Quantcast
Connect with us

MEDIA

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Απέρριψε την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ με οριακή πλειοψηφία…

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας το «μαύρο» στην ΕΡΤ, κατά τη σημερινή διάσκεψη της ολομέλειάς του του που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Το Στε, με πρόεδρο τον Σωτήρι Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη,  με οριακή πλειοψηφία απέρρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η κυβερνητική απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 (23,15) σίγησε η ΕΡΤ, προσκρούει σε μία πλειάδα συνταγματικών κανόνων και είναι αντίθετη σε υπερνομοθετικού περιεχομένου Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και στην Ελληνική νομοθεσία.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουσούλη), φέρεται να κατέληξε οτι η μη αντισυνταγματικότητα έγκειται κυρίως στη μικρή διάρκεια που δεν λειτουργούσε η δημόσια τηλεόραση και στο γεγονός ότι σχετικά γρήγορα λειτούργησε ο νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 18-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 11-03-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en