρονα, ενώ παρατηρήθηκαν και κάποιες μεταφορές χρημάτων από διάφορους κωδικούς και νομικά πρόσωπα, με αποφάσεις του τότε δημοτικού συμβουλίου. Κοινώς μιλάμε για κάτι που δεν έχει βλάψει τον δήμο. Είναι απλά ένα πειθαρχικό αδίκημα, για το οποίο δεν υπάρχει πρότερη ποινική απόφαση -ούτε καν ποινική δίκη.»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο κ. Φιλόσογλου χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Καρούντζου “παράνομη, καταχρηστική και εκπρόθεσμη» ο ίδιος τόνισε ότι:

Τον Δεκέμβριο του 2012 πέρασα από πειθαρχικό συμβούλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η απόφαση του κ. Καρούντζου θα έπρεπε να ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα 3 μηνών, ειδάλλως τα παραπτώματα παραγράφονται. Αντ” αυτού ο ίδιος την έκρυψε σε ένα συρτάρι και την ανακοίνωσε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, και μάλιστα μόλις 4 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα. Αν ήθελε ο κ. Καρούντζος να επιβάλει τρίμηνη αργία εις βάρος μου μπορούσε να το κάνει αμέσως μετά την λήξη της προηγούμενης αργίας μου, ωστόσο δεν το έκανε. Για τον λόγο αυτό εκτιμώ ότι η απόφαση είναι παράνομη, καταχρηστική και εκπρόθεσμη. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους το έκανε αυτό, εκτιμώ ότι όλο αυτό έγινε με στόχο να πληγώ πολιτικά. Είναι βέβαιο για μένα ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και δόλος, και ότι κάποιοι θέλουν να με βλάψουν πολιτικά για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες κάποιων πολιτικών αντιπάλων μου

Παρόλα αυτά το γεγονός η ποινή της τρίμηνης αργίας επεβλήθη χωρίς να υπάρχει πρότερη ποινική απόφαση καθώς και το ότι ο κ. Φιλόσογλου κατέθεσε αίτηση αναστολής της απόφασης (προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας) δίνει στον ίδιο το δικαίωμα να διεκδικήσει την δημαρχία Παγγαίου. Σε ερώτηση για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος, παρά την νέα τρίμηνη αργία, ο κ. Φιλόσογλου ήταν ξεκάθαρος:

Φυσικά θα είμαι υποψήφιος, δεν πρόκειται να κάνω την χάρη σε όσους θέλουν να με δουν εκτός προεκλογικού αγώνα. Η ποινή αυτή δεν μου απαγορεύει να είμαι υποψήφιος και δεν μου στερεί το δικαίωμα κατάρτισης ψηφοδελτίου και διεξαγωγής προεκλογικής εκστρατείας. Ακόμα και αν δεν προσέφευγα στο ΣτΕ θα μπορούσα και πάλι να είμαι υποψήφιος, πολλώ δε μάλλον τώρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχω κάνει ευρέως γνωστό ότι Όσον αφορά το ψηφοδέλτιό μου, αυτό έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι αν μου ζητήσουν σήμερα να καταθέσω το συνδυασμό μου, θα μπορέσω να παρουσιάσω πάνω από το 60% των απαιτούμενων συμμετοχών.

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Νέας Περάμου

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ν. Περάμου, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Christos Bosmpotis, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Παγγαίου Tasos Mitrou και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Τάσος Μεταξάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάζονται και σε αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση, τις προτάσεις της Διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ζητώντας τη γνώμη των παρευρισκόμενων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τους επαγγελματίες όσο και τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις αναφορικά με την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι εξαιρετικά ευχάριστο όταν οι δημότες σχηματίζουν συλλόγους/ομάδες και παίρνουν από κοινού αποφάσεις για την τοπική και ευρύτερη ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των δημοτών, διαβουλεύεται και συνεργάζεται, έχοντας ως γνώμονα το καλό του τόπου μας!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάηκε ολοσχερώς beach bar στους Αμμολόφους

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 στους Αμμολόφους Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα beach bars της περιοχής “τυλίχτηκε” στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Η Π.Υ Ελευθερούπολης και Καβάλας συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς περί τις 4:30 τα ξημερώματα ενώ οι λόγοι πρόκλησης της ακόμα παραμένουν άγνωστοι.

Δείτε φωτογραφίες και video :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη | Δείτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en